Huawei reititin E5577T

  • 17 November 2016
  • 7 kommenttia
  • 32 katselukertaa

     Huomenta kaikille

 Toimiiko tuollainen reititin hyvin ilmalämpöpumpun wifi etäohjauksessa. Tarkoitus olisi laitaa mökille etänä lämpöä lisää aina kun tarvitsee. Luin myös jostain että tämä laite saattaa lämmetä niin että katkaisee itsestään virran.    


7 kommenttia

Itse laittaisin tuollaiseen 24/7 päällä olevaan yhteyteen jonkun isompaan koteloon rakennetun laitteen esim. Huawei E5186 tai vastaavan enkä tuollaista "saippuarasiaa."


 


Tosin tuskin tuo liikaa lämpenee viileässä mökissä, kun on vaan päällä eikä dataakaan juuri kulje. Silti suosittelen tuollaista isompaa reititintä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Toimiiko ilmalämpöpumppu pilvipalvelun kautta? Jos toimii, käy mikä hyvänsä wifi-reititin.

 

Muussa tapauksessa tulee selvittää, mitä vaatimuksia ilmalämpöpumpulla on tietoliikenneyhteyksien suhteen. Toimiiko se ylipäätään muussa kuin lähiverkossa? Onko laitteessa riittävä salasanasuojaus vai onko yhteys syytä suojata VPN-tunnelilla?

 

Huawei E5577T täytyy huomioida myös akku. 24/7 käytössä akku ikääntyy nopeasti ja uusimistarve voi iskeä vuoden–kahden välein. Paikallaan olevaan jatkuvaan käyttöön verkkosähköllä toimiva laite on parempi valinta, kuten Huawei E5186 tai Teltonika RUT950. Tarvittaessa UPS tai akuston voi paikallaan olevassa käytössä hankkia erikseen, niin ei tarvitse ostella reititinvalmistajan sikakalliita erikoisakkuja.

 

Etähallinta/valvontasovelluksiin hyvä reititin on esimerkiksi Teltonika RUT950. Kotelo on alumiinia, joten jäähdytys toimii paremmin kuin muovipurkeilla. VPN tuki, sekä asiakas että palvelin, löytyvät sisäänrakennettuna. Käyttöjännitealue on laaja, 9 – 30VDC, joten RUT950 saa helposti kytkettyä vaikka 12 V aurinkoenergiajärjestelmään tai ylläpitoladattuun 12 V akkuun. Mukana tulee toki 230 V pistotulppavirtalähdekin, joten sähköverkkokäyttö onnistuu suoraan töpseli seinään-periaattella.

    Terve

kiitos neuvoista tämä ilmalämpöpuppu toimii wifillä kauempaakin, Tässähän on virtajohto eikö se voi olla kytkettynä verkkoon koko ajan vuoden ympäriinsä vai olenko ihan hakoteillä

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +11

Ei taida tämä Huawei:n mokkula kestää jatkuvassa käytössä. Minulla on ollut vajaan vuoden ollut  ko. värkki jatkuvasti päällä. Dataliikenne on ollut pientä, koska on ollut lähinnä IP-kameran verkkoyhteynenä ja vähän Spotifyä. Nyt kun ajattelin bootata ko. värkin, ei se sitten enää käynnistynyt. Ilmoittaa vain no service. Onneksi on takuualainen laite. No kestihän tämä paremmin kuin ensimmäinen mokkula, jonka elinikä oli 20 tuntia. Onkohan Huawein puhelimetkin yhtä huonoa tekoa?


@AsiakasY kirjoitti:

Onkohan Huawein puhelimetkin yhtä huonoa tekoa?




Kyllä Huawein puhelimet ovat osoittautuneet ihan hyviksi.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Kokeile SIM -kortin asettamista uudelleen laitteeseen. Jos mahdollista, kokeile SIM -korttia toisessa laitteessa, löytääkö silläkään verkkoa. Tarkista operaattorin häiriökartasta, onko alueella häiriöitä.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +11

On tsekattu noi vaihtoehdot ja verkko toimii muilla vehkeillä samalla SIM-kortilla, joten laitevialta vaikuttaa. Onneksi on takuu voimassa, jos vaikka kolmas laite olisi sitten jo toimiva.

Vastaa