Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri
 • 5209 custom-general.kudos
 • 4586 custom-general.replies
 • 44 custom-general.solutions

Käyttökokemukset Samsung Galaxy A8

Kerätään tähän ketjuun käyttökokemuksia Samsung Galaxy A8 -puhelimesta. Jos suunnittelet tällaisen hankintaa niin tässä ketjussa voit kysyä puhelimen jo hankkineilta lisätietoja 🙂

Samsung Galaxy A8 Telialta.jpg

⎮Telia Yhteisön capitán⎮Apple iPhone 12 Pro Max⎮Apple iPad Air 2⎮ Apple TV 4K⎮Apple MacBook Pro⎮

5 vastausta
partse
Uusi keskustelija
 • 13 custom-general.kudos
 • 6 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Puhelin saapui tänään postissa pienten viivästysten jälkeen. Valitsin väriksi mustan netin kuvien perusteella. Ja väri näyttää ainakin omaan silmään hyvältä valinnalta. Ensivaikutelmana puhelimesta vois kuvailla yhdellä sanalla ”tyylikäs”. Käteen puhelin tuntuu mukavan jämäkältä. Luultavasti muotoilusta johtuen tämä näyttää omaan silmään hieman pullukalta puhelimelta, vaikka paksuutta ei paljon olekaan. Tämä on ensimmäinen puhelimeni jossa on pitkulainen näyttö - ja vanha Samsung puhelimeni näyttää auttamatta vanhahtavalta tämän rinnalla.

 

Pakkauksen sisältöPakkauksen sisältöPuhelimessa on kaksi sim-paikkaa ja erillinen muistikorttipaikka (toinen sim ei siis vie muistikorttipaikkaa). Kaiutin näyttää oleva puhelimen sivulla. Alhaalla puhelimessa on paikka kuulokkeille ja usb-c portti. Usb-c portti alkaa ilmeisesti yleistymään vaikka vielä itsellä onkin suurin osa johdoista/latureista micro usb.llä. Takana puhelimessa on kamera, sormenjälkitunnistin ja led valo. Led valo on tyylikkäästi takalasin alla (ei erillistä reikää takalasissa). Sormenjälkitunnistin on onneksi siirtynyt kameran linssin sivusta sen alle (aika näyttää onko ehkä vielä kuitenkin turhan lähellä linssiä).

 

KorttipaikatKorttipaikat

Itse tykkään puhelimessa tasaisesta näytöstä. Harmittavasti tässäkin puhelimessa on reunoja hieman pyöristetty – normaali panssarilasi ei mene ihan reunoihin asti. Näytön suojaamisen panssarilasilla olen huomannut viisaaksi. Meidän perheessä on vältetty useampi näyttörikko panssarilasien vuoksi. Tässä puhelimessa on kyllä ilmeisesti gorilla lasi, mutta mistään en löytänyt minkä numeroinen gorilla lasi on kyseessä.

Pakkauksessa mukana oli itse puhelin, laturi, latausjohto, sim-kortin poistotyökalu, kuulokkeet, käyttöohjekirjaset ja microusb-usbc sovitin. Adidas kuoretkin kuului kauppaan jotka toimitetaan jälkitoimituksella.

 

Kuva takaaKuva takaaTosi positiiviset ensivaikutelmat tuli puhelimesta. Innolla odotan että pääsen testailemaan puhelinta käytössä.

Tindeloo
Uusi keskustelija
 • 10 custom-general.kudos
 • 20 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Nyt olisi ensikosketuksia Samsung A8 artikkelin aika Kissa, kieli. Puhelin kylläkin saapui sovitusti jo viime viikolla mutta flunssa vei voiton ja nyt vasta pääsin vähän tutustumaan A8:n laajaan sisältöön.

 

 PART_1518616408404.jpeg

 

Eli pakkaus sisälsi kaiken tarvittavan:

- puhelimen

- pikalaturin

- USB- kaapelin ja USB- virtasovittimen

- nappikuulokkeet joissa on mikrofoni ja musiikinohjain

- SIM- kortin poistotyökalun

- pikaoppaan

 

Käyttöönotto sujui muuten erittäin sujuvasti, ainut tuskailun aihe oli itselleni SIM- ja muistikorttikelkan takaisin paikalleen saanti. Puhelimen määritys ja ohjelmistopäivitys oli helppoa ja nopeaa. 

 

Puhelimen yleisestä olemuksesta sen verran että itselläni on aiemmin ollut Huawei Honor7 lite ja siihen verrattuna A8 on erittäin laadukkaan oloinen ja kevyt. Käytettävyydeltään yllätyksekseni Samsung onkin tullut lähemmäksi Huaweita monella tapaa.

Plussaa lasisesta "kuoresta" joka tuo yleellisyyttä mutta ei ole liian liukas. Hieman on laitettu puhelimeen enemmän pituutta kuin leveyttä ja näin "lyhyt sormisena" tietyt liikkeet vaativat venyttelyä, tosin luin jo asetuksista sen verran että on joku helppokäyttötoimintokin tähän otettavana käyttöön. Odottelen myös innolla puhelimeen tulevia Adidaksen suojakuoria jotka tekevät puhelimen käsittelystä varmasti helpompaa ja saa tukevamman otteen.

 

Puhelimen mukana tuli tosiaan pikalaturi ja lataus tyhjästä täyteen kestääkin vähän yli tunnin joten erittäin nopeaa toimintaa. Akun kestokin on nyt parin päivän kokeilun jälkeen ollut erittäin hyvä verraten Honor 7liteen. Tehoa tuntuu riittävän mutta toki joitakin takerteluja on vielä (varmasti korjautuvat tulevissa ohjelmistopäivityksissä). Myös pieniä ongelmia välillä näytön reagoinnissa kosketukseen reunoilla vai onko vain etten ole tottunut käyttämään kaartuvaa näyttöä, täytyy tästä asiasta jatkaa lisää loppuraportissa Hymiö Erittäin onnellinen.

 

Kuvia en ole vielä kerennyt valitettavasti ottaa mutta täytyy niitä tässä viikon aikaan ottaa sitten vähän enemmän ja perehtyä kameran ominaisuuksiin Hymiö Onnellinen.

Näytöstä vielä sen verran että kirkkautta saa säädettyä todella suureksi mikä on varmasti suuri plussa tietyissä tilanteissa. Pelien grafiikat ja sulavuus myöskin todella hyvät mutta eivät omasta mielestäni pärjää vielä Honorien tasolla. Puhelimesta löytyikin myös yllätykseksi "Game Launcher" appi joka on itselleni hyödyllinen koska pelaan todella paljon puhelimellani eri pelejä. Tämä siis kerää sisälleen automaattisesti kaikki puhelimen pelit ja sisältää mahdollisuuden mykistää pelit, ei hälytyksiä pelien aikana ja paras on että tätä kautta voi vaikuttaa pelien suorituskykyyn.

 

Tässä nyt tiivistettynä ajatukset ja tuntemukset A8:sta, ensi viikolla sitten laajempaa kuvausta kunhan pääsen kaikkiin ominaisuuksiin tutustumaan tarkemmin Hymiö Onnellinen.

 

Edit Tero: muokkasin kuvan kokoa ja asettelua

Tiina Nykyri
Tindeloo
Uusi keskustelija
 • 10 custom-general.kudos
 • 20 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Nyt olisi tullut loppuraportin aika Samsung A8:sta ja päivittäin kovassa käytössä olleena osaankin nyt kertoa mitä arvostan puhelimessa Hymiö Erittäin onnellinen.

 

Tässä olisikin ihan esimmäiseksi muutama kuva antamaan hieman käsitystä millainen puhelimen 16 megapikselin takakamera on:

 

Selkeä ja tarkka kuva myös aurinkoa vasten kuvatessaSelkeä ja tarkka kuva myös aurinkoa vasten kuvatessa

20180220_134146.jpgKamera tarkentaa erittäin hyvinKamera tarkentaa erittäin hyvinSuurta plussaa annan puhelimen älykkäästä näyttökuva ominaisuudesta josta on paljon itselleni hyötyä. Enään ei tarvitse nappeja painella kun voi laittaa asetuksista päälle ominaisuuden jolla pystyy kättä näytön yli pyyhkäisemällä ottamaan kuvan. Myös kuviin piirtäminen, jakaminen ja minulle uusi toiminto "vieritysnäyttökuva" olivat mahtavia juttuja joten innostuin ottamaan kuvakaappaukset.

 

Kuvakaappaus joka otettu vieritysnäyttönäKuvakaappaus joka otettu vieritysnäyttönä

Fiksua ja helppoaFiksua ja helppoa

Perehdyin jonkun verran Samsungin omiin sovelluksiin (ovat puhelimessa valmiiksi asennettuna) ja niistä voisinkin kertoa pari itselleni hyödyllistä asiaa. Samsung Connect:in kautta pystyy ohjaamaan niin televisiota kuin muutakin kodin elektroniikkaa bluetoothin kautta ja nyt tarvitsisi vain ostaa lisää Samsungin laitteita joita pääsisi ohjailemaan Hymiö Erittäin onnellinen.

 

Samsung Connect sovellusSamsung Connect sovellusToinen sovellus on Samsung Members johon kannattaa tutustua, sieltä saa vihjeitä ja opastusta laitteen kanssa. Löysinkin sieltä "usein kysytyt kysymykset" osiosta paljon hyödyllistä tietoa esimerkiksi laitteen kuumentumisesta. Sovelluksessa on vianmääritys kohta jossa pystyy testaamaan laitteiston ongelmien varalta erittäin yksityiskohtaisesti. Etätuki ja muut asiakaspalvelu asiat sijaitsevat myös siellä.

 

VianmääritysVianmääritys

 

Laitteen testaus mahdollisuudetLaitteen testaus mahdollisuudet

 

Kattava asiakaspalvelu ja tukiKattava asiakaspalvelu ja tuki

Erittäin positiivisena yllätyksenä tuli "Suojaa tietosi"- kansio joka on puhelimessa valmiina. Sinne pystyy tallentamaan yksityiset tiedostot, kuvat, muistiinpanot ja sovellukset, kansion avaamiseen tarvitaan kuvio, salasana, pin- koodi tai sormenjälkitunnistus.

 

Screenshot_20180220-150954.jpg

 

 

Kokonaisuudessaan erittäin hyvä, selkeä, linjakas ja laadukas puhelin. Kaipaamaan jäin langatonta lataus mahdollisuutta jota olisin odottanut tämän hintaisesta puhelimesta. Kouluarvosanaksi antaisin Samsung A8:lle 9+.

 

Erittäin hyvää kevään odottelua kaikille ja vastaan mielelläni kysymyksiin jos sellaisia tulee mieleen Hymiö Erittäin onnellinen.

 

 

 

Tiina Nykyri
partse
Uusi keskustelija
 • 13 custom-general.kudos
 • 6 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Pari viikkoa Samsung A8 puhelinta nyt käytetty. Puhelin on kaiken kaikkiaan kyllä huippu, mutta pientä moitittavaakin löytyy. Puhelimen vaihto vanhasta Samsungista meni yllättävän helposti, kun vanhassa puhelimessa oli pilveen varmuuskopionti päällä ja uusi puhelin osasi hakea kaikki samat ohjelmat automaattisesti. Samsungilla joku ohjelmakin puhelimen vaihtoon mutta nyt sitä ei tarvittu (olisikohan tässä ollut nfc.llä uuden puhelimen tunnistus/tietojensiirto).

 

Näyttö on upea ja teemoilla muokattavissa (panssarisuojalasi ei valitettavasti ulotu reunoihin asti)Näyttö on upea ja teemoilla muokattavissa (panssarisuojalasi ei valitettavasti ulotu reunoihin asti)

Näyttö tässä on kyllä mahtava. Musta on mustaa ja värit upeita. Kirkkauttakaan ei tarvitse pitää lähelläkään täyttä (se riittänee siis varmasti myös auringonpaisteessa). Näytön sivuissa ehkä odotuksia isommat reunat. Kaikki pelit ei osaa vielä käyttää pitkulaista näyttöä, vaan ylös ja alas jää musta osa (silloin näyttö tuntuu paljon tuumiaan pienemmältä). Pitkulainen näyttö on huippu esim. whatapp-viesteissä kun keskusteluja näkee pidemmän pätkän. Edelleenkään en itse ole näytön pyöristettyjen reunojen ystävä, mutta valitettavasti melkein kaikissa paremmissa malleissa ne ovat. Hankin suojalasin näyttöön ja ne ei pyöristysten takia mene reunoihin asti.

Itse puhelut kuuluu tosi hyvin. Myöskin kaiutin tuntuu olevan erinomainen. Pari kertaa olen käyttänyt kaiutinpuhelua ja kyllä kuuluu ihan eri lailla kuin vanhassa puhelimessa.
Puhelimen tehot on ainakin omaan käyttöön riittävät. Pelit mitä olen kokeillut tuntuu hyvin toimivan. Ja nyt huomaa eron miten hitaasti vanhoissa puhelimissa/tableteissa pelit ovat pyörineet.

 

Upeat suojakuoret on tehty turhan paksuiksiUpeat suojakuoret on tehty turhan paksuiksi

Isoin moite ei ole itse puhelimessa, vaan Samsungin omissa flip kuorissa. Nämä taitaa olla tällä hetkellä ainoat Samsungin omat flip kuoret tähän puhelimeen. Näissä on valoilla ilmoitukset kannen reunoissa. Kuoret ovat ihan tajuttoman paksut. Hieno/tyylikäs uusi puhelin näyttää näissä tosi pulskalta. Pahinta on kuitenkin se ettei valoilmoituksia saa pois päältä. Itsellä esim. yöllä tullut kalenterimerkintä (valon vilkutus) kuluttaa akkua tosi paljon. Illalla 60% akkuteho on ilmoitusten jälkeen aamulla vain 2%. Ja puhelin lämpenee siinä myös jonkun verran. Ihmettelivät Samsungilla myös tätä flip-kuori ongelmaa ja ainoa apu heiltä tällä hetkellä on se että puhelin pitäisi palauttaa tehdasasetuksiin ja toivoa että se auttaa – muuten puhelin huoltoon (en kuitenkaan haluaisi pari viikkoa vanhaa puhelinta nollata ja asennella kaikkea uudestaan). Suojia/kuoria on vähän heikosti vielä saatavilla, kun puhelinmalli on niin uusi.

 

Akku tuntuu olevan ihan ok. Reilu pari päivää kestää omalla käytöllä, mutta kovassa käytössä sen uskoisin riittävän hyvin päiväksi. Puhelimen omalla laturilla saa akun täyteen nopeasti (normilaturilla lataus kestää kauemmin). Langattoman latauksen olisivat voineet laittaa kun takakansikin ilmeisesti lasia.

 

Kamerat ovat kanssa käyttökelpoiset. Hämärässä ei ehkä saa niin huippuja kuvia kuin odotin, mutta vähänkään valoisemmassa A8 ottaa tosi hyviä kuvia. Ja varsinkin tupla etukamerat on upeat.
Käyttöjärjestelmän olisi jo luullut oleva Android 8 Oreo, mutta edelleen puhelimessa 7.1.1 versio – toivottavasti päivitystä ei joudu kauaa odottamaan (tällä hetkellä S8 Oreo päivityksetkin pysäyetty jonkun ongelman takia).

 

Hienointa tässä kuitenkin on omasta mielestä ”Samsung kokemus”. Kaikki tuntuu olevan viilattu toimivaksi (siis noita flip kuoria lukuun ottamatta). Oltiin viikonloppuna reissussa ja vertailtiin tätä toisiin puhelimiin. A8.ssa on kyllä ajateltu moni asia loppuun asti. Säätöjä riittää ja puhelin tuntuu helpolta ja mukavalta käyttää. Valitettavasti tuosta Samsung kokemuksesta joutuu vähän maksamaan extraakin kun vertaa puhelimen hintaa kilpailijoihin. Aina ei kuitenkaan kannata tuijottaa muistin määrään, kameran pikseleihin, prosessorin nopeuteen ja muuhun - tärkeintä on mielestäni puhelimen toimivuus ja miten hyvin käyttäjä on huomioitu. Samsung A8 on upea puhelin.

JokeriFanBoy
Uusi jäsen
 • 3 custom-general.kudos
 • 4 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Kertokaas jo puhelimen ostaneet miten hyvin akku kestää pelaamista esimerkiksi Pokemon Go, meneekö yhdellä latauksella 3 tuntia helposti pelaten?

 

Ylikuumeneeko puhelin pelatessa?

 

Miten hyvin näyttö toimii vesisateessa kun ruudulla on pisaroita?