Käyttökokemukset Sony MDR-ZX220BT kuulokkeet

  • 1 December 2016
  • 0 kommenttia
  • 7 katselukertaa

Kunniamerkki +14
  • Irkkaaja
  • 2369 kommenttia




 


Kirjoitellaanpas tänne vähän käyttökokemuksia Sonyn edullisemmista bluetooth-kuulokkeista, jotka sopivat meille, joilla ei ole mahdollisuuksia hankkia aiemmin Klaanissa arvosteltuja MDR-1000X lippulaivakuulokkeita.


 


Olen jo pidemmän aikaa haikaillut bluetooth-kuulokkeiden perään, koska suoraan sanoen luurien pitäminen piuhalla kiinni puhelimessa on monessa tilanteessa paitsi epäkäytännöllistä, myös ärsyttävää.


 


Sonera on tuonut tarjolle viime aikoina useita eri hintaluokan kuulokkeita Sonylta, joka on tunnettu tasaisen laadukkaista tuotteistaan, ja on pitkän linjan tekijä TV- ja audiotuotteissa. Näinpä uskalsin tilata omaan budjettiini sopivat kuulokkeet, koska uskoin, ettei Sonylla ole intressejä tuoda huonoja kuulokkeita myyntiin edes halvalla hinnalla, vaan myös halvemmilta kuulokkeilta voisi odottaa ainakin kohtuullisia ominaisuuksia ja äänenlaatua.


 


Malliksi valikoitui malliston edullisin bluetooth-malli MDR-ZX220BT, joita saa Soneran verkkokaupasta tällä hetkellä maltillisella 79 euron hinnalla. Mikäli koko summaa ei halua pyöräyttää tililtä kerralla, voi sen jakaa myös 12 tai 24 kuukauden maksuajalle ja näin kuulokkeet voi rahoittaa jopa vain muutaman euron kuukausierällä.


 


Jo näistä edullisemmista kuulokkeista löytyy kaikki perustoiminnot, joita BT-kuulokkeilta voi odottaa. Toiseen kuulokkeeseen on integroitu mikrofoni, jonka avulla kuulokkeet toimivat myös headsetinä puhelimen - tai vaikka pc:n - kanssa. Oikean korvan kuulokkeessa on myös hallintanapit, eli volume ylös/alas ja virtanappi. Nämä ovat kaikki kaksoistoimintonäppäimiä. Volume-säätimen lyhyt painallus muuttaa äänenvoimakkuutta pykälän verran, kun taas pitkä painallus vaihtaa seuraavan/edellisen kappaleen musiikkisoittimessa. Virtanappi kytkee/katkaisee luureista virran pitkällä painalluksella, ja lyhyellä painalluksella se toimii play/pause näppäimenä.


 





 


Joku tarkkasilmäinen ehkä huomasikin ensimmäisestä kuvasta, että oikeassa luurissa on nfc-logo. Siellä todellakin lymyää nfc-piiri, joka mahdollistaa kuulokkeiden helpon parituksen nfc:tä tukevan puhelimen kanssa vain tuomalla puhelin ja kuuloke lähelle toisiaan, jolloin laiteparin muodostus alkaa automaattisesti. Mikäli puhelimessa ei nfc:tä ole, saa kuulokkeet paritustilaan manuaalisesti jatkamalla virtanapin painamista vielä pienen hetken sen jälkeen kun luureihin on tullut virta päälle. Virran kytkemisestä ja katkaisemisestä luurit kertovat selvällä englannin kielellä äänimerkin saattelemana.


 


Luurien sisäinen akku ladataan standardin micro-usb liittimen kautta, joten iso osa puhelimien latureista sopii suoraan myös kuulokkeiden lataamiseen. Mukana tulee myös usb-micro usb -latausjohto, mutta ei laturia. Latausportti sekä mikrofonin reikä sijaitsevat myös vasemmassa kuulokkeessa vähän hallintanappien "etupuolella".


 


Kuulokeosat on pehmustettu pehmeällä keinonahalla. Koska kuulokkeet ovat tyyppiä on-ear, eli korvan päällä olevat, ovat kuulokekupit sen verran pienikokoiset, että ne todellakin ovat osittain korvan päällä, eivät ympärillä kuten isommissa over-ear kuulokkeissa, joten hyvä pehmennys onkin sen takia ensiarvoisen tärkeää. Kuulokeosa eristää ympäröivän maailman ääniä aika paljonkin, joten musiikkiin saa keskittyä rauhassa vaikka ympärillä olisikin hälyä.


 


 


 


Nämä kuulokkeet eivät ole kokoontaittuvaa tyyppiä, mutta kuulokeosat voi kääntää "littanaksi" kuljettamisen helpottamiseksi. Sangan jäykkyys on ainakin omaan päähäni aika sopivalla tasolla, ei liian tiukka, mutta pysyvät paikallaan. Mikäli näitä pitäisi päässä tehdessään jotain vauhdikkaampaa, niin veikkaisin niiden kyllä tippuvan helpohkosti pois. Sangan pituussäätö on pykälällinen, joten parhaan tuntuman saamiseksi voi sankaakin joutua kääntelemään eri kohtaan päätä jotta kupit osuvat parhaalle paikalle.


 


Yksi tärkeimpiä ominaisuuksia kuulokkessa on luonnollisesti äänenlaatu, mikä näissä kuulokkeissa onkin kyllä mielestäni kohdallaan tämän hintatason kuulokkeille. Erottelukyky on hyvää, ja musiikista pystyy erottamaan mukavasti eri soittimien soinnut ja laulujen sanat. Bassontoisto ei ole ylikorostettu, mikä on mielestäni vain hyvä asia, ja se auttaa myös osaltaan erottelun tarkkuudessa kun yhdestä elementistä ei ajeta ylikorostunutta bassoa ja korkeita taajuuksia ulos. Bassoa kyllä löytyy ihan riittävästä ainakin omaan makuuni, ja rokki soi kuulokkeilla oikein mukavasti. Äänenlaatu bluetoothin yli yllätti positiivisesti, ja musiikki toistuu näillä oikeastaan yhtä hyvällä laadulla kuin Sonyn vastaavan kokoluokan langallisilla kuulokkeillani. Tässä pitää tosin huomioida, että äänilähteenä on Spotify ja mp3-tiedostot, cd-levyjä kun kuuntelen vain kaiuttimien kautta, en kuulokkeilla. Erot tulevat helpommin näkyviin mikäli kuuntelee pakkaamatonta musiikkia.


 


Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen hankintaani, ja voin suositella Sonyn kuulokkeita muillekin, jotka etsivät edullisia mutta riittävän hyviä bt-kuulokkeita musiikin kuunteluun. Headset-ominaisuutta ei ole tullut tähän mennessä kokeiltua, joten mikrofonin laadusta ja herkkyydestä en osaa tässä vaiheessa sanoa, mutta tämä voi jollekin olla tärkeäkin toiminto.


 


Plussat ja miinukset


 


+ Edulliset mutta laadukkaat


+ Hyvä sointi ja äänenlaatu


+ Micro-usb lataus


+ Mahdollisuus käyttää headsetinä


+ Nfc-paritus


 


- Akunkesto alle 10h (valmistajan ilmoittama 8 h)


- Pykälällinen sangan säätö


- Eivät taitu kokooon kuljetusta varten


- Mukana ei tullut säilytyspussia


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa