06-10-2019 09:43
Hei.
Minulle kuuluu uutta enkä malta olla kertomatta sitä.
Olen kesän aikana viime toukokuusta alkaen lähettänyt lukijoiden kirjeitä oman paikkakuntani sanomalehteen. Sain niistä ystäviltäni kehuja ja niitä ehdittiin julkaista 6 kpl. Sitten tapahtui muutos: Kirjoitukseni hylättiin ja ilmoitettiin että ne eivät jatkossa enää sovi lehden ko palstan tarkoitukseen.
Kyseessä on pääasiassa historiasta kertovat kirjoitukset, joita oli 4 ja muuta kulttuuria käsitteli 2 kirjoitusta. Olin saanut niin positiivista palautetta, että pohdin asiaa hoitavan toimittajan kanssa yhdessä, miten jatkaisin. Silloin huomasimme lehden netissä julkaistavat eri henkilöiden blogit. Avasin sellaisen itselleni ja nyt tuntuu mukavalta. Kirjoitin vimmatusti kuin irtipäästynä 4 uutta kirjoitusta 2 viikossa. Kaikki ovat Suomen historiaa omalla tyylilläni kerrottuna.
En paljasta nimeäni, mutta jos olet ko lehden lukija, ehkä tunnistat minut.
06-10-2019 13:21
07-10-2019 07:42
En halua tehdä asiaa noin helpoksi. Mielestäni kiinnostuneet saavat nähdä vähän vaivaa. Helpotan etsimistä kuitenkin kertomalla lehden nimen ja etusivun. Se on oululainen
Siellä on myös oululaisten poliitikkojen kirjoituksia aihepiirissä "Pohjoisen puolesta". Itse olen aihepiirissä "pallolla", joka viittaa Oulun kävelykadulla sijaitsevaan suureen kiviseen palloon.
07-10-2019 07:53
Korjaan hieman. Poliitikkojen aihepiiri olikin "Pohjoisen ääni". Eikö se olekin äänestäjiin vetoava nimi? Monet vanhemmat jo syrjään veräytyneet henkilöt antavat poliittisia neuvoja nuoremmille, esim. Erkki Pulliainen.
Aihepiirin "pallolla" voidaan tulkita myös, kuten minä teen: maapallolla. Olen hyvässä joukossa, sillä siellä on ennakoluulotonta sanailua hyvin monista aiheista.
Kolmas aihepiiri on "Kampus-Kaleva", joka keskittyy yliopistoon ja ammattikorkeakouluun Oulussa. Jos tiede ja koulutusasiat kiinnostavat, se on oikea kohde. Siellä kerrotaan mm. opiskelijoiden ryhmäprojekteista kotimaassa ja jopa Venäjällä.
01-11-2019 06:29
Olen yleensä vaatimaton, mutta nyt olen hämmästynyt omasta menestyksestäni.
Julkaisen lähiaikoina jo 9. kirjoitukseni. Useimmat tekstini ovat päässeet viikon 5 suosituimman joukkoon. Niistä 2 pääsi listan kärkeen, joten ne oilivat viikon luetuimmat blogikirjoitukset. Tuntuu ihmeelliseltä.
Voiko historia kiinnostaa näin paljon? Luulen, että on ollut puute tarjonnasta. Monet vanhemmat ihmiset lukevat muistelmia ja sotahistoriaa. Tiedän sen omasta kokemuksestani. Ehkä kirjoitan aiheesta eri tavalla, koska en ole historian rutkija vaan sen harrastaja. Kirjoitustyylini olen löytänyt itse. En matki ketäään toista usein kuivaa tieteellistä kirjoitutapaa.
Koetan eläytyä aiheeseen. Otan mukaan vain aitoja historiallisia valokuvia. Tarkistan tietojen oikeellisuuden tarkasti. Ehkäpä siinä ovat tärkeimmät keinoni.
Oikotie blogeihini on osoite: blogit.kaleva.fi
01-11-2019 09:32
30-11-2019 22:46
Blogini kirjoituksia on tällä hetkellä 12 kpl ja aloitin syyskuussa. Aion hiljentää vauhtiani ja käyttää enemmän aikaa yhtä kirjoitusta kohden. Tavoitteena on niiden tason parantaminen, koska teen ne joskus melko nopeasti.
Itselleni uutena asiana tuli esiintyminen historian luennoijana. Minua nimittäin pyydettiin pitämään esitelmä paikallisessa eläkeyhdistyksessä. Valitsin aiheen Petsamo Suomen osana, koska olin kirjoittanut siitä blogiini. Tulos hämmensi minua. Sali täynnä ihmisiä puhkesi suosionosoitukseen lopetettuani. Se oli kuitenkin 1. kerta tässä roolissa.
Työelämässä olin Oulun yliopistossa ja pidin siellä luentoja ja laskuharjoituksia. Olin siis esiintynyt ennenkin yleisölle.
Elämä on ihmeellistä. Myös eläkkeellä voi oppia uusia asioita ja kokea olevansa tarpeellinen ihminen.
01-12-2019 12:45
27-04-2020 09:51
Kohta on vappu ja Eino lukee ja kertoo-blogini voi hyvin. Kirjoitin siihen 31. kirjoituksen "Viron kansallinen herääminen 1860-1900". Ylivoimaisesti suosituin lukijoiden keskuudessa oli Raatteen tien taistelusta kertonut. Maanpuolustus vetää enemmän lukijoita kuin kulttuuriaiheet.
Uutena asiana kerron, että musiikkiaiheisissa kirjoituksissa olen tarjonnut linkkejä mielestäni hyviin videoihin. Kuuntelen niitä joskus itsekin uudelleen hifi-kaiuttimillani. Kerron tässä niiden otsikot aikajärjestyksessä:
Isänmaallisia lauluja eri maissa
Saksalaisia iskelmiä vuodesta 1950 alkaen
Ruotsalaisia iskelmäsuosikkeja vuodesta 1960 alkaen
Iso-Britannian nuorisokuorojen musiikkia
Virolaisia kansantansseja
27-04-2020 11:03
Upeaa! Kirjoitustahtisi on huima, ja mukavaa sisältöä olet blogeihisi saanut. Hienoa! 🙂