peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
142555 Kirjoitusta
48602 Jäsentä
Katso mitä kaikkea voit tehdä Yhteisössä
^

Hienoa, kun tulit Yhteisöön. Täältä löydät valtavasti keskusteluita, blogeja ja ratkaisuja. Voit keskustella yhdessä muiden samanhenkisten jäsenten sekä ajoittain myös työntekijöidemme kanssa. Kokosimme sinulle kolme vinkkiä jotta pääset nopeasti kartalle siitä, mistä Yhteisössä on kyse.

ETSI JA LUE

Etsi tietoa, selaa keskusteluita ja lue blogeja. Joku toinen on saattanut jo painia saman ongelman kanssa ja saada siihen ratkaisun. Jos et löydä etsimääsi, aloita uusi keskustelu ja kysy neuvoa osaavilta jäseniltämme.

HAKUUN

JÄSENET AUTTAVAT TOISIAAN

Yhteisössämme jäsenet neuvovat toisiaan ja keskustelevat keskenään. Törmäät nopeasti myös VIP-jäseniimme. He kaikki ovat tavallisia asiakkaita kuten sinäkin.

TUTUSTU

OSALLISTU JA KEHU

Osallistu keskusteluihin, skaboihin ja pilotteihin. Kerro kokemuksistasi, ratko muiden ongelmia. Samalla keräät arvomerkkejä ja etenet Yhteisössä pidemmälle. Sinulla on mahdollisuus päästä jopa VIP-jäseneksi.

LUE LISÄÄ

Käyttökokemukset Huawei B525 -reititinTalonpoika
Rekisteröitynyt: ‎20-12-2017
Kirjoituksia: 1
31/37

Vs: Käyttökokemukset Huawei B525 -reititin

Pari kommenttia ja ehkä joltakin saan apua myös kysymykseeni.

Lankapuhelin toimii heittämällä tuossa rj11-liitännässä ja täytyisi vielä testata saako äänenlaatua parannettua joillakin Huawein asetuksista. Haastavampaa oli sitten löytää matkapuhelinliittymä missä siis puhe+netti ja julkinen vaihtuva ip. Lopulta Soneran kanssa sain setupin toimimaan ja kohta tähän liittyvä kysymyskin.

 

Sitten ihan oma lapsus eli en tajunnut mainostetun VPN:n tarkoittavan pelkkää clienttia eli se kyllä reitittimestä löytyy, mutta ei suinkaan aika yleistä VPN-serveriä. No en siis saa reitittimeen pyörimään VPN:ää ja sitä kautta lisäturvaa sisäverkon laitteille.

 

Laitteen perässä on valvontakamera ja se kyllä toimii porttiohjausten jälkeen ihan ok selaimilla ja mobiilisovelluksilla. Käytössä on DDNS-palvelu sekä reitittimestä että kamerasta itsestään ja molemmat toimii, mutta näköjään kameran DDNS päivittyy vähän verkkaisemmin. Huawein DDNS:t ovat sitten muuten mielestäni kaikki maksullisia ja se viimeinen oreo on ilmeisesti vain kiinalaisille. Tai no korjataan että onhan no-ip ilmainen, mutta sitten se hostname pitää muistaa uudistaa aina 30pv välein tai muuten ei päivitä enää osoitteita. En tiedä saakohan tuon heräteltyä tarvittaessa myöhemmin henkiin vai kuoleeko host täydellisesti. Asuksen kanssa sai aikanaan heidän oman ilmaisen DDNS:n mikä oli ihan näppärää, mutta ehkä hätävarana kameraa varten voi käyttää sitä sen omaa ilmaista palvelua jos se reitittimeen takaa jaksaa päivitellä tiedot oikein (olettaisin toimivan).

 

Lopussa varsinainen ongelmani eli en keksi miten saisin etäyhteyden muodostettua itse reitittimeen eli DDNS ei salli ohjata liikennettä reitittimen omaan IP:hen ja pelkkä DDNS-osoite oletus 80 portilla ei taas avaa mitään. Yhdellä foorumilla muistan nähneeni maininnan, että tämä toiminnallisuus on ehkä estetty Huawein toimesta, mutta pystyykö joku vahvistamaan tai onko hyviä ideoita mitä kannattaisi kokeilla? Olisi kiva tarvittaessa päästä etänä reitittimeenkin kiinni pelkän kameran sijaan niin voisi vaihtaa asetuksia tai päivittää firmistä yms. turvallista puuhaa etäyhteyden läpi Hymiö Onnellinen.

0 tykkäystä
Talonpoika
Rekisteröitynyt: ‎01-01-2018
Kirjoituksia: 1
32/37

Vs: Käyttökokemukset Huawei B525 -reititin

Jos tietokoneen kytkee ethernet-kaapelilla suoraan B525 reitittimeen, nopeustestin mukaan nopeus on hyvä (115D/40U)

 

Jos tietokoneen ja B525 reitittimen väliin laittaa kytkimen niin nopeus on enää 40D/40U eikä se siitä koskaan nouse. Onko muilla samanlaisia oireita?

 

Jos tuon kytkimen ottaa pois välistä niin nopeus nousee taas.

 

Entisellä 4G reitittimellä (E5186s-22a) kytkin kärsii olla välissä, nopeus ei rajoitu. Mukava olisi saada tämä B525 toimimaan niin saisi 4G yhteydestä kaiken hyödyn irti.

0 tykkäystä
Maanviljelijä
Rekisteröitynyt: ‎31-03-2015
Kirjoituksia: 6
33/37

Vs: Käyttökokemukset Huawei B525 -reititin

Terve!

Onko sinulle selvinnyt voiko tällä Telian versiolla tästä purkista sitoa IP:n ja MAC-osoitteen yhteen?

0 tykkäystä
Talonpoika
Rekisteröitynyt: ‎06-04-2017
Kirjoituksia: 2
34/37

Vs: Käyttökokemukset Huawei B525 -reititin

Huawei B525 katkoo yön aikana yhteyksiä mastoon, onko vika vai ominaisuus/asetuksissa jotain?

0 tykkäystä
VIP & Data-Jehu 2018
Rekisteröitynyt: ‎15-08-2015
Kirjoituksia: 1 376
35/37

Vs: Käyttökokemukset Huawei B525 -reititin


@JAK61 kirjoitti:

Huawei B525 katkoo yön aikana yhteyksiä mastoon, onko vika vai ominaisuus/asetuksissa jotain?


Hei!

 

Onko Telian liittymä vai kenties jonkin muun toimijan? Elisalla on ainakin käytössä virransäästö, eli jos tukiasemassa on kaksi eri taajuutta (vaikkapa 800 ja 1800MHz) , niin toinen niistä, yleensä 1800MHz sammutetaan 0200-0700 väliseksi ajaksi virransäästön vuoksi. En tiedä, onko Telialla samanlaista toimintoa käytössä, ainakaan viimeksi kun kysyin, ei ollut. DNA:lla saattaa olla joitain taajuuksia paikoista riippuen pois käytöstä, kuulin ristiriitaisia tietoja. Ellun virransäästön saa pois, kun reklamoi aspaan ja perustelee sen aiheuttavan haittaa.

Highlighted
Talonpoika
Rekisteröitynyt: ‎06-04-2017
Kirjoituksia: 2
36/37

Vs: Käyttökokemukset Huawei B525 -reititin

Telian liittymä on tällä hetkellä.

0 tykkäystä
VIP
Rekisteröitynyt: ‎21-02-2015
Kirjoituksia: 1 194
37/37

Vs: Käyttökokemukset Huawei B525 -reititin

Avasinpa itsekin vdsl:n lisäksi liittymän johon tuo kytkynä kuului mukaan ja tein pe-su testimielessä kaiken liikenteen tuon laitteen kautta.

 

Opengate apn käyttöönotto vaatii ihmeellistä säätöä ennenkö suostui se julkinen ip sieltä tulemaan, vaikka defaultiksi olin asettanut tuon juuri luomani opengate apn:n. Yhteys muodostui aina sillä Sonera profiililla jossa internet apn, ellei tätä käynyt bootin jälkeen käsin muuttaa. Mikä lie tuossa oli.. Noh tuostakun selvittiin ja ne vähät asetukset mitä siellä nyt oli sai katsottua jotenkuten järkeväksi ja laitteelle etsittyä parhaan sijoituspaikan asunnosta, sitten päästiinkin käyttämään yhteyttä.

Kertaakaan en saanut jumiin tuota laitetta vaikka kuormitin sitä varmasti keskivertokäyttäjää enemmän. Mukana tulleet antennit paransivat signaali jonkun verran, asetuksista piti ottaa erikseen ulkoiset antennit käyttöön.

Kyllä itse suosittelisin tätä laitetta normaalille kotikäyttäjälle Hymiö Onnellinen Joskin laitan Huawein varayhteydeksi vain, Cisco Aironet ja MikroTik saavat hoitaa tämän kodin yhteydet muuten Hymiö Onnellinen