Lätkäaika! Liiga alkaa perjantaina.

  • 9 September 2015
  • 0 kommenttia
  • 3 katselukertaa

Kausikortti polttelee taskussa. Oman joukkueen ennakot on luettu läpi paikallisista ja valtakunnallisista julkaisuista. Harjoitusottelutkin on jo pelattu ja nähty, seuraavaksi jaetaan pisteitä! Missä sinä olet perjantaina kun kiekko vihdoin putoaa jäähän? Kuka tekee Liigassa kauden 2015-16 ensimmäisen maalin? Entä sen viimeisen ja mahdollisesti myös ratkaisevan -jos mennään taas jatkoeriin? Sen kun tietäisi! :smileywink:

 

Kesä on ollut pitkä ja ikävä hallille on jo kova. Enkä laske kesän alkua ensimäisistä t-paitakeleistä, vaan edellisen kauden päättymisestä. Kiekkofanin on pakko rytmittää vuodenkierto sen mukaan pelataanko vai ei, vuodenajoista välittämättä. Nyt eletään vuoden alkua ja kahden yön jälkeen pääsemme kokemaan kaivattuja elämyksiä:

 

Hallin nurkalle pystytetty grillikoju. Joukkueet alkulämmittelyssä ja pleksiin kolahtavat kiekot. Pimennetty halli ennen kuin joukkueet luistelevat jäälle. Aloituskentälliset, sen tutun kuuluttajan kertomina. Luistin, kun se pureutuu jäähän ja lennättää hileet vastustajan veskarin silmille. Kannattajakatsomon laulut. Ja vierasfanien vastaus siihen. Taklauksen jälkeen heiluva turvakaukalon pleksi. MAALI! Huutava, taputtava yleisö ja oma maalibiisi. Näitä kaipaan.

Oma suosikkini on Lahden Pelicans. Kotikaupungin joukkue on ollut itsestäänselvä valinta jo vuosia. Pukeudun turkoosiin aina hallilla ja usein myös vapaa-ajalla. Jääkiekko valikoitui rakkaimmaksi lajikseni parinkymmentä vuotta sitten ja kannatushomma on mennyt tässä vuosien varrella entistä hullummaksi. Intensiivisemmäksi. No, pitäähän ihmisellä jokin harrastus olla. :smileytongue:

 

Pelicans on uudistunut kevään jälkeen ja lahtelainen liigakiekkoilu on tällä hetkellä valtakunnan kiinnostavinta. Ihan oikeastikin, yhtään asiaa turkoosien lasien läpi katsomatta. No, ehkä vähän. Vain pikkaisen, omia pitää aina puolustaa. Pelicansin valmennuskaksikko on vallannut lehdet, mutta suurin merkitys on tietenkin sillä mitä kaukalossa tapahtuu kun tosipelit alkavat. Minulla oli ilo ja kunnia tavata viime kuussa Isku Areenalla koko joukkue sekä heidän taustavoimansa. Aistin silloin hyvän joukkuehengen ja uskon yhteiseen tekemiseen. Sekä muun organisaation uskon joukkueeseen. Tähän ajatukseen on helppo hypätä mukaan ja kannustaa Pelicansia, läpi kauden ja pidemmällä tähtäimellä kohti yhteistä unelmaa. Jonain päivänä mestaruus on meidän.

 

Entä miltä sinun kiekkomatsisi näyttää ja kuulostaa? Menetkö hallille vai seuraatko ottelut mieluummin televisiosta tai radiosta? Entä minkä joukkueen väreihin sinä pukeudut? Kauden 2015-16 mestariakin saa veikata!

 

PS: Liigamatsit näyttää tuttuun tapaan Nelonen Paketti + Nelonen Pro Extra. :smileyhappy:


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa