Käyttökokemukset OnePlus 7 Pro


Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14


 


Tässä ketjussa jaetaan käyttökokemuksia OnePlus 7 Pro -puhelimesta (kaikki muistikoot). Jos mietit tällaisen hankintaa niin tässä ketjussa voit myös kysyä puhelimen jo hankkineilta tai siitä muutoin tietäviltä lisätietoja, ennen kuin teet ostopäätöksesi.


 


Tilaa OnePlus 7 Pro meidän verkkokaupasta.


 


Lue myös:



11 kommenttia

Aika paljon käyttökokemuksia. ?

 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14

Heh, hienosti noteerattu. Käyttökokemuksia saadaan tähän ketjuun varmasti viimeistään siinä vaiheessa, kun kilpailun voittajat kirjoittavat ketjuun omia ajatuksiaan OnePlus 7 Pro -puhelimesta :smileyhappy:

Uusi päivitys 9.5.9. jaossa OnePlus 7 Pro:lle. 

 

Itsellä nyt 7 Pro 8/256. Ei ole kyllä pahaa sanottavaa. Näyttö on ihan mieletön ja kaikki tuntus pelkaavan loistavasti. Toi etukamera vähän arvelutti, mutta äkkiä tuli sinuiksi senkin kanssa. Sama koskee tota kaarevaa näyttöä. Täältä suositus.

Täällä innolla odotellaan omaa 7 Pro puhelinta jotta pääsee testaamaan ja jakamaan käyttökokemuksia. :) 

OnePlus 7 Pro ensi fiilikset

 

 

Sain juuri käsiini uuden 7 Pro:n. Ensi tuntumalta jo pakettia avatessa tulee selkeästi esille minkä hintaluokan puhelimesta on kyse. Siisti ja yksinkertainen pakkaus johon on selkeästi kuitenkin panostettu aivan eri tavalla kuin halvemman hintaluokan puhelimiin mitä itse olen aiemmin availlut enemmänkin vuosien saatossa. 

 

Puhelimen mukana tulleet kuoret ovat aina iso plussa. Itse suojaan näytön mieluiten tuollaiseen lompakkomaiseen suojakoteloon. Omassa hektisessä elämässä eniten hirvittää kuinka arka tämä puhelin on koska aiemmat ovat näiden suojakuorien ansiosta säästyneet ilman panssarilasin asennusta ehjinä vaikka tiputuksia on tullut useampia. Tilasinkin heti myös tähän tuollaisen suojakotelon. Reunoista kaareutuva näyttö vaatii hieman totuttelua koska aiemmin sitä ei ole omissa puhelimissa vielä ollut. Tilaamani kuoret eivät ehkä olleet ihan parhaimmat siihen vaikka juuri tälle puhelimelle onkin tehty. Eivät tuntuneet niin tukevilta ja reunat eivät nousseet kauhean korkealle. Taidan hankkia jossain vaiheessa vielä liikkeestä toisenlaiset jottei pelota puhelimen tippuminen kuorista.

 

Puhelin tuntuu kädessä vakaalta ja takakannesta voi jopa peilata itseään. Se aiheuttikin hankaluuksia ottaa hyvää kuvaa itse puhelimesta. Kattokin heijastui puhelimen takakanteen ja jokainen sormenjälki näkyi pinnassa heti. Suojakuoret tulevat siis tarpeeseen.  Itsellä useissa puhelimissa virtanäppäin ja muut sivussa olevat näppäimet ovat alkaneet ajan myötä reistata mutta näistä ensi tuntumalla voisi odottaa parempaa kestävyyttä. 

 

Tänään en ole vielä päässyt sim-kortin asennusta ja käynnistämistä pidemmälle mutta tähän mennessä vaikuttaa hyvältä. Palailen asiaan kun olen saanut kaikki asetukset ja sovellukset asennettua. 

 

Kamera pääsee varmasti testiin ensi töikseen jo heti huomenna! Varmasti menee hetki että oppii taas käyttämään kaikkia tämän puhelimen ominaisuuksia hyödyksi työssä sekä vapaa-ajalla. 

 

 

 

 

Moi!

 

Ilokseni minut valittiin OnePlus 7 Pron laitetestaajaksi ja avaan tässä ensireaktioitani puhelimen suhteen. Puhelin on varustettu 8 Gt RAM-muistilla ja Mirror Gray -värityksellä.

 

Aiempi puhelimeni oli OnePlus 3, joten puhelimen vaihdosta ehti vierähtää kolme vuotta. Tiesin jo etukäteen mitä odottaa, sillä olen katsonut puhelimesta paljon videoita Youtubesta. Toisin kuin kuvittelin, puhelin ei ollutkaan suuri tai painava – hädin tuskin aiempaa puhelintani suurempi. Puhelimen mukana tulee läpinäkyvä suojakuori, joka on mukava lisä puhelimen varustukseen. Harmikseni puhelimen mukana ei toimiteta USB-C-audioadapteria, joten tämä pitää hommata erikseen.

 

Verrattuna vanhaan puhelimeeni, OnePlus 7 Pron näyttö on kokemus jo itsessään. Heti kättelyssä huomaa, että näytössä on korkeampi pikselitiheys ja näytön reunat kaartuvat sivuille asti. Kaartuvuus vaikuttaa esimerkiksi siihen, että näppäimistö ulottuu reunoille asti – tämä vaatii pientä totuttelua. Eräs yllättävä seikka oli se, näyttöä pystyy kalibroimaan eri väriasetuksiin ja se vaikuttaa katselukokemukseen vahvasti. On myös mainittava, että OnePlus 7 Pro käynnistyy salamannopeasti. Olin tottunut siihen, että puhelimen boottauksessa kestää vähintään puolitoista minuuttia. Jo lyhyen testauksen jälkeen vanha puhelimeni tuntuu käsissäni vanhanaikaiselta ja pieneltä!

 

Kamera yllätti minut positiivisesti eri linsseillään ja tarkkuudellaan, mutta palaan tähän tarkemmin seuraavassa arviossani. Tulen testaamaan videonauhoitusta eri tilanteissa. Alla hieman ensimmäisiä puhelimella otettuja kuvia.

 

Kuulemisiin!

OnePlus 7 Prolle uusi järjestelmäpäivitys 9.5.11 jaossa. Parantaa mm. automaattisen näytön kirkkauden säädön toimivuutta sekä näytön herkkyyttä pelatessa.


 

 

Onelus 7 Pro (8 + 256 Gt – Mirror Gray) on kulkenut matkassa nyt lähes kaksi viikkoa. Tässä ensimmäsiet kuulumiset yhteiseltä taipaleelta ja siitä jatkuuko se vielä tämänkin jälkeen. Pystyikö tämä puhelin vapauttamaan minut kahden puhelimen loukusta? Se selviää seuraavaksi.

 

 Tämä kuva on otettu illan hämärtyessä kameran perusasetuksilla. Kerran täppäsin näyttöä, jotta se vähän kirkastui ja tarkensi. Ei uskoisi, että oikeasti kuvaus hetkellä oli paljon hämärämpää, mitä kuva antaa ymmärtää. Yö asetuksia testasin myös joista näitte vertailukohtaa myöhemmin. Totesin että kaiken kikkailun ja testien ohella automaattinen kameran perusasetus otti monesti parempia kuvia kuin muut asetukset mitä yritin. Ei siis tarvitse osata välttämättä kikkailla pärjätäkseen tämän puhelimen kanssa kun perusjututkin toimivat ja jopa auttavat niitä joilla ei tietämystä ole kaikista hienouksista heti puhelimen hankinnan jälkeen. Kaukaa otettuja kuvia ja tsuumaustarkuutta vertailtiin myös ystävien kanssa muihin puhelimiin ja kyllä tämä oli ylivertaisesti paras sekä tarkin.

Yleisesti olen ollut erittäin tyytyväinen puhelimen toimivuuteen. Eipä ole ollut liiemmälti ikävä vanhoja puhelimia, joiden kanssa hermot meinasi useampaan kertaan olla koetuksella, yritit sitten avata puhelinta nopeasti, saati kaikkia sovelluksia. Muistin kapasiteetti on yksi asia mikä on ollut luksusta. Voi ottaa kuvia, videoita ja ladata sovelluksia, vaikka millä mitalla eikä puhelin heti huuda muistin olevan täynnä kuten aiempien kohdalla on käynyt hyvin pian. Kuten totesin hakemuksessani en ole mikään Pro puhelimen käyttäjä, enkä käytä kaikkia hienoja termejä vaan puhun aika lailla kansan kieltä ammattilaiskielen sijaan mitä kaikkiin teknisiin välineisiin tulee. Tosin koko ajan oppii lisää. 7 Pro:n kanssa tosiaan on pärjännyt vaikkei olekaan mikä guru puhelimien kanssa. Se mitä itse vaadin puhelimelta työssäni ja vapaa ajalla eli nopeutta, akun kestoa, suorituskykyä, paljon muistia, hyvän kameran ja luotettavuutta on ainakin toistaiseksi täyttynyt. Ainoa miinus on tuo että joutuu hankkimaan aux-liitännän mahdollistavan piuhan itse. Sitä olisin toivonut mukaan mutta lisäosamyyjät kiittävät. Työssäni tuo liitäntä on yksi tärkeimmistä.

 

 

Olen välillä aika, sanotaanko nopea ja lennokas liikkeissäni, joten olin huolissani säilyykö puhelin ehjänä edes tätä kahta viikkoa. Olin kuullut puhuttavan että Oneplus on paljon muita herkimpi hajoamaan varsinkin näyttö. Reunoista kaareutuva lasi aiheutti juuri sen takia vielä enemmän huolta koska kuoret aivät tule sen päälle joka on monta lasi edellä lentoa pelastanut edellisten kanssa. Eritoten tuo näyttö vaati silmältä ja sormilta totuttelua käyttää. Lompakkokuoret jotka hankin ovat toistaiseksi suojanneet puhelinta hyvin ja näyttöönkin on tottunut. Näyttökin on toistaiseksi ehjä vaikka muutama pieni ilmalento on jo sattunut! Testattu siis ettei ihan heti hajoa vaikka iskua tulisi. 

 

 

Ylös nouseva etukamera oli aluksi häiritsevä ja ehkä vähän edelleenkin kun tajusi että ottaessa kasvojentunnistuksen käyttöön kamera nousee joka kerta ylös. Itse tunnistus on toiminut jopa pilkkopimeässä sen verran hyvin että oikein yllätyin. Samaten sormenjälkitunnistus. Kiva piirre on että painaessa näytön hereille voi päättää käyttääkö sormenjälkitunnistusta vai swaippaako ylös ja käyttää kasvojentunnistusta. Sormenjälki on siis nopein tapa avata lukitus.

 

Testasin vähän tuon nousevan kameran mekanismin tunnistus herkyyttä. Jätin sen niin lähelle elementtejä joihin se osuisi jos se nousisi ylös. Kamera läpäisi testin eikä se kertaakaan noussut tällaisessa tilanteessa. Tosin vika ilmeni siinä jolloin sormeni oli vähän reunemmassa mutta kuitenkin niin että se osui kameraan sen noustessa. Systeemi ei siis tunnistanut kun törmäyselementti oli tietyssä kulmassa eikä suoraa yläpuolella. Epäilen että itsellä tuo nouseva kamera tulee olemaan ajan saatossa se mikä saattaa hajota tai jäädä jumiin. 

 

Kuvan herra tykkää poseerata mutta kamera ei saa tulla liian lähelle jolloin hän innostuu eikä pysy paikoillaan. Kuva onkin otettu tsuumaamalla ruohikkotasolta. Testasin useampia asetuksia ja tämä otos on muotokuva asetuksen tulos. En ole tarkoituksella muokannut tai parannellut kuvia vaan ottanut juuri sellaisia mitä minun taidoilla ja kameralla saa. 

 

 

Lupasin laittaa Kameran koetuksella erilaisten välineiden ja liikkeen kuvaamisessa. Pääsin testaamaan kameraa tositoimissa kun olin ystäväni kanssa esiintymässä. Odotin omaa vuoroani yleisön takana ja jouduin tsuumailemaan heidän yli ystäväni pyörittämiin Pixel poihin. Käytin ammattilaisasetuksista löytyvää kuvausajan säätöä jolloin kuvaa tallennetaan tietyn aikaa. Olin ihan innoissani tämän onnistumisesta! Aiemmilla kameroilla tuolta yleisön takaa kuvaus olisi ollut täysin mahdotonta. Tulenpyöritystä pääsen kuvaamaan vasta loppuviikosta. Vaadin kyllä vielä paljon treeniä että osaan ottaa ammattilaisasetuksista kaiken hyödyn irti mutta onneksi harjoitus tekee mestarin. Nyt on ainakin intoa opetella kun puhelin mahdollistaa kuvien olevan laadukkaita. Alla olevissa kuvissa näkyy että haastava ja liikkuva ympäristö on saatu aika hyvin taltioitua kaukaa. Aiemmilla puhelimilla tuossa olsi näkynyt pelkkää suttua. Kokeiltu on. 

  

 

Akku on kestänyt ihan kivasti. Katson paljon sarjoja iltaisin puhelimella ja yleensä akku loppui heti tai olin piuhan päässä kiinni. Testasin tarkoituksella käyttöä ilman mitään erillisiä virransäästö asetuksia jotka toki toisivat vielä lisää käyttöaikaa. Joudun tämänkin puhelimen lähes kerran päivässä lataamaan mutta nyt pystyn käyttämään vain yhtä puhelinta kahden sijaan ja lataamaan vain yhden puhelimen.  Tai no ihan vielä en ole uskaltanut luopua toisesta puhelimesta. Se on edelleen mukana mutta olen huomannut että sitä tarvitaan paljon vähemmän. Johtuu ehkä myös siitä ettei vielä ole syksyn työsesonki ja se soi vähemmän. Vahvasti alan olla kuitenkin sitä mieltä että voisin siirtää tuon toisenkin SIM-kortin tähän puhelimeen. 

 

Pikalataus on ihan ykkösjuttu! Nyt ei tarvitse joka yö jättää puhelinta laturiin vaan voi irroittaa johdot kun puhelin on latautunut hyvissä ajoin ennen unten maille menoa.

 

 

 

 

Loppuun voin todeta että matkamme siis 7 Pron:n kanssa jatkuu edelleen, enkä ainakaan vielä ole valmis vaihtamaan sitä toiseen tai heittämään olan yli vaihtoon.

Kerron vielä myöhemmin kuulumisia onko tullut ryppyjä rakkauteen alkuhuuman kaikottua.

 

Lähden kohta reissuun jossa puhelin pääsee entistä tiukempiin testeihin. Erityisesti siellä pääsen kuvaamaan enemmän liikettä tanssiesityksien muodossa.

Sen jälkeen alkaakin syksyn tyoarki joten sen puolesta kunnon testit on vasta edessä tällä kaverilla. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heippa!


 


Tässä käyttökokemuksiani vähän pidemmin reilun parin viikon ajalta. Puhelin on osoittautunut erittäin hyväksi ja ylittänyt odotukseni. Kerron seuraavassa hieman arkikokemuksistani puhelimen kanssa sekä sen hyvistä että huonoista puolista.


 


Minulle merkittävin parannus edelliseen puhelimeni (OnePlus 3) nähden lienee vähän yllättävä: OnePlus 7 Pron stereokaiuttimet. Katson puhelimellani päivittäin YouTubea ja YLE Areenaa, ja puhelimen kaiuttimet ovat mukavan kovaääniset ja kuulostavat selkeiltä. Kaiuttimet sijaitsevat puhelimen pohjassa sekä näytön yläreunassa, joten ei ole niin justiinsa, miten puhelimen sijoittaa pöydälle, ääni kuitenkin kuuluu tasaisesti. OnePlus 7 Pron näyttö on myös ilo silmälle 90 hertsin virkistystaajudellaan ja värinämoottori tuntuu laadukkaammalta kuin aiemmassa puhelimessani. Myös OnePlussan pikalataus on nopeampi kuin ennen ja se sujuvoittaa arkea huomattavasti.


 


Mainitsin kilpailuvideossani, että olisin kiinnostunut testaamaan OnePlus 7 Pron näytönalaista sormenjälkilukijaa. OnePlus 3:n sormenjälkilukija oli aikansa parhaimmistoa ja se palveli minua kiitettävästi useamman vuoden ajan. Pohdin, että voiko OnePlus 7 Pron sormenjälkitunnistus olla yhtä nopea kuin edellisessä puhelimessani, vaikka sensori on siirtynyt näytön alle. Ilokseni voin todeta, että se on yhtä nopea ja helppokäyttöinen kuin ennenkin. Jos minun täytyisi keksiä siitä jotain huonoa sanottavaa, niin minusta tuntuu, että sensori on alttiimpi sille, jos kännykkää koittaa avata peukalo huonossa kulmassa. Sormenjälkitunnistukselle on valittavissa useampi animaatio, mutta minun silmääni näytti parhaalta, kun animaation laittoi kokonaan pois päältä. Merkillepantavaa on myös se, että vaikka näytön kirkkaus olisi minimissä, niin se kohta näytöstä, jonka alla sensori on, kirkastuu hetkellisesti sormenjälkitunnistuksen ajaksi.


 


Mainitsin myös kilpailuvideossani, että haluan testata, toimiiko OnePlus 7 Prossa sormenjälkieleet yhtä hyvin kuin ennenkin. Kyllä, taskulampun saa päälle ja pois piirtämällä V-kirjaimen näyttöön sen ollessa lukittuna. Tämä on mielestäni yksi puhelimen parhaista ominaisuuksista enkä ole tietoinen, että tätä toimintoa olisi muissa puhelimissa – voin toki olla väärässäkin.


 


OnePlus 7 Pron kamera on ymmärtääkseni parannus verrattuna valmistajan edellisiin malleihin ja se palvelee perustarpeitani paremmin kuin hyvin. Pohdin kilpailuvideollani, että pystyykö puhelimella kuvaamaan keikkavideoita ilman, että ääni puuroutuu täysin. Lyhykäisyydessään: kyllä pystyy! Äänenlaatu keikkataltioinneissa on osoittautunut hyväksi ja aivan käyttökelpoiseksi. Harmittavaa on se, että kolmoiskamerajärjestelmän laajakulmalinssillä ei voi kuvata videota. Tämä olisi tietenkin korjattavissa ohjelmistopäivityksellä, mutta OnePlus on sanonut, ettei sen suunnitelmissa ole korjata tätä – tiedä heitä. Ohessa pätkä rumpusoolosta, jonka soitin keikalla Sloveniassa afrobändini kanssa, josta käy ilmi hämärän keikkapaikan kuvan- ja äänenlaatu.


 



 


Tekniikkavloggarit sanovat, että OnePlus 7 Pron kamera ei vedä vertoja uusimman iPhonen tai Samsung Galaxyn kameroille, mutta samapa tuo – minun käytössäni OnePlus 7 Pron kamera on melko lailla erinomainen eikä minulla ole ollut siitä valitettavaa. Kamera onnistuu tallentamaan värit luonnollisina ja hämäräkuvaus toimii pääosin todella hyvin. Ohessa satunnaisia kuvia Mikkelistä ja Ljubljanasta.


 


 



Puhelimen motorisoitu etukamera on selkeästi sen huomiota herättävin ominaisuus. Olen onnistunut herättämään paljon kysymyksiä joka kerta, kun olen ottanut selfien jonkun kanssa. Mielestäni etukamera toimii hyvin enkä sinänsä epäile sen toimivuutta, sillä en ota selfieitä usein. Jouduin kuitenkin puhelimeni kanssa keskellä kaatosadetta ja päätin ottaa itsestäni selfien sateen kastelemana. Seuraavan kerran kun käytin etukameraa, huomasin, että etukameramoduuliin oli jäänyt kosteutta/likaa kaatosateen jäljiltä. Puhelin on toki vesitiivis, mutta minua huolestuttaa se, että puhelimen sisään alkaisi kerääntymään pölyä ja karstaa. Aika näyttää miten motorisoitu etukamera kestää, mutta se on ainakin osoittautunut nopeaksi ja käyttökelpoiseksi. En uskaltanut testata puhelimen vesitiiviyttä, mutta en myöskään epäillyt viedä puhelinta veden varaan.


 



Minulle OnePlus 7 Pron harmittavin ominaisuus on se, että siitä puuttuu perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, sillä joudun käyttämään langallisia kuulokkeita arjessani jatkuvasti. Puhelimen mukana ei myöskään toimiteta adapteria, vaan se on hommattava erikseen. Puhelimessa on siis pelkästään USB-C-liitäntä, mikä tuntuu olevan nykyajan standardi älypuhelimissa. Pohdin kilpailuvideollani, että onko USB-C-kuulokeadapterin kanssa työskentely sujuvaa vai ei. Yllätyksekseni adapterin kanssa eläminen on osoittautunut ärsyttävämmäksi kuin olisin kuvitellut. Jo toisena päivänä olin puhelimeni kanssa tilanteessa, jossa halusin kuunnella musiikkia (tässä tapauksessa langallisilla kuulokkeilla) ja ladata puhelinta samaan aikaan, mutta tämähän ei ole suoraan mahdollista, sillä et voi kytkeä kuulokkeita ja laturia samaan aikaan kiinni puhelimeen. Näyttää siltä, että joudun investoimaan adapteriin (10–15 €), jolla pystyn kytkemään nuo kummatkin kiinni samaan aikaan. Mainittakoon, että olen tässä vaiheessa ostanut jo OnePlussan USB-C-kuulokkeet (20 €, aivan hyvät hintaisekseen) ja OnePlussan USB-C-kuulokeadapterin (8 €, vaikuttaa äkkiseltään heikkolaatuiselta), mutta ilmeisesti tarvitsen kolmannenkin USB-C-tuotteen, jotta saan saman toiminnallisuuden kuin edellisessä puhelimessani.


 


Onnekseni Bluetooth-kuulokkeet toimivat OnePlus 7 Prolla paremmin kuin edellisellä puhelimellani. Olen testannut puhelinta Bose QuietComfort II -vastamelukuulokkeilla ja äkkiseltään kokeiltuna niissä esiintyy vähemmän häiriöitä kuin aiemmalla puhelimellani. Aivan virheetöntä toisto ei kuitenkaan ole, sillä ääni saattaa pätkiä hieman pyöräillessä puhelimeni ollessa farkkujeni taskussa.


 


Kaiken kaikkiaan olen puhelimeen erittäin tyytyväinen ja vaikka olenkin listannutkin tähän useamman valituksen aiheen, niin ne ovat loppujen lopuksi pieniä juttuja. Puhelinta on erittäin hyvä käyttää ja se on salamannopea. En lähtökohtaisesti suosittelisi ystävilleni muita kuin OnePlussan puhelimia ja voin hyvillä mielin todeta, että OnePlus 7 Pro on paras puhelin, jota olen tähän mennessä käyttänyt.

Puhelin on kulkenut nyt matkassa lähes puoli vuotta ja täytyy sanoa että olen ollut erittäin tyytyväinen. Omalla käytöllä akku on ladattava päivittäin ja sen kestävyys hieman heikentynyt joka varmasti osaltaan johtuu siitä että minulla on paljon sovelluksia päällä päivän aikana jotka syövät akkua. Voin todeta myös että puhelin on kestänyt sitä hurjaa menoa missä se kulkee mukanani. Matkannut maailmalla, syksyn tanssitunneilla ja rakennushommissa. Lentänytkin kädestä useamman kerran maahan asti säilyen ehjänä. (Koputtaa puuta). Kokeilin panssarilasia tuossa viimeisen kuukauden ajan. Tuohon asti menin pelkästään lompakkokuorilla ja näytön suojamuovilla. Panssarilasin asensin itse ja ei ollut ehkä parasta laatua. Puhelin kuumiaa laturissa sen verran että sehän erään puhelun aikana luiskahti niin että passarilasi liukui pois paikoiltaan.. lopputulos oli se että puhelin säilyi ehjänä mutta irronut lasi ei.. Niinpä tilasin suojamuovin ja sillä mennään taas. En siis ole siirtynyt panssarilasin kannattajaksi edes tämän puhelimen myötä. Yllättävän kestävä ja hyvälaatuinen kaikin puolin vaikka aluksi vähän jännitti kuinka tässä käy. Kuvia ja videoita on otettu urakalla tämän puhelimen ansiosta. Välillä on mennyt hermo omaan osaamattomuuteen kun vaihtoehtoja on jo niin paljon ettei meinaa enää löytää oikeaa asetusta millä saisi parhimman lopputuloksen. :D

Vastaa