Käyttökokemukset Marshall London


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10307 kommenttia

Myynti alkoi tänään, ja sain testipuhelimen eilen joten perustetaanpa ketju käyttökokemuksia varten.


 


Eilisestä blogista löydät ensikokemuksia sekä unboxing-videon --> linkki.


 


Ensivaikutelma on se että London on taattua Marshall-kamaa, jo pelkkä pakkaus materiaaleineen tuntuu laadukkaalta. Laite ja varusteet on pakattu ehkä vähän turhankin hyvin, tällainen laitefriikki kuin minä en meinaa malttaa avata pakkauksia siististi ja rauhallisesti vaan kaikki kuoret tekee mieli repiä auki jotta näkee mitä sieltä löytyy Hymiö Onnellinen


 


Ja sieltähän löytyy siisti kompaktin kokoinen puhelin. Koko on sitä luokkaa että ainakin omaan käteen tämä on yhdellä kädellä käytettävä luuri. Takakuori ja sekä puhelimen sivuosat on verhoiltu Marshall-henkisesti nahalla (ei aitoa nahkaa kuitenkaan). Painikkeet ovat laadukkaan tuntuiset ja varsinkin laitteen volume-näppäin on mallia heavy duty - ihan oikea rulla! Äkkiseltään oudon näköinen on puhelimen yläreuna, siellä kun on tuplaliitäntä kuulokkeita/mikkiä varten Hymiö Onnellinen


 


Näyttö on tarkka ja se reagoi tarkasti sekä herkästi painalluksiin. Tärkeä asia joka vaikuttaa käytettävyyteen.


 


London on yllättävänkin kevyt, ehkä omaan makuun jopa liian kevyt mutta toisaalta keveys on plussaa koska silloin sitä ei niin huomaa taskussa jne.


 .


Marshall Londonhan on musaluuri ja nyt on jonkin verran musankuuntelua takana ja nuo mukana tulevat korvanapit ovat ensinnäkin hyvä-ääniset niin ne on myös hyvin muotoillut joten ne pysyvät hyvin korvissa eivätkä ne myöskään purista/paina korvia mitenkään. En ole ollut tähän asti korvanappien ystävä mutta nämä olivat kyllä mukava positiivinen yllätys.




 


Vertailin Londonia kahteen muuhun puhelimeen ja täytyy sanoa että Londonin kaiuttimen ääni todellakin on omaa luokkaansa! Nyt ei tarvi enää erillistä kaiutinta jos mielii kuunnella vaikka porukalla musaa. Ääni on todella puhdas ja selkeä, bassotoistoltaan neutraali. Ääni muistuttaa jollain tapaa Marshall Stanmore -pienoiskaiuttimen soundia (kts kuvat alla), jotain samaa fiilistä näiden molempien soundeissa on.


 


Kuulokkeiden kautta kuunnellessa, varsinkin jos ruuvaa equsta eri taajuuksia +/- niin niiden kautta bassotoiston saa muhkeaksikin ja yläpään vaikka kuinka kirkkaaksi. Ja vaikka säätäisikin bassoa isommalle niin ääni ei puuroudu isommallakaan volumella joka kielii siitä että Londonissa riittää potkua isommillekin äänenpaineille ja huomaa että musiikinkuunteluun on tämä luuri tehty.


 


Lainaan yhden kollegani kommenttia: "Jos kuuntelet tuttua biisiä ja London saa sulle kylmiä väreitä kuunnellessasi sitä tuttua biisiä Londonilla ensimmäistä kertaa, tässä täytyy olla jotain, jotain hyvää...".


 


Testeissä kuuntelin musiikkia Spotifyn kautta parhaimmalla laadulla sekä muutamia netistä löytyviä isolla bitratella olevia testibiisejä.


 


Latasin viime yönä akun täyteen ja tänään perjantaina puhelin on ollut sitten enempi käytössä. Olen esitellyt sitä kollegoille usean tunnin ajan, ja nyt illalla akku näyttää että siinä on 66% vielä virtaa!! Ihan huikea suoritus, kun tuolla nimenomaan on kuunneltu musiikkia, kaiuttimien kautta, useampi tunti. Välissä isommalla ja välissä pienemmällä. Tässä vaikuttaa siis olevan hyvä akku, ja otaksun että selittyy ainakin osin sillä että Londonissa on Android jossa ei ole paljoa muistia ja akkua syöviä sovelluksia mitä monen muun merkin käyttikseen on ahdettu. Tästä syystä Londonin Lollipop-käyttis tuntuu kevyeltä ja ketterältä.


 


Vuorokauden käytön jälkeen London vakuuttaa sillä mihin se on tehty - musiikkipuhelimeksi. Se on laadukas, ei nitise eikä natise, on todella tyylikäs puhelin. Kaiuttimien sijoittaminen etukanteen, eli ne osoittavat suoraan käyttäjään, on fiksu veto koska näin kaiuttimien edessä ei ole sormia vaimentaen ääntä. Muu käyttö on vielä testaamatta, se miten London sopii puhumiseen, surffailuun ja valokuvaamiseen ja niin edelleen. Odotan myös kieli pitkällä sitä että pääsen testaamaan tuplaliitäntää in action - input-liitännän kautta musaa vaikka kitarasta ja Londilla vähän sämpleä mukaan ja output-liitännän kautta ääni ulos eetteriin! Millä toisella puhelimella pystyy tekemään näin? Edit 11.09.2015: Kitara liitetäänkin micro usb-liitäntään erillisen iRig UE -lisälaitteen avulla. Yläreunan liitännän ovat kuulokkeita varten.


 


Sitten vähän kuvia, on se komia.


 



 



 



 



 



 



 



 




 


81 kommenttia

Sain juuri tehdasasetukset palautettua ja kortit alustin PC;llä Marshallin ohjeiden mukaan.

http://support.marshallheadphones.com/hc/en-us/articles/204407651-The-Marshall-London-is-not-recognizing-the-SD-card-

 

Nyt kortit eivät tunnistu enää lainkaan.

PItääpä heti kysyä onko muilla ollut ongelmia SD-kortien tallennuksien kanssa?

Hankin tällaisen Transcendin SD-kortin (60MB/s) jonka (jälleen) pitäisi toimia. Puhelin löytää tämän kortin, sekä joskus myös löytää vanhan 16GB Transcendin class 10 kortin. Ohjelmat eivät suostu asentumaan tai siirtymään sd-korteille. Muutaman ohjelman sain siirrettyä. Puelimen resetoinnin jälkeen laitoin puhelin ensisijaskssi asennussijainniksi Poistettavan SD-kortin. Yksikään lataamani ohjelma ei asentunut SD-kortille, vaan kaiki puhelimen sisäiseen muistiin. 32GB Maxell SD-kortti ei edes tunnistu puhelimessa.

 

Taidan viedä puhelimen takuuvaihtoon. Harmittaa kyllä vietävästi, varsinkin kun puhelin on käytännössä uuden veroinen. Paras omistamani puhelin koskaan.

 

Tässä vielä kuva kun sovelluksen siiirto epäonnistuu. 

EI LÖYDY NUMERONNÄYTÖN ESTOA/VAPAUTTAMISTA MARSUSTA!! Tekisi mieli kirota. 

Pakko sanoa että tämä on minulla hankalin kännykkä ikinä. Ärsyttää jo pelkästää Asetukset-valikon niukkuus.

En jaksa uskoa että huoltoon toimitus enää auttaa. Että tämmöistä kokemusta minulla.

Anteeksi, mutta oli pakko purkautua kun taas on menny melkein tunti kun todella yritin päätin opiskella marsun käyttölogiikan ja ominaisuudet. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Moikka gixxeri1000cc!


 


Ymmärrän turhautumisesi täysin, joskus nämä älyluurit voivat olla älyttömän rasittavia.


Kaivelin vähän netistä taas vinkkiä ja seuraavaa löysin, tiedä sitten toimiiko :)


 



If you wish hide your phone number with your Marshall London, it is necessary to go to the smartphone’s menu. When you are there, click on the button menu and parameter. Them choose Call settings and Additional settings. When you are there, it is necessary to go on Caller ID them click on Hide number. That is it, you call number is hidden.
Hmmm.. Googlen omat Nexus-laitteet ovat yleisen mielipiteen mukaa yksinkertaisimpia laitteita Android maailmassa. Vetävät kyllä käytön helppoudessa vertoja Applen iPhonelle. Eli puhelimessa on vain Google. perusohjelmat ja thats it. Mitenkä Tämä liittyy Marshall Londoniin? Marshall on 99,9% sama laite kuin Googlen Nexus laitteet.

Ei ehkä heti kannata turhautua ongelmien ilmaantuessa. Vaihto esim Samsungiin on eroa kuin yö ja päivä. Niitä se vasta on hankala käyttää, vaikka olisi omistanut lukuisia älypuhelimia. Tsemppiä Londonin kanssa, täältä ja googlesta saa kyllä saa apua (Tosin minulle ei kukaan ole vastannut, miten saan helpoimmin puhelimen takuuseen tai takuukorjaukseen, Heh!).

@Suebox kirjoitti:
(Tosin minulle ei kukaan ole vastannut, miten saan helpoimmin puhelimen takuuseen tai takuukorjaukseen, Heh!).

Tuolla https://www.sonera.fi/asiakastuki/ohjeet/Puhelimien-ja-liikkuvan-laajakaistan-takuu-ja-huolto?id=1129 neuvotaan: 


 


Puhelimien takuu ja huolto


Voit toimittaa laitteen huoltoon Sonera Kaupan kautta. Mikäli se ei ole mahdollista, voit kirjata huollon SCF-huollon sivujen kautta ja toimittaa laitteen lähimpään postiisi:http://www.scfhuolto.fi/yksityisille/scf-huoltokutsupalvelu/


 


Jos paikkakunnallasi sattuu olemaan SCF-huolto tai mahdollisesti joku muu Marsun-korjaaja voi helpointa olla viedä se suoraan sinne.

Kannattaa mieluimmin tilata SCF huollon kautta kuin mennä lähimpään liikkeeseen; ainakin täällä Maarianhaminassa veloittivat 23 euroa siitä että lähettivät sen manner-Suomeen. Seuraavan kerran kun jouduin taas laittamaan Marsun huoltoon, tilasin huollon ja pakkasin originaaliin pakkaukseen ettei kuljetuksessa ainakaan hajoa ja säästin selvää rahaa!
Näpyttelin väärin: veloittivat liikkeessä 25 euroa.

Kiitos Kiisseli67: Ei löytynyt vaikka kirjoitin niin englanniksi kuin suomeksikin hakuun menu/ valikko ja parameter/parametrit. Kiitos vaivannäöstäsi.

 

Valitsin sitten Tietoja puhelimesta -> Tila-> Oma puhelinnumero. Siinä lukee Tuntematon enkä voi sitä muuttaa.Olen kuitenkin aikaisemmin voinut sallia numeronnäytön mutta enää sitä mahdollisuutta ei todellakaan löydy.

Täytyy alkaa miettiä mitä tämän asian kanssa toimisi.


@gixxeri1000cc kirjoitti:
Kannattaa mieluimmin tilata SCF huollon kautta kuin mennä lähimpään liikkeeseen; ainakin täällä Maarianhaminassa veloittivat 23 euroa siitä että lähettivät sen manner-Suomeen. Seuraavan kerran kun jouduin taas laittamaan Marsun huoltoon, tilasin huollon ja pakkasin originaaliin pakkaukseen ettei kuljetuksessa ainakaan hajoa ja säästin selvää rahaa!

Säästää se aikaa, mutta ei mantereella Sonera kauppa mitään veloita ja voi saada myös varalaitteen huollon ajaksi.

Kiitos gixxeri ja PasiS vinkeistä! Täältä mansesta löytyy useita Soneran kauppoja joten helpointa viedä sinne. Myynropakkauskin löytyy niin säilyy ehjänä.
Siksi kyselen täältä sillä puhelin on soneran awebbikaupast ostettu.
Näyttää tulleen uusi päivitys:https://ota.redbend.com/DPInfo?DPID=17401327894749974437979597346230378351&Type=HTML&Locale=fi_FI

Turvapäivityksiä. Lupailevat jatkossakin päivityksiä. Kätevä tuo 5 sormen kosketus näytön sammuttamiseksi. Kosketustuntuma vaikuttaa parantuneen.

Viimeisimmän päivityksen jälkeen, jonka olisi pitänyt parantaa GPS-navigaattorin toimintaa, aiheutti ainakin omassa Marshall-puhelimessa navigaattorin muuttumisen käyttökelvottomaksi. Erilaisilla GPS:ää analysoivissa ohjelmissa löytää kyllä satelliitteja, mutta ei ota fixiä eli usein ilmoitus, että näkyy 20-25 satelliittia, mutta fix 0. Ilmenee siten, ettei yjsinään navigaatio-ohjelma toimi juuri lainkaan tai jotkin ihan pikkuisen wifi- ja matkapuhelinverkkojen avulla. Jouduin pahaan pulaan, kun piti maaseudulla löytää eräs osoite ja sovittu tapaaminen ja kaikki ohjelmat mm Sygic, GoogleMaps ja Matkakartat ilmoittivat, ettei GPS ole tarkka/ei löydä satelliittiyhteyttä. Onko laite palautettava huoltoon? Tosin netistä paljastui, että monella samaa ongelmaa eikä huolto/puhelimen vaihto ole GPS-ongelmaa korjannut. Odottaako uutta päivitystä? 

Ongelma ratkaistu. Ei kannata missään tapauksessa viedä huoltoon, sillä löytyi yksi ohjelma, joka korjasi GPS:n täydellisesti, nyt ottaa  muutamassa sekunnissa tarkan sijainnin ja satelliitit löytyvät muutamassa sekunnissa. Ohjelma on tämä: TurboGPS 2015

Testasin 400 km automatkalla maaseudulla ja aivan loistavasti ainakin Sygic ja GoogleMaps toimivat.

 

Edelleen todettava, että gps toiminut tuolla gpsherätysohjelmalla hyvin. Toinen, joka vaatii välillä herätyksen on Marshallin näytön kosketusherkkyys. Ajoittain näyttö ei reagoi heti tai vaatii tavallista kovemman kosketuksen. Siihen tuntuu auttavan aika kivasti Redpi-ohjelmistotekijän Touchscreen repair: https://play.google.com/store/apps/details?id=apps.redpi.touchscreenrepair
Kannattaa lisäksi tyhjentää muistia turhasta krääsästä ccleanerilla tai Redpin tekemällä lightcleanerillä, piristää laitteen vauhtia kummasti. Muistin liikakuormitus heikentää selkeästi myös kosketustuntumaa. Koskakohan tulee Android 6 päivitys?
Marshallin näyttö on jo sen verran leveä, ettei tahdo yhdellä kädellä kirjoitettaessa peukalo ylettyä a-kirjaimeen. Ratkaisu löytyy Google-näppäimistön asetuksista 'yksikätisyys' , josta valitaan oikea tai vasenkätisyys . Näppäimistöön tulee oikeakätiselle hiukan marginaalia näytön vasempaan reunaan, jolloin peukku ylettyy hyvin a:han asti. Joskus tuntui, ettei a-kirjain reagoinut kosketukseen, kun se oli reunassa. Tuo googlenäppäimistön kutistus kavennus hyödyttää kyllä kaikissa isonäyttöisissä.
Vielä näytönkaappauskuva oikeakätisen Google-näppäimistöstä.
http://kuvapilvi.fi/k/ybBd.png

Äskettäin näin uutisissa vinkin android-laitteen nopeuttamiseksi:  http://teknavi.fi/elektroniikka/viisi-syyta-ottaa-kayttoon-sovelluskehittajan-asetukset-android-laitteella 

 

Kohdat 2. ja 4. toimivat hyvin Marshall Londonissa. Animaatiokohtia on kolme, jotka laiyoin kaikki "animaatio pois käytöstä".

Laitteistokiihdytetty hahmotus-kohtaan "pakota GPU-hahmonnus käytä GPU:ta 2d-piirtämiseen. Pakota 4xMSAA myös käytössä.

 

Onko joku huomannut muita hyödyllisiä asetuksia Kehittäjävaihdoehdot-asetuksessa?

 

 

 

Olen ollut useaan kertaan yhteydessä suoraan Zound Industriesiin sähköpostilla ja kertoivat ikäväkseen, että alunperin luvattua Marshmallow päivitystä ei ole tulossa eikä muitakaan isoja päivityksiä ilmeisesti myöskään 😞 Onko tuo nyt ihme... laite myynyt varmasti sen verran heikosti, että ei kannata pistää resursseja kaupalliseen floppiin. Viimeisin päivitys taisi tulla viime heinäkuussa ja tuskin on tulossa enää yhtään päivitystä, edes tietoturvapäivityksiä. Lupasivat kyllä pitää tietoturvan ajantasalla, mutta suuresti epäilen. Great music phone but bad sales means no support. 

Tuli uusi päivitys, joka korjaa viisi vateniten käyttäjien raportoimaa bugia:  

https://ota.redbend.com/DPInfo?DPID=6873273570860245485406754688894472607&Type=HTML&Locale=fi_FI

Lisääkin lupailevat. Hienoa, että vielä tekevät päivityksiä. 

Jeps, olin itsekin yllättynyt, että vielä tulee päivityksiä 🙂 Hieno juttu ja ehkä (mutta vain pieni ehkä) myös Marshmallow päivitys on vielä mahdollinen. Nougattia Snapdragon 410 ei taida edes tukea, mutta tulisi edes MM, niin olisin ikionnellinen 🙂 Mutta ainakin tästä eteenpäin muiden pienempien päivitysten tulo ei pitäisi kestää enää niin pitkiä aikoja. http://www.androidbeat.com/2017/04/marshall-london-brought-almost-date/

Mietityttää ja harmittaa, kun en mistään löydä kotimaista kotisivua, saatikka liikettä et mistä sais Marshall Londonille Copter pansari lasin ostettua? kellää vinkkejä?

 


@Marshall123 kirjoitti:

Mietityttää ja harmittaa, kun en mistään löydä kotimaista kotisivua, saatikka liikettä et mistä sais Marshall Londonille Copter pansari lasin ostettua? kellää vinkkejä?


 




Ecosto.fi on myynyt, mutta ei löydy enää. Miksi pitää olla kotimainen sivu ?

En oo oikee perehtynny noihi kiinalaisii sivustoihin saatikka ebayhyn.. oisko sit mitää käryy et mist sais?

Vielä tuli päivitys 'Tom' v417. Melkein 1Gt. Tietoturvaa ja wifi-parannuksia. Nyt ilmoittavat, että viimekseksi jää. 

Vastaa