Käyttökokemukset Marshall London


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10308 kommenttia

Myynti alkoi tänään, ja sain testipuhelimen eilen joten perustetaanpa ketju käyttökokemuksia varten.


 


Eilisestä blogista löydät ensikokemuksia sekä unboxing-videon --> linkki.


 


Ensivaikutelma on se että London on taattua Marshall-kamaa, jo pelkkä pakkaus materiaaleineen tuntuu laadukkaalta. Laite ja varusteet on pakattu ehkä vähän turhankin hyvin, tällainen laitefriikki kuin minä en meinaa malttaa avata pakkauksia siististi ja rauhallisesti vaan kaikki kuoret tekee mieli repiä auki jotta näkee mitä sieltä löytyy Hymiö Onnellinen


 


Ja sieltähän löytyy siisti kompaktin kokoinen puhelin. Koko on sitä luokkaa että ainakin omaan käteen tämä on yhdellä kädellä käytettävä luuri. Takakuori ja sekä puhelimen sivuosat on verhoiltu Marshall-henkisesti nahalla (ei aitoa nahkaa kuitenkaan). Painikkeet ovat laadukkaan tuntuiset ja varsinkin laitteen volume-näppäin on mallia heavy duty - ihan oikea rulla! Äkkiseltään oudon näköinen on puhelimen yläreuna, siellä kun on tuplaliitäntä kuulokkeita/mikkiä varten Hymiö Onnellinen


 


Näyttö on tarkka ja se reagoi tarkasti sekä herkästi painalluksiin. Tärkeä asia joka vaikuttaa käytettävyyteen.


 


London on yllättävänkin kevyt, ehkä omaan makuun jopa liian kevyt mutta toisaalta keveys on plussaa koska silloin sitä ei niin huomaa taskussa jne.


 .


Marshall Londonhan on musaluuri ja nyt on jonkin verran musankuuntelua takana ja nuo mukana tulevat korvanapit ovat ensinnäkin hyvä-ääniset niin ne on myös hyvin muotoillut joten ne pysyvät hyvin korvissa eivätkä ne myöskään purista/paina korvia mitenkään. En ole ollut tähän asti korvanappien ystävä mutta nämä olivat kyllä mukava positiivinen yllätys.




 


Vertailin Londonia kahteen muuhun puhelimeen ja täytyy sanoa että Londonin kaiuttimen ääni todellakin on omaa luokkaansa! Nyt ei tarvi enää erillistä kaiutinta jos mielii kuunnella vaikka porukalla musaa. Ääni on todella puhdas ja selkeä, bassotoistoltaan neutraali. Ääni muistuttaa jollain tapaa Marshall Stanmore -pienoiskaiuttimen soundia (kts kuvat alla), jotain samaa fiilistä näiden molempien soundeissa on.


 


Kuulokkeiden kautta kuunnellessa, varsinkin jos ruuvaa equsta eri taajuuksia +/- niin niiden kautta bassotoiston saa muhkeaksikin ja yläpään vaikka kuinka kirkkaaksi. Ja vaikka säätäisikin bassoa isommalle niin ääni ei puuroudu isommallakaan volumella joka kielii siitä että Londonissa riittää potkua isommillekin äänenpaineille ja huomaa että musiikinkuunteluun on tämä luuri tehty.


 


Lainaan yhden kollegani kommenttia: "Jos kuuntelet tuttua biisiä ja London saa sulle kylmiä väreitä kuunnellessasi sitä tuttua biisiä Londonilla ensimmäistä kertaa, tässä täytyy olla jotain, jotain hyvää...".


 


Testeissä kuuntelin musiikkia Spotifyn kautta parhaimmalla laadulla sekä muutamia netistä löytyviä isolla bitratella olevia testibiisejä.


 


Latasin viime yönä akun täyteen ja tänään perjantaina puhelin on ollut sitten enempi käytössä. Olen esitellyt sitä kollegoille usean tunnin ajan, ja nyt illalla akku näyttää että siinä on 66% vielä virtaa!! Ihan huikea suoritus, kun tuolla nimenomaan on kuunneltu musiikkia, kaiuttimien kautta, useampi tunti. Välissä isommalla ja välissä pienemmällä. Tässä vaikuttaa siis olevan hyvä akku, ja otaksun että selittyy ainakin osin sillä että Londonissa on Android jossa ei ole paljoa muistia ja akkua syöviä sovelluksia mitä monen muun merkin käyttikseen on ahdettu. Tästä syystä Londonin Lollipop-käyttis tuntuu kevyeltä ja ketterältä.


 


Vuorokauden käytön jälkeen London vakuuttaa sillä mihin se on tehty - musiikkipuhelimeksi. Se on laadukas, ei nitise eikä natise, on todella tyylikäs puhelin. Kaiuttimien sijoittaminen etukanteen, eli ne osoittavat suoraan käyttäjään, on fiksu veto koska näin kaiuttimien edessä ei ole sormia vaimentaen ääntä. Muu käyttö on vielä testaamatta, se miten London sopii puhumiseen, surffailuun ja valokuvaamiseen ja niin edelleen. Odotan myös kieli pitkällä sitä että pääsen testaamaan tuplaliitäntää in action - input-liitännän kautta musaa vaikka kitarasta ja Londilla vähän sämpleä mukaan ja output-liitännän kautta ääni ulos eetteriin! Millä toisella puhelimella pystyy tekemään näin? Edit 11.09.2015: Kitara liitetäänkin micro usb-liitäntään erillisen iRig UE -lisälaitteen avulla. Yläreunan liitännän ovat kuulokkeita varten.


 


Sitten vähän kuvia, on se komia.


 



 



 



 



 



 



 



 




 


81 kommenttia

Kokeilin tuota monella tapaa, nyt päivityksen jälkeen kokeilin taas ja nyt tasan kahden sekunnin kohdalla otti kuvan, ensin painoin hiukan liian kauan ja resetoi laitteen (mikä sekin hyvä tietää, miten tehdä se). Kumma kyllä, tuo 2 sekunnin painallus otti paitsi kuvan näytöstä käynnisti myös kameran. Kiitokset vinkistä.

 

Nyt

kun opin tuon näytön kuvanoton kylkinapeista, jää tuo vanha Screenshot snap ( Rishi Apps) lähinnä sitten näytön tapahtumien videokuvaukseen).

 

Uutena löydöksenä nyt sitten rebootmahdollisuus, kun 10 sekuntia painamalla tulee vikasietotilavalikko, jossa reboot ylimpänä (painetaan virtanäppäintä). Ei ehkä ihan vasta-alkajan syytä mennä tuohon valikkoon, ettei vahingossa valitse muita valikon mahdollisuuksista.

 

 

Kamera meni päälle, sillä päästit sormen virtanapilta ennen kuin irroitit toisen sormen scroll wheelistä. Normaalitilassahan scroll wheeliä lyhyesti painamalla kamera aukeaa. Pitkä painallus muuttaa profiilin hiljaiseksi (silent). Tällöin siis puhelut ja varoitusäänet mykistyy mutta media-audio (musiikki, video) on vielä aktiivinen. Tämä siis Billy-releasessa, Angus-releasessa  vielä mykistyi kaikki äänet.

 

Joo, ei kannata mennä tuonne vikasietovalikkoon käpistelemään :)

Marshall Londonille sopivaa geelikoteloa ei varsinaisesti ole, mutta Huawei Honor 7:lle tehty kirkas S-line suojakuori, jota eräs Riihimäellä kotipaikkaa pitävä nettifirma myy (tuotenumero 032633) . Sopii mittojen puolesta kuin valettu. jokusen läpiviennin pitää korjata jos tarvitsee, mutta kamera-salamavalo ja latauspistoke ovat ihan sopivassa kohdin.

Näin se pudotuksilta suojaava geelikotelo istuu M.L:lle

Puhelimen pakkauksen manuaali on kovin suppea, hiukan enemmän tietoa löytyy suomeksi: http://docplayer.fi/5242583-Marshall-londonin-kayttoohje-android-5-0-lollipop-www-marshallphones-com.html#tab_1_1_3
Marshalliin saa nyt tilattua Suomesta kunnon suojakalvon (Copter ecosto.fi). Kahdesta puhelimesta mennyt aikoinaan näyttö aivan siruiksi, mutta kalvon takia ovat edelleen käyttökuntoisia eikä taskuihin ole irronnut lasinsiruja.

Keskustelin hetki sitten Soneran aspan kanssa muutamista erilaisista asioista ja viimeisenä puhuimme marsusta ja puheluiden vastaamisen vaikeudesta. Päätin kuitenkin vielä varmistaa täältä, josko joku osaisi neuvoa.

Kun tulee puhelu yksityiseltä, näytössä on joko nimi (tallennettu) tai vain Yksityinen puhelu. Puhelu näkyy marsun valkoisella pohjalla näytön yläosassa ja 2 luurin kuvaa tekstein Hylkää/ Vastaa. Helppoa.

 

Tuli sitten tilaamani puhelu Soneran aspalta, näkyi teksti Sonera Aspa (tallennettu joskus) ja keskellä näyttöä symbolina luurin kuva, josta aivankuin säteili aaltoja laitoja kohti. Näin puhelu on tullut muistakin firmoista. Tässä tilanteessa on sattuman kauppaa onnistunko vastaanottamaan puhelun katkaisematta sitä alkuunsa!

Olen vetänyt sormella oikealta vasemmalle ja päinvastoin, ylhäältä alas ja päinvastoin. Puhelin vain hälyttää, vastaamista ei tapahdu. Sitä yrittää vetäistä hiljaa ja kovempaa, ei onnistu vastaamaan, lopulta hälytys lakkaa tai onnistuin harmikseni katkaisemaan yhteydenottoyritykset.

Kun tökkää sormella keskelle näyttöä, ei auta sekään. 

Aspa oli sitä mieltä ettei kuulosta ihan normaalilta ja pitäisi varmaan toimittaa huoltoon.

 

Miten teille muille tulee puhelut firmoista? Oletan, että tuon täytyy liittyä jotenkin siihen, että tuleeko puhelu lankaliittymästä. 

Ihan tuttua varsinkin ennenvanhaan puhelimissa, joissa loppui RAM-muisti: ei saanut vastattua puhelimiin kosketusnäytöstä.

Nyt ei kovin yleistä onneksi enää, jollei ole ladannut liikaa sovelluksia puhelimiin. Jos avoinna liikaa sovelluksia, auttaa esim FastReboot. Pientä häikkää huomasin myös alussa M.Londonin näytössä, joskus tuntui, ettei reagoi ja joskus sitten liiankin herkästi avasi sovelluksia. Enää tätä ei ole juurikaan, jokin pikku päivityskin oli marraskuun alkupuolella. Lisäksi huomasin, ettei kannata käyttää kosketusnäytön kirjoituksessa värinää, jotenkin sekoitti kirjoittamista. Kosketusta paransi myös Copter-suojakalvo (Ecosto) kokemukseni mukaan.

 

Pakkasen puremilla sormenpäillä on vaikea säätää Marshallin äänenvolyymipyörää, parempi on näyttöön laitettava Floating tai Virtual Volume (Chiara), saa näytön sivuun, toimii jopa youtubessa.

Turhat sovellukset voi olla hankala poistaa, mutta niitä voi jäädyttää, jolloin puhelin toimii paremmin ja akkuakin säästyy. Jäädytetty ohjelma käynnistyy kuitenkin nopeasti tarvittaessa. Voi auttaa ratkaisevasti hitaalta tuntuvaan puhelimeen: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.root.battery.saver.sleep.hibernation

Siitä vain rohkeasti laittamaan 'rataskuvion' takaa turhia tai harvoinkäytettyjä ohjelmia 'hyytyneeseen' tilaan.


@gixxeri1000cc kirjoitti:

Keskustelin hetki sitten Soneran aspan kanssa muutamista erilaisista asioista ja viimeisenä puhuimme marsusta ja puheluiden vastaamisen vaikeudesta. Päätin kuitenkin vielä varmistaa täältä, josko joku osaisi neuvoa.

Kun tulee puhelu yksityiseltä, näytössä on joko nimi (tallennettu) tai vain Yksityinen puhelu. Puhelu näkyy marsun valkoisella pohjalla näytön yläosassa ja 2 luurin kuvaa tekstein Hylkää/ Vastaa. Helppoa.

 

Tuli sitten tilaamani puhelu Soneran aspalta, näkyi teksti Sonera Aspa (tallennettu joskus) ja keskellä näyttöä symbolina luurin kuva, josta aivankuin säteili aaltoja laitoja kohti. Näin puhelu on tullut muistakin firmoista. Tässä tilanteessa on sattuman kauppaa onnistunko vastaanottamaan puhelun katkaisematta sitä alkuunsa!

Olen vetänyt sormella oikealta vasemmalle ja päinvastoin, ylhäältä alas ja päinvastoin. Puhelin vain hälyttää, vastaamista ei tapahdu. Sitä yrittää vetäistä hiljaa ja kovempaa, ei onnistu vastaamaan, lopulta hälytys lakkaa tai onnistuin harmikseni katkaisemaan yhteydenottoyritykset.

Kun tökkää sormella keskelle näyttöä, ei auta sekään. 

Aspa oli sitä mieltä ettei kuulosta ihan normaalilta ja pitäisi varmaan toimittaa huoltoon.

 

Miten teille muille tulee puhelut firmoista? Oletan, että tuon täytyy liittyä jotenkin siihen, että tuleeko puhelu lankaliittymästä. 


Testasin tässä muutamia puhelimiani, joissa on ollut hiukan samantapaista vikaa eli joskus ei saanut vastattua. Luulen, että löytyi ratkaisu. Ongelma tuntuu olevan se, että taustalla pyörii liikaa ohjelmia ja laitteen muisti/prosessoritehot loppuvat hetkellisesti. Ratkaisu löytyi ohjelmasta Hibernation Manager (Dominik Nozka). Ohjelma hyydyttää turhia ohjelmia horrokseen, josta ne saa kuitenkin heti käyttöön. Melko railakkaasti kannattaa ohjelmia kruksata pois aktiivitilasta. Rataskuvion alta saa pitemmän listan ohjelmista.

M.L. kuuluu ilmamuuta ohjelmasta hyötyvään. Saattaa tuo ongelma vastaamisissa loppua tällä tavalla kokonaan.

Marraskuun päivityksessä oli lupaus uudesta joulukuun puoliväliin mennessä. Mitään ei kuitenkaan kuulu päivityksestä, vaikka jo tammikuun puoliväli takana. Eikö ohjelmisto ole kuitenkin oululaisfirmalla? Tuleekohan se android 6-versiona, kun näin kauan yli luvatun aikataulun menee?

Musiikkipuhelimessa olisi mukavaa, jos voisi soittaa Youtubea ruutus sammuksissa ja vielä parempi, jos voisi käyttää myös äänen ekvalisaattoria normaalisti ilman musiikin katkeamista. RSBrowser on tähän hyvä:  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rsbrowser.browser&referrer=utm_source%3Dgoogle%26utm_medium%3Dorganic%26utm_term%3Drsbrowser+google+play&pcampaignid=APPU_1_t4qsVo_NIMe7swHi3IrQAw

Uusin päivitys tullut, edelleen android versio 5.0.2. Paketin koko hiukan yli 600mt, asentuu OTAna hyvin. Ohjelmistoversio

KB15_3_R364_151222.

Kameran tarkennus vaikuttaa nopeammalta, käynnistyy noin 1.5 sekunnissa. Aiempi versio marraskuulta optimoi kosketusnäyttöä autossa käyttöön eli vaati aika päättäväisen kosketuksen, että ohjelman sai kuvakkeesta käyntiin, nyt ihan toista maata, ajoittain hipaisukin widgetiin avaa ohjelman. Tykkään herkemmästä ja on nyt aika lähellä Sony Z3C:n kosketusta. Nyt alkaa myymään. Uusi päivityksiä lupasivat vuoden 2016 aikana.

Unohtui laittaa uusimman päivityksen luonnehdintalinkki: https://ota.redbend.com/DPInfo?DPID=34434004063375661376953013321609976831&Type=HTML&Locale=fi_FI

Puhelin voi pudota kädestä ja näyttö mennä rikki. Näin pääsi tapahtumaan, mutta onneksi menikin vain suojaksi ostettu lasinen kalvo. Näytön korjaus 200-250€, kalvo 6€. Kannattava hankinta.

 

 

http://protectionfilms24.com/article/brotect-airglass-premium-glass-screen-protector-marshall-london-2713900.html?currency=EUR

 

 

Hiljalleen puhelin muuttuu kuukausien kuluessa hitaammaksi ja akkukin tuntuu 'väsähtävän' ja välillä kosketusherkkyyskin on näytössä kadoksissa. Syynä voi olla liian monta sovellusta yhtäaikaa auki. Auttaa voi Shutapp: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.yirga.shutapp&referrer=utm_source%3Dgoogle%26utm_medium%3Dorganic%26utm_term%3Dchutup+google+play&pcampaignid=APPU_1_IH_5VqWJHYKC6ATh0LbwBQ
Hyvin useasti käytössä olevat ohjelmat kannattaa laittaa osioon White paper poikkeuksiksi, joita ei sammuteta.
Marshall London hyötyy. Itsellä oli 80 ohjelmaa auki taustalla alkutilanteessa.

Pari kysymystä, joihin en vielä ole löytänyt vastausta. Ehkäpä joku osaa auttaa. Marshall London tuli hankittua keväällä ja pari asiaa ihmetyttää. WhatsApp ja tekstiviesti äänet nollautuvat aina välillä. Vaikka vaihdan asetuksista äänet mielesiksi, jonkun ajan päästä asetukset ovat muuttuneet oletuksiksi. En tiedä mistä johtuu enkä ole keksinyt missä yhteydessä tuo tapahtuu. Molemmat nollautuvat mielestäni yhtä aikaa.

 

En saa tekstin kirjottamisesta kuuluvaa pientä värinää pois. Asetuksista kaikki värinät on laitettu pois, mutta jos vaikka viestiä kirjottaa on värinä kuitenkin päällä. Ainoastaan virransäästö tilassa tuo värinä on oikeasti pois päältä. Mitenhän tuon saa muulloinkin pois päältä?

Hei nyt tarvitsen apua Marsun kanssa.
Kännykkä on ollut nyt keväällä jo kahdesti huollossa kun on ollut kummallisia vikoja kuten yhteystietojen näkyminen mutta kun yritin napsauttaa jonkun esiin vaikka muokatakseni, niin ei ollut muka tietoja. Myös nettiyhteydet, toimivat vain wifissä vaikka mulla on Rajaton sopimus ja laskut maksettu. No, latasivat kuulemma ohjelman uudestaan ja känny palautui kotiin. Heti tuli uusi vika kun lähdin lenkille kuulokenapit korvissa. Kotiin tultua irrotin kuulokkeet mutta näytöllä luki että Kuuloke 2 yhdistetty. Se aiheutti ettei voinut soittaa kuin kaikua käyttäen sillä jostain syystä sekään ei auttanut kun kytkin uudestaan kuulokkeet. Huolto fixasi vian ja latasivat taas ohjelman uudestaan.

Nyt on sitten se ongelma etten enää ollenkaan löydä keinoa miten voin päättää milloin käytän numeronäytön estoa ja milloin haluan numeroni näkyvän vastaanottajalle. Asetuksista ei löydy vaikka millä ovelilla sanoilla kyselee eikä auttanut vaikka latasin Marshallin käyttöoppaan, ei löydy ohjetta sieltäkään. Koska mulla on salainen nro, se näkyy vastaanottajalle vain kun kytken sen näkymään.
iPhonessa homma on helppo kun siellä lukee selvästi Näytä oma numero ja sitten vaan aktivoi tai kytkee pois.
Miten teen sen Marsulla?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei gixxeri1000cc!


 


Saatko numeron näkymään laittamalla numeron eteen koodin *31# :)


https://www.sonera.fi/asiakastuki/ohjeet/Matkapuhelinliittyman-numero--ja-asiakastiedot?id=1192

Kun laitan *31# tulee näkyviin sen hlön nimi joka on 31. listassa.
Huollossa ohjelmoivat uudestaan joten se vika korjaantui mutta en saa omaa numeroa näkyviin vastaanottajalle kun soitan. iPhonessa onnistuu kun valikosta klikkaa "Näytä oma numero" mutta Marshallissa sellaista ei taida olla? Tai Soneralla?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

 Onnistuisiko Marshallissa näin jotenkin kuin minun Sonyssa : puheluasetukset - lisäasetukset - soittajan tunnus - näytä numero?

Täytyy kokeilla reissun jälkeen. Sikäli outoa kun se valintamahdollisuus oli aikaisemmin mutta nyt kun huolto on kahdesti ajanut ohjelman niin ei löydy valintaa enää?

Minulla on ongelmana ettei sd-kortit toimi. Ongelman kuvaus: Asetukset --> tallentaminen --> Ota SD kortti käyttöön. Vasemmassa yläkulmassa vilahtaa puolen sekunnin ajan muistikortin kuva mutta kortti ei tule käyttöön. Kokeillut Tranced 16Gb class 10 ja Maxell 32Gb Class 10.

 

Pari kertaa saanut tuon 16 gigaisen otettua käyttöön, mutta ohjelmien siirtäminen puhelimen muistista joko keskeytyy tai mukamas onnistuu, jolloin sovellus kuitenkin katoaa kokonaan (siis puhelimesta sekä muistikortilta). 32Gb kortti ei ole toiminut ollenkaan Londonissa, mutta toimii Xiaomi Redmi Note 2:ssa, Nvidia Shield Tabletissa ja auton multimediakeskuksessa. Mihin voin viedä puhelimen takuuseen tampereella? Puhelin on ostettu Soneralta viime syksynä ja on erittäin vähän käytetty, käytännössä kuin uusi. Nyt tuli ensi kertaa käyttöä SD-kortille.

SD-kortin tunnistamiseen auttaa usein tehdasasetuksille palautus.

Vastaa