Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Tietoturva_Telia.jpg

 

Yrityksen tietoturva on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki. Nykypäivänä tämä korostuu erityisesti matkapuhelinten ja tablettien muodossa, kun samainen laite saattaa olla työntekijällä käytössä myös vapaa-ajalla. Miksi tietoturvasta huolehtiminen sitten on tärkeää, ja kuinka suojata yrityksen toiminta?

 

Haittaohjelmille altistuminen voi johtaa arkaluontoisten talous- tai henkilötietojen menettämiseen. Jos tietomurto pääsee tapahtumaan, velvoittaa GDPR-laki kertomaan siitä sakon uhalla kolmen vuorokauden sisällä viranomaisille ja asiakkaille. Tietoturvapuutosten julki tuleminen on mainehaitta, jonka taloudelliset kustannukset voivat tulla yrityksille erittäin kalliiksi. 

 

Tietoturva_Telialla.png

Turvaa selustasi tietoturvalla

 

Varsinkin mobiilihaittaohjelmien määrä on kasvussa. Seuraavina vuosina jopa kolmanneksen haittaohjelmista on ennustettu kohdistuvan mobiililaitteisiin. F-Secure kertoo F-Secure PSB:n olevan todistetusti maailman paras tietosuojapalvelu laitteelle kuin laitteelle. Saat sen käyttöösi kaikille Mac-, Windows-, iOS ja Android -laitteillesi. Samalla saat myös käyttöösi hallintaportaalin, jonka kautta näet koko yrityksesi käyttäjien tietoturvatilanteen reaaliaikaisesti. Jokainen erillinen lisenssi on erikseen nimettävissä ja osoitettuna tietylle laitteelle.

 

Nettisivuille suojaa SSL-varmenteella

 

Olethan suojannut myös verkkosivusi SSL-varmenteella? Voit tarkastaa tämän helposti kirjoittamalla sivujesi osoitteen selaimeen, mikä ilmoittaa yleensä vihreällä lukkoikonilla, mikäli sivusto on suojattu. Sivustoa ei ole suojattu, jos sen edessä on jokin muu merkki tai sivusto ei aukea ollenkaan. Tällöin sivustosi on luokiteltavissa tietoturvariskiksi. Mikäli sivustoa ei ole suojattu, se on luokiteltavissa tietoturvariskiksi eikä selaimet välttämättä päästä käyttäjiään sivustolle laisinkaan.

 

Tietoturva_Telialta.png

Tiedostot turvaan pilvipalveluun

 

Entä sitten kallisarvoiset tiedostot ja niiden turvaaminen? Kun otat käyttöön Nexetic Shieldin voit olla varma, että tiedostosi ovat turvattuja automaattisen varmuuskopioinnin avulla. Ei ole väliä, onko kyseessä kahvikupin kaatuminen läppärille, kiristyshaittaohjelma tai laitevika, sillä automaattinen varmuuskopiointi pelastaa menetetyt tiedostot pilvipalvelusta helposti ja näppärästi. Työaseman tiedot varmuuskopioidaan pilveen 15 minuutin välein.

 

Ajan tasalla oleva tietoturva toimii myös silloin, kun työ on liikkuvaa. Lue, kuinka Joensuun Kierrätys-Kuljetuksen tietoturva on kunnossa myös tien päällä. Voit katsastaa myös blogin siitä, kuinka sinut on jo todennäköisesti hakkeroitu. Millä tapaa sinä olet suojautunut internetin uhilta?

 

LUE LISÄÄ:

 

 

AnniinaBee
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogit-yrityksille/Turvaa-yrityksesi-toiminta-tietoturvalla/ba-p/228023
Linkki kopioitu
1 kommentti 👇
olkitu
Kunniajäsen

Tässä on tarkennettava asiaa:

Tietosuojaan liittyvät ilmoitusvelvollisuudesta voi lukea täältä: https://tietosuoja.fi/tietoturvaloukkaukset . Sivulla sanotaan näin "Henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta täytyy ilmoittaa valvontaviranomaiselle, jos loukkauksesta voi aiheutua riski luonnollisten henkilöiden oikeuksille ja vapauksille". 

 

SSL-varmenne (tai SSL/TLS-varmenne) ei salaa mitään vaan on varmenne jossa kolmasosapuoli todistaa että tämä on ketä väittää olevansa. Toimii idealisesti samalla tavalla kuin passi, ajokortti tai henkilökortti meillä. Me voidaan luottaa näyttämällä henkilökortin ja kuvan perusteella voidaan varmistaa että olet se ketä väität olevasi. 

Varmenteita on erilaisia maksuttomia ja maksullisia. Ilmainen varmenne ei heikennä suojausta, mutta se on eri asia luotatko sinä ja vierailijasi sivuston varmenteeseen. Esim ilmainen Let's Encrypt joka on maailman suosituin on luotettu kyllä kaikissa selaimissa. Harva käyttäjä edes tarkistaa selaimen varmennetta vaan luottaa lukkokuvakkeeseen pelkästään. 

Tietoa kirjoittajasta
Nimeni on Anniina Borgman ja olen auttanut Telian yritysasiakkaita ICT -ratkaisuissa vuodesta 2015. Yhteisössä toimin moderaattorin sekä kirjoittajan roolissa.