Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Läppäri ja kännykkä ovat monelle paitsi työkaluja, myös matkalla arjen tuki.Läppäri ja kännykkä ovat monelle paitsi työkaluja, myös matkalla arjen tuki.

 

Välillä tulee eteen tilanne, jolloin työ vaatii matkustamista. Työmatka tarkoittaa tietenkin myös sitä, että tärkeimmät työkalut kulkevat mukana. Läppäri ja kännykkä ovat monelle paitsi työkaluja, myös matkailijan arjen tuki.

 

Kannattaa ottaa etukäteen selvää, miten voit suojata tärkeät työkalusi. Löydät tämän tekstin lopusta linkin aikaisempaan blogiini, jossa kerron vinkkejä tähän!

 

Ota työmatkalla älylaitteista kaikki irti

 

Älylaitteet ja niihin ladattavat sovellukset helpottavat matkailijan arkea. Pakkaaminen ja painolasti kevenee, kun kännykässä on liput, kartat, matkaoppaat ja kamera mukana.

 

Kulkuvälineiden aikataulujen tutkiminen, majoitusvaihtoehtojen vertailu ja varaaminen, sekä paikasta toiseen vaadittavien siirtymäaikojen tarkistaminen esimerkiksi Google Mapsin avulla helpottaa vieraassa maassa toimimista. Lentomatkalla matkaselvityksen voi tehdä verkossa ja moniin kulkuvälineisiin voi tilata liput suoraan älykännykkään.

 

Tiedon saanti on helppoa ja nopeaa ajasta, paikasta ja välineestä riippumatta. Mukana kulkevat älylaitteet helpottavat tietenkin myös yhteydenpitoa työpaikalle ja kotiväkeen. Puhumattakaan, että ne lisäävät turvallisuuden tunnetta ja voivat toimia hätätilanteessa pelastuksena.

 

woman-using-ipad-with-stylus-highrise-office_4460x4460.jpg

 

Käytännön vinkit työmatkustamiseen liittymien ja laitteiden kanssa

 

Liittymä:


Telian yritysasiakkaana matkapuhelinliittymä reissukaverina on turvallinen niin työ- kun vapaa-ajallakin. Pro-matkapuhelinliittymiin sisältyy aina rajaton netti kotimaassa, Pohjolassa ja Baltiassa sekä valitsemasi paketin mukainen määrä netin käyttöä EU-maissa.

 

Ennen matkaa kannattaa tarkistaa, että liittymässäsi on juuri oikeat palvelut. Telian liittymään saat lisäpalveluna esimerkiksi Pro Nettikortin ja soitot Pohjolaan ja Baltiaan ilman ulkomaanpuhelumaksua.

 

Euroopan ulkopuolella suosituimmissa matkakohteissa voit surffata hallitusti päivähinnoittelun tai Reissupaketin turvin. Voit tutustua ulkomaan hinnoitteluun jo etukäteen nettisivuillamme, niin matkalla ei tarvitse asiaa murehtia.

 

Liittymän tarkistaminen ja päivittäminen on helppoa Yritysportaalissa. Mikäli sinulla ei ole yrityksen nimissä oikeutta tehdä muutoksia liittymiin, pyydä Yritysportaalin pääkäyttäjää tarkistamaan tilanne. Työliittymän käyttäjänä pääset tarkistamaan liittymätietosi myös kirjautumalla sisään Telia.fi -sivustolle.

 

Laitteet:

 

Älypuhelin on älyttömän kätevä matkakumppani. Läppärin sijaan tabletti vie vähemmän tilaa ja sillä voit hoitaa työasioita yhtä lailla, etenkin jos käytössä on Microsoft 365 -palvelu.

 

Suosittelen hankkimaan matkustamista varten älylaitteille sopivan varavirtalähteen ja lataamaan sen valmiiksi ennen matkaa, jotta se on käytettävissä silloin, kun tarve iskee. Ennen lentoa kannattaa kuitenkin tarkistaa lentoyhtiöltä, minkälaisia rajoituksia se on asettanut varavirtalähteille, jotta omasi ei jää kentälle. Liian tehokas akku saattaa olla kiellettyjen tavaroiden listalla.

Mikäli sinulla ei vielä ole langattomia nappikuulokkeita, kannattaa harkita niiden hankkimista! Niitä on helppo kuljettaa mukana eivätkä ne vie isoa tilaa ja tuovat mukavuutta reissaamiseen.

Yritysverkkokaupastamme voit tilata uudet puhelimet, tabletit ja lisätarvikkeet varavirtalähteistä, suojakuorista ja -kalvoista aina läppärireppuihin asti.

 

AdobeStock_177878885.jpeg.jpg

 

Työmatkailijan sovellukset älylaitteisiin:

 

Sovelluksista monen suosikki on Tripit joka paitsi kokoaa yhteen lentojen varausnumerot ja aikataulut, se myös etsii valmiiksi kartat, ajo-ohjeet ja matkakohteen säätiedot. Saat sen avulla myös synkronoitua kalenteriisi ja jaettua tarvittaessa kontakteillesi. Kätevää!

 

Muutama sovellus, joista useimmilla käytössä on myös verkkosivut, joiden avulla matkan suunnittelu ja matkasta hyödyn irti ottaminen voi olla helpompaa:

 

  •  Google Trips toimii kaupunkioppaanasi ja matkan suunnittelun apuna. Voit sen avulla etsiä ja suunnitella matkakohteesi vapaa-ajan viettoa ja ruokapaikat!
  •  Waze on ilmainen navigointisovellus, joka pitää sisällään käyttäjäyhteisön jakamat tiedot ruuhkista, tietöistä ja onnettomuuksista. Kartta on selkeä ja nopeasti latautuva.
  • Trip Advisor pitää niin ikään sisällään käyttäjäyhteisön arvosteluja matkakohteiden ravintoloista, hotelleista ja matkakohteista. Voit sen avulla myös tallentaa tuleviakin matkaideoita ja sijoittaa ne kartalle. 
  • Yelp yhdistää ihmiset ja paikalliset yritykset. Voit etsiä palvelussa tietoa paikallisista yrityksistä ja käyttäjien arvosteluja niistä.
  • Citymapper pitää sisällään junien, linja-autojen, raitiovaunujen ja lauttojen aikataulut, kartat ja nopeimman reitin suunnittelun eri kulkuvälineitä käyttäen. Sisältää myös tiedot kulkuvälineiden viivästyksistä. 
  • Flight Aware helpottaa kaikkien lentojen seuraamista reaaliaikaisesti; saat hälytyksiä ja voit tarkastella tietoa viivästymisistä eri lentoasemilla. 
  • Eric´s New Yor App on ainoa sovellus, jonka tarvitset jos matka suuntautuu New Yorkiin! Se toimii myös ilman nettiyhteyttä. Löydät palvelusta karttoja, vinkkejä, nähtävyyksiä, liput kaikkiin aktiviteetteihin jne.

 

Kurkkaa oman älylaitteesi sovelluskaupasta myös muita tarjolla olevia matkustussovelluksia! Minkälaisista sovelluksista sinä olet saanut suurimman hyödyn työmatkoillasi?

 

Lue myös:

TuizeKoo
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogit-yrityksille/Tyomatkalla-lapparin-ja-kannykan-kanssa/ba-p/208989
Linkki kopioitu