Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Apple Watch Series_5.jpg

 

 

Yrittäjänä sinulle on varmasti tärkeää olla tavoitettavissa myös silloin, jos puhelin on jäänyt kotiin tai autoon. Ovatko Applen älykellot ja niiden ominaisuudet tuttu juttu sinulle? Vai oletko juuri kenties miettinyt sen hankkimista? Tässä blogissa kerron tarkemmin Apple Watch Series 5 -älykellosta sekä siitä, kuinka sinä yritysasiakkaana voit hyötyä siitä.

 

Apple Watchin ulkoasu

 

Kuori on valmistettu 7000-sarjan avaruusteollisuus­tason alumiinista, joka tekee kellosta kevyen, tyylikkään ja ennen kaikkea kestävän. Kyseinen materiaali on 100-prosenttisesti kierrätettyä ja se on iPhone XR:n valmistusprosessin ylijäämämateriaalia. Kelloa on saatavilla 40mm ja 44mm kokoisena.

 

Kelloa voi muokata omien mieltymysten mukaisesti, sillä siihen on valittavissa rannekkeita monista eri väreistä ja materiaaleista, kuten kaikenkestäviä fluoroelastomeerisiä, nahkaisia, nailonisia ja metallisia. Myös kellon näyttöä on mahdollista muokata juuri mieleiseksesi. Perinteisten näyttötaulujen lisäksi vaihtoehtoja on lukuisia ja voitkin valita kellotauluun enintään yhdeksän pikakomentoa tai lisäominaisuutta, jolloin näet kaiken tarpeellisen kellosta vain yhdellä vilkaisulla.

 

Aiempiin malleihin verrattuna kellossa uutena ominaisuutena on Always-on Retina -näyttö, joka on aina päällä, eli sitä ei tarvitse erikseen aktivoida päälle napauttamalla kelloa. Tämä ominaisuus on hyvä esimerkiksi yritysten edustajille, jotka ajavat paljon työn vuoksi. Ominaisuuden ansiosta keskittyminen pysyy tiessä, sillä sinun ei tarvitse kuin liikauttaa kättäsi hieman, niin näet kellon ajan, saapuneen viestin tai tulevan puhelun. Apple lupaa kellolle käyttöaikaa yhdellä latauksella jopa 18 tuntia.

 

Apple Watchin sovellukset ja ominaisuudet

 

Älykello toimii tänä päivänä entistä enemmän henkilökohtaisena personal trainerinasi, terveydentilasi tarkkailijana, kalenterina sekä lompakkona. Uutena sovelluksena Series 5:ssä on EKG -appi, joka seuraa sinun sydämen sykettä ja ilmoittaa, mikäli se havaitsee sydämen sykkeessäsi tai rytmissäsi jotakin poikkeavaa.

 

Uutena ominaisuutena kellossa on uusi melu-appi, joka ilmoittaa, jos desibelit nousevat tasolle, joka voi vaikuttaa kuuloosi haitallisesti. Sovelluksen ansiosta kello on oiva apu, jos työskentelet esimerkiksi tehtaassa tai erilaisilla työmailla, joissa saattaa joskus melu yltyä liian kovaksi ja aiheuttaa pitkässä juoksussa ongelmia kuulon kanssa.

 

Kellosta löytyy myös kaatumisentunnistus -sovellus. Mikäli kello havaitsee vakavan kaatumisen, se voi auttaa sinua ottamaan tarvittaessa yhteyttä hätäkeskukseen. Jos Apple Watch havaitsee vakavan kaatumisen, kun käytät kelloasi, se napauttaa rannettasi, pitää hälytysäänen ja näyttää hälytyksen. Jos Apple Watchisi havaitsee, että liikut, se odottaa vastaustasi ilmoitukseen, eikä soita hätäpuhelua automaattisesti.

 

Jos kello havaitsee, että olet ollut liikkumatta noin minuutin, se soittaa puhelun automaattisesti. Puhelun päättymisen jälkeen se lähettää ICE-yhteyshenkilöillesi viestin, joka sisältää sijaintisi sekä tiedon siitä, että kello havaitsi vakavan kaatumisen ja soitti hätäpuhelun. Esimerkiksi metsätöitä yksin tekeville yrittäjille sovellus tuo turvaa, koska useimmiten puhelinta ei pysty pitämään taskussa ja hätätilanteen sattuessa hätäkeskus saa suoraan sijaintitiedot.

 

Älykello.jpg

 

Myös merkittävä uusi ominaisuus kellossa on kompassi ja korkeuseron mittaus. Jos työssäsi kuljet maastossa ja tarvitset suunnistukseen apua, on kello varsin oiva ja hyödyllinen apuri, eikä sinun tarvitse kantaa erillistä kompassia tai puhelinta mukanasi. Myös kellon suuri näyttö helpottaa kartan lukemista.

 

Multiliittymä

 

Telian maksullinen Yhteys Multi -palvelu on tarkoitettu älykelloille, joissa on GPS+Cellular -ominaisuus. Kyseisen palvelun voi kytkeä mihin tahansa Telian liittymään, jossa on Telia 4G-puhepalvelu käytössä. Liittymä mahdollistaa sen, että sinun ei tarvitse kantaa puhelinta kokoajan mukanasi, vaan Apple Watch toimii kuten puhelin, kätevää eikös?

 

Älykello käyttää pääliittymäsi puhe-, tekstiviesti- ja datapakettia, joten kannattaa päivittää myös liittymä käyttöäsi vastaavaksi. Multipalvelussa netin maksiminopeus on 10Mbit/s. Multi -palvelun saat käyttöön Apple Watch -sovelluksen avulla ja sen jälkeen ottamalla mobiilipalvelun käyttöön kirjautumalla puhelinnumeron ja salasanan avulla kyseiseen palveluun. Mikäli tarvitset apuja Multi -liittymän käyttöönotossa, yritysasiakaspalvelussa autamme myös mielellään!

 

Mielestäni parasta Apple Watchissa on Multiliittymä ja liikuntakannustin. Mistä ominaisuuksista sinä pidät eniten?

 

Lue myös:

LauraBeeHoo
Moderaattori
Moderaattori