Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

irina-leoni-ySxqyJF7BSk-unsplash (1) (1).jpg

 

Kannettavan tietokoneen, tuttavallisemmin läppärin, avulla työt hoituvat missä vain. Koska emme enää välttämättä tee pääosaa töistämme siihen optimoidussa konttorissa, kannettavan tietokoneen ominaisuuksilla on entistä enemmän väliä. 

Pärjääkö yrittäjä pelkästään läppärillä? Kannettavien tietokoneiden suorituskyky alkaa olla niin hyvä, ettei kiinteälle koneelle välttämättä ole enää tarvetta. Läppäreitä taas on tarjolla laidasta laitaan. On tyylikkäitä, ohuita ja keveitä, tehokkaita pelitykkejä ja budjettimalleja, joiden suorituskyky riittää hyvin useaan eri käyttötarkoitukseen jopa yritysmaailmassa.

Myös käyttötarpeita on erilaisia ja ne pitkälti määrittelevätkin, mikä laite on kenellekin se oikea.

 

MITEN VALITA PARAS KANNETTAVA?

 

Jos ei ole aktiivisesti seurannut tietokoneiden kehitystä, erilaisten ominaisuuksien vertailu voi olla haastavaa ja sopivan työkoneen valinta nostaa hien pintaan. Onko kallein laite aina paras valinta vai voiko yrittäjä selviytyä budjettilaitteella? Miten lähteä seulomaan juuri itselle sopivinta laitetta?

Oikean läppärin valintaa ei tarvitse pohtia yksin. Voit keskustella laitehankinnoista esimerkiksi olemalla yhteydessä Yritysasiakaspalveluumme

Yritysasiakaspalvelun myyjä Niko Paukkonen kartoittaa ensimmäiseksi asiakkaalta sen, mitä koneella tehdään. Sen jälkeen keskustellaan laitteiden ominaisuuksista sillä tasolla, mikä asiakkaalla laitteiden suhteen on.

 

Tärkein kysymys läppäriä hankittaessa on, mitä sillä tehdään.

 

Niko käy asiakkaan kanssa läpi käyttötarkoituksen ja pääasiallisen käyttöpaikan, mitä ohjelmia läppärillä käytetään ja kauanko konetta päivässä käytetään. Näiden pohjalta hän osaa suositella käyttötarpeeseen nähden sopivaa laitetta.


PARAS KANNETTAVA VASTAA KÄYTTÖTARPEITA

 

Paras kone on aina se, joka vastaa omia käyttötarpeita. Vaikka lähtökohtaisesti kalliimmassa laitteessa on aina enemmän tehoja ja parhaat komponentit, kallein laite ei ole välttämättä kaikille juuri se oikea valinta. Sähköpostiin vastaaminen, asiakasrekisterin ylläpito ja kotisivujen päivittäminen ei tarvitse koneelta järeää tehoa, mutta tietoturvaan liittyvät asiat ovat sen sijaan tärkeässä asemassa. 

Kannettavat tietokoneet voidaan jakaa käyttötarpeiden mukaan karkeasti esimerkiksi seuraavalla tavalla:

 

  • Kevyet koneet: ergonomia ja käyttömukavuus huipussaan, suorituskyvystä on mittojen vuoksi jouduttu jonkin verran tinkimään, kulkee helposti mukana.
  • Peruskannettavat: edullisia koneita, joissa on tingitty joistain ominaisuuksista ja usein hinta-laatu suhde on hyvä peruskäyttöön.
  • Tehokoneet: sopivat raskaampaan työskentelyyn, kuten videoeditointiin ja moniajoon.

 

Vuoden 2021 kiinnostavin läppäri on MacBook Air M1

Apple_new-macbook-air-performance_03182020.jpg

 

Uusista tulokkaista ehdottomasti kiinnostavin kannettava tietokone on Applen MacBook Air M1, joka hieman sekoittaa aikaisempaa jaottelua ominaisuuksien perusteella.

Kyseessä on Applen kevyin ja ohuin läppäri. Se on helppo ottaa mukaan eri tilanteisiin, mutta keveydestään huolimatta sen suorituskyky riittää yrityskäyttäjille ja jopa ammattitason videoeditointiin ja musiikin luomiseen. Varteenotettavan vaihtoehdon siitä on tehnyt Applen oma M1 -suoritin, joka kuluttaa vähän virtaa mutta on samalla tehokas.

 

MacBook Air M1:een saa ladattua myös sovelluksia, jotka aiemmin ovat olleet saatavilla vain iPhone ja iPad -laitteille, mikä laajentaa koneen käyttömahdollisuuksia. Yrittäjän kannalta ilahduttavaa on myös se, että sen hinta ei ole ominaisuuksista huolimatta noussut MacBook Pro:n tasolle!

Yritysasiakkaana voit hankkia MacBook Air M1:n Telia Yrityksille -verkkokaupasta Palvelulaitesopimuksella tai kertamaksulla. 


Seuraavassa blogikirjoituksessa katsastetaan muut vuoden 2021 parhaat läppärit yrittäjälle.

 

Lue myös

 

TuizeKoo
Moderaattori
Moderaattori