Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri
 • 5511 custom-general.kudos
 • 5121 custom-general.replies
 • 44 custom-general.solutions

Käyttökokemuksia Sony Xperia M5

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Kerätään tähän ketjuun käyttökokemuksia tästä Soneralla yksinoikeudella myynnissä olevasta keskihintaisesta mutta itseasiassa tosi pätevästä puhelimesta.

 

Käy lukemassa pienet alkuesittelut blogin puolelta eli täältä --> linkki.

 

---

 

Avaan pelin omilla kokemuksillani.

 

Olen käyttänyt tätä nyt pari päivää. Niinkuin blogin puolella videolla kerron niin olen vaikuttunut tämän puhelimen laadukkuudesta, tätä ei millään usko 349eur hintaiseksi luuriksi. Sileä olemus, kulmiin sijoitetut metalliset "suoja"palat, kuoret ei nitise eikä natise. 

 

Olen soittanut tällä puheluita yhteensä ehkä 1,5h ajan, surffannut netissä ja Facessa, ja akku porskuttaa edellen vielä sen verran että virtaa on 41% jäljellä! Yksi Sonyjen valteista eli akunkesto, on myös myös tässä mallissa. Ja huom, tämä on saavutettu ilman Stamina-tilaa.

 

Screenshot_2015-11-21-11-52-40.jpg

 

Screenshot_2015-11-21-11-53-01.jpg

 

Tosin huomasin ensimmäisenä iltana, kun latasin puhelimeen kymmenisen appsia että siinä ehkä viiden minuutin aikana akku tyhjeni 20% tasosta muistaakseni 8% tasoon. Ihan yht äkkiä siis, outoa. Johtuneeko sitten siitä että en ollut tehnyt vielä siinä vaiheessa pitkää ensi latausta. Puhelin muuten kuumeni tosi paljon, vaikka en tehnyt muutamkuin vain latasin ja asensin nuo appsit.

 

Itselle tärkeää kameraa en hirmuisesti ole vielä testannut mutta tänä aamuna otin pari kuvaa kun nyt viimeinkin on satanut lunta 🙂 ja huomasin että tarkkuutta riittää todella hyvin mutta ainakin näissä olosuhteissa kontrastia on liikaa. Jostain syystä en saanut aamulla kameraa päälle, herjasi vain jotain, luuri piti bootata että sain kameran päälle.

 

Kun selaan ottamiani kuvia, niin vaikuttaa siltä että näyttöön ladataan jollain tavalla vain "esikatselukuva", kuva joka ei ole täydellä tarkkuudella. Sitten jos zoomaat kuvaa niin näkee selvästi että pienellä viiveellä kuvassa näkyy lisää yksityiskohtia.

 

Alussa pidin näyttöä hyvän kokoisena ja useille tämä 5" onkin varmasti hyvä kompromissi mutta omaan makuun tämä on aavistuksen liian pieni. Olen tottunut iPhone 6 Plussan isoon näyttöön. Mutta nämä on näitä makukysymyksiä.

 

Yleinen käyttö on sujuvaa, näyttö reagoi hyvin painalluksiin ja näyttö on terävä. Kamera aukeaa hitaasti, muiden sovelluksien kohdalla en ole huomannut vastaavaa. Puhelin kuumenee aika paljon joissain tilanteissa, mutta jäähtyy myös nopeasti.

 

Äänenlaadusta en osaa sanoa, tuo 1,5h on mennyt puhelinpalavereissa ja ne soitan aina kuulokkeilla. Pitää testata jossain vaiheessa, tosin itselle älypuhelin on melkein kaikkea muuta kuin puhumista varten 🙂

 

Tässä muutamia nopeita huomioita ja ajatuksia, myöhemmin lisää. Lyhyesti sanottuna hyvältä vaikuttaa!

 

Tero, Yhteisömanageri

Jos kommentti ratkaisi ongelmasi paina "Hyväksy ratkaisuksi" | Paina tykkää, jos pidit kommentista

Kuluttaja-asiakkaat: Apua ongelmatilanteisiin

Yritysasiakkaat: Apua ongelmatilanteisiin

Häiriötiedotteet ja -kartat 

Minun Telia -sovellus palveluiden hallinnointiin

 Telia 5G lähettiläät

Haluatko tietää ja oppia laitteista lisää 

299 vastausta
kiisseli67
Telia 5G lähettiläs 2021
 • 2529 custom-general.kudos
 • 3885 custom-general.replies
 • 334 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Hei! Sony Xperia Z5 löytyy esim. täältä : http://hintaseuranta.fi/tuote/sony-xperia-z5-puhelin/3775239

Myös Soneran verkkokaupassa on : https://kauppa.sonera.fi/yksityisille/tarjooma/puhelin.aspx?PhoneName=Sony+Xperia+Z5&PaymentPlan=Cas...

#koskamävoin
Stupid is as stupid does - Forrest Gump
AliceC
Kommentaattori
 • 4 custom-general.kudos
 • 29 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Mulla pysynyt nyt päällä koko ajan, kun on GSM-verkossa ja verkko-operaattorin valintana manuaalinen. Vinkkinä vaan muille, jos toimisi teilläkin. No, tänään vien laitteen anyways huoltoon, koska GSM-verkossa pitäminen EI ole mikään ratkaisu. Mulle on Soneralta luvattu, että tulen joka tapauksessa saamaan toimivan laitteen tilalle, että siitä ei kuulemma tarvitse huolehtia. Kovin montaa kertaa en laitetta suostu kuitenkaan huoltoon viemään. Uskon melko vahvasti, että jos tätä ongelmaa ei näistä puhelimista saada korjattua piakkoin, niin luulisi Soneran olevan pakko suostua purkamaan kaupat tai vaihtamaan toiseen puhelinmalliin. Mulle kyllä ilmoitettiin myös, kun ilmaisin haluni vaihtaa toiseen puhelimeen, että ''ilman virallista reklamaatiota vaihtoa ei voi suorittaa'' ja kun kysyin, kuinka hitossa sitten teen virallisen reklamaation niin vastaus oli juurikin tämä, että laite kannattaisi nyt ensin viedä huoltoon. En tiedä sitten, että kuinka vaikeeta tästä tulee.. Mutta mä en ainakaan suostu maksamaan puhelimesta, joka ei toimi tai jossa ei ole kauheen suuria takuita, että toimisi takuuajan jälkeenkin. 

AliceC
Kommentaattori
 • 4 custom-general.kudos
 • 29 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Tuolla : https://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-M5/M5-suddenly-shuts-off-every-10-minuts/td-p/1037964/page/18 myös kerrottu auttaneen, kun on estänyt AutopoweroffService -nimisen sovelluksen. Kannattaa sitäkin varmaan kokeilla? Itse en ehdi testaamaan enää, kun oon juuri viemässä huoltoon. + mulla ei ole kotona sammumisongelmaa (taas 4g verkossa) vaan tällä hetkellä ainoastaan, jos lähen kotoa jonnekin, jossa on heikompi kenttä.

VT3280
Kommentaattori
 • 5 custom-general.kudos
 • 64 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Ostin tämän puhelimen kakkospuhelimeksi. Toisaiseksi toiminut hyvin. Vähän kuumenee, mutta niinhän kuumeni aiemmatkin eli ei haittaa. Otin just kameralla kuvia hämärässä olohuoneessa ja tuli ihan hyviä kuvia. En tietenkään käyttänyt automaatti asetuksia koska silloin ISO-luku on yleensä liian iso jolloin tulee niitä suttuisia kuvia. Kuvanvakaimenkin laitoin päälle. Mainoksissa yleensä kehutaan kameraa todella hyväksi, harvat ne kyllä näissä kertovat että olisi huono, en muista nähneeni. Fiilis kuitenkin ihan ok ja uskon että päivitys tuo parannusta. Mehän olemme testaajia, kunnes laitetaan yleiseen myyntiin. Tosin huonoa mainosta tämä testaaminen jos ei toimi kunnolla. En kadu ostosta, vielä ☺

kiisseli67
Telia 5G lähettiläs 2021
 • 2529 custom-general.kudos
 • 3885 custom-general.replies
 • 334 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Voisiko suttuisiin kuviin olla syynä myös se ettei puhelimen kamera ehdi tarkentaa eli tavallaan pitäisi painaa hieman pitempään automaatti asetuksilla? Toki tuolla ISO-luvulla on suurin merkitys ja varmaankin päivityksestä tulisi apua tuohon. Itsellä vähän vanhempi Xperia Z1 Compact, mutta kuvien laatu mielestäni todella hyvä jopa automaatti asetuksilla. Hämärissä olosuhteissa kuvaaminen vaatii kyllä vähän omia säätöjä Hymiö Onnellinen Uskon että tuosta Sony Xperia M5:sta tulee kyllä todella varteenotettava puhelin, kunhan pikku bugit korjaantuvat päivityksillä.

#koskamävoin
Stupid is as stupid does - Forrest Gump
Sinklaus
Uusi jäsen
 • 3 custom-general.kudos
 • 4 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Päosin positiivisia kokemuksia alkuhuumassa!

 

Itse olen nyt pari päivää käyttänyt kyseistä laitetta. Pakasta vedettynä ensimmäisiä ajatuksia laitteesta oli, että laadukkaan oloinen ulkomuoto ja asettuu todella mukavasti käteen. Minun vanhassa Xperiassa virtanäppäin oli huomattavasti ylempänä, jolloin M5:n kohdalla aluksi oli hieman etsimistä aukaistaessa. Parin päivän jälkeen asiaa ei enää juuri huomaakkaan. 

 

Sitten vain sim-korttia sisään ja virtaa päälle laitteeseen. Vanhat tutut sovellukset löytyivät näppärästi Google playsta ja pari kymmentä sovellusta yhtä aikaa lataamaan taustalle. Kävi, kuten monelle muullekkin, laite kuumeni todella paljon ja oli pakko laittaa se hetkeksi sivuun ja jäädä odottelemaan asennusten valmistumista. Parin päivän aikana kuumentuminen on edelleen jatkunut, muttei ihan niin paljon. Olen suosiolla antanut laitteen aina levähtää hetken laitteen kuumennuttua. Pienessä selailussa kuten uutisten, facebookin tai kevyiden pelien parissa laite kestää kuumentumatta reilusti yli tunnin. Ongelmana tuntuu olevan kaiken tyyppiset videot, joita ei kyllä varttia kauemmin katsele tai tarvitsee laittaa laite pöydälle tai hakea hansikas käteen. Mutta itselle tämä ei ole vielä muodostunut ongelmaksi.

 

Toinen asia mistä laite on näyttänyt saavan paljon keskustelua on kamera. Omalta osaltani kamera on yllättänyt näin nopeasti vain positiivisesti. Todella hyviä kuvia on tullut ainakin sisätiloissa sekä etu- että takakameralla. Minullakin kamera on lakannut muutaman kerran toimimasta, joka kyllä korjaantuu uudelleen käynnistämällä. Katsotaan aiheutuuko tästä jatkossa ongelmia. Parin viikon päästä tulee lisää kokemuksia laitteesta, jolloin laitan kamerankin kovempaan testiin. 

 

Akkuakin oli laiteessa kovasti kehuttu. Ei ainakaan vielä ole mitenkään ihmeellisyyksiä ja hurraa huutoja herättänyt. Ilman stamina tilaa, normaalilla käytöllä eikä mitään ylimääräistä päällä taustalla (sijainti, wifi, yms.) akku kestää päivän verran. Katsotaan jatkossa miten tilanne kehittyy. 

 

16GB tilana loppuu melko nopeaa ainakin itsellä kesken, kun alkaa tavaraa pikku hiljaa kertymään eikä jaksa olla vähän väliä siivoilemassa. Onneksi Sonyyn saa nätisti lisää tilaa muistikortilla. Itse laitoin tilaukseen 64GB kortin, jolloin ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi pelkän tilan vuoksi.

 

Tällä hetkellä mennään siis positiivisesti yllättyneen puolella laitteen osalta. Katsotaan, miten tilanne kehittyy parin viikon aikana.

 

 

Ainijariku
Uusi keskustelija
 • 2 custom-general.kudos
 • 7 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa
Mulla tulee ens viikolla kultainen huollosta päivitettynä ja akku vaihdettuna katsotaan miten käy! Päivittelen lisää kun kokemuksia
KepaT
Kommentaattori
 • 12 custom-general.kudos
 • 57 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa
Joo tänää tuli Soneran "huollosta" m5 missä oli n. pari viikkoa. Olivat tehneet ohjelmisto päivityksen kuulemma. Vaikuttaa kyllä ihan samalta lollipop 5.0 tsydeemiltä mikä oli jo aiemmin. Ettei olis vaa palautettu tehdas asetukset taas minkä tein jo kerran ite ennen huoltoon laittoa. No on kyllä toiminu tän iltapäivän/illan niin hyvin ku tää malli varmaa voi toimia. Katotaa nyt mitä parit seuraavat päivät tuo tullessaa ja mietitää sitte vasta muita vaihtoehtoja. Nii ja kyllä, kamera on oikeesti *******a ja se ei siitä muuksi muutu vaikka mitä tekis. Pelkästää sentakia pitäis jo saada kauppa purettua 😄 Mutta toivotaan nyt että pelais niinku pitää ku ei jaksais enää yhtää vääntää tän homman kanssa prkl.
KepaT
Kommentaattori
 • 12 custom-general.kudos
 • 57 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Eilen hain mun M5 Sonyn Veikon koneesta mihin oli tullut huollosta ja tänä aamuna alko sitte ihan täysin samat viat kun ennen huoltoon lähtöäkin, sammuilee eikä lähe päälle muuten kun laturissa käyttämällä, lämpenee hemmetisti ja kamera menee johonki ihme vikatilaan. Eli se on tänää sitte taas kauppareissu Veikon puljuu. Yritetää taas sitä kaupan purkuu koska en tällästä luuria enää halua.  4 viikon aikana kai yhen viikon ollu oma puhelin käytössä ja kk erät kumminki juoksee. Merkki vaihtuu kyllä tässä samalla.

Kyosti80
Uusi keskustelija
 • 5 custom-general.kudos
 • 10 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa
Juuh.. päivän olen omistanut M5:n siis ihan susi puhelin kamera ei pelaa ollenkaan olen saanu varmaan 6 kuvaa otettua ja yhden video pätkän... joka kerta ku käyttää kameraa se menee jumiin ja uudelleen boottauskaan ei vättämättä vie vikaa pois. Ja sitten salamavalo jäö himmeänä palamaan jne. Ja muutenkin ihan p-aska luuri. Joten mietin että miten tässä toimisi ku luuri tosiaan on päivän vanha ja enkä ole soittanut vielä yhtäkään puheluA ku odotan vielä että sim kortti aktivoidaan..
SIIS ÄLKÄÄ MISSÄÄN NIMESSÄ OSTAKO TÄMMÖISTÄ PUHELINTA!!!