Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

linkedin-sales-solutions-RIKpJLuta1o-unsplash.jpg

 

Töiden siirryttyä yhä enemmän toimistotiloista kotiin tai vaikkapa mökille, työläppärin ominaisuuksista on tullut aikaisempaakin tärkeämpiä.

Kannettavan tietokoneen ominaisuuksista akun kesto, tietoturvaominaisuudet ja paino ovat nousseet tärkeiksi valintakriteereiksi näytön ominaisuuksien ja suorittimen rinnalle. Tärkeää on myös nopea ja turvallinen datansiirto sekä mahdollisuus voida osallistua häiriöttä palavereihin verkossa.

Kurkistimme kevyesti aiheeseen edellisessä blogitekstissä otsikolla ”Miten valita yrityskäyttöön paras kannettava tietokone”, ja nyt käydään läpi vuoden 2021 parhaimmat kannettavat tietokoneet yrittäjälle erilaisiin tarpeisiin.

 

TEHOKANNETTAVAT

 

Mac Book Pro 2019 16”

 Apple_16-inch-MacBook-Pro_111319.jpg

 

Mac Book Pro 2019 on edelleen erittäin pätevä laite ja sopii vaativampaankin graafisen alan suunnittelutyöhön.

Sen suorituskyky riittää niin moniajoon kuin kuvien ja videoidenkin editointiin.16 tuuman Retina-näytön pikselitarkkuus on terävä ja värit toistuvat suurella tarkkuudella, mikä on tarpeellista suunnittelutyössä. Mac Book Pro pitää sisällään myös laadukkaat kaiuttimet, joten videoiden editoiminen sujuu mukavasti äänimaailmankin puolesta.

 

Mac Book Pro näppäimistö on suunniteltu ergonomiseksi ja se tekee työstä miellyttävää jos joutuu kirjoittamaan paljon.

 

Tämä ei ole se kevyin kannettava, mutta silti se on helppo ottaa mukaan missä sitten ikinä töitä teetkin. Akun kesto on peruskäytössä Applen mukaan jopa 11 tuntia, mutta tehokäytössä se toki kuluu nopeammin.


Heikkoutena mainittakoon liitäntävaihtoehtojen niukkuus. Adapterien avulla tämänkin heikkouden voi paikata ja myös Mac Book Pro voidaan laajentaa ulkoisilla näytöillä tehokkaaksi työpisteeksi toimistolla.

 

Tilaa Apple MacBook Pro Telia Yrityksille verkkokaupasta.

 


TEHOKAS JA KEVYT SEKÄ OHUT KANNETTAVA LIIKKUVAAN TYÖHÖN

 

Asiantuntijat, jotka joutuvat paljon matkustamaan ja esittelemään vaikkapa videoita koneeltaan, sekä paljon liikkuvat graafisen alan ammattilaiset tarvitsevat tehokkaan ja samalla kevyen koneen, jolla työt sujuvat erilaisissa ympäristöissä.

 

M1 MacBook Air (2020)

Apple_new-macbook-air-performance_03182020.jpg

 

Tämä on Applen kevyin ja ohuin läppäri, joka on helppo ottaa mukaan eri tilanteisiin. Varteenotettavan vaihtoehdon tehokäyttäjille siitä on tehnyt Applen oma M1 -suoritin, jolla on korvattu aikaisemmin käytössä olleet Intel-suorittimet.

 

M1 -suorittimen etuna on se, että yhteen siruun on upotettu tietokoneen tärkeimmät komponentit, mikä mahdollistaa niiden välisen nopean tiedon vaihtamisen.

 

Applen mukaan uusin MacBook Air suoriutuu moniajosta ja raskaistakin ohjelmista entistä paremmin ja pidempään.

 

Suorituskykyä riittää jopa 4K videoiden editointiin ja sen aikaisempia MacBook Aireja laajempi värimaailma tyydyttää myös graafisen alan ammattilaisia. Tämä ilahduttaa varsin monia, sillä MacBook Airit ovat hinnaltaan edullisempia kuin Mac Book Pro, joka on ollut aikaisemmin ainoita varteenotettavia vaihtoehtoja moneen työhön.

 

M1 MacBook Airiin voi yhdistää kuulokkeet ja ulkoisen näytön. Toimistolla laitteesta siis saa vielä enemmän irti.

Parasta laitteessa liikkuvan työn kannalta on varmasti sen akun kesto, joka riittää reilusti koko työpäivän ajaksi. Applen mukaan akun kesto on jopa 18 tuntia, mutta videoeditoinnissa tai muussa tehokäytössä akun käyttöaika toki lyhenee.

Lisää mullistavasta M1 MacBook Airista voit lukea Telia Inmics-Nebulan blogista.

 

Tilaa MacBook Air M1 Telia Yrityksille verkkokaupasta.

 

 

Dell Latitude 9510 2in2

 Dell_latitude.jpg

Laitevalmistajan mukaan Dell Latitude 9510 2in1 on älykkäin, pienin ja kevyin 15 tuumainen yritysläppäri. Siinä yhdistyvät tietokoneen suorituskyky ja tabletin monipuolisuus.

Liikkuvassa työssä laitteen ominaisuudet korostuvat ja kevyen rakenteen vuoksi tämä läppäri onkin todella helppo kuljettaa mukana. Nopea ja vakaa langaton yhteys toimii WiFi 6:lla. 5G-verkon alueella voi hyödyntää laitteen sisältämää 5G-modeemia, joka myös mahdollistaa vakaan ja lähes viiveettömän nettiyhteyden.

Dell Latitude 6510 2in1 näyttö on kosketusnäyttö ja siinä on silmille miellyttävä ja kestävä Corning Gorilla Glass. Se vähentää heijastuksia, mikä tekee näytön äärellä tehtävästä työstä miellyttävämpää. Näyttö kestää myös naarmuuntumista ja on vähemmän altis halkeamille.

Käyttökokemus on intuitiivinen Dell Optimizer ohjelmistosovelluksen oppiessa käyttäjän tavat ja optimoidessa järjestelmän vastaamaan tarpeita. Tehokasta työajankäyttöä parantaa myös eniten käytettyjen sovellusten ja ohjelmien nopea käynnistyminen.

Älykäs virrankulutus parantaa akun suorituskykyä ja sen sanotaan olevan myös kaikkien aikojen pisimpään kestävä kannettavien tietokoneiden akku. Dellin mukaan akun kesto on jopa 27 tuntia! Akun lataus tapahtuu nopeasti ja tarvittaessa järjestelmän asetuksia voi säätää akun virrankulutuksen pienentämiseksi.

Yrityskäyttäjälle laitteen turvallista käyttöä lisää sormenjälkitunnistin ja kiinnikepaikka vaijerilukolle.

 

Käyttöjärjestelmänä toimii 64 bittinen Windows 10 Pro ja siinä on 10. sukupolven Intel Core i7.

 

Tilaa Dell Latitude 9510 2in1 Telia Yrityksille verkkokaupasta. 

 

 

 

ASTETTA PAREMMAT PERUSKONEET YRITYSKÄYTTÖÖN

 

Lenovo ThinkPad X1 Nano G1

 LenovoThinkPadX1_teliayrityksille.png

Nano X1 on kevyin Lenovo ThinkPad -kannettava. Keveydestä huolimatta siinä riittää tehoja! Tämä läppäri on siis mainio valinta liikkuvan työn tekijälle.

 

Lenovo Thinkpad X1 Nanon 13” 2K-näyttö tuottaa kuvasuhteiltaan 16:10 olevan laajan kuvan ja sen graafinen suorituskyky on loistava. Dolby Atmos -kaiutinjärjestelmän tuottama äänielämys tekee työstä ja pelaamisesta mukavaa. Lisäksi neljä 360 asteen vapaakenttämikrofonia varmistaa, että tulet kuulluksi neuvottelu- ja videopuheluiden aikana.

Akku kestää pitkään ja tarvittaessa käytössä on pikalataus.

 

Järjestelmä avautuu ja nettiyhteys muodostuu nopeasti avaamisen jälkeen, mikä helpottaa töiden tekoa. WiFi 6 auttaa pitämään vakaan ja turvallisen yhteyden yllä, olitpa missä tahansa. 5G-ominaisuuden avulla tiedostojen lataus ei takkua ja sisältöjen suoratoistaminen on miellyttävää myös konttorin ulkopuolella.

 

Lenovo ThinkPad X1 Nano G1 pitää sisällään yritysmaailmassa tärkeät tietoturvaratkaisut. Sormenjälkitunnistimen avulla ei tarvitse huolehtia siitä, että joku ulkopuolinen pääsisi läppärillä oleviin yrityksen tietoihin käsiksi. Tietojen murtaminen on tehty myös vaikeaksi. Kun käyttäjä poistuu laitteen ääreltä, se lukittuu automattisesti.

Laite on testattu toimivaksi myös ääriolosuhteissa, joten se sietää pudotuksia, lämpötilan vaihtelua ja roiskeita – jopa painovoiman vaihtelua.

 

Käyttöjärjestelmänä laitteessa on Windows 10 Pro (64 bit) ja suoritin on Intel Core i5.

 

Tilaa Lenovo Thinkpad X1 Telia Yrityksille verkkokaupasta

 

 

HP Elite Dragonfly G2

 HP_elite_dragonfly.jpg

Tässä on helposti mukana kulkeva, kevyt, tyylikäs sekä tehokkaan tietoturvan sisällään pitävä paremmin varusteltu läppäri.

 

Tietoturvaominaisuudet suojaavat työskentelyä ja tietoja, teitpä töitä mistä tahansa. Tekoälyä ja syväoppimista hyödyntävä HP Sure Sense antaa suojan kehittyneitäkin haittaohjelmia vastaan.

 

Nopea ja luotettava WiFi 6 tuo omalta osaltaan vakautta työntekoon langattomassa ympäristössä.

 

HP Elite Dragonfly G2 sisältää teräväpiirtoisen Full HD kosketusnäytön. Näytön ominaisuudet estävät sivullisia urkkimasta käsittelemiäsi tietoja. Näytönsuoja hämärtää ruutua ja estää sivulta lukemisen. Voit siis tehdä turvallisin mielin töitä myös julkisista tiloista.

 

Laitteen äänentoisto-ominaisuudet ovat laadukkaat, joten niin videoiden katselu kuin työntekokin sujuu mukavasti.

 

Erillisellä telakointiasemalla on mahdollista saada jopa kolme erillistä Full HD-näyttöä tai kaksi UHD näyttöä, joten toimistolla saat laitteen ominaisuuksista kaiken hyödyn irti.


Kaiutinkotelossa ja etulevyssä on käytetty muutoin valtamereen päätyvää muovia. Ympäristötietoista ilahduttaa myös tieto siitä, että laitteen pakkausmateriaalit on kestävästi tuotettua ja kierrätettävää materiaalia.

 

Käyttöjärjestelmänä on Windows 10 Pro ja suorittimena toimii 11. sukupolven Intel Core i5 prosessori.

 

Tilaa HP Elite Dragonfly G2 Telia Inmics-Nebulan laitekaupasta. 

 

 

PERUSKANNETTAVAT

 

Kun työ ei ole pääsääntöisesti läppärin äärellä tehtävää ja suorittimelta moniajoa vaativaa, on peruskannettava ihan hyvä vaihtoehto myös yritysmaailmassa. Läppärin voi ottaa tarvittaessa mukaan ja se korvaa kotona tai toimistolla pöytäkoneen vieden vähemmän tilaa.

 

Peruskannettavissa ominaisuuksista on jonkin verran tingitty, mm. näppäimistön tuntuma tai näytön ominaisuudet eivät yllä Premium-koneiden tasolle. Näiden merkitys työn mukavuuden kannalta korostuu kuitenkin vasta, jos joutuu tekemään tarkkaa suunnittelutyötä näytöllä tai näpyttelemään paljon tekstiä.

 

 

Lenovo ThinkPad E 14 Gen2 14”

 ThinkaPad.png

Lenovo ThinkPad E 14 yhdistää suorituskyvyn, käytännöllisyyden ja jämäkän tyylin. Hinta-laatu -suhteessa tässä on hyvä valinta myös hieman rankempiin työolosuhteisin.

 

Alumiinirunkoinen läppäri pitää sisällään tehokkaat komponentit ja taustavalaistun ThinkPad-näppäimistön. 14 tuuman heijastamaton Full HD näyttö ja laadukas äänentoisto helpottavat työntekoa haastavissa olosuhteissa.

Vankat turvaominaisuudet tuovat huolettomuutta yrityskäyttäjälle. TPM2.0 turvasiru pitää yrityksen tiedot turvassa ja yhden kosketuksen käynnistys turvallisella sormenjälkitunnistautumisella takaa, että pääset koneelle nopeasti, mutta muilla ei siihen ole pääsyä. Lisäksi läppärin kamerassa on fyysinen kameransulkija, joka estää urkkimasta kameran kautta.

Laite on sotilastason vaatimusten mukaisesti testattu, joten sen voi odottaa kestävän haastavammassakin ympäristössä, kuten äärimmäisissä lämpötiloissa ja kosteissa olosuhteissa. Laite kestää myös kolhuja, pudotuksia ja roiskeita. Laite soveltuu siis hyvin monipuolisesti erilaisilla toimialoilla työskenteleville ammattilaisille.

 

Käyttöjärjestelmänä on Windows 10 Pro (64 bit), suoritin Intel Core i5. 

 

Tilaa Lenovo Thinkpad E14 Gen2 Telia Yrityksille verkkokaupasta.

 


Microsoft Surface Laptop 3 15”

 Microsoft_surface.jpg

Hinta-laatusuhteessa tässä on passeli työkannettava myös luovaan työhön. Läppärin ominaisuudet vastaavat hyvin eri alojen ammattilaisten tarpeisiin.

Microsoft Surface Laptop 3 on kevytrakenteinen ja siinä on kestävä pinnoite. Akku on myös kestävä, joten se kulkee helposti mukana ja mahdollistaa työnteon mistä ja milloin vain.

Kosketusnäytön lasi on vahvistettu ja sen ominaisuudet tukevat esimerkiksi paljon kirjoittavien tai sisällöntuottajien työtä. Näyttö mukautuu erilaisiin valaistusolosuhteisiin automaattisesti ja sen ominaisuudet riittävät myös videoiden katsomiseen ja editoimiseen.

Näppäimistön hyvä kirjoitustuntuma lisää paljon kirjoittavien työskentelyn ergonomiaa. Laitteen voi yhdistää myös telakkaan ja siihen on saatavilla lisävarusteena Surface pen, joka helpottaa muistiinpanojen tekemistä tai tuo uusia ulottuvuuksia luovaan työhön.

 

Pikakäynnistys helpottaa töiden jatkamista paussin jälkeen ja kirjautua sisään voi myös sormenjäljellä tai kasvojen tunnistuksen avulla. Nämä ominaisuudet parantavat tietokoneella töitä tekevän työpäiväkokemusta.

 

10. sukupolven Intel Core i5-suoritin tarjoaa suorituskykyä vaativiinkin tehtäviin. Neuvottelupuhelut ja etäpalaverit hoituvat hyvin selkeästi äänen toistavan mikrofonin avulla.


Tilaa Microsoft Surface Laptop Telia Inmics-Nebulan laitekaupasta. 

 

Lue lisää

 

 

TuizeKoo
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogit-yrityksille/Paras-kannettava-yrittajalle-2021/ba-p/222828
Linkki kopioitu