Käyttökokemukset Sony WF-1000X -langattomat vastamelukuulokkeet

  • 17 November 2017
  • 5 kommenttia
  • 27 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10324 kommenttia

Tässä ketjussa keskustellaan Sony WF-1000X -langattomien vastamelukuulokkeiden käyttökokemuksista. Tai jos mietit tällaisten hankintaa niin täällä voit kysyä kokemuksia muilta käyttäjiltä :)


 


Edit 13.12.2017 Tiedoksi kuulokkeiden hankkineille tai sitä suunnitteleville:


 


Kaikkiin Sony-tuotteisiin on suositeltavaa ladata uusin ohjelmistopäivitys heti kun ilmoitus päivityksen saatavuudesta on vastaanotettu.


 


Ilmoitus ohjelmistopäivityksestä lähetetään Sony Headphones Connect -sovelluksen kautta. Sovellus on saatavilla Google Play Storesta ja Apple App Storesta.



 



5 kommenttia

Totta tosiaan kiitoksia vielä Telialle arvonnasta. Pääsin testailemaan Sonyn WF-1000X vastamelu (NC) korvanappeja. Itselläni ei löydy minkäänlaisia NC kuulokkeita, joten tämä oli oiva hetki tutustua vastamelun maailmaan. Tässä on teille ensivaikutelmia:

 

 

Paketin sisältö:

  • itse napit (kultainen)
  • latauslaatikkko
  • latauspiuha (usb)
  • 14 eri korvasovitinta
  • yhdet vaihto korvasiivekkeet
  • Manuaaleja



Alkuun vaihdoin korvasovittimet ja isommat korvasiivekkeet. Sain nappikuulokkeet ihan ok istumaan. Pitänee tutustua ja testata, kuinka hyvin saa muilla sovittimilla istumaan.

Istuvuus on varmaankin isoin kysymys näissä pienissä langattomissa nappikuulokkeissa.

Tämän vuoksi jatkankin pitempää testaamista asian suhteen. Sekä kokeilen nappeja lenkillä yms. eri aktiviteeteissa, kuinka pysyvät korvilla.

 

 

Nappeja asettaessa latauslaatikkoon, kannattaa laittaa napit ohjekirjan mukaan. Sillä kun ensimmäisellä kerralla vain laitoin ne, niin eivät lähteneet latautumaan. Oikein aseteltua napeissa pitäisi olla punainen valo, kun latautuvat.

Ymmärtääkseni latauslaatikkoon saa ladattua 9h kuunteluaikaa napeille ja itse napit kestävät 3h kerrallaan musiikin kuuntelua, kunnes tarvitsee uudelleen ladata. Omasta mielestäni akun kestävyys on kyllä aika heikko. Sony kertoo, että 15 min latauksella saa 75min kuunteluaikaa, tämä on toki hyvä asia!

 

 

Kuulokkeet tuntuu kuitenkin laadukkailta, kevyiltä ja helposti hukattavilta.

 

Äänenlaatua en lähde vielä arvioimaan ja palataan siihen sitten viikon kuluttua.

 

Alkuun asensin kännykälle “Sony headphones connect” ohjelman. Itselläni on iphone 7 kännykkänä. Ohjelma ehdottaa heti firmware päivitystä kuulokkeille. Tämä päivitys parantaa bluetooth yhteyttä ym. Mutta palataan myöhemmin myös tähän ohjelman sisältöön.

 

Jatketaan tästä viikon kuluessa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Tiedoksi kuulokkeiden hankkineille tai sitä suunnitteleville:


 


Kaikkiin Sony-tuotteisiin on suositeltavaa ladata uusin ohjelmistopäivitys heti kun ilmoitus päivityksen saatavuudesta on vastaanotettu.


 


Ilmoitus ohjelmistopäivityksestä lähetetään Sony Headphones Connect -sovelluksen kautta. Sovellus on saatavilla Google Play Storesta ja Apple App Storesta.

Dodiin. Nyt on testailtu n. viikon verran näitä Sonyn WF-1000x nappeja.

 

Aloitetaan kuinka istuivat päähän. Löysin muutamaa eri korvanappia vaihtamalla ja siivekkeet vaihtamalla hyvän istuvuuden korviini. Pysyivät päässä kävellessä, juostessa ja tuntuvat mukavalta korvissa. Myöskään eivät painanut mihinkään, vaan päinvastoin huomasin monesti kokeilevan korvia, että pysyvätkö hyvin, kun olivat niin huomaamattomasti päässä.

 

Alkuun päivitin kuulokkeiden firmwaren, joka korjaa yhteysongelmia. En siis huomannut minkäänlaisia yhteysongelmia tämän viikon aikana. Yhteys toimi jatkuvasti kännykän ja tabletin kautta ongelmitta.

 

Äänenlaatu näissä pienissä langattomissa napeissa on erinomainen. Rehellisesti sanottuna yllätyin, kuinka hyvä äänenlaatu on saatu näin pieneen kapistukseen. Korkeat äänet toistuu sopivan kirkkaasti - ei siis liian. Keskiäänet ei huku sekaan, vaan tuo hyvin runsautta äänentoistoon. Lisättyinä pientä basson korostusta, niin bassotkin olivat ilmiömäisen hyvät. Kerrassaan mahtavat pieneen kokoonsa nähden.

 

Vastamelu ominaisuus toimii kohtalaisen hyvin. Peittää hyvin bussien, auton ja ympärillä olevan hälinen. Et kuule kun vieressäsi puhutaan, ellet niin halua (asetuksista voi säätää).

Hyvä ominaisuus oli myös se, että Sonyn kännykkä ohjelmaan voi ohjelmoida, miten haluaa vastamelun toimivan. Vaihtoehtoina tämän säätämisessä oli erilaiset tilat: kävely, juoksu, istuminen tai kun olet liikkumassa esim. bussilla. Säätö mahdollisuutena on rajallisesti kuitenkin vain 3 vaihtoehtoa, 1. täysi vastamelu, 2. vastamelu, joka suodattaa hieman ulkoista hälinää, 3. vastamelu, joka suodattaa vain puheääntä läpi.

Tietenkin vaihtoehtona on ottaa vastamelu pois kokonaan.

 

Mutta kuitenkin näissäkin ja aina kaikessa on ongelmansa. Sanoisin, että ongelma ei ole yksiselitteinen. Eli ongelma on 3h tunnin akunkesto. Latauslaatikon kanssa 9h yhteensä kuuntelua.

3 tuntia kuunteluaikaa riittää vaikka mihin, esim. lenkkeilyyn, kävelyyn, pieneen matkusteluun, elokuviin ja hetken kestäviin musiikin kuunteluihin. Lisäksi aina nämä kuulokkeet kuitenkin latautuvat, kun laitat ne säilöön latauslaatikkoon. Ongelma on kuitenkin siinä, että kenelle nämä kuulokkeet ovat osoitettu? Urheilijalle ? Ei välttämättä, sillä ei kestä hikeä tai vettä ja jos oikein pompit ja hypit voi nämä tippua korvista. Entä työpaikalle musiikin kuunteluun? Ei välttämättä sovi sinnekään, sillä jos kuuntelet pitempään kuin 3h työpaikalla musiikkia, niin akun kesto tulee ongelmaksi.

 

Sanoisin, että nämä kuulokkeet on hyvät niille, jotka arvostavat todellista langattomuutta kuulokkeiden suhteen. Se tunne, kun nämä pienet napit laitetaan korville ja uppoudutaan hyvän musiikin maailmaan on ainutlaatuista. Itse siis ihastuin näissä nimenomaan tuohon vapauteen, jotka nämä aidot langattomat kuulokkeet tuovat.

Tuorein ohjelmistopäivitys tehty ja silti oikea kuuloke ei toimi, satunnaista napsumista mutta ei ääntä. Yhteyden tila muutettu "vakaa" appista. Laitetta on myös resetoitu. Ei toivottua tulosta. Puhelimena OnePlus 3.

 

https://helpguide.sony.net/mdr/wf1000x/v1/en/contents/TP0001513176.html

 

https://www.sony.com/electronics/trouble-shooting-oofm

 

 

Tässä oma videoni aiheesta:


 



 


Edit NikoNo: upotettu video näkyviin

Vastaa