Käyttökokemukset Samsung Galaxy Watch Active

  • 7 April 2019
  • 6 kommenttia
  • 18 katselukertaa

Avataas tästä oma käyttökokemusketju kun kuitenkin kyseessä on isommasta Galaxy Watchista sen verran poikkeva laite. Omalta osalta kyseinen kello on ollut nyt pari viikkoa käytössä Androidiin paritettuna (toimii myös iPhonen kanssa, mutta vähemmillä toiminnoilla), ja seuraavanlaisia havaintoja on tullut tehtyä:

 

-Fyysisesti kello on melko pieni, mutta sen ansiosta myös lähes huomaamaton ranteessa. Kuten kuvasta näkyy, kokoluokka jää hieman 42mm Apple Watchin alle joka taas tuntui yllättävän sirolta aiemmin kokeillun Gear S3:n jälkeen.

-Automaattinen aktiivisuuden tunnistus toimii mukavan ripeästi, etenkin Apple Watchin vastaavaan verrattuna.

-Kello on yllättävän mukava ranteessa kokonsa myötä. Unen seuraantaankin helppo käyttää kun välillä unohtaa että se on ranteessa.

-Lataustelakka on mukavan pieni, mutta samaan aikaan lataus on välillä tuskallisen hidasta. Aamutoimien tai iltasuihkun aikana ei saa kovin paljoa täydennysladattua toisin kuin Apple Watchilla. Lataushan on periaatteessa Qi-pohjainen, mutta yhteensopivat laturit taitavat olla harvassa. Itse ainakaan en ole saanut vielä toimimaan muulla kuin kellon omalla laturilla.

-Puhelut hälyttävät kelloon, mutta mikrofonin puuttuessa sillä ei voi vastata, vaan pitää kaivaa puhelin taskusta.

 

Noin yleensä ottaen kello on etenkin hintaansa suhteutettuna asiallinen ja ainakin omalta osaltani toistaiseksi ratkaissut sen ongelman, että Androidissa ei voi pitää pääliittymää kun ei ole riittävän hyvää kelloa kaveriksi. Eihän GWA ihan kaikkea sitä osaa mitä Apple Watch ainakaan Suomessa (Apple Pay on tuettu täällä joillain pankeilla, mutta Samsung Pay ei vielä millään), mutta olennaisimmat hoituvat.


6 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14

On muuten näppärän näköinen älykello!


Itsekin myös tutkailin tätä kun kello tuli meille myyntiin, joten kiva kun jaoit kokemuksia @Ilkka286! Tuo on mielestäni näppärä ominaisuus, että kello tunnistaa automaattisesti kun harjoittelu lähtee käyntiin. Monesti itselläni saattaa jäädä alusta treeni merkkaantumatta kun ei ihan heti muista täpätä treenitilaa käyntiin. Ehditkö vielä tekemään erilaisia treenejä? Mietin että tunnistiko hyvin nuo eri liikuntamuodot.


 


Ilmeisesti tässä on hyvä akunkesto kuitenkin verrattuna joihinkin muihin älykelloihin! Oletko kuinka pitkällä latausvälillä nyt selvinnyt?

Erityisen kattavaa lajikirjoa en ole kokeillut vielä, mutta kävelyt ja pyöräilyt on tunnistuneet oikein ja tunnistuipa kannustus lätkämatsin fanikatsomossakin other workoutiksi :smileylol: Eipä sillä, lämmin siinä tulee kun kunnolla tekee :) 

 

Akkukeston osalta aamu- ja iltatoimien täydennyslatauksilla ja yhdellä vähän pidemmällä latauksella joka toinen päivä on saanut pidettyä akun sellaisella latauksella, ettei tarvitse huolehtia sen hupenevan yön aikana ja jättävän herättämättä. Kyllä tuolla varmaan parisen päivää menisi lataamatta, mutta toisen päivän loppuun asti pääseminen saattaa vaatia jo virransäästötoimia.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14

@Ilkka286@  kirjoitti:

Erityisen kattavaa lajikirjoa en ole kokeillut vielä, mutta kävelyt ja pyöräilyt on tunnistuneet oikein ja tunnistuipa kannustus lätkämatsin fanikatsomossakin other workoutiksi :smileylol: Eipä sillä, lämmin siinä tulee kun kunnolla tekee :) 




Oho, hyvä tuo other workout lätkäkatsomossa :smileyvery-happy: Varmasti siinä syke nousee ja joksikin treeniksi juuri verrattavissa! Voit ensi kerralla sitten kun käyt peliä katsomassa vilkaista, että onko kehitystä tapahtunut :smileyvery-happy:


 


Okei joo! No aika hyvin kuitenkin jos pienet täydennyslatauksetkin tuovat virtaa hyvin lisää ja niillä pärjäilee aina jonkun aikaa eteenpäin! 

Tänään saapui ennakkotilauslahjaksi luvattu langattomasti lataava powerbank, ja tuossa on kyllä kivana etuna se, että kellolle ei tarvitse ottaa matkalle tai kaiken varalta töihin mukaan erillistä laturia vaan tuo powerbank hoitaa kellon siinä missä tarvittaessa puhelimenkin tai minkä tahansa muun langattomasti lataavan laitteen. 

Hei. Minullakin on ollut ko. tuote käytössä jo jonkun aikaa. Mietin kuitenkin vain, että onko älykelloihin hankittava näytönsuoja älypuhelimien tapaan? En tiedä, kuinka kestävä näyttö tässä sitten on...


@HannaJuu45@  kirjoitti:

Hei. Minullakin on ollut ko. tuote käytössä jo jonkun aikaa. Mietin kuitenkin vain, että onko älykelloihin hankittava näytönsuoja älypuhelimien tapaan? En tiedä, kuinka kestävä näyttö tässä sitten on...


Minulla oli aikanaan ensimmäisessä Apple Watchissa panssarilasi näytönsuojana, mutta itse suojalasi meni nopeasti reunoiltaan todella rumaan kuntoon ja otin lasin lopulta pois. Sen jälkeen on ilman lisäsuojausta varustettua uudempaakin Apple Watchia ja Galaxy Watch Activea tullut koputeltua ovenpieliin ja muihin vastaaviin mihin voivat osua, mutta itse kelloissa ei ole mitään havaittavaa vahinkoa. Ainakaan näiltä osin en siis ole kelloihini enää lisäsuojausta ostamassa siinä missä luureissa panssarilaseja tai suojakalvoja käytänkin.

Vastaa