Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

tuotekuvaus.jpg

 

 

Aiemmassa blogissani käsittelin sitä, kuinka luoda näyttävä kuvagalleria Telia Kotisivu -palvelulla. Tällä kertaa käynkin läpi, kuinka ottaa ammattimaisia tuotekuvia kuvagalleriaasi varten. Tätä varten et tarvitse kallista kalustoa tai studiovälineitä kuvien ottamiseksi.

 

Kun otat tuotekuvia, sinun tulee huolehtia siitä, että kuvaamasi tuote on hyvin edustettuna kuvassa. Nykypäivänä myös kännyköiden kamerat ovat jo sitä tasoa, että niillä tuotekuvien ottaminen tapahtuu näppärästi ilman, että sinun tarvitsee investoida kalliiseen valokuvauskalustoon. Tätä varten on otettava huomioon ainakin seuraavat seikat:

 

  1. Valaistus
  2. Tausta
  3. Kuvakulma
  4. Asettelu
  5. Jälkikäsittely

 

Valaistus.jpg

 

Tuotekuvien valaistus

 

Ilman riittävää ja oikein suunnattua valaistusta kuvan laatu kärsii huomattavasti, tehden kuvasta helposti rakeisen. Monesti paras ja edullisin valonlähde on yksinkertaisesti luonnonvalo. Tätä varten ei tarvitse mennä ulos, vaan valonlähteeksi riittää pelkkä ikkuna.

 

Vältä käyttämästä kattovalaisimia ja muita helposti kellertävää sävyä tuovia valaisimia ottaessasi kuvia luonnonvalossa. Keinotekoisten valaisimien valon ja luonnonvalon värisävy eroaa toisistaan turhan paljon, ja saattaa aiheuttaa värieroja lopulliseen kuvaan.

 

Tausta.jpg

 

Kuvan tausta

 

Kaikkein paras tausta tuotekuville on mahdollisimman simppeli, jotta se tuo parhaiten esiin esittelemäsi tuotteen. Voit toki käyttää rekvisiittaa tuotteesi tukena, mutta pidä huoli siitä ettei taustalla olevat rekvisiitat vie liikaa huomiota kuvaamastasi tuotteesta.

 

Taustana voit käyttää pienemmille tuotteille esimerkiksi A3-kokoista paperia, tai isommille tuotteille esimerkiksi valkoista rullaverhoa, joka pysyy rypyttömänä helposti ja takaa sen, että tuotteesi erottuu hyvin taustasta.

 

Kuvakulma ja asettelu

 

Sinun tulee myös miettiä tarkkaan, minkälaisesta kuvakulmasta haluamasi tuotteen kuvaat. Asiakkaat haluavat nähdä tuotteesi usein monesta eri kuvakulmasta ennen ostopäätöksen tekemistä. Suositeltavaa on ottaa myös tarkasti pienetkin yksityiskohdat näyttävä kuva tuotteesta, mikäli kuvattava tuote sen mahdollistaa.

 

Tuotekuva.jpg

 

Jälkikäsittely

 

Varsinkin jos valokuvaat kännykän automaattiasetuksilla, kuvia kannattaa hieman jälkikäsitellä. Tähän riittää pelkkä kuvan valoisuusasetuksien ja värisävyjen muokkaaminen. Yllä oleva kuva on otettu One Plus 8 Pro -puhelimella ja jälkikäsittelyn osalta olen nostanut kuvan kirkkautta, valkoisuutta, kontrastia sekä tuonut hieman kuvan värisävyjä lämpimästä kylmemmäksi saaden taustasta mahdollisimman valkoisen värisen ilman kellertävää värisävyä.

 

Edellä mainitut toimenpiteet onnistuu helposti ihan puhelimen omilla kuvanmuokkausominaisuuksilla.

 

Valmis tuotekuva.jpg

 

Oletko vielä kokeillut itse tuotekuvien kuvaamista? Koitko nämä vinkit hyödyllisiksi?

 

Lue lisää:

TiiaHy
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogit-yrityksille/Kuinka-ottaa-tuotekuvia-Telia-Kotisivu-palvelua-varten/ba-p/226454
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Olen Tiia Hyvärinen. vuodesta 2011 Telian yritysasiakkaita palvellut Yhteisöläinen, joka auttaa asiakkaita mieluusti kommenttien ja blogitekstien muodossa.