Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

 

 

171711_2.jpg

 

Ei tarvinnut kauan miettiä, kun meille Yhteisön moderaattoreille heitettiin haaste lähteä harrastamaan urbaania löytöretkeilyä kohteeseen, johon vain harvalla on pääsy.

 

Kyse ei tällä kertaa kuitenkaan ollut hylätystä ja autiosta rakennuksesta, vaan Helsingin Pitäjänmäessä rakenteilla olevasta Pohjoismaiden suurimmasta, moderneimmasta ja energiatehokkaimmasta datakeskuksesta.

 

Digitalisaatiotehtaasta!

 

173110_34.jpg

 

173110_22.jpg 

 

Telia Data Centeristä on kirjoitettu jo aika paljon, sillä kyse on massiivisesta hankkeesta.

 

Etukäteen tiesimme, että datakeskus vaikuttaa suomalaisten yritysten kilpailukykyyn ja mahdollistaa tiedon luotettavan säilyttämisen. Laitos vauhdittaa myös siirtymistä 5G-aikaan. Samalla sen tuottamaa lämpöä kierrätetään lähialueiden rakennusten lämmittämiseen.

 

Sillä on vaikutuksia myös ihan yksittäisen ihmisen, sinun ja minun, arkeen. Ai mitenkä? Palataanpa tähän myöhemmin.

 

173110_38.jpg

 

173110_24.jpg

 

Datakeskuksen rakentaminen on herättänyt kysymyksiä muun muassa siitä, mihin ihmeeseen sitä tarvitaan ja miksi tällaista hanketta on lähdetty toteuttamaan, kun tärkeämpää olisi laittaa nykyiset verkot kuntoon.

 

”Miksi rakentaa data center, kun nykyisin kaikki on pilvessä?”

 

Oletko koskaan miettinyt, että missä se pilvi sitten on? Sitä lähdimme Pitäjänmäkeen selvittämään, kuten myös sitä, miten datakeskus vaikuttaa meidän tavallisten ihmisten arkeen.

Onko jotain, mitä sinä haluaisit datakeskukseen liittyen tietää?

 

Pommittakaa meitä runsaasti kysymyksillä. Palaamme asiaan myöhemmin joko kommenteissa tai tulevissa blogikirjoituksissa!

TuizeKoo
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogit-yrityksille/Pitajanmaessa-paasee-pian-pilveen/ba-p/159209
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Telialainen vuodesta 2000. Keskustelen yritysasiakkaiden kanssa ja ojennan auttavan käteni Telia Yrityksille ja Telia Inmics-Nebulan sosiaalisen median kanavissa ja Telia Yhteisössä. Lisäksi kehitän yritysasiakkaiden someasiakaspalvelua. Sydäntäni lähellä on asiakaskokemus ja yrittäjyys. Työn ohella opiskelen visuaalista viestintää.