Kadonnut Ipad - jäljitys GSM-tukiaseman avulla?

  • 15 October 2016
  • 2 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Onkohan mahdollista jäljittää kadonnutta Ipadia, jossa SIM-kortti, GSM tukiaseman avulla. Eli saisi suunnilleen tietoa missäpäin voisi olla? Ja lisäksi vielä ulkomailla? Ipad tällä hetkellä ei näyttäisi olevan WiFi verkossa missään päin - mutta ajattelin jos SIM antaisi tietoa missä mennään...?


2 kommenttia

Kunniamerkki +14

Kyllähän se teoriassa ja teknisesti on mahdollista, mutta jäljityksen tekisi sitten se operaattori jonka verkossa laite on. Riippuen paikallisesta lainsäädännöstä ja toimintatavoista, he voivat myös olla tekemättä jäljitystä, tai vaativat esim. poliisilta tai tuomioistuimelta jonkinlaisen pyynnön/käskyn jäljitykseen. Eivätkä nuo Suomessakaan taida kovin hevillä alkaa jäljittämään laitteita verkosta, mikäli et ole itse kytkenyt jotain seurantasovellusta/palvelua käyttöön. Tarkkuus on myös tukiasemien määrästä ja muista asioista riippuvaista, ja säde voi olla pahimmillaan kymmeniä metrejä tai luokkaa "tuossa korttelissa". Parhaimmillaan sitten taas metrin luokkaa.


 


Onhan sinulla find my iphone kytketty käyttöön ipadissa? Sillähän laitteen jäljittää näppärästi.


 


Toimintaohjeita voi katsoa Applen sivuilta: linkki

Find my iphone päällä, mutta mobiillidata on pois ulkomailla olon vuoksi, joten siksi ei näy, koska lienee jossain vapaan WiFin ulkopuolella. Epäilys että laite on hävinnyt autosta jossain päin kaupunkia, koska kotiosoitteen paikat etsitty eikä tahdo löytyä. Laitteessa myös päällä "Kadonnut tila" soittopyyntö viestillä sekä lähetetty "äänimerkki" eli täytyy vielä elätellä toivoa jos siitä olisi akku loppu ja joku rehellinen sen lataisi niin tulisi soittopyyntö viesti näkyviin....

Vastaa