Käyttökokemuksia Sony Xperia M5


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10307 kommenttia

Kerätään tähän ketjuun käyttökokemuksia tästä Soneralla yksinoikeudella myynnissä olevasta keskihintaisesta mutta itseasiassa tosi pätevästä puhelimesta.


 


Käy lukemassa pienet alkuesittelut blogin puolelta eli täältä --> linkki.


 


---


 


Avaan pelin omilla kokemuksillani.


 


Olen käyttänyt tätä nyt pari päivää. Niinkuin blogin puolella videolla kerron niin olen vaikuttunut tämän puhelimen laadukkuudesta, tätä ei millään usko 349eur hintaiseksi luuriksi. Sileä olemus, kulmiin sijoitetut metalliset "suoja"palat, kuoret ei nitise eikä natise. 


 


Olen soittanut tällä puheluita yhteensä ehkä 1,5h ajan, surffannut netissä ja Facessa, ja akku porskuttaa edellen vielä sen verran että virtaa on 41% jäljellä! Yksi Sonyjen valteista eli akunkesto, on myös myös tässä mallissa. Ja huom, tämä on saavutettu ilman Stamina-tilaa.


 



 



 


Tosin huomasin ensimmäisenä iltana, kun latasin puhelimeen kymmenisen appsia että siinä ehkä viiden minuutin aikana akku tyhjeni 20% tasosta muistaakseni 8% tasoon. Ihan yht äkkiä siis, outoa. Johtuneeko sitten siitä että en ollut tehnyt vielä siinä vaiheessa pitkää ensi latausta. Puhelin muuten kuumeni tosi paljon, vaikka en tehnyt muutamkuin vain latasin ja asensin nuo appsit.


 


Itselle tärkeää kameraa en hirmuisesti ole vielä testannut mutta tänä aamuna otin pari kuvaa kun nyt viimeinkin on satanut lunta 🙂 ja huomasin että tarkkuutta riittää todella hyvin mutta ainakin näissä olosuhteissa kontrastia on liikaa. Jostain syystä en saanut aamulla kameraa päälle, herjasi vain jotain, luuri piti bootata että sain kameran päälle.


 


Kun selaan ottamiani kuvia, niin vaikuttaa siltä että näyttöön ladataan jollain tavalla vain "esikatselukuva", kuva joka ei ole täydellä tarkkuudella. Sitten jos zoomaat kuvaa niin näkee selvästi että pienellä viiveellä kuvassa näkyy lisää yksityiskohtia.


 


Alussa pidin näyttöä hyvän kokoisena ja useille tämä 5" onkin varmasti hyvä kompromissi mutta omaan makuun tämä on aavistuksen liian pieni. Olen tottunut iPhone 6 Plussan isoon näyttöön. Mutta nämä on näitä makukysymyksiä.


 


Yleinen käyttö on sujuvaa, näyttö reagoi hyvin painalluksiin ja näyttö on terävä. Kamera aukeaa hitaasti, muiden sovelluksien kohdalla en ole huomannut vastaavaa. Puhelin kuumenee aika paljon joissain tilanteissa, mutta jäähtyy myös nopeasti.


 


Äänenlaadusta en osaa sanoa, tuo 1,5h on mennyt puhelinpalavereissa ja ne soitan aina kuulokkeilla. Pitää testata jossain vaiheessa, tosin itselle älypuhelin on melkein kaikkea muuta kuin puhumista varten :)


 


Tässä muutamia nopeita huomioita ja ajatuksia, myöhemmin lisää. Lyhyesti sanottuna hyvältä vaikuttaa!


 


299 kommenttia

Ok. Eli miten se takuu huolto prosessi sitten aloitetaan?
Pitääkö ensin olla yhteydessä soneraan vai voiko suoraan sfc kotisivuille laittaa huoltopyynnön ja lähettää puhelin sinne postitse? Lähistöllä ei taida olla sonera kauppoja ja olen yrittänyt asiakaspalveluun soittaa mutta siellä on ollut ruuhkaa, chattia en onnistunut saamaan esille omilla sivuilla.

Juurikin sillä SCF:n huoltokutsupalvelulla laitteen saa lähetettyä huoltoon.

Selvä minäpä laitan sinne huoltokutsun sitten. Iso kiitos nopeasta avusta.
Anastajamato: Mulla ainaki kuuluvuudet 4g/3g ihan samaa luokkaa M5 luurissa kun tossa mun s6 edgessä eli hyvät, ennen noita paria huoltokertaa en kyllä hirveesti kerenny edes vertailemaa kun toi Sony ei kovin pitkää aikaa kerrallaan päällä pysynyt. Nyt toiminu kyllä hyvin
reilun kk paria pakko boottia lukuunottamatta. Kannattaa siis varmaan huoltoa harkita jos kuuluvuus on noi huonoa, takuuhan sen sitte korvaa.

Alkoikin valosensori itsestään toimia ennen ku tartti itte alkaa tehä mitään. On tää jännä puhelin :D

 

noista yhteyksistä.. Mulla oli alkuun Saunalahden liittymä ja aina oli 4g yhteydet puhelimessa tapissa. Vaihdoin Soneraan ja nyt keikkuu puolessa välissä "tankoa"/ekassa palkissa oikeestaan koko ajan. Eli huonompi on. Oletan että johtuu kuitenkin Sonerasta. Vähän harmittaa ja tekis melkeen mieli vaihtaa takaisin Saunalahteen ?. Mut ei sentää kotona oo tippunu 3g:hen ni ihan positiivista. Mut siis täällä ainakin yhteydet toimi normaalisti Saunalahdella kun vaihdoin tähän puhelimeen. 

Onko Soneralla myyjänä mitään arviota milloin Sony alkaa jakaa mm. tähän Android 6.0:aa? Jotain huhua ilmeisesti ollut että Z5:een alkaisi Maaliskuussa(?)

Puhelin toiminu huollossa käynnin jälkeen nyt 2,5 viikkoa sammumatta. Uskomatonta.. ..mutta totta.. Kaippa tähän voi jo pikku hiljaa enempi luottaa.. ??

Ittelle huolto lähetti uuden puhelimen. Eipä se ollu entistä kummempi, kokonaista 3 päivää jaksoi pelata ja hyytyi...

Liekkö oot saanu tilalle vaa semmosen "vanhan" mallin.. Todella p*******ä! ? Miksköhän uuven..? Kun myö laitettiin huoltoon niin akku ol vaihettu ja päivitetty..
Joo mullaki ollu sama m5 kokoajan. Ekas huollos "valohoitoo" ja tokas sitte tehtiiki jo jotain mm. akku vaihettu ja joitain kamera juttuja sekä päivitetty softa osastoa.

Huoltoon lähti kapula. Tulee sieltä sitten uusi tai korjattu takaisin, niin toivo sopii että olisi jo toimiva yksilö!

Muutaman viikon tätä sonya nyt käyttänyt ja hyvin tuntuisi pelaavan. Ainoa ongelma mihin olen törmännyt on soittoääni jota ei saa vaihdettua ?? Siis vaihtuu valikosta normaalisti mutta on mikä tahansa valittuna aina sama Sonyn oma ääni soi 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@Hartsa73 kirjoitti:

Muutaman viikon tätä sonya nyt käyttänyt ja hyvin tuntuisi pelaavan. Ainoa ongelma mihin olen törmännyt on soittoääni jota ei saa vaihdettua ?? Siis vaihtuu valikosta normaalisti mutta on mikä tahansa valittuna aina sama Sonyn oma ääni soi 




Hei Hartsa73 ja tervetuloa Klaaniin! Noin äkkiseltään tuli mieleen, että onko sulla soittoäänet puhelimen sisäisessä muistissa vai ulkoisessa SD-kortilla? Itsellä vanhempi Sony ja muistaakseni piti laittaa noita soittoääniä sisäiseen muistiin, jotta sai soittoäänen vaihdettua.

Eiköhän nuo sisäisessä muistissa ole.mitään muita soittoääni en ole yrittänyt valita kun mitä puhelimessa itsessään on.

Moro Hartsa73, piti oikeen testata omalla m viitosella nii kyllä toimi ihan normaalisti soittoäänien vaihto oli sitte ladattuna muistikortille taikka sisäisessä muistissa. Ite veisin varmaa huoltoo jos on vaikka joku softa häikkä kun pitäähän nyt tommoset perus jutut toimia.

Päivitelläänpäs tässä. Eli noin 1kk tässä nyt käytelty ja mihinkään ongelmaan en ole vielä törmännyt. Tosin en ole matkustellut ja kokeillut soitella tms jossain periferiassa. Akku kestää ja kaikki näyttää toimivan.

 

Itsellä. kun en pahemmin soita ja aina pidän paikantamis yms-jutut pois päältä. niin näköjään akku kestäisi itsellä kevyesti 3-4 pv. Ja onhan tässä ainakin keskitason suorituskykyä kun Antutusta(6.0) n.52K pistettä ja Basemark X 1.1:stä n.17K pistettä. Honor 7:n ainakin kirkkaasti peittoaa, toki sitten Z-sarja Sonylta ja uusi Samsun S7(130K pistettä Antutusta) menevät menojaa mutta hintaakin on sitten 1.5-2 kertaa enemmän.

 

Mielenkiintoista sitten myös kun se Android 6.0 tulee niin toivottavasti Sonylla enabloitu se "muistikortin käyttö systeemimuistina", niin voipi vaikka 128Gb nopean kortin ostaa ja ainakin sen jälkeen ei tila lopu appseilta... 

Onko tämä romu taas otettu pois myynnistä? Kuvista joka kolmas on suttunen *******a kun kameran ohjelmisto sekoilee, kuuluvuus on ihan kentässä jatkuvasti. Onneksi akku sentään pelaa normaalisti. Itsellänikään ei toimi soittoäänen valinta. Asetuksista se on laitettu, mutta luuri renkuttaa default tunnaria joka puhelulla.

Olisko kenellekään mitään tietoa että milloinkohan toi android 6.0 tulee m5:lle?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@xrola kirjoitti:
Olisko kenellekään mitään tietoa että milloinkohan toi android 6.0 tulee m5:lle?

Hei xrola! Android 6.0 pitäisi olla saatavana Sonyn tuki-sivustolla : http://www.sonymobile.com/fi/xperia/android-xperia/

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@kiisseli67 kirjoitti:


@xrola kirjoitti:
Olisko kenellekään mitään tietoa että milloinkohan toi android 6.0 tulee m5:lle?

Hei xrola! Android 6.0 pitäisi olla saatavana Sonyn tuki-sivustolla : http://www.sonymobile.com/fi/xperia/android-xperia/




Muutaman klikkauksen päässä kuitenkin sanotaan seuraavaa:


 


Viimeisin käytettävissä oleva ohjelmisto


Android-versio: Android 5.1 (Lollipop)


Viimeisin käytettävissä oleva ohjelmisto: 30.1.A.1.33


Julkaisu aloitettu: 2016-01-27


 


Sivusto:http://support.sonymobile.com/fi/xperiam5/software/


 


Z5 Compactin kohdalla toi sivusto ainakin on ajan tasalla, ja tarjoaa vaihtoehdoksi Marsmallowia. Ei kai M5 kohdalla auta kuin odottaa. :( 

Ongelmia joita huomannut nyt muutaman kuukauden aikana huoltokierteiden jälkeen:

Videota kuvaessa toisinaan lopettaa kuvaamisen itsestään. Pidän kameraa siis jalustalla etten edes koskaan huomaa, kun se on katkennut.

Valokuvia kissasta erittäin vaikea saada joissain kuvaustiloissa kun kohde ei saisi yhtään liikkua. Muutoinkin toisinaan on kohdistamisongelmia. Onnistuessaan kuvat ovat kyllä todella tarkkoja ja hyvälaatuisia.

Kehuin tuolla aikaisemmin sitä, kuinka akku kestää hienosti pitkälle iltaan asti melko kovankin käytön seurauksena.. No, eipä kestä enää. Nytkin aamulla latauksesta otettu puhelin näyttää tällä hetkellä 9%. Ei auta virransäästöohjelmat. Millastas muilla tää akun kesto on?

Muutoin en ole muihin ongelmiin törmännyt. Tuo akun kesto on kyllä todella iso miinus, koska joudun lataamaan puhelimen melkeinpä kaksi kertaa päivässä. Ja kun se lataaminen kestää monta tuntia täyteen. Onkohan tälle nyt mitään tehtävissä? Tosi harmillista kyllä kun yhtäkkiä akun kesto laski todella paljon.

Pari viikkoa sitten tilattu kapula. Uskalsin tilata kun matkapuhelinfoorumilla tuntematon kertoi että joku soneran insideri oli kehunut jo kuinka heidän myymät puhelimet on päivitetty. Päivitetty tai ei niin ainakin omassani vielä tuota sammuilua esiintyy, käynnistyy vain laturilla.

 

*******AN myivät soneralla.

 

Kentissä myös sanomista.


@JKoskisalo kirjoitti:

Pari viikkoa sitten tilattu kapula. Uskalsin tilata kun matkapuhelinfoorumilla tuntematon kertoi että joku soneran insideri oli kehunut jo kuinka heidän myymät puhelimet on päivitetty. Päivitetty tai ei niin ainakin omassani vielä tuota sammuilua esiintyy, käynnistyy vain laturilla.


 


*******AN myivät soneralla.


 


Kentissä myös sanomista.




Mun mielestä Sony M5 ei ole ollut tilattavissa Soneran verkkokaupasta enää maaliskuun aikana, mutta ei se asiaa miksikään muuta. Huoltoon vaan.


@PasiS kirjoitti:

Mun mielestä Sony M5 ei ole ollut tilattavissa Soneran verkkokaupasta enää maaliskuun aikana, mutta ei se asiaa miksikään muuta. Huoltoon vaan.


Aivan oikein, puhelin otettiin käyttöön pari viikkoa sitten vasta. Tilaus tehtiin 25.02. Niin se aika rientää taas. Vanhan sim kortin sopimattomuus ja vaikeudet saada kotelo puhelimelle viivästytti käyttöönottoa.

 

Huoltoon vaan. Mutta mikä ihme on ettei myyjä tai valmistaja ota mitään vastuuta korjauttaa tuote ennen kuin se myydään kuluttajalle vaikka tiedossa on että laitteessa esiintyy suuressa määrin tietyn tyyppistä vikaa. Tässä vaiheessahan sonerallakin ollaan varmasti oltu tietoisia että näissä puhelimissa tällaista vikaa esiintyy.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@JKoskisalo kirjoitti:


@PasiS kirjoitti:


Mun mielestä Sony M5 ei ole ollut tilattavissa Soneran verkkokaupasta enää maaliskuun aikana, mutta ei se asiaa miksikään muuta. Huoltoon vaan.




Aivan oikein, puhelin otettiin käyttöön pari viikkoa sitten vasta. Tilaus tehtiin 25.02. Niin se aika rientää taas. Vanhan sim kortin sopimattomuus ja vaikeudet saada kotelo puhelimelle viivästytti käyttöönottoa.


 


Huoltoon vaan. Mutta mikä ihme on ettei myyjä tai valmistaja ota mitään vastuuta korjauttaa tuote ennen kuin se myydään kuluttajalle vaikka tiedossa on että laitteessa esiintyy suuressa määrin tietyn tyyppistä vikaa. Tässä vaiheessahan sonerallakin ollaan varmasti oltu tietoisia että näissä puhelimissa tällaista vikaa esiintyy.




Myyjä eli Sonera on ottanut vastuun verkkokaupan kohdalta jo tammikuussa. Kaikki Soneran verkkokaupan kautta myytävät Sony Xperia M5:t olisi ainakin tämän ketjun mukaan pitänyt olla vaihdettuna toimiviin malleihin jo tammikuun lopulla : http://klaani.sonera.fi/t5/iPhone-iPad-Android-Windows/Kayttokokemuksia-Sony-Xperia-M5/m-p/119347#M1562 

Vastaa