Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Valmistautumalla hyvin etukäteen, työmatka ulkomaille ei tuo mukanaan ikäviä yllätyksiäValmistautumalla hyvin etukäteen, työmatka ulkomaille ei tuo mukanaan ikäviä yllätyksiä

 

Työ ei rajoitu enää toimiston päätelaitteiden äärelle

 

Onko edessä työreissu ulkomaille? Tästä artikkelista saat kattavat vinkit laitteiden ja liittymien suhteen, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä reissun päällä.

 

Skype, työpuhelut, sähköposti ja somen päivittäminen hoituvat ulkomailta siinä missä kotimaassakin ja turvallisella liittymän valinnalla sinun ei tarvitse metsästää edes WiFi-lähiverkkoa.

 

Nykyisin on helppo yhdistää työnteko myös vapaa-ajan reissujen lomaan, koska monia töitä voi tehdä ihan mistä tahansa. Välttyäksesi ikäviltä yllätyksiltä ja odottamattomilta kustannuksilta, kannattaa huomioida muutama seikka ennen reissuun lähtöä.

 

Yllätyksiin varautumisen muistilista:

 

 1. Selvitä etukäteen liittymiesi käyttökustannukset
 2. Mieti, onko WiFi turvallinen vaihtoehto työtehtävissäsi
 3. Huolehdi laitteiden suojauksesta ja toimintavalmiudesta
 4. Mitä tehdä, jos laitteet varastetaan:
  • Mitä vakuutus kattaa ja miten pitää toimia vahingon sattuessa
  • Pääsetkö tiedostoihin muilla laitteilla
  • Pääseekö joku ulkopuolinen käsiksi laitteesi sisältöön
 5. Ota varmaan talteen Telia Yritysasiakaspalvelun numero: vikapalvelu auttaa liittymän sulkemisessa ympäri vuorokauden, jos laite katoaa tai varastetaan.


Olitpa sitten yrittäjä tai yrityksen työntekijä, kannat työmatkallasi mukana tärkeitä yhteydenpitoon ja työntekemiseen tarvittavia laitteita. Tarkistathan oikean liittymävalinnan lisäksi vakuutukset kuntoon varkauden, katoamisen tai rikkoutumisen varalta.

 

Työreissussa ulkomailla mobiliteetin turvin.jpg

 

 

Vinkit turvalliseen reissaamiseen liittymien ja laitteiden kanssa

 

Liittymä

 

Telian liittymä on huoleton matkakumppani, teetpä työtä toimistolla, mökillä, ruotsinlaivalla tai toisella mantereella. Liittymäsi datapaketti on aina julkista WiFiä turvallisempi ja tehokkaampi surffailuun.

 

Yritysasiakkaiden Pro-liittymiin sisältyy rajaton netti kotimaassa, Pohjolasssa ja Baltiassa, sekä valitsemasi määrä netin käyttöä EU-maissa. Euroopan ulkopuolellakin surffaaminen on huoletonta päivähinnoittelun tai reissupaketin turvin. Ajantaisaiset ulkomaan hintatiedot on Telia.fi:llä

Pro vinkki:

Tsekkaa ennen matkaa, ettei liittymällä ole Roaming- ja Data Roaming -estoja! Voit helposti poistaa estot Yritysportaalista tai Minun Telia -sovelluksessa (mikäli olet yrityksen vastuuhenkilö tai sinulle on annettu lupa tehdä muutoksia liittymääsi). Saldoa ja reissupaketin kulumista voit seurata työliittymällä joko Yritysportaalissa tai Minun Telia -sovelluksella. Ihan reaaliaikaista saldon kertyminen ulkomailta käsin ei tosin ole.

 

Puhelin valitsee automaattisesti sinulle parhaan verkon käyttöösi ulkomailla ja operaattorit huolehtivat verkon turvallisuudesta.

 

Netin käyttö pidemmällä työmatkalla

 

Pidemmillä työmatkoilla kannattaa hyödyntää liittymälle tilattavaa reissupakettia. Se on voimassa 14 vuorokautta aktivoitumisesta tai kunnes paketin sisältämä nettikäyttö on käytetty. Paketti sisältää kohteesta riippuen 1 – 1,5 Gt dataa. Voit tilata paketin jo ennen matkaa, sillä se aktivoituu käyttöön vasta ensimmäisestä nettikäytöstä kohdemaassa.

 

Normaalikäyttöön tarkoitetuissa matkapuhelinliittymissä on automaattisesti ulkomaan tiedonsiirron käyttökatto  50 euroa. Rajaa voi muuttaa esimerkiksi Yritysportaalissa.

 

Miten paljon dataa kuluu käytössä?

 

 • Sähköposti ilman liitettä 1–20 kt
 • Tekstidokumentti 50–300 kt
 • Korkealaatuinen kuva 2–5 Mt
 • Internetsivu 5–30 M
 • videon lataaminen 1–10 Mt
 • sovelluksen lataaminen tai päivittäminen 5–50 Mt

 Kännykän_käyttö_ulkomaanreissulla.jpg

 

WiFi

 

Esimerkiksi hotellien WiFit ovat mobiiliverkkoa ruuhkaisempia ja saattavat olla myös epävakaita. Avoin WiFi -yhteys on myös helposti salakuunneltavissa. Voitko varmistua hotellin tai tuntemattoman kahvilan pitäjän tietoturvataidoista ja rehellisyydestä?

 

Jos päädyt käyttämään avointa WiFi-lähiverkkoa, sitä kautta ei kannata kuitenkaan välittää luottokortti- tai tilitietoja, tunnuslukuja ja salasanoja tai muita luottamuksellisia tietoja.

 

VPN-sovellus

 

Jos sinun täytyy turvautua WiFi-lähiverkkoon, muuttuu se turvalliseksi VPN:n avulla. Saat sen esimerkiksi meidän kauttamme.

 

F-secure PSB on kattava tietoturva yritysliittymien käyttäjille niin kännykään kuin läppärillekin ja se sisältää VPN-yhteyden lisäksi virusturvan. Sen avulla saat salattua tietoliikenteen ja estettyä salakuuntelun. Joissakin maissa salatut viestiyhteydet voivat olla kuitenkin kiellettyjä.

 

Älypuhelin on kätevä matkakumppani ja tabletti sujahtaa helposti mukaan reppuunÄlypuhelin on kätevä matkakumppani ja tabletti sujahtaa helposti mukaan reppuun

Laitteet ja lisätarvikkeet

 

Älypuhelin on kätevä matkakumppani ja tabletti vie läppäriä vähemmän tilaa. Tabletilla voi myös hoitaa asioita, varsinkin jos yrityksessänne on käytössä Microsoft 365 -palvelu. Office 365 mahdollistaa myös pääsyn tärkeisiin tiedostoihin toisella laitteella, mikäli laitteellesi kävisi joku vahinko reissussa. 

 

Laitteiden latauspiuhat ja vara-akut kannattaa pitää helposti saatavilla ja tarkistaa niiden toimivuus ennen matkaa. Suosittelen tarkistamaan ennen reissua lentoyhtiöltä, onko vara-akuille jotain rajoituksia.

 

Vara-akkua ja akullisia laitteita ei saisi laittaa ruumaan, sillä väärin pakattuna ne ovat paloturvallisuusriski. Lentokoneen matkustamoon voi viedä kameroita, kuulokkeita, tabletteja, kännyköitä ja kannettavia tietokoneita. Niiden käytöstä lennon aikana kerrotaan koneessa. Jos laitat laitteet ruumaan, muista katkaista niistä virta! 

Pro vinkki:

Tsekkaa myös laitteesta etukäteen roaming-asetukset kuntoon, ettei ulkomailla tule vastaan yllätyksiä. Lisäksi se kannattaa suojata ennalta arvaamattomalla pin-koodilla ja mahdollisesti näytön salasanalla tai sormenjälki- tai silmätunnistuksella.

 

Tutustu myös etukäteen laitteesi etähallintamahdollisuuksiin. Esimerkiksi Android-laitteen katoamisen yhteydessä sen voi löytää, lukita tai tyhjentää, jos olet varautunut tähän etukäteen.

 

Sovellukset

 

Kännykkään ladattavat sovellukset helpottavat arkea reissussa. Esimerkiksi Uber ja Tripadvisor voivat osoittautua todelliseksi helmeksi vieraassa kaupungissa.

 

Kulkuvälineiden aikataulujen tutkiminen, majoitusvaihtoehtojen vertailu ja varaaminen sekä siirtymäaikojen tarkistaminen onnistuu helposti netissä tai sovelluksilla.

Pro vinkki:

Lataa sovellukset laitteille jo etukäteen ja luo käyttäjätunnukset ennen kuin lähdet reissuun. Karttasovellukseen kannattaa myös ladata ja tallentaa kartat etukäteen, ne saattavat pelastaa sinut ongelmilta. Esimerkiksi Google mapsissa voit käyttää ennalta lataamiasi karttoja GPS:n avulla silloinkin, kun nettiyhteyttä ei ole käytettävissä.

 

Lue Myös:  

TuizeKoo
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogit-yrityksille/Tyoreissu-ulkomaille-mita-kannattaa-ottaa-huomioon-kannykan-ja/ba-p/187950
Linkki kopioitu