Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 64940
Kirjoituksia 176571

Käyttökokemukset Samsung Galaxy S7 ja EdgeHighlighted

Käyttökokemukset Samsung Galaxy S7 ja Edge

Velho
Velho
Viestejä 2 415 kpl

Käyttökokemukset Samsung Galaxy S7 ja Edge

1/16

Samsung julkisti eilen odotetut S7 ja S7 Edge -mallit MWC -tapahtuman yhteydessä. Puhelimista liikkui lukuisia huhuja ja vuotokuvia ennen julkaisua, ja julkaistu laite oli hyvin pitkälle odotusten mukainen. Paluun tekivät mm. SD-muistikorttipaikka ja suurempi akku. Myös pääkameran valovoimaisuutta on paranneltu uuden optiikan avulla. Samalla kamerakyhmyä on saatu maltillisemmaksi.

 

s7

 

Samsungin tuotesivu:

http://www.samsung.com/fi/consumer/mobile-devices/smartphones/galaxy-s/galaxy-s7/

 

Edeltäviin malleihin verrattuna uusi S7 tarjoaa mm. seuraavia parannuksia:

 

  • RAM-muisti kasvatettu 4Gb
  • Uusi piirisarja, joko Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820 tai
    Exynos 8890 Octa
  • Uusi grafiikkasuoritin, Adreno 530 tai Mali-T880 MP12
  • Micro-SD -korttipaikka, samassa kelkassa kuin SIM-kortti. Hyväksyy jopa 200Gb muistikotteja
  • IP 68 -sertifiointi
  • Tavallisessa mallissa 3000mAh akku
  • Edge-mallissa 3500mAh akku
  • Sisäistä muistia joko 32Gt tai 64Gt

Laitteiden speksit kokonaisuudessaan luettavissa esimerkiksi Gsm Arenasta:S7 ja S7 Edge

 

Suositushinta S7 mallin kohdalla on 749€. S7 Edgen myynti alkaa 849€ hinnalla. 

 

Laitteita MWC:ssä ensimmäisten joukossa on päässyt kokeilemaan esimerkiksi Taskumuro. Heidän kokemuksiaan laitteista pääset lukemaan täältä.

 

EDIT Tero: Vaihdettu otsikko "Odotteluketju --> Käyttökokemukset"

Vastaa
15 vastausta
Highlighted

Kunniajäsen
Viestejä 1 279 kpl

11/16

Hyvää matskua VR-omituisuuksista ja kuvausominaisuuksista.

 

Aika laadukkaalta vaikuttaa kyllä tuon vehkeen kamera, varmastikin monille yksi iso ruksi Kyllä-sarakkeessa jos miettii syitä tuon puhelimen ostamiseen.

Vastaa
Highlighted

Kommentaattori
Viestejä 56 kpl

12/16

Tipsit tehokäyttöön

 

Älypuhelimet ovat siitä äimistyttäviä kapistuksia, että insinöörit ympäri maailman ovat onnistuneet  änkemään niin paljon teknologiaa ja antureita niin pieneen pakettiin, että Matti Meikäläisenkin on vaikea ymmärtää sitä kaikkea. Ja monelta saattaakin tietotulvan vyöryessä jäädä moni nippelikeino kokeilematta, joten päätin koota lyhyen listan Samsung Galaxy S7 edgen elämää helpottavista ominaisuuksista.

 

Kannattaa muuten lukea tämä juttu loppuun saakka, sillä tekstissä piilee pieni joululahjayllätys.

 

Vedenpitävyys ja -kestävyys eivät ole sama asia

 

Viime aikoina on hehkutettu paljon älypuhelinten veden kestävistä ominaisuuksista. Vettä kestäviä puhelimiakin on ollut jo jonkin aikaa tarjolla, ainakin Sonylla mutta nyt kilpaan ovat lähteneet niin Samsung kuin Applekin. Tämä on tietysti hieno asia, sillä puhelimista yritetään tehdä kestävämpiä ja tiiviimpiä, mutta kuluttaja saattaa äkkiä harhautua termistöstä.

Yleisin tapa luokitella vedenpitävyyttä on IP-taulukko, josta löytyy lisää tietoa siitä kiinnostuneille internetistä, mutta käytännössä se määrittelee, kuinka syvän ja pitkäaikaisen upotuksen laite kestää. Toisin sanoen, rannekellosi saattaa olla vedenpitävä 50 metriin saakka, mutta älypuhelin on tavallisimmillaan vedenkestävä metrin upotukseen puoleksi tunniksi. Vaikka laite hylkiikin vettä, eivät elektroniikka ja vesi elementtinä ole koskaan tulleet oikein hyvin toimeen keskenään.

 

Vettä hylkivä sauma SIM- ja muistikorttipaikassaVettä hylkivä sauma SIM- ja muistikorttipaikassa

 Vaikka näkisitkin videoita tai mainoksen, jossa puhelin saa kunnon suihkun tai upotuksen, en menisi silti itse sitä kokeilemaan. Pikkuprintillä laitteen takuuehtoihin on monesti kirjattu jotain sen tapaista, että takuu raukeaa laitteen ollessa yhteydessä kosteuteen. Ja vaikka laitteet pitäisivätkin pisarat poissa sisuskaluistaan, on silti niihin asennettu kosteuden näyttäviä paperipaloja, antureita, jotta et lataisi laitettasi märkänä ja ties mitä. Vedenkestävyys auttaa arkisissa tilanteissasi laitettasi säilyttämään toimintakunnon, kun esimerkiksi kaatosade yllättää, puhelin lipsahtaa pönttöön tai urheillessa taskunpohjalle kertyy hikeä ja kosteutta.

 

Tiesitkö, että voit mitata sykkeesi S7:llasi? En minäkään

 

Satuin etsimään tietoa Galaxy S7 edgen toiminnoista ennen testausajanjaksoa, ja yhdessä artikkelissa tuli vastaan sykemittaus. En voinut olla uskoa silmiäni, että puhelimessa itsessään olisi sykemittari. En ollut kuullut aiemmin moisesta, enkä löytänyt sitä etsiessäni edes paljon tietoa. Hämmennystä aiheutti myös, ettei sitä oltu mainostettu mitenkään esim. Samsungin omissa yleisissä mainoksissa. Laitteen käsilleni kuitenkin saadessani löysin sykkeen mittauksen S Health -sovelluksesta.

 

Sormi asetetaan kameran salaman päälle, jolloin siihen syttyy punainen valoSormi asetetaan kameran salaman päälle, jolloin siihen syttyy punainen valo

 

Sovellus kertoo sinulle ihanteellisimmat sykkeet eri tilanteissa, esim. levossa tai harjoituksen jälkeen perustuen antamiisi tietoihin iästä, sukupuolesta ja painosta. Sykkeen mittaaminen ei ehkä aina onnistu ensimmäisellä kerralla ja vaatii vähän sorminäppäryyttä. S Health -sovellus tarjoaa muutoinkin monipuolista terveyden ja harjoittelun seurantaa omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneille.

 

Pitoa suojakuorista

 

Kuten jo aiemmin kirjoittelin ensivaikutelmassa puhelimen liukkaudesta ja näytön hutilyönneistä, yritin löytää siihen ratkaisua laitteelle tarjottavista suojakuorista. Tällä hetkellä on tarjolla kaksi värivaihtoehtoa, keinonahkainen ruskea sekä musta malli S7- ja S7 edge -malleilleTällä hetkellä on tarjolla kaksi värivaihtoehtoa, keinonahkainen ruskea sekä musta malli S7- ja S7 edge -malleilleTörmäsin aiemmin entiseen Lumiaani etsiessäni jotain näyttävämpää suojakuorta yllätyksekseni suomalaiseen, ja helsinkiläiseen Mozoon, josta en ollutkaan aiemmin kuullut. Totesin Lumia-kuoren olleen hyvä ja näyttävä, joten päätin etsiä, josko myös S7 edgelle olisi löytynyt kuoria. Pienen salapoliisityön jälkeen löysin kuin löysinkin heidän nettikaupastaan webbiosoitteen, josta kuoria voi tilata, mielestäni jopa melko huokeaankin hintaan laatuun nähden. Valikoimista löytyy niin nahkaisia kuin eettisempiä tekonahkaisiakin malleja sekä muovia kuoria eri kuoseilla. Suomalaista designia arvostavalle suojakuoria löytyy S7:lle täältä sekä S7 edgelle täältä.

 

Nopeasti ja langattomasti

 

Yksi Samsung Galaxy S7 edgen parhaista ominaisuuksista on sen suurikapasiteettinen 3600 milliampeerin akku, joka kestää, ja kestää, ja kestää... Tämän lisäksi akku myös latautuu erittäin nopeasti. Samsung itse kutsuu tekniikkaansa Fast Chargeksi, mutta piiripuolella Qualcomm kylläkin kutsuu tekniikkaa Quick Chargeksi. Joka tapauksessa, lataus on nopeaa. Akun saa lähes tyhjästä täyteen noin tunnissa. En ole koskaan tarkkaan aikaa katsonut, sillä se on aina ollut täynnä aiemmin kuin olisin sen odottanut olevan. Toinen mukava ominaisuus on myös langaton lataus, joka tukee yleisintä Qi-standardia. Ominaisuus on kätevä esimerkiksi lentokentillä tai kahviloissa, jotka tarjoavat langatonta latausta esimerkiksi kahviloissaan. Lentoa odotellessa on mukava antaa vähän lisävirtaa laitteelleen ilman johtojen kaivamista tavaroiden uumenista.

 Langatonta latausta langattomalla langattomalla laturilla (?). Toimii myös suojakuoren läpiLangatonta latausta langattomalla langattomalla laturilla (?). Toimii myös suojakuoren läpi

 

 

 

 Lisälaitteita USB On-The-Go:hon

 

 Mukana tuleva hassun näköinen mötikkä on ensisijaisesti tarkoitettu Samsungin saumattomaan tiedonsiirtoon vanhasta puhelimesta uuteen, mutta USB-porttiin saa kiinni tarvittaessa niin näppäimistön, peliohjaimen, hiiren kuin muistitikunkin. Mahdollisuuksia on varmasti vieläkin enemmän, mutta ovatko käyttökohteet käytännöllisiä on toinen juttu. Hiiren kursori puhelimen ruudulla voi äkkiseltään tunnostaa kummalliselta, mutta käytännöllisyyttä voi tuoda esim. heijastaessa näyttöä vaikkapa taulutelevisioon medisoittimen kautta, jolloin isompaa ruutua voi käyttää tietokoneen tapaan, samaan tapaan myös näppäimistön kanssa. USB-muistitikun liittäminen taas helpottaa tiedonsiirtoa esimerkiksi tietokoneelta puhelimeen. Peliohjain, joka toimii USB-johdolla, ja mikä ei välttämättä tue Bluetooth-yhteyttä tai puhelinta, voikin toimia johdollisesti puhelimen kanssa.Hiiri puhelimessaHiiri puhelimessa

 

 Kustomoi käyttökokemus kuntoon

 

Androidit ovat tunnettuja muokattavuudessaan, ja Samsung antaa siihen vielä omat lisäpotkunsa. Laitteeseen on ohjelmoitu käyttöä helpottavia toimintoja, joita peruskäyttäjä ei välttämättä tule edes ajatelleeksi. Lyhykäisyydessään puhelimessa on esimerkiksi mahdollisuus käyttää suurta laitetta yksikätisesti pienentämällä ruutua, läheisyydentunnistinta hyödyntävä toiminto, jonka avulla säästät luurin kuvan täppäämisen asettamalla puhelimen suoraan korvalle oikean yhteystiedon kohdalla, reunan, eli edgen valaistus ilmoitusten saapuessa puhelimeen sen ollessa näyttö alaspäin, näytön luominen oman kokoiseksi ponnahdusikkunaksi, joka on liikuteltavissa ja pienennettävissä, älykäs näyttökuva liu'uttamalla kämmen näytön yli, kämmenellä mykistettävät puhelut, Always on Display, ja vaikka mitä kaikkea muuta, jota on mahdotonta kirjoittaa yhteen tekstiin. Alkuun pääset Samsungin omalla kätevällä ohjevideolla täältä.

 

Loppusanoiksi

 

Ensinnäkin, kiitokset Sonera Klaanille ja @TeroRe :lle mukavasta testausmahdollisuudesta! On ollut kivaa päivittää taas itseäänkin jos ei aikaansa edelle niin ainakin ajantasalle, mitä tulee tuoreimpiin mobiilijuttuihin. Täysi vapaus testaamisen suhteen antoi tietysti vapautta mutta myös luomisen tuskaa, ja loppua kohden tuntuikin, että videot ja jutut saattavat pikkuhiljaa alkaa kuulostaa ja näyttää toinen toiseltaan.

Onneksi uusi vuosi on kuitenkin pelastukseksi tulossa, ja sitä mukaa myös ensi vuonna näemme varmasti taas mitä ihmeellisempiä laitteita ja härveleitä. Ehkä tapaamme jälleen uusien laitteiden merkeissä!

 

Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2017 toivottaen,

 

Juho-Pekka

 

P.S.

Minun joululahjani teille S7 ja edge -käyttäjille on Galaxy Game Pack, joka on ladattavissa vain S7-käyttäjille Google Playsta. Paketissa on pelinsisäisiä bonuksia, sisältöä ja valuuttaa tietyille peleille.

Vastaa
Highlighted

Kommentaattori
Viestejä 54 kpl

13/16

S7 Edge – Loppuraportti

 

Loppuraportti venyi vähän alkuperäistä aikataulua kauemmaksi kesken testin tapahtuneen huoltokeikan vuoksi. Huoltoonhan luuri meni siksi, kun onnistuin pudottamaan sen ja näyttö meni oikeasta alakulmasta rikki. Nyt huoltokeikalta paluun jälkeen on mennyt vähän pidempään, jotta sain luuriin taas kunnon käyttötuntuman päälle huoltoon kuluneen ajan mentyä työ-iPhonen varassa.

 

S7 Edge on kaikin puolin mukavasti toimiva puhelin. Puhelin näyttää ja tuntuu hyvältä ja työmailit ja -kalenteri Exchangen kautta toimivat mukisematta. Vedenpitävyyden myötä ei tarvitse huolehtia sateesta tai muutoin kosteista oloista, mikä on vallan mukavaa kun ottaa huomioon, että S7 Edgen kamera on sen verran hyvä, että sen kuvausominaisuuksien rajoja kokeilee mielellään myös huonommassa kelissä. Kaareva näyttö taas näyttää hienolta, mutta on kuitenkin omassa käytössä jäänyt hieman turhakkeeksi. Ennen järeämmän kotelon hankkimista kaarevasta näytöstä oli itse asiassa lähinnä vaivaa virhekosketusten muodossa. Kaarevuuden myötä myös toimivan lasikalvon löytäminen on vaivalloista ja foorumikommenttien perusteella jätin moisen hankkimatta, sillä en halunnut laittaa usein yli parin kympin summaa kalvoon, joka lähtee turhankin pian irti. Toki tässä voi sitten jossitella, että olisiko kalvon läsnäolo pelastanut huoltokeikalta, mutta se nyt on asia erikseen. Murtumakohta oli kyllä niin lähellä reunaa, että kalvot eivät tyypillisesti sinne edes yllä, joten lopputulos olisi voinut olla edelleen sama.

 

Akku ja lataus

 

Akusta puhuttaessa S7 Edge on ollut toimiva kokonaisuus. Akku itsessään on jo melkoisen riittoisa, ja pikalatauksen myötä lyhytkin tankkaus tuottaa jo reippaasti lisäaikaa kovempaankin käyttöön. Itse investoin autoonkin pikalaturin, ja se on ollut hyvä olemassa monella reissulla, jolla on saanut akkua täytettyä nopeasti seuraavaan GPS:n tai kameran myötä akkua kuluttavaan kohteeseen siirtyessä.

 

S7 Edgestä löytyy myös NFC, jonka myötä lähimaksua on tullut käytettyä kohtuudella. Siinä on jotain hienoa, kun K-ryhmän lähikaupassa ostoksen pystyy hoitamaan täysin puhelimella etukortteja myöten. Android onkin tällä hetkellä käytännössä ainut vaihtoehto, jolla puhelintaan pääsee hyödyntämään lähimaksuissa Suomessa. Apple Payn lanseerauksesta on välillä liikkunut huhuja, mutta tällä hetkellä en pidättäisi hengitystäni asian suhteen. Itse olen maksuni hoitanut OP:n Pivolla, joka on muutamia nikotteluja lukuunottamatta toiminut kiltisti ja etenkin nopeasti, joka osoittautui ongelmakohdaksi Nexus 5X:llä lähimaksua testatessa.

 

Negatiiviselta puolelta pitää mainita sormenjälkilukijan epätarkkuus. Kun on tottunut iPhonen ja Nexus 5X:n lukijoihin, niin uusintayritysten prosentti on S7 Edgellä ollut korkeahko. Toki uusikin yritys on yleensä vaivattomampi kuin pääsykoodin näpyttely, mutta toisto vie nopeusetua ja voi jo heikentää intoa sormenjälkilukijan käyttöön. Tarkkuutta tosin paransi se, että skannasi molemmat peukalot kahteen kertaan, toinen pääosin pystysuunnassa ja toinen pääosin vaakasuunnassa. Liekö lukijan suorakaidemuodolla jotain tekemistä virhealttiuden kanssa, sillä varmemmin toimineet lukijat ovat olleet pyöreitä ja siten pystyneet lukemaan sormen isommalta alalta ilman että asennon suhteen on liian tarkkaa.

 

Ohjelmisto 

 

S7 Edgen ohjelmisto ansaitsee sekä kehuja että hieman myös moitteita. Sukulaisten ja tuttujen vanhempia Galaxy-sarjalaisia ihmetelleenä olen aina miettinyt, etten kyllä kestäisi Samsungin silloista näkemystä Androidista, jota ei meinannut puhtaaseen Androidiin tottuneena edes osata käyttää. S7 Edgen osalta sain kuitenkin yllätyksekseni huomata, etten vaihtanut edes launcheria vakiosta pois, vaan tyydyin teemoittamaan vakiolauncherin enemmän Googlen Material Design –suunnittelukieltä vastaavaksi teemakaupasta löytyneellä Material Dark –teemalla. Tästä siis pisteet Samsungille, eteenpäin on menty. Ohjelmistopäivityksetkin ovat tulleet kohtalaisen hyvin verrattuna siihen, mitä tilanne on vielä pari vuotta sitten ollut. Uusin Android eli Nougat on edelleen saamatta, mutta uutisten mukaan beta-testaus on hyvässä vauhdissa ja tietoturvapäivitykset ovat sentään pysyneet suhteellisen ajantasaisina. Marraskuun päivitykset ilmestyivät hyvin aikaisessa vaiheessa marraskuuta, ja joulukuunkin päivitykset tulivat jakoon saman kuukauden puolella loppiaisena. Siinä missä käyttöjärjestelmän versiopäivitysten suhteen on vielä parantamisen varaa, niin onneksi turvapäivitykset ovat hyvin pitkälti ajantasaisia, joten tietoturvan suhteen kohtalaisen vaativa allekirjoittanut voi käyttää S7 Edgeä levollisin mielin, ja se on jo aika paljon se. Ei ole muuten ihan vain yksi tai kaksi muutoin kiinnostavaa laitetta, jotka on tullut jätettyä kokonaan väliin luokattoman huonon ja turvattoman päivityspolitiikan myötä.

 

Yksi kunniamaininnan aihe on Bluetooth, joka on vihdoinkin toiminut yhtä vakaasti kuin mihin olen tottunut iPhonella. Omistamani Nexus-laitteet eivät suoriutuneet tällä saralla kovinkaan hyvin koskaan ja Bluetooth-ongelmat olivat yksi pääsyy muutoin mukavasti toimineesta Nexus 6P:stä luopumiseen. Onkin ollut mukavaa huomata, että ongelma ei ole Androidin ytimessä, tai sitten Samsung on yksinkertaisesti päättänyt korjata asian omassa jakelussaan. Tärkeintä on kuitenkin se, että toimivuuteen on voinut luottaa sekä autosoittimen että parien eri Bluetooth-kuulokkeiden kanssa.

 

Kotelot

 

Testijakson aikana tuli käytyä läpi myös kolme erilaista koteloa mieleistä etsiessä, ja ohessa kommentit testatuista.

 

Samsung Clear Cover

 

Nätin näköinen ja kromattu reuna sopii mainiosti platinakultaiseen runkoon. Kotelo yltää kulmista näytön yläpuolelle ja toivoin tämän karsivan pahimpia putoamisvahinkoja. Toisin kuitenkin kävi, ja heti ensimmäisellä pudotuksella näyttö särkyi juurikin korotetun kohdan takaa. Tästä ei siis kummoista suojaa luurilleen saa. Vahinkokosketukset reunanäytöstä vaivasivat myös melko lailla tämän kotelon kanssa.

 

clearcover1.jpg

 

Spigen Rugged Armor

 

Spigenin pudotuskestävyyttä ei onneksi tullut kokeiltua käytännössä, mutta kunnolla korotettua reunaa löytyy sekä ylä- että alareunasta, joten veikkaisin Rugged Armorin pelastavan näytön ihan hyvällä prosentilla ainakin jos pudotusalusta on tasainen. Reunukset ovat myös sen verran järeät, että vahinkokosketukset vähenivät mukavasti. Testatusta kolmikosta Rugged Armor tarjosi tasapainoisimman yhdistelmän  suojausta ja pienuutta.

 

ruggedarmor.jpgruggedarmor2.jpg

 

 

Otterbox Strada

 

Välillä on tarvetta myös lompakkotyyliselle kotelolle ja sen tarjoama lisäsuojaus ja vielä laajempi tarttumisalue ilman pelkoa virhekosketuksista houkutteli sen verran, että varsin hyvän suojauksen tarjoava Otterbox Strada tuli hankittua S7 Edgen suojaksi. Tämä kotelo on kirjoitushetkellä käyttökotelona ja on edellämainittujen ominaisuuksien lisäksi myös yllättävän tyylikäs, vaikka lisääkin kokonaisuuden kokoa ihan kohtalaisesti. Aito nahka ja hyvä magneettilukitus toimivat sekä silmään että käteen. Korttipaikkoja on tosin vain yksi ja sekin melkoisen tiukka. Vaikka lompakkotyyliset kotelot toimivat usein huonosti autotelineiden kanssa, niin Strada toimii kansi auki jätettynä myös oman autotelineeni kanssa, sillä kotelon sarana ei ala suoraan kotelon alalaidasta, vaan ylä- ja alareunaan jäävän tilan myötä telinekin toimii. Tästä pisteet.

 

strada1.jpgstrada2.jpg

 

 

Muistikortti

 

Galaxy S6 –sarjaa kritisoitiin microSD-korttipaikan poistamisesta. S7-sarjaan korttipaikka teki paluun, ja siinä missä kortti on käytännöllinen tapa laajentaa testatun puhelimen 32-gigaista muistia, niin testijakson puitteissa allekirjoittaneelta meni muistikortti rikki. Rikkoutuminen kävi ilmi kuvakirjaston latausongelmina, ja onneksi olin asettanut kuvat menemään välittömästi myös Google Photosiin talteen, sillä muuten olisin korttirikon yhteydessä menettänyt monta mukavaa otosta. Nyt on vaan epäselvää, että oliko rikkoutuminen vain huonoa tuuria yksittäisen kortin kanssa vai oliko Gear VR –virtuaalilasien käytön yhteydessä reippaastikin nousseilla lämmöillä jotain tekemistä asian kanssa.

 

 

Yhteenveto

 

Galaxy S7 Edge on monipuolinen ja hyvä puhelin, joka onnistui vakuuttamaan myös pitkään iPhonea käyttäneen samoin kuin pitkään ”ei ikinä Samsungia”-mieltä olleen. Kiitosta tulee etenkin kamerasta ja vedenpitävyydestä sekä etenkin 5,5-tuumaiseksi tyylikkään kompaktista toteutuksesta, virtapuolen pikalatausta ja langatonta latausta unohtamatta. Kaarretut reunat taas eivät tässä tapauksessa saavuttaneet markkinoituja hyötyjään vaan olivat enemmän haittana ja aiheuttivat paljon vahinkokosketuksia ennen järeämpiin koteloihin siirtymistä. Sormenjälkilukija on myös käytännöllinen olemassa, mutta valitettavasti toteutus vaikutti hieman virheherkältä verrattuna siihen, mihin on tottunut. Nämä ovat kuitenkin verrattain pieniä ongelmia muutoin varsin toimivassa paketissa. Täydellistä puhelinta ei ole vieläkään tehty, mutta S7 Edge on siellä vähäongelmaisimpien joukossa monilla vahvuuksilla varustettuna. Kiitos Sonera Klaani ja @TeroRe testimahdollisuudesta!

Vastaa
Highlighted

Kommentaattori
Viestejä 54 kpl

14/16

No nyt kyllä pitää antaa jo pyyhkeitä Samsungille päivityspolitiikan suhteen. Turvapäivitykset tulivat suunnilleen ajallaan aiemmin, mutta heti kun Nougat tuli joillain alueilla ulos, niin täälläkin näköjään lakkasi myös turvapäivitysten tulo ja luuri on edelleen jumissa joulukuun setissä vaikka mennään jo helmikuussa, eikä tuoreempaa pakettia sisältävää Nougatia ole näköjään vielä meikäläisten versiolle laitettu jakoon. Aikamoista suolaa haavoihin kun versiopäivityksen myöhästelyn lisäksi turvapäivityksetkin laitetaan jonoon odottamaan versiopäivitystä, joka tulee sitten ehkä joskus. Ei näin, Samsung, ei näin. Turhautunut-hymiö

Vastaa
0 tykkäystä
Highlighted

Velho
Velho
Viestejä 2 415 kpl

15/16

@Ilkka286 kirjoitti:

No nyt kyllä pitää antaa jo pyyhkeitä Samsungille päivityspolitiikan suhteen. Turvapäivitykset tulivat suunnilleen ajallaan aiemmin, mutta heti kun Nougat tuli joillain alueilla ulos, niin täälläkin näköjään lakkasi myös turvapäivitysten tulo ja luuri on edelleen jumissa joulukuun setissä vaikka mennään jo helmikuussa, eikä tuoreempaa pakettia sisältävää Nougatia ole näköjään vielä meikäläisten versiolle laitettu jakoon. Aikamoista suolaa haavoihin kun versiopäivityksen myöhästelyn lisäksi turvapäivityksetkin laitetaan jonoon odottamaan versiopäivitystä, joka tulee sitten ehkä joskus. Ei näin, Samsung, ei näin. Turhautunut-hymiö


Varmaan parin kuukauden päästä on NEE , eli Pohjoismaiden variantti saanut päivityksen...

 

Mulla on Nexus 5X ,siinä tällä hetkellä jo Android 7.1.2 Beta... Että näin.

Vastaa
0 tykkäystä
Highlighted

Kommentaattori
Viestejä 56 kpl

16/16

Meinasin jo säikähtää, että kävikö niin köpelösti, että molemmat laitteet olisi joutunut viemään huoltoon samoihin aikoihin.

VR-lasit joka tapauksessa ovat huollossa jumittuneen takaisin-painikkeen vuoksi, ja ilmeisesti huollossa menee jonkun aikaa sillä varaosa täytyy tilata erikseen, tuli ilmoitus tänään.

 

Surukseni huomasin myös illasta, että puhelin oli mennyt ihan mustaksi. Ei toiminut virtanäppäimenkään pitäminen pohjassa, mutta soft reset -ohjeilla sainkin laitteeseen eloa. Onkos muilla ollut softan kanssa ongelmia, jumiutumisia tai sammumisia?

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.