Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Merja_J
Moderaattori
Moderaattori
 • 900 custom-general.kudos
 • 1366 custom-general.replies
 • 87 custom-general.solutions

Käyttökokemukset Nokia 2.2, 3.2 ja 4.2

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Nokiakuvat.PNG

 

Tässä ketjussa jaetaan käyttökokemuksia Nokia 2.2, 3.2 ja 4.2 malleista. Jos mietit näiden mallien hankintaa niin tässä ketjussa voit kysyä puhelimen jo hankkineilta lisätietoja ja kokemuksia ennen ostopäätöstä.

 

Kaikki Nokian puhelimet löydät verkkokaupastamme.

 

Lue myös:

 

Nokia 2.2 – Edullinen ja älykäs puhelin tekoälyominaisuuksilla
Nokia 3.2 häikäisee akunkestollaan
Esittelyssä Nokia 4.2 – Innovaatioita ja luotettavuutta edulliseen hintaan

| Telia Yhteisön moderaattori | Apple iPhone 12 | Apple Watch SE | C More
11 vastausta
Basall
Uusi keskustelija
 • 1 custom-general.kudos
 • 8 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Annan  sen puhelimen yhdelle muksulle joka on jo aikuinen ja katson kestääkö se sen käyttöä .Se osaa kertoa totuuden onko hyvä puhelin  ja käyttö järjestelmä.

TheArt
Uusi keskustelija
 • 7 custom-general.kudos
 • 7 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Hämmästyttävä Nokia 2.2 aidosti ihastuttaa helppokäyttöisyydellään!  Sovellukset asentuivat helposti ja nopeasti, kuvat ovat tarkkoja, netti toimii näppärästi. Tehokas laite, jonka hinta ei ole silti läheskään se kaikkein korkein. Suosittelen! Luontokuvat ja pokejahti  onnistuvat varmasti tällä Nokian puhelimella 2.2. Älypuhelin on peruskätevän muotoinen, ei liian suuri tai pieni.  Sysimusta väri saa puhelimen näyttämään tyylikkäältä. Laite sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen ja kaikenlaiseen toimintaympäristöön. Perusälykkö kaupunkiin & kaveri tunturivaellukselle. Aion kokeilla jatkossa enemmänkin kuvaamista, sillä uusi nokialainen on ollut käytössä vasta vähän aikaa. Kirjoittaminen on nopeaa, kirjaimet selkeästi esillä. Ensikokemuksena voin sanoa, että ei ole vielä mitään valittamista. Entisellä Nokian Lumialla en päässyt kaikkiin haluamiini sovelluksiin. Nyt aion testata Nokia 2.2 ominaisuuksia maastossa ja pokejahdissa. Myös sosiaalinen media tulee nyt tehokkaammin käyttöön. Kuvat näyttävät teräviltä. Hyvä kokemus. Ruskanväritkin ehkä toistuvat hyvin. Aion kokeilla esimerkiksi ruskan kuvaamista 😊 .

TheArt
Uusi keskustelija
 • 7 custom-general.kudos
 • 7 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Hämmästyttävä Nokia 2.2 on yllätyksiä täynnä! Kuvien tarkkuus, puhelimen helppokäyttöisyys ja systeemin selkeys antavat heti hyvän ensivaikutelman. Latasin heti PokemonGon ja muitakin sovelluksia. Kuvasin ulkona, kuvat vaikuttivat tarkoilta.

Syvänmusta väri on tyylikäs. Ko. älypuhelin sopii hyvin sekä kaupunkiympäristöön että tunturiretkelle mukaan. Puhelin on näppäränkokoinen, kirjoittaminen on helppoa, kirjaimet ovat selkeitä. En kokenut mitään hankaluuksia käyttöönotossa. Hinta ei ole suurensuuri, silti kaikki tarvittavat ominaisuudet ovat mukana.

Suosittelen puhelinta kaikenlaiseen käyttöön ja kaikille. Superhypertyypeille 🙂 se sopii sitten vaikka kakkospuhelimeksi. Minulle riittävät puhelimen ominaisuudet. On kiinnostavaa kokeilla kuvaamista lisää ja nähdä, tarkentuvatko ruskankin värit hyvin. Kiinnostavaa on myös akunkesto, kun ilmat kylmenevät. Samoin näppärät uutuusominaisuudet, joita kaikkia en vielä ole kokeillut. Kasvojentunnistusominaisuutta tuskin otan käyttöön, mutta hyvähän sellainenkin mahdollisuus on tietää. Pokejahtiin pääsen nyt, kun on Android. Ilmoittelen lisää, kun olen käyttänyt puhelinta kauemmin. Musiikkia aion jatkossa myös kuunnella, oletan äänentoiston olevan riittävän hyvä. 

n3xus
Uusi jäsen
 • 8 custom-general.kudos
 • 3 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Tuli otettua käyttöön Nokia 3.2 puhelin pari päivää sitten ja ensituntumat ovat kyllä paremmat mitä odotin 150 euron puhelimelta. Paketin sisältö on normaali lukuunottamatta että mukana ei tule nappikuulokkeita, mutta se taitaa olla aika yleistä tämän hintaluokan puhelimissa.

 

Paketin sisältöPaketin sisältö

Kun otin puhelimen ensimmäistä kertaa käteen huomasin, että muovisen rakenteensa ansiosta puhelin on mukavan kevyt kokoisekseen ja se on muutenkin mukavan tuntuinen kädessä. Puhelin on mielestäni tyylikäs ja vaikka puhelin on takaa ja sivuilta muovia, niin puhelin kuitenkin tuntuu kestävältä ja jos puhelinta yrittää hieman taittaa niin se ei anna paljoa periksi. Käyttöönotto oli normaali helppo Android puhelimen käyttöönotto, mutta 16 Gt:n tallennustila tuli heti melkein täyteen, kun latasin kaikki sovellukset mitä käytän. Onneksi puhelimessa on muistikorttipaikka, jonka avulla voi hankkia lisää tallennustilaa. Tulen päivittämään lisää tietoa, kun puhelinta on tullut käytettyä lisää.

 

nokia takaa 2.jpg

nokia edestä 2.jpg

Quuqqeli
Uusi jäsen
 • 5 custom-general.kudos
 • 4 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Ensituntumat Nokia 4.2


   Puhelin tuli mukavan kompaktissa pakkauksessa. Suojakalvo puhelimen ympärillä oli tehokkaasti liimattu kiinni, jopa ehkä turhankin hyvin ottaen huomioon laitteen liukkaan lasisen pinnan. Ensimmäisenä silmään pisti ohjelehtisten valtava määrä, yhteensä 15 kpl. Herää kysymys, onko tänä päivänä välttämätöntä toimittaa tuote- ja turvallisuusinfoja paperisessa muodossa vai voisiko ne asentaa puhelimeen tai laittaa nettiin.
 IMG_20190822_145502.jpg

 

   Itse puhelin tuntuu kädessä laadukkaalta ja jämäkältä, ei nitise eikä natise. Ainakin omaan käteen luuri on sopivan kokoinen, joskin takakameran keskelle laitettuihin linsseihin osuu etusormi vahingossa helposti. Tämä saattaa aiheuttaa linssien likaantumista pitkällä aikavälillä.
Kahden sim-kortin ja muistikortin sisältävä telakka on hieman huteran oloinen, ja pienten korttien asettelu väkäsiin on vaikeaa. Latauspää on harmillisesti vanhempaa micro-usb -mallia, uudemman usb-c -liitännän soisi jo yleistyvän ja joistain Nokialaisista se jo löytyykin.

 

   Ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä kieltä valittaessa puhelin jumiutui, tästä tosin selvisi Takaisin -painikkeella. Tämän jälkeen jumiutumisia ei ilmennyt alkuasetuksia säädettäessä. Aika näyttää, miten sovellusten asentaminen ja etenkin viestihistorioiden sekä muiden henkilökohtaisten tietojen siirto onnistuu.

n3xus
Uusi jäsen
 • 8 custom-general.kudos
 • 3 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Nyt on tullut käytettyä vajaa pari viikkoa Nokia 3.2 puhelinta ja kokonaisuudessaan fiilikset puhelimesta on positiiviset. Kannattaa lukea ennen tätä minun ensimmäinen viesti tässä keskustelussa, jossa kerron ensituntumani tästä puhelimesta. Tässä lisää havaintojani käyttöni ajalta:

 

Puhelimen suorituskyky eli nopeus on aika alhainen, mutta kuitenkin riittävä. Nettisivujen ja sovellusten aukeaminen kestää kohtuu kauan jos on tottunut nopeampiin puhelimiin, mutta puhelin kuitenkin jaksaa pyörittää videoita HD laadulla hyvin ja kaikki sovellukset ovat toimineet mitä olen itse käyttänyt. 16 Gt:n tallennustila täyttyi todella helposti, mutta sitä saa laajennettua Micro SD kortilla, joten en näe sitä suurena ongelmana. Jos ei lataa paljoa sovelluksia eikä ota paljon kuvia niin tallennustila riittää.

 

Nokia 3.2 on muovisesta takakuoresta huolimatta todella jämäkän oloinen puhelin ja muutenkin tyylikäs mielestäni, joten niistä ei mitään valittamista.

 

Puhelimen näyttöä voi sanoa hyväksi, kun puhutaan 150 euron puhelimesta. Näytön saa tarpeeksi kirkkaalle, että ulkona näkee aurinkoisellakin säällä. Näytön HD+ tarkkuus on kuitenkin pieni heikkous näin isossa näytössä, koska pikselit näkyvät paljon selvemmin verrattuna Full HD näyttöön. Puhelimessa poikkeuksellisesti ei ole mitään ilmoitusvaloa etupuolella, vaan se on puhelimen virtapainikkeessa, joka välkkyy jos sinulle on tullut ilmoitus.

 

Virtapainikkeen ilmoitusvaloVirtapainikkeen ilmoitusvalo

IMG_20190831_210548.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puhelimen akunkesto on ollut todella hyvä. Suurimman osan päivistä kun olen laittanut puhelimen illalla lataukseen, on akkua ollut jäljellä vielä vähän yli 50 prosenttia eli valmistajan mainostama 2 päivän akunkesto on totta.

 

Nokia älypuhelinmallisto on tunnettu Android One käyttöjärjestelmästään, joka on ollut mielestäni paljon parempi kun esimerkiksi Huawein Android pohjainen EMUI käyttöjärjestelmä. Puhelimessa ei ole mitään turhia valmiiksi ladattuja sovelluksia ja käyttöliittymät ovat todella selkeitä ja niistä löytää haluamansa helposti. Android Onen kuukausittaiset turvapäivitykset kolmeksi vuodeksi on myös todella hyvä lisä.

 

Puhelimen kasvojen tunnistus toimi ainakin itsellä todella huonosti. Suurimman osan kerroista kun avasin puhelimen niin puhelin ei tunnistanut minua tai ei kerennyt tunnistaa ennen kuin sain näppäiltyä 6 numeroisen lukituskoodini. Kokeilin lisätä kasvoni uudestaan kasvojentunnistukseeen , mutta se ei auttanut.

 

Puhelimen kamera on mielestäni hyvä 150 euron puhelimen kameraksi. Valoisassa otetut kuvat näyttävät yllättävän hyvältä, mutta jos kuvia ottaa pimeässä, niin kamera häviää todella pahasti esimerkiksi OnePlus 6T:lle, mutta tietysti Nokia 3.2 on neljä kertaa halvempi.

 

IMG_20190831_201544.jpgIMG_20190831_201122.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OnePlus 6T:n kameralla otettu kuva samasta kohdasta kun vasemmalla oleva kuvaOnePlus 6T:n kameralla otettu kuva samasta kohdasta kun vasemmalla oleva kuva

IMG_20190829_220423.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loppupäätelmä:

Jos budjettisi puhelimelle on noin 150 euroa, suosittelisin Nokia 3.2 puhelinta erityisesti poikkeuksellisen hyvän akunkeston ja Android One käyttöjärjestelmän takia. Nokia 3.2 on kokonaisuutena todella hyvä puhelin hintaisekseen.

Quuqqeli
Uusi jäsen
 • 5 custom-general.kudos
 • 4 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

   Noin viikon käyttöjakson aikana on alkanut kertyä kokemuksia puhelimesta. Tietojen siirto toisen merkkisestä (tuoreehkosta Androidista kuitenkin) laitteesta ei sujunut täysin ongelmitta. Osa haasteista tosin selittyy käyttäjästä johtuvista puutteista; esimerkiksi vanhan puhelimen muistikortti oli asetettu sisäiseksi muistiksi, minkä johdosta sille voi asentaa sovelluksia, mutta on alustettava laitteen vaihdon yhteydessä. Whatsappin tiedot eivät yksinkertaisesti siirtyneet tunteja kestäneestä varmuuskopioinnista huolimatta. Puhelimen 32 gigan sisäinen tallennustila riittää alkuun sovellusten ja ensimmäisten päivitysten asentamiseen.  

 

   Kameralla saa teräviä ja värikkäitä kuvia paikallaan olevia kohteita kuvatessa, mutta liikkuvasta kohteesta tulee helposti suttuinen hyvässäkin valossa. Videokuva on hyvää peruslaatua, vapaalla kädelläkin saa kohtuullisen tasaista kuvaa vaikkei kuvanvakainta olekaan. Videoeditori tökki ensimmäistä kertaa käytettäessä. Muutaman päivityksen jälkeen puhelin vakautui, eikä jumiutumista ole ilmennyt.Kameralla saa hyvissä olosuhteissa upeita kuvia. Leena Nion Mosaic magic, Gustavelund.Kameralla saa hyvissä olosuhteissa upeita kuvia. Leena Nion Mosaic magic, Gustavelund.

 

   Puhelimen kyljessä olevassa virtapainikkeessa on saapuneen viestin tai puhelun merkkivalo, mikä on kätevä. Akku kestää reilun päivän eli on keskitasoa. Puhelimen kaiuttimet ovat hyvää tasoa, puhuessa ääni on kirkas ja selkeä. Myös videoita kuuntelee ja katsookin mielellään. Näyttö on kirkas ja hyväkontrastinen. Aluksi näytön yläreunaan sijoitetun etukameran tekemä lovi hämää, mutta tähän tottuu pian eikä sitä enää edes huomaa.  

   

Laite on puhdas Android, eli ylimääräistä höttöä puhelimen mukana ei juuri tule. Itse koen tämän etuna. Käyttöjärjestelmä on nykyisin hyvin monipuolinen, ja puutteita voi täydentää itse haluamallaan ohjelmistolla ilman, että tulee "tuplaversioita" samoista ominaisuuksista. Kaikki toimii jouheasti, normaalissa käytössä ei nykimistä/tilttailua esiinny. Usein valmistajien tuomat launcherit vain hidastavat ja sotkevat tarpeettomasti käyttöä. Tämä vain tuntuu luontevammalta. 

 

   Navigaattorinakin tuli puhelinta käytettyä, tästä ei pahaa sanottavaa. Perille päästiin suuremmitta suruitta. 

 

   Kaiken kaikkiaan peruskäytössä puhelin on vakuuttava, se toimii Nokialle ominaiseen tapaan vakaasti ilman ylimääräisiä jumiutumisia tai tökkimisiä. Kaikki ominaisuudet toimivat vähintään tyydyttävästi, varsinaista moitittavaa on vaikea keksiä. Korkeammissa hintaluokissa löytyy varmasti tehokkaampia ja ominaisuuksiltaan parempia puhelimia, mutta hinnalleen laite tarjoaa vastineen. Nokia on luonut jälleen tyylikkään, laadukkaan tuntuisen ja toimivan puhelimen, jossa se tärkein ominaisuus eli kommunikointi onnistuu hyvin. 

 

TheArt
Uusi keskustelija
 • 7 custom-general.kudos
 • 7 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Nyt on Nokia 2.2 ollut käytössä jo useita viikkoja! Mitään moitittavaa en ole huomannut. Puhelimella ottamani kuvat ovat olleet suosittuja sosiaalisessa mediassa. Asun lähes erämaisessa ympäristössä, joten yllättävää kyllä, esimerkiksi sellainen ominaisuus kuten tehokas taskulamppu on yllättävän hyödyllinen. Joku luuli auton tulleen pihaan, kun olin puhelimen lamppu päällä ulkona pimeässä 😊 . Tavalliset puhelinominaisuudet toimivat Nokia 2.2:ssa, lataaminen on nopeaa, virtaa riittää pitkäksi aikaa ainakin nyt, kun puhelin on ihan uusi. Miellyttävä lisätoiminto on sekin, että puhelimesta näkee lataamiseen vielä tarvittavan ajan. Tavallisena perusälypuhelimen käyttäjänä olen ottanut käyttöön tavallisimmat ominaisuudet, ja olen niihin tyytyväinen. Tämä älypuhelin oli nopea ja helppo ottaa käyttöön, mitään vaikeuksia ei ole ollut, ja yllätyksetkin ovat olleet pelkästään positiivisia. Entinen puhelimeni oli Nokian Lumia, tämä Nokia 2.2 on edelläkävijä siitä. Android on myös se, mitä tarvitsen. Suosittelen!

 

 

askuva.jpg

 

Edit HannaSu: upotettu kuva tekstiin.

 

 

fagerle
Uusi keskustelija
 • 0 custom-general.kudos
 • 5 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

NokiaPNokia 4.2 on täysi susi. Puheluita ei

aina pysty katkaisemaan. Eilen tuli uusi "vika": et voi soittaa ennenkuin olet vastannut tai lopettanut aikaisemman puhelun. En ollut pariin päivään soittanut. 

Netti katkeilee jatkuvasti ym. 

Tämän osion uusimmat keskustelut