Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Heidihelene
Telia 5G lähettiläs 2021
 • 172 custom-general.kudos
 • 94 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

5G Laitelähettiläät testaavat OnePlus 8T

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Kaupallinen yhteistyö Telia Finland ja Oneplussan kanssa

 

 

IMG_20201021_190834__01.jpg

Dodiih, siinä se nyt on, meinaa OnePlussan uusin perheenjäsen OnePlus 8T!

 

Itse toivoin saavani puhelimen vihreänä, eli Aquamarine Green sävysenä ja olihan se upee kokemus avata tämä laatikosta! 

 

IMG_20201021_191841__01.jpg

Tää puhelin on kyl todella näyttävä, tykkään ihan mielettömästi! Vaikka henk. kohtasesti tykkään enemmän kun kamerat on sijoiteltu keskelle, nii eihän tää nyt hassummalta näytä. Lisäksi puhelin istuu ainakin omaan käteen todella hyvin! Hieman se on lyhkäsempi kuin Oneplu 8pro, eli iso puhelin tämäkin, mut siihen olen jo tottunut.

 

Ja en paljoo vielä ole kerennyt tätä testata, mutta kolme asiaa pitää heti nostaa esiin! 

1. Warp Charge 65

2. Tasainen näyttö

3. 120Hz näyttö

 

Ja tästä kuva minun instagram storysta, jossa kerron että miksi nämä nostan esiin:

IMG_20201022_161926_968.jpg

Että sellasia ajatuksia heti ens alkkuun. 

Mitäs te muut, kunpi sävy oli itse omaan mieleen? Entä mitä ajatuksia puhelin on herättänny? 

 

Otan Oneplus 8T nyt minun pääpuhelimekseni joten enköhän hetken kokeilun jälkeen osaa taas enemmäm kertoa millanen luuri tää on käytössä! 

 

IMG_20201021_193029__01.jpg

14 vastausta
Heidihelene
Telia 5G lähettiläs 2021
 • 172 custom-general.kudos
 • 94 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Screenshot_20201103-155309__01.jpg

Tiärätteks mikä toi on? Jep, se on aika, aika minkä otin toisella puhelimella kun latasin Oneplus 8T täysin nollasta täyteen. Tätä on nopeus!

 

Elikkäs, päätin nyt testata et kuinka nopea tuo Oneplus Warp Charge 65 oikein on. Olin kuullu et se lataa puhelimen täyteen 40 minuutissa noin, ja kyllä se vaan niin teki. Jos oisin ladannut 1% täyteen, niin veikkaan ajan olevan aika lähellä tasan 40 minuuttia. Sillä kun aloin lataa puhelinta, siinä meni parisen minuuttia et puhelin heräsi.

 

No olikos tä nyt hyvä suoritus?! Ei tarvitse kahdesti vastata, sillä kyllä, tällainen latausnopeus helpottaa ainakaa omaa elämääni todella paljon enkä ole vieläkään ihan ymmärtänyt että se voi olla näin nopea. Aina yhtä suuri hämmästys kun puhelimen ottaa pois latauksesta ja prosentteja on tullu enemmän kun tarpeeksi! Tällainen latausnopeus sopii erittäin hyvin sellaisille ihmisille jotka eivät lataa öisin ja jotka muutenkaan eivät oikein muista ladata puhelinta, kuten minä! Pari minuuttia ja olen saanut runsaasti käyttöaikaa puhelimeen. Kiitos tästä Oneplus!

JoonasPNieminen
Telia 5G lähettiläs 2021
 • 155 custom-general.kudos
 • 136 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Arvostelussa OnePlus 8T -älypuhelin. Katso video alta:

 

 

Tämä on ensimmäinen osa 8T-julkaisusarjaa minkä muissa osissa katsotaan hieman tarkemmin eri osa-alueita (näistä tulee myös omat videonsa).

 

OnePlus 8T on uusin 8-sarjan älypuhelin OnePlussalta. Ominaisuuksiltaan tämä 8T on paljon samankaltainen edelliseen (vanilla) OnePlus 8 -malliin verrattuna, mutta parannuksia löytyy moneltakin eri sektorilta.

 

Muisti ja väri vaihtoehdot

Tuttuun tapaan muistiversioita löytyy kahta eri mallia eli 8 / 128 Gt ja 12 / 256 Gt. Tallennusmuisti on tosin päivittynyt nopeampaan UFS 3.1 malliin kun taas perus 8-mallissa tämä oli UFS 3.0. Väreinä on hopea (Lunar Silver), vihreä (Aquamarine Green) sekä hieman harvinaisempi variantti Cyberpunk 2077 Edition (vain 12 / 256 Gt versiona). Cyberpunk 2077 mallissa on käytetty useampaa eri materiaalia ja kerroksiakin on monia mitkä nousee hyvin esiin erilaisten heijastuksien kautta.

 

OnePlus 8T Cyberpunk 2077 EditionOnePlus 8T Cyberpunk 2077 Edition

 

 

 

Valitettavasti tämä Cyberpunk 2077 variantti on saatavilla vain Kiinassa (ja jos muistan oikein niin Malesiassa oli myös mahdollista saada Blind Box laatikosta muiden erikoisversioiden joukosta).

 

8T:n paikka muiden OnePlus puhelimien joukossa

Aiemmin OnePlus on julkaissut T-malleja useamman mikä sisältää myös T Pro -mallin, mutta vuonna 2020 julkaistiin vain 8T eikä tullut 8T Pro mallia. OnePlus 8T mielestäni syrjäyttää tämän (vanilla) OnePlus 8 -mallin, joten OnePlus 8 Pro säilyttää kuninkaan paikan 8-sarjan linjastolla. OnePlus 8:n (vanilla) hinta on tipahtanut alas 8T:n myötä, joten tämä tekee perus 8-mallista edelleenkin varteenotettavan vaihtoehdon jos mietit uuden puhelimen hankintaa. 8T:stä löytyy pieniä parannuksia 8-malliin verrattuna, mutta parhaimmat ominaisuudet on silti pidetty 8 Pro:n hallussa (näyttöä lukuunottamatta).

 

Kameramoduuli

Takakamerat on muotoilun osalta kokenut isoimman muutokset muihin 8-sarjan malleihin verrattuna. Kameramoduulin muoto ja paikka on muuttunut. Kamerat eivät enää ole keskitettynä pillerinä/ovaalina vaan kamerat ovat nyt ylänurkassa ja pyöristetyn suorakulmion sisällä. Samankaltaista trendiä on havaittavissa myös muillakin valmistajilla - minkä takia OnePlus 8T ei ainakaan erotu muusta massasta tältä osin, mikä on harmi. Kameramoduulin uusi design on tosin tuonut muita etuja kuten kustannussäästöjä tuotannossa ja että komponentteja on järjestelty sisällä paremmin niin että esimerkiksi jäähdytyskammiota on saatu suurennettua merkittävästi.

 

OnePlus 8 Pro ja OnePlus 8T - Suurin ero löytyy kameramoduulin muotoilusta ja sijoituksesta.OnePlus 8 Pro ja OnePlus 8T - Suurin ero löytyy kameramoduulin muotoilusta ja sijoituksesta.

 

 

Virallinen IP-luokitus puuttuu

OnePlus 8T:ssä ei ole virallista IP-luokitusta, mutta tiivisteitä löytyy puhelimen sisältä. Eli hetkellistä upotusta ei kannata säikähtää. Virallisen IP-luokituksen saaminen vaatii tuotannossa huomattavaa ajallista ja rahallista sijoitusta, joten tämän päätöksen johdosta 8T:n hintaa on saatu tiputettua alemmaksi.

 

NFC-alue

NFC-alue on tuotu esiin puhelin ympärillä olevassa suojamuovissa. NFC-alue löytyy kameramoduulin vierestä. Tämä on hyvä lisä, sillä välillä muiden puhelinvalmistajien kanssa on ollut ongelmia löytää tätä optimaalista NFC-aluetta. Nyt kun NFC-alue tuodaan käyttäjälle selkeästi esille, niin tämän käyttökin on ollut huomattavasti miellyttävämpää kun ei tarvitse "skannata" koko takakuorta.

 

120 Hz näyttö

Näyttö on kokenut hyvän päivityksen verrattuna aiempaan OnePlus 8 -malliin missä virkistystaajuus oli 90 Hz. OnePlus 8T on siirtynyt OnePlus 8 Pro:n rinnalle sulavalla 120 Hz virkistystaajuudella. Mielestäni 8T:n näyttö on jopa parempi kuin 8 Pro:n sillä 8T:n näyttö on tasainen ja 8 Pro:n näyttö on reunoilta kaareva. Tasainen näyttö tuo säästöjä sekä puhelimen tuotannossa että myös suojakuorien ja panssarilasien valmistuksessa. Kaarevilla näytöillä on myös koettu vahinko-reunakosketuksia, mitä taas tasaisen näytön kanssa ei tule tapahtumaan. Toinen iso ero 8T:n ja 8 Pro:n kanssa on MEMC-piirin puuttuminen 8T:stä. Mitä tämä MEMC-piiri tekee 8 Pro:ssa oli se että se "taikoo" lisää kuvia videoihin (mm. YouTube ja Netflix) mikä tekee videoiden katselusta 120 Hz:n kokemuksen kaltaisia eli sulavia. Mielestäni tämä MEMC-piiri tekee videoista "ylisulavia" ja hieman dokumentinomaisia enkä tästä syystä tätä ominaisuutta käytä 8 Pro:ssa. Katson videot, elokuvat ja sarjat siinä kuvataajuudessa kun videoiden tekijät ovat sen haluttu katsottavaksi. Sillä on syynsä miksi Hollywood elokuvat kuvataan (ja tulisi myös katsoa) kuvataajuudella 24.

 

Oxygen OS 11 suoraan paketista

OnePlus 8T on OnePlussan ensimmäinen älypuhelin missä tulee valmiiksi asennettuna Oxygen OS 11 käyttöjärjestelmä. Uusi ja selkeämpi käyttäjäkokemus on todella virkistävä päivitys sekä ulkonäön että käytön kannalta. Tykkään tästä tosi paljon! Lisää ominaisuuksista erillisessä julkaisussa.

 

65W pikalataus

Nopein latausnopeus mitä OnePlussan laitteista löytyy tällä hetkellä! 0-50% vartissa ja 0-100% 39 minuutissa - markkinointimateriaalien mukaan. Tämä 65W lataus on todella nopea enkä vahtisi tätä sekunttikellon kanssa sillä riittää kun luuri on kiinni seinässä hetken niin virtaa riittää koko päiväksi! Lisää tästä tulevassa julkaisussa.

 

Yhteenveto

OnePlus 8T on kokenut pieniä päivityksiä edeltäjäänsä (vanilla OnePlus 😎 verrattuna mistä suurimmat ovat 65W pikalataus, 120 Hz näyttö ja Oxygen OS 11 suoraan paketista. Pystyn suosittelemaan OnePlus 8T:tä erittäin lämpimästi!

 

Kaupallinen yhteistyö Telian ja OnePlussan kanssa.

AsiakasY
Vakiokalustoa ☆☆
 • 97 custom-general.kudos
 • 398 custom-general.replies
 • 3 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Ongelmana tässä(kin) OnePlus-puhelimessa on melko korkea SAR-arvo. Eli olettamuksella korkea (= heikko) Sar-arvo on kääntäen verrannollinen kuuluvuuteen, niin tämäkin puhelin on suurella todennäköisyydellä vain kaupunkipuhelin ja heikon kuuluvuuden alueille kannattaa valita jokin muu vaihtoehto. Toki verrattuna aiempii OnePlus-puhelimiin SAR-on "parantunut" ja kuuluvuus saattaa olla parempi aiempiin malleihin. Kannattaa tulevissa videoissa tutkia myön kuuluvuutta heikossa kentässä, koska ei verkot niin kattavia ole.

JoonasPNieminen
Telia 5G lähettiläs 2021
 • 155 custom-general.kudos
 • 136 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Hyvä pointti @AsiakasY ja olen kuullut että joillakin on ollut hieman yhteyksien kanssa ongelmia 8T:n kanssa. Joku sanoi että voisi johtua uudesta antenninsijoituksesta sisällä - en itse tästä tiedä enempää.

 

Mutta itselläni ei ole ollut kuuluvuuden kanssa ongelmia missään vaiheessa. Pitkä Joululomakin tuli vietettyä mökillä Itä-Suomessa (alla Telian kuuluvuuskarttaa tältä alueelta) eikä puhe/data yhteyksissä ollut mitään valittamista. Hyvin toimi mobiilipelitkin 😄

 

Kuuluvuuskarttaa Joululoma-alueelta.Kuuluvuuskarttaa Joululoma-alueelta.

 

Ei tullut tosiaan mieleen testauttaa kuuluvuutta, koska itselläni tämä on toiminut moitteettomasti. Sekä kaupungissa että hieman landemmassakin 🙂

JoonasPNieminen
Telia 5G lähettiläs 2021
 • 155 custom-general.kudos
 • 136 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

OnePlus 8T:n toinen osa ja käsittelyssä 65W pikalataus. Katso video alta:

 

65W Warp Charge

Uusin ja nopein pikalatausteknologia OnePlus 8T:ssä tarkoittaa sitä, että 15 minuutissa saat ladattua nollasta 50%:iin ja täyteen noin 39 minuutissa. Mikä on mun mielestä ihan älyttömän nopea!

 

Akun kapasiteetti

Akun kokoa on kasvatettu aiempaan OnePlus 8 -malliin missä akun koko oli 4300 mAh ja nyt 8T:ssä tämä on 4500 mAh. Virtaa on riittänyt helposti koko päiväksi vaikka sijainti ja Bluetooth ominaisuudet ovat olleet jatkuvassa käytössä. Jos pääsisi käymään niin, että akku näyttäisi olevan tyhjenemässä niin hetkeksi vaan seinään ja meno jatkuu hetken päästä 🙂

 

Älykäslataus

Akut eivät tykkää pikalatauksesta. Mitä suuremmalla virralla akkuja ladataan, sitä lämpimämmäksi ne tulevat ja tämä vaurioittaa akkuja mikä syö näiden kapasiteettia ajan myötä. Onneksi OnePlussan puhelimissa on älykäslataus mikä tarkoittaa sitä, että akkua ei ladata jatkuvasti täydellä teholla vaan älykäslataus säätää latausnopeutta ja täten akun elinikää pystytään pidentämään, vaikka käytetäänkin pikalatausta. OnePlus 8T:n kohdalla akkua ladataan noin puoleenväliin täydellä 65W:n teholla, minkä jälkeen lataustehoa lasketaan. Tämän takia loppua 50%:ia ei saadakkaan täyteen toisella vartilla vaan tässä menee hieman pidempään kuin ensimmäisen puolikkaan kanssa. Jos laitat puhelimen lataukseen yönyli (mitä ei todellakaan tarvitse enää tehdä) ja käytät herätyskelloa, niin älykäslataus tunnistaa herätyskellon ja lataa puhelimen täyteen maltillisesti ja täyttää viimeiset prosentit viimeisen tunnin aikana ennen herätystä.

 

Punainen käyrä: Lataustehon suhde akun %:n ja latausajan välillä. Akku on täynnä 39min kohdalla.Punainen käyrä: Lataustehon suhde akun %:n ja latausajan välillä. Akku on täynnä 39min kohdalla.

 

 

Kaksi akkua sisällä

OnePlus 8T:n sisällä on itseasiassa kaksi akkua yhden sijaan. Tämä mahdollistaakin nopeamman pikalatauksen, sillä nyt ladataan kahta akkua samaan aikaan! Kun 65W jaetaan kahteen eri akkuun niin yhden akun saama virtakin pienenee jolloin se ei kuumene yhtä paljon jos verrattaisiin että yhtä akkua ladattaisiin täydellä 65W teholla. Näin pidennetään myös akun käyttöikää! Nerokasta!

OnePlussan visualisointi OnePlus 8T:n kaksoisakusta.OnePlussan visualisointi OnePlus 8T:n kaksoisakusta.

 

 

Pikalatauksen vaikutukset 8T:n akkuihin

OnePlus on tehnyt myös paljon tutkimuksia pikalatauksen vaikutuksista akkujen kapasiteetteihin. OnePlus 8T:n kohdalla nämä tutkimustulokset ovat seuraavat: Jos käytetään 2-vuotta intensiivisesti pikalatausta, niin OnePlus 8T:n akuissa pitäisi olla vähintään 80% kapasiteetistä vielä jäljellä! Ja tämä on erinomainen luku! Älykäs latausteknologia ja akkukennojen kahtiajako ovat tuottaneet tulosta pitkäikäisyyden aikaansaamiseksi 🙂

 

Ei langatonta latausta

OnePlus 8T:ssä ei ole langattoman latauksen ominaisuutta. Langaton lataus 8-sarjan osalta pysyy pelkästään 8 Pro:n ominaisuutena. Viimeisimpien tietojen mukaan tulevissa OnePlus 9 Pro:ssa ja myös (vanilla) OnePlus 9:ssä olisi langaton lataus, mutta OnePlus 9 Lite:ssä tätä ominaisuutta ei olisi.

 

Uusi 65W laturi

Laturipalikka on kokenut muotoilun osalta pyöristyksiä monestakin eri reunasta. Muutos on hyvä sillä jos omistat aiempia 30W:n latureita OnePlussalta, niin pienellä vilkaisulla pystyt nyt erottamaan nämä toisistaan. Uudessa laturissa on myös USB-C portti A-portin sijaan!
OnePlussan 30W ja 65W laturit edestä.OnePlussan 30W ja 65W laturit edestä.

 

OnePlussan 30W ja 65W laturit takaa.OnePlussan 30W ja 65W laturit takaa.

 

 

 

Uusi USB-C / USB-C johto

Uudessa laturissa ei ole enää USB-A porttia vaan ollaan siirrytty USB-C malliin. Tämä tarkoittaa myös muutosta USB-johdon myötä. Mukana tuleva USB johto on nyt siis USB-C / USB-C mallinen. Tästä ei mielestäni puhuta tarpeeksi ja syy miksi nostan tämän esiin on se, että monella on varmasti esim. autolatureita mitkä ovat USB-A mallisia. Itselläni kävi esimerkiksi niin, että kuvausreissulla lähtiessä nappasin mukaani vain tämän USB-C johdon ja kesken matkaa äkkäsin että eihän tämä tähän sopinutkaan. Nyt eletään siirtymäaikaa USB-porttien suhteen missä vähitellen siirrytään pois A-malleista ja näitä korvataan C-malleilla. Kaikista tietokoneista ja läppäreistä ei löydy vielä vakiona USB-C portteja, eli jos haluat siirtää kuvia ja videoita tietokoneelle niin tarvitset tähän erillisen USB-A / USB-C johdon (joita pitäisi kyllä kaikilta löytyä).

 

Uusi USB-C / USB-C johto.Uusi USB-C / USB-C johto.

 

 

USB-C PD Latausstandardi

Uudella OnePlussan 65W:n laturilla pystyt myös lataamaan muita USB-C PD latausstandardin tukevia laitteita! Eli jos sulla on kamera tai läppäri missä on USB-C latausportti, niin nyt ei tarvitse kanniskella useampaa eri laturia messissä. Suosittelen tosin tarkistamaan, että lataustehot ovat riittävät esim. jotkin läppärit vaativat jopa 100W:n lataustehon jolloin tämä OnePlussan laturi ei olekkaan riittävä antamaan tälle kyseiselle läppärille virtaa - eli lue manuaalista tarvittava latausteho ja kannattaa myös testata ennen reissulle lähtöä!

 

OnePlussan grafiikkaa liittyen USB-C PD latausstandardiin.OnePlussan grafiikkaa liittyen USB-C PD latausstandardiin.

 

 

Kaupallinen yhteistyö OnePlussan ja Telian kanssa.

AsiakasY
Vakiokalustoa ☆☆
 • 97 custom-general.kudos
 • 398 custom-general.replies
 • 3 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Lainaus: Jos laitat puhelimen lataukseen yönyli (mitä ei todellakaan tarvitse enää tehdä) ja käytät herätyskelloa, niin älykäslataus tunnistaa herätyskellon ja lataa puhelimen täyteen maltillisesti ja täyttää viimeiset prosentit viimeisen tunnin aikana ennen herätystä.

 

Tämä toiminto oli jo Sony XZ1C puhelimessa ja toimi suurinpiirtein samoin, eli ei mikään uusi juttu

 

Lainaus: 

Kaksi akkua sisällä

OnePlus 8T:n sisällä on itseasiassa kaksi akkua yhden sijaan. Tämä mahdollistaakin nopeamman pikalatauksen, sillä nyt ladataan kahta akkua samaan aikaan! Kun 65W jaetaan kahteen eri akkuun niin yhden akun saama virtakin pienenee jolloin se ei kuumene yhtä paljon jos verrattaisiin että yhtä akkua ladattaisiin täydellä 65W teholla. Näin pidennetään myös akun käyttöikää! Nerokasta!

 

Meneekähän se nyt ihan noin? Jos on yksi 4500 mAh tunnin akku tai 2 kpl 2250 mAh tunnin akkua rinnan kytkettynä, kokonaishäviö (eli lämmöksi muututva teho) on kokolailla sama kun latausteho pysyy samana. 

Kahden akun etu tulee varmaankin tuossa pikalautauksessa paremmin esiin, jolloin toinen akku voidaan nopeasti ladata täyteen. Tai kaksi akkua voi auttaa ylimääräisen lämmön parempaa poisjohtamista. On totta, että mitä viileämpänä laitteet pysyy, näkyy se pidentyeessä käyttöiässä.

JoonasPNieminen
Telia 5G lähettiläs 2021
 • 155 custom-general.kudos
 • 136 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Se on totta, että herätyskellon hyödyntämistä latauksessa on ollut jo muuallakin tätä ennen - myös muissakin OnePlussan laitteissa. Ajattelin nostaa tämän tähän esille, koska aiheeni käsitteli latausteknologioita ja en muistaakseni ollut ottanut tätä esiin aiemmissa julkaisuissani.

 

En muista tarkalleen mistä kuulin tämän, mutta joku oli kertonut että "teoreettinen" maksimi USB-C latauksessa on noin 30W per akku. Jotta tätä nopeampia pikalatauksia pystyisi toteuttamaan niin tällöin akku tulisi jakaa useampaan palaseen. Tällöin kahta akkua ladataan kumpaakin noin 30W:n teholla samaan aikaan. Korjatkaa jos olen väärässä - itse elän tämän tiedon pohjalla 😄 Voi olla että akkutyypeillä on eroja ja toiset mahdollistavat suuremmat tehot per akku.

 

Esim. Teslassa on tuhansia eri pikku akkuja mitä ladataan samaan aikaan - mahdollistaen nopean latauksen suurelle kapasiteetille. Tässä on kuitenkin eri teknologiaa käytössä, mutta idea on sama mikä mahdollistaa nopeamman latauksen.

JoonasPNieminen
Telia 5G lähettiläs 2021
 • 155 custom-general.kudos
 • 136 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Seuraavaksi käsittelyyn OnePlus 8T:n 120 Hz:n näyttö. Katso video alta: 

 

 

120 Hz

OnePlus 8T:n näyttö on kokenut erinomaisen päivityksen aiempaan OnePlus 8 -malliin verrattuna. Virkistystaajuutta on nostettu 90 Hz:stä 120 Hz:iin mikä on siis sama kuin OnePlus 8 Pro:ssa!

 

8T vs 8 Pro: Näytön muotoilu

Koska OnePlus 8T:n näytön virkistystaajuus on samalla tasolla 8 Pro -mallin kanssa, niin otetaan tarkempaan vertailuun 8T ja 8 Pro -mallien erot näytön osalta. Aloitetaan muotoilusta. 8T:ssä näyttö on tasainen kun taas 8 Pro:ssa se on kaareva reunoilta. Itse pidän enemmän tasaisesta näytöstä monestakin eri syystä.

1. Katseltava sisältö ei "häviä" reunojen yli. Varsinkin videoita ja kuvia katseltaessa kaarevilla reunoilla osa sisällöstä jää tasaisen näyttöalueen ulkopuolelle ja häviää näkökentästä.
2. Ei vahinko-reuna-kosketuksia tasaisella näytöllä. Osa käyttäjistä kärsii vahinko-kosketuksista kaarevareunaisilla näytöillä, mutta tasaisella näytöllä näitä ei ilmaannu.
3. Pienemmät kustannukset tasaisella näytöllä, sekä puhelimen valmistuksessa että lisävarusteiden osalta. Kaarevareunaiset näytöt ovat hankalampia asentaa ja näihin on myös vaikeampi tehdä lisävarusteita kuten suojakuoria ja panssarilaseja. Hankalampi tuotanto tarkoittaa isompaa hintalappua kuluttajan kukkarolle. Tasaisen näytön puhelin ja lisävarusteet ovat helpompia valmistaa ja yleensä ovat hinnaltaankin edullisempia.

 

8T vs 8 Pro: MEMC-piiri

Toinen iso ero 8T:n ja 8 Pro:n välillä liittyen 120 Hz:n virkistystaajuuden käyttäjäkokemukseen on MEMC-piiri ja tämän puuttuminen 8T-mallista. Mitä tämä MEMC-piiri tekee 8 Pro:ssa on se, että se "taikoo" lisää freimejä videoihin (toimii esim. YouTube ja Netflix sovelluksissa) jolloin käyttäjäkokemus 8 Pro -mallissa on kauttaaltaan SMOOOOOTH! Mutta itse en pidä MEMC-piiristä 8 Pro:ssa, vaan haluan katsoa videot ja elokuvat siinä kuvataajuudessa kun tekijät ovat sen halunneet katsottavaksi. Sillä on syynsä miksi Hollywood elokuvat kuvataan muodossa 24 kuvaa sekunnissa. En siis jää kaipaamaan MEMC-piiriä OnePlus 8T:ssä. Tämä valinta myös madaltaa 8T:n hintaa 8 Pro:hon verrattuna.

 

Näytön kirkkaus ja automaatio

OnePlus 8T:n näyttö on todella kirkas kirkkaimmillaan (1100 NIT) ja myös todella tumma pimeimmällä asetuksella (vähän reilut 2 NIT), joten skaalaa löytyy moniin eri käyttötarpeisiin. Tästä löytyy myös 8 192 automaattista kirkkaustasoa, joidenka muutos on omaan silmään tosi sulava kun siirrytään kirkkaasta pimeään (ja toisinpäin). Käyttökokemus puhelimella valotilamuutoksen yhteydessä on saumaton ja toimii mielestäni tosi hyvin.

 

Omasta mielestäni OnePlus 8T:n näyttö on 8-sarjan paras näyttö!

 

Kaupallinen yhteistyö Telian ja OnePlussan kanssa.

Mikroautouuni
Kommentaattori
 • 17 custom-general.kudos
 • 37 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Taas hyviä arvosteluja ja videoissa tuttuun tapaan efektejä käytetty luovasti. Oli mielenkiintoinen pointti, että jäähdytystä on voitu parantaa, kun kamera on sijoitettu eri paikkaan. Varmasti hyödyllinen muutos, varsinkin pelaajille.

 

Kyllä se suora näyttö on oma valinta, käytettävyys tulee kuitenkin ykkösenä, vaikka kaareva näyttö onkin hieno katsella.

 

Kiinnostaisi kuulla @Heidihelene ja @JoonasPNieminen että millaisessa käytössä puhelimen NFC-ominaisuus teillä on ollut? Varmasti sillä on muutakin käyttöä kuin kaupassa maksupäätteellä, mikä itselle tulee ensimmäiseksi mieleen sanasta NFC.