Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Kaksi_liittymää_yhdessä_puhelimessa.png

 

”Suljenpas työpuhelimen tältä päivältä”

 

Vapaa-aika on tärkeää erottaa työajasta. Sinulla saattaa tätä varten olla työliittymä ja henkilökohtainen liittymä erikseen. Äkkiseltään tämä kuulostaa siltä, että sinulla on kaksi puhelinta ja kannat molempia mukanasi. Niin ei välttämättä tarvitse olla.

 

Kirjoituksen ensimmäisen lauseen sijaan voitkin todeta, että ”otanpa työliittymän pois päältä”.

 

Monissa puhelimissa on mahdollisuus käyttää kahta SIM-korttia, eli kahta eri numeroa, samanaikaisesti. Valitset itse, että käytätkö molempia liittymiä vai vain toista.

 

 

Kaksi liittymänumeroa yhdessä puhelimessa

 

Kaksi SIM-korttipaikkaa tai eSIM-ominaisuuden omaavan puhelimen ansiosta voit käyttää samassa puhelimessa kahta, tai useampaa, eri liittymää. Käytössäsi voi olla esimerkiksi henkilökohtainen liittymä työliittymän rinnalla. Asetuksista voit valita, että käytätkö molempia kortteja samaan aikaan vai vain toista. Voit siis vastaanottaa puheluita ja viestejä molempiin numeroihin samaan aikaan. Soittaessa voit valita, että kummasta numerosta soitat puhelun. Asetuksista määrittelet myös sen, että kumman liittymän nettiä haluat käyttää.

 

Kaksi liittymää on kätevää saada toimimaan samassa puhelimessa myös silloin, jos olet ulkomailla ja haluat käyttää nettiä paikallisella SIM-kortilla. Voit samanaikaisesti käyttää omaa liittymääsi ja olla näin tavoitettavissa, vaikka surffailetkin paikallisella SIM-kortilla.

 

Kahden eri numeron käyttämiseen yhdessä puhelimessa on kaksi tapaa:

 

  • Puhelimessa on kaksi fyysistä SIM-korttipaikkaa
  • Puhelimessa on yksi fyysinen SIM-korttipaikka ja eSIM-ominaisuus

 

Se, kuinka saat kaksi numeroa yhteen puhelimeen, riippuu käytössäsi olevasta laitteesta. Kaikissa puhelimissa tämä ei ole mahdollista, mutta yhä useammasta laitteesta tämä ominaisuus löytyy. Alla kerron tästä tarkemmin.

 

 

iPhone SIM-korttipaikalla ja eSIM-ominaisuudella

Apple-perheen uusimmissa iPhone 11, iPhone 11 Pro ja iPhone 11 Pro Max puhelimissa voi käyttää useampaa liittymää vaikka SIM-korttipaikkoja on vain yksi. Ominaisuuden nimi on kaksois-SIM. Kaksois-SIM ominaisuus on uusimpien laitteiden lisäksi myös pykälää aiemmin julkaistussa malleissa iPhone XS, iPhone XS Max ja iPhone XR.

 

Laitteet sisältävät siis kaksi SIM-korttia: nano-SIMin ja eSIMin. Nano-SIM on pienin malli perinteisistä SIM-korteista. eSIM taas on virtuaalinen SIM-kortti, joka otetaan käyttöön QR-koodin avulla. Voit tallentaa iPhoneen perinteisen SIM-kortin lisäksi useamman eSIMin, joten liittymiä voi olla yhdessä laitteessa käytettävissä enemmän kuin kaksi.

 

Uusimmissa iPhoneissa voi käyttää useampaa liittymää samanaikaisestiUusimmissa iPhoneissa voi käyttää useampaa liittymää samanaikaisesti

Puhelin kahdella SIM-korttipaikalla

Monissa puhelinmalleissa on paikka kahdelle SIM-kortille. Näitä kutsutaan Dual SIM -puhelimiksi. Esimerkiksi Samsung Galaxy Note 10, Oneplus 7 Pro, Huawei Mate 20 Pro ja Nokia 7.2 sisältävät kaksi SIM-korttipaikkaa. Dual SIM -puhelimia on näiden esimerkkien lisäksi monia muitakin.

Oneplus 7 sisältää kaksi SIM-korttipaikkaaOneplus 7 sisältää kaksi SIM-korttipaikkaaYrittäjänä voit tilata uuden puhelimen kuukausimaksullisena palvelulaitteena, joka sisältää vakuutuksen ja huollon. Palvelulaitteesta voit lukea lisää Tuijan artikkelista.

 

Oletko sinä käyttänyt useampaa liittymää samassa puhelimessa? Tai onko sinulla jokin toinen keino erottaa työaika vapaa-ajasta esimerkiksi vaihderatkaisun avulla? Kerro kokemuksistasi!

 

Lue myös:

Enemmän irti digiarjesta – eSIM helpottaa laitteiden hallintaa

Kaksin aina kätevämpi – Näin saat työliittymän myös älykelloon tai toiseen puhelimeen

MiinaKi
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogit-yrityksille/Yrittaja-nain-saat-kaksi-liittymaa-yhteen-puhelimeen/ba-p/195628
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
B2B somelainen. Yritysasiakas, jutulle pääset täällä tai www.telia.fi/yrityksille :)