Ääniongelma Huawei Honor 7 lite

  • 13 May 2021
  • 4 kommenttia
  • 105 katselukertaa

HUawei honor 7 lite puhelimessa soittajan ja vastaanottajan ääni kuuluu hiljaa eik' siitä saa selvää- Ainoa tapa kuulla edes jotain on laittaa kaiutin päälle, jolloin ääni katkeilee ja kaikuu, 

 

kohdassa kehittäjän asetukset on asetus jolla voi poistaa/panna päälle yleinen äänenvoimakkuuden säätö-  Laitoin kokeeksi poistoasetuksen, jolloin ääniongelman pitäisi korjautua, Onko tästä käyttökokemuksia? Jos ei toimi nin voiko honorin päivittää verkon kautta hicare :lla , onko muita päivitysohjelmia`? Puhelimen viimeinen päivitys on ollut 2018 tietoturvapäivitys, ohjelmistopäivitys 2018, ei ole kertaakaan tullut. Onko päivityksiä edes saatavillla honor 7 litelle?   Onko tietoa ongelmien syistä, bugeja??

 

Toivottavasti ongelma ratkeaisi,

 

 


4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei @titsa17 !

Tuo puhelin on jo hiukan vanha ja ääniongelma on ollut tosi yleinen. Takuu ei ole enää voimassa, mutta toki mikrofonin voi korjauttaa vaikkapa täällä : https://www.itapsa.com/tuote/huawei-honor-7-lite-mikrofonin-korjaus/ 

Kannattaa miettiä olisiko edullisempaa hankkia uudempi puhelin, jossa on uudempi Android vaikkapa ja tietoturva.

Epäilen että ongelmat johtuu siitä kun Huwei honorille ei ole tullut android päivityksäi, viimeisin  ,android versio puhelimessani on 7 ja 2018 on tullut tietoturvapäivitys. Ajattelin kokeilla netistä hakua esim. huawei honor 7 lite  2018 update, mutta jos menee liian hankalaksi ostan uuden puhelimen. Toki rautapuolellakin voi vikaa ola, puhelin on pudonnut usein, mutta korjaaminen taitaa olla melko hintavaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Ei nuo päivityksien julkaisemattomuus mitenkään "pilaa" laitetta, ei se homehdu tai mädänny. Ongelma on varmasti jokin fyysinen vika mikrofonissa. Kosteus, pöly tai muu on voinut tukkia sen aukon. Voisi kokeilla varovasti pölynimurilla imeä mikrofonin aukkoa.

 

Netin hauilla voi löytää jotain "päivityksiä", mutta noiden kanssa kannattaa olla varovainen. Täysin satunnaisten päivityksien asentaminen voi saada laitteen aivan solmuun eikä ole mitään takeita, onko mukana mahdollisesti mainos/haittaohjelmia.

 

Nyt taitaa olla yksinkertaisin ratkaisu käydä puhelinkaupan kautta. Se on harmillista, että älyluuri vanhenee kolmessa vuodessa. Jatkoa ajatellen Samsungin puhelimet  saavat varmaankin parhaiten päivityksiä. Xiaomista ei ole mitään takuita, vaikka heillä houkuttelevia tuotteita onkin. HMD Globalin Nokiatkin ovat vähän kysymysmerkki. Kovasti lupaavat, mutta viimeisimmätkin päivitykset ovat myöhästyneet.

Onhan tämä Honor 7 lite ollut käytössä jo monta vuotta ja pudonnutkin lattialle tosi usein. Mutta tutkin nuo asetukset tosi huolella, ja löysin kehittäjä asetuksista sekä lisäasetuksista muutamia kohtia jotka otin pois päältä, mm Bloetooth älykäs kaiutinsetti, äänenhallinta asetukset, poistin kehittäjäasetukset kokonaan käytöstä, samoin kävin läpi lisäasetukset sekä perusasetukset. Edelleenkin vastapuolen ääni kuuluu hiljaisena mutta oma ääni kuuluu hyvin vastapuolelle. Kaiutin on ehkä pimahtamassa koska ilmeisesti mikrofonissa on jotain. Tutkin huollon hinnastoa, josta ilmeni että mikrofonin tai kaiuttimen vaihtaminen maksaa noin 60e alustavasti.  Niinpä pohdiskelen minkälaisen puhelimen laittaisin. Samsungia olen sunnitellut, pitää vain löytää hinta-laatu suhteeltaan sopiva, esim.  näytön koko ja ominaisuudet ovat tärkeä asia samoin kameroiden ominaisuudet. Pitää tutkailla hintoja nyt kun tietää että Samsung on oikeastaan ainoa tuttu merkki josta voi valita sopivan. 

Vastaa