Huawei P9 käyttökokemuksia


Kunniamerkki +14
  • Irkkaaja
  • 2369 kommenttia

Sain eilen käsiini mielenkiintoisen testilaitteen, jota olen halunnutkin päästä kokeilemaan julkaisusta lähtien, nimittäin Huawein uuden lippulaivamallin P9:n.


 


Huaweihan on nostanut suosiotaan Suomessa ja muualla tarjoamalla hyvää vastinetta rahalle. Uusi P9 jatkaa tällä linjalla ollen lippulaivapuhelimien kategoriassa kohtuullisen edullinen vaihtoehto, mutta tarjoten kuitenkin aika paljon tehoa ja ominaisuuksia, sekä hyvää muotoilua.


 


Panostukset muotoiluun tulevat selväksi jo heti pakkauksen käteensä saadessa. Linja on siistiä ja pelkistettyä. Laatikko on valkoinen lukuunottamatta Puhelimen mallia ja kameravalmistaja Leican tekstiä kannessa, sekä Huawein logoa kyljessä.


 



 


Myös pakkauksen sisäpuoli on toteutettu siististi ja pyrkimys tyylikkyyteen ja korkealuokkaisuuteen näkyy kaikessa.


 


 


 


Puhelin itsessään on erittäin tyylikäs, ja muotoilukieli tuo itselle ainakin jonkinasteisen Apple-maisen tuntuman materiaalien, värien ja muotoilun puolesta. Tosin eipä sitä kyllä nelikulmaista metallikalikkaa ihan kauhean moneen muotoon voi työstää, joten sukunäköisyys samoja materiaaleja käytettäessä on vähän väistämätöntä...


 


Puhelimen työstöjälki ja viimeistelyn taso on ensiluokkaista, ja puhelin tuntuu kädessä napakalta ja laadukkaalta. Näyttö ulottuu sivusuunnassa lähes reunasta reunaan, ja pystysuunnassakin reunukset ovat erittäin maltillisen kokoisia, joten 5,2" näytöllä varustetuksi puhelimeksi P9 on miellyttävän pieni kooltaan. Monista nykypäivän lippulaivoista poiketen näytön tarkkuus on Full HD tasoa, mikä kyllä tässä kokoluokassa on täysin riittävä, enkä itse pysty normaalikäytössä näkemään tarkkuuseroa P9:n FHD-näytön ja LG G4:n tarkemman QHD-näytön välillä.


 



 


Huawei on onnistunut muotoilemaan puhelimen takakuorenkin täysin tasaiseksi, myös Leican valmistaman kaksoiskameran kohdalta. Tämä miellyttä ainakin itseni kaltaisten ihmisten silmää, joiden mielestä kaiken karvaiset kamerakummut ja muut korotukset ovat ikävän näköisiä. Muutaman pikaisen testikuvan perusteella kamera vaikuttaisi aika pätevältä, mutta pitää testata sitä vielä paljon enemmän jotta sen laatuun pääsee kunnolla kiinni.


 


Takakannessa majailee myös sormenjälkilukija, joka mahdollistaa puhelimen lukituksen avaamisen helposti ja nopeasti. Lukijan sijoittaminen takakanteen on mielestäni huomattavasti luonnollisempi ratkaisu kuin etunapissa oleva lukija, vaikkakin tässä tapauksessa toki joudut nostamaan puhelimen pöydältä käteen avataksesi lukituksen sormenjäljellä.


 



 


Käyttöjärjestelmäpuolella Huawei tarjoaa Android 6.0 Marshmallow version ryyditettynä omalla EMUI käyttöliittymällään. EMUI toimii huomattavan eri tavalla kuin Android on alun perin suunniteltu, poistaen mm. perinteisen sovellusvalikon kokonaan ja tuoden kaikkien asennettujen sovellusten ikonit työpöydälle vähän samaan tapaan kuin iPhonessa. Ikoneita voi sijoitella vapaasti työpöydällä ja ryhmitellä kansiohin, mikä auttaa paljon appeja asentavia pitämään työpöytänsä siistinä.


 


Yksi erikoisuus, mikä osui silmään käyttöönottovaiheessa oli se, että jos puhelimensa haluaa pitää englannin kielisenä, niin sijainniksi ei pysty valitsemaan Suomea, vaan vain esimerkiksi USA:n, Kanadan tai Zimbabwen käyttäessä US englantia tai Englannin, Hong Kongin tai Irlannin käyttäessä UK englantia. Itse en muista muissa viime aikaisissa puhelimissani törmänneeni tällaiseen kielestä riippuvaan rajoitukseen lokalisoinnissa, joten tämä on ihan Huawein omaa keksintöä. Lähinnähän tämä aiheuttaa harmia siinä, että kellonaikojen ja päivämäärän näyttämisen tapa vähän vaihtelee maittain, ja sovellukset käyttävät oletuksena puhelimen määrittämiä tapoja näyttää aika ja päivämäärät (24h kello vs. AM/PM, pp.kk.vvvv vs. kk/pp/vvvv...).


 


Yhden illan käyttämisen perusteella EMUI toimii P9:llä sujuvasti, eikä hidastumisia ja jäätymisiä ilmaantunut. Myös softien asennus Play-kaupasta toimi vikkelästi, ja nettiselaus oli puhelimela sujuvaa. Pikaisen kokemuksen perusteella tehojen puolesta puhelimella pärjää kyllä hyvin.


 


Aloitan mielenkiinnolla testijakson Huawein uutuuden kanssa, ja odotan etenkin kameran testaamisen eri olosuhteissa tarjoavan tekemistä tämän laitteen kanssa vähäksi aikaa.


52 kommenttia


@Purnipsi kirjoitti:

Jokainen, joka seurasi Huawein julkaisutilaisuutta ja uutisointia siitä, jäi varmasti odottamaan P9 Plus ja P9 Lite -mallien kohtaloa. Nyt se selvisi, ne ovat tulossa Suomen markkinoille:


http://muropaketti.com/taskumuro/huawei-tuo-p9-plus-ja-p9-lite-mallit-suomen-markkinoille-hinnat-329-ja-799-euroa/


 


 




Melkoiset hintaerot mallien välillä. Plussan pitää olla tosi hyvä, että hinta/laatusuhde olisi yhtä hyvä kuin P9:llä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@PasiS kirjoitti:


@Purnipsi kirjoitti:

Jokainen, joka seurasi Huawein julkaisutilaisuutta ja uutisointia siitä, jäi varmasti odottamaan P9 Plus ja P9 Lite -mallien kohtaloa. Nyt se selvisi, ne ovat tulossa Suomen markkinoille:


http://muropaketti.com/taskumuro/huawei-tuo-p9-plus-ja-p9-lite-mallit-suomen-markkinoille-hinnat-329-ja-799-euroa/


 


 




Melkoiset hintaerot mallien välillä. Plussan pitää olla tosi hyvä, että hinta/laatusuhde olisi yhtä hyvä kuin P9:llä.




Onhan Plus-mallissa lisänä isompi akku, etukamerassakin lasertarkennus ja isompi Amoled-näyttö. Lisäksi enemmän muistia. Eri asia, onko hinta oikeutettu.

Odottelen omaa P9:ää vasta saapuvaksi, mutta kaikki mahdolliset arviot ja artikkelit ko. luurin tiimoilta olen toki kahlannut jo läpi.

 

Jahka pääsen tutustumaan luurin sielunelämään, niin kommentoin lisää. :smileyhappy:

 

t. Jurikari

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Kyllä tämän kamera osaa asiansa : tulee loistavia, värikkäitä ja erittäin teräviä kuvia :)


 


Tämän päivän satoa :


 



 



 

Koirallanne on kissanpäivät.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@PasiS kirjoitti:

Koirallanne on kissanpäivät.




Ei aina, mutta joskus ;)

Ylikypsät tulppaanit näyttivät vekkulilta aamuauringossa. Livenä oli kyllä vielä hienompi. Tässä on sama juttu kuin Sonyissä, kameran objektiivi(t) on niin lähellä puhelimen reunaa, että nakit näkyvät helposti kuvissa.


 


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Tulipa pyörähdettyä pihalla ja jokirannassa Huawei P9:n kanssa ja tämmöistä "tarttui linssiin" :smileyvery-happy:


 



 



 


Kauas pilvet karkaavat...


 


Kyllä sillä hienoja kuvia saa. (kadehdin vähäsen) 😃
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Tämän illan punertava taivas ja Huawei P9 sai ikuistettua mielestäni värit tosi hyvin :)


 



 



 


No niin, eli eilen "kaapuntireissun" yhteydessä kävin hakemassa postit opiskeluasunnolta ja suoraan sen jälkeen postiin noutamaan siellä odottanut Huawei P9. Tämän astiset kokemukset ovat olleet pelkkää positiivista myhäilyä kaikilta osin, joskin vielä menee melkoinen tovi ennen kuin koko komeus tulee "opiskeltua" ja toiminnot kaikki tutuiksi. :smileyhappy:

 

Olen siinä mielessä erilainen käyttäjä, että olen ns. vaikeasti näkövammainen, mutta toki kameran käyttökin onnistuu, samoin kuvien katselu isolta tietokoneen näytöltä.

 

Kommentoin lisää sitä mukaa kun pääsen kunnolla "sinuiksi" P9:n kanssa, ja samalla arvioin kyseisen puhelimen käyttöä näkövammaisen silmin ja korvin. Kuten edellä totesin, ainakin vielä on pelkkää hyvää sanottavaa.

 

Oheisen kuvan otin jo kotimatkalla vitostiellä kohti tätä korpikämppää, hovikuskin ajaessa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Nyt sitten videon pätkä kuvattuna eiliseltä lennolta yläilmoissa. Hyvää matskua, vaikka lentokoneen ikkunan läpi kuvattu Huawei P9:llä.


 


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Muutama panoraama kuva äsken napattu Huawei P9:llä :-)


 



 



 



 


Jouduin rajaamaan kaikki, jotta sain tänne upattua ;-)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20







 


Vikkelä kimalainen pörräsi kukissa, kuvasarja kuvattu Huawei P9:llä.

Tänä kesänä ensimmäiset oman maan mansikat sai popsia eilen, eli 2.7. Yleensä täällä kasvuvyöhyke kutosella ensimmäisen mansikan punastumisen ajankohta omalla mansikkamaalla on viikkoa paria myöhemmin.

Ja kuva toki on tärkein, eli se on otettu Huawei P9:llä. :smileytongue:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Oltiin kavereitten kanssa ilta-ajelulla, ja iskikin kunnon sadekuuro kesken ajelun. Värikuvaa ei oikein saanut, mutta mustavalkokuvaan tallentui hyvin sään tunnelma.


 



 


 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Olen lomareissulla Suomussalmella Näljänkäjärven tuntumilla. Rannasta nappasin muutaman kuvan Huawei P9:llä ;)


 











Tätä viimeistä panoraamaa jouduin rajaamaan, jotta sain sen ladattua tänne :)

Kunniamerkki +14

@kjns kirjoitti:



- Soittoäänien voimakkuuksista kaikkein alhaisinkin on paljon kovempi kuin mitä haluaisin käyttää ja mitä muista omistamista puhelimista on löytynyt. Itse tykkään etenkin kotona ollessa pitää soittoäänet hyvinkin hiljaisella.



 

 


Tähän asiaan löytyi ainakin omalla kohdallani tyydyttävä ratkaisu toisesta Klaanin keskusteluketjusta. Eli nappaamalla tuon Taskutilan (pocket mode) pois päältä muuttui soittoäänen voimakkuus jo huomattavasti miellyttävämmälle tasolle. Taskutilan asetus löytyy (ei soittoäänien asetuksista, vaan) puhelin-sovelluksen asetuksista.


 


**


 


Puhelin tarjoisi eilen myös OTA-päivitystä uuteen versioon. Päivityksen versio oli EVA-L09C432B166, ja tietojen mukaan se mahdollistaa Leica-vesileimojen lisäämisen kuvaan (joka oli siis vain valkoinen teksti kuvassa Huawei P9 Leica Dual Camera), korjaa joitain havaittuja ongelmia ja bugeja, ja mikä tärkeintä tuo Androidin Security patch levelin 1.6.2016 tasolle, eli kaikki siihen mennessä havaitut tietoturva-aukot on korjattu.


 


Omassa luurissa päivitys meni kivuttomasti, eikä omiin tiedostoihin tai asetuksiin tullut muutoksia. Kannattaakin siis ajaa päivitys luuriin jo ihan pelkästään tuon Security patch levelin takia, tuossa päivityksessä korjattiin suuri määrä pahoja haavoittuvuuksia järjestelmästä, ja jokainen laite joka on varustettu tuota alemmalla tasolla on jossain määrin haavoittuvaisempi haittaohjelmille kuin ajantasalle päivitetty puhelin.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Nyt pitäisi olla tarjolla Android 7.0 Nougat, löytyy joko OTA:na puhelimesta asentaen tai sitten tietokoneen kautta HiLink -ohjelmistolla tarkistaen.


 


https://www.io-tech.fi/uutinen/nougat-paivitykset-alkoivat-huawein-p9-honor-8-puhelimille-suomessa/


@Purnipsi kirjoitti:

Nyt pitäisi olla tarjolla Android 7.0 Nougat, löytyy joko OTA:na puhelimesta asentaen tai sitten tietokoneen kautta HiLink -ohjelmistolla tarkistaen.


 


https://www.io-tech.fi/uutinen/nougat-paivitykset-alkoivat-huawein-p9-honor-8-puhelimille-suomessa/




Ei löytynyt vielä päivityksiä puhelimesta...

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@PasiS kirjoitti:


@Purnipsi kirjoitti:

Nyt pitäisi olla tarjolla Android 7.0 Nougat, löytyy joko OTA:na puhelimesta asentaen tai sitten tietokoneen kautta HiLink -ohjelmistolla tarkistaen.


 


https://www.io-tech.fi/uutinen/nougat-paivitykset-alkoivat-huawein-p9-honor-8-puhelimille-suomessa/




Ei löytynyt vielä päivityksiä puhelimesta...




Jos viitsit testata, niin kokeile HiLink -softan kautta tietokoneella. Joskus noissa OTA -päivitykissä on jokin raja, mutta koneella ladaten tulee. 


@Purnipsi kirjoitti:


@PasiS kirjoitti:


@Purnipsi kirjoitti:

Nyt pitäisi olla tarjolla Android 7.0 Nougat, löytyy joko OTA:na puhelimesta asentaen tai sitten tietokoneen kautta HiLink -ohjelmistolla tarkistaen.


 


https://www.io-tech.fi/uutinen/nougat-paivitykset-alkoivat-huawein-p9-honor-8-puhelimille-suomessa/




Ei löytynyt vielä päivityksiä puhelimesta...




Jos viitsit testata, niin kokeile HiLink -softan kautta tietokoneella. Joskus noissa OTA -päivitykissä on jokin raja, mutta koneella ladaten tulee. 




En jaksa, kun ei ole oma puhelin. Eiköhän se sieltä pian tule.


@PasiS kirjoitti:


@Purnipsi kirjoitti:


@PasiS kirjoitti:


@Purnipsi kirjoitti:

Nyt pitäisi olla tarjolla Android 7.0 Nougat, löytyy joko OTA:na puhelimesta asentaen tai sitten tietokoneen kautta HiLink -ohjelmistolla tarkistaen.


 


https://www.io-tech.fi/uutinen/nougat-paivitykset-alkoivat-huawein-p9-honor-8-puhelimille-suomessa/




Ei löytynyt vielä päivityksiä puhelimesta...




Jos viitsit testata, niin kokeile HiLink -softan kautta tietokoneella. Joskus noissa OTA -päivitykissä on jokin raja, mutta koneella ladaten tulee. 




En jaksa, kun ei ole oma puhelin. Eiköhän se sieltä pian tule.




Tuli 10.3. eli kestikin yllättävän kauan.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@PasiS kirjoitti:


@PasiS kirjoitti:


@Purnipsi kirjoitti:


@PasiS kirjoitti:


@Purnipsi kirjoitti:

Nyt pitäisi olla tarjolla Android 7.0 Nougat, löytyy joko OTA:na puhelimesta asentaen tai sitten tietokoneen kautta HiLink -ohjelmistolla tarkistaen.


 


https://www.io-tech.fi/uutinen/nougat-paivitykset-alkoivat-huawein-p9-honor-8-puhelimille-suomessa/




Ei löytynyt vielä päivityksiä puhelimesta...




Jos viitsit testata, niin kokeile HiLink -softan kautta tietokoneella. Joskus noissa OTA -päivitykissä on jokin raja, mutta koneella ladaten tulee. 




En jaksa, kun ei ole oma puhelin. Eiköhän se sieltä pian tule.




Tuli 10.3. eli kestikin yllättävän kauan.




Huawein ollessa kyseessä en ainakaan itse yhtään yllättynyt.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Minulla on ollut tällainen nyt käytössä jonkun aikaa, ja löysin eilen kamerasta hienon ominaisuuden: Laaja aukko.


 


Se näyttää äkkiseltään siltä, että kuvat tai videot otettaisiin nimensä mukaisesti isolla aukolla mutta tausta blurrataan oikeasti kuitenkin softalla.


 


Niin tai näin, jälki on komeaa. Olen vaikuttunut.



 



 



 



 



 



 


 


 

Vastaa