Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66633
Kirjoituksia 179994

Käyttökokemuksia Sony Xperia M5Käyttökokemuksia Sony Xperia M5

TeroRe
Yhteisömanageri
Viestejä 4 098 kpl

Käyttökokemuksia Sony Xperia M5

1/300

Kerätään tähän ketjuun käyttökokemuksia tästä Soneralla yksinoikeudella myynnissä olevasta keskihintaisesta mutta itseasiassa tosi pätevästä puhelimesta.

 

Käy lukemassa pienet alkuesittelut blogin puolelta eli täältä --> linkki.

 

---

 

Avaan pelin omilla kokemuksillani.

 

Olen käyttänyt tätä nyt pari päivää. Niinkuin blogin puolella videolla kerron niin olen vaikuttunut tämän puhelimen laadukkuudesta, tätä ei millään usko 349eur hintaiseksi luuriksi. Sileä olemus, kulmiin sijoitetut metalliset "suoja"palat, kuoret ei nitise eikä natise. 

 

Olen soittanut tällä puheluita yhteensä ehkä 1,5h ajan, surffannut netissä ja Facessa, ja akku porskuttaa edellen vielä sen verran että virtaa on 41% jäljellä! Yksi Sonyjen valteista eli akunkesto, on myös myös tässä mallissa. Ja huom, tämä on saavutettu ilman Stamina-tilaa.

 

Screenshot_2015-11-21-11-52-40.jpg

 

Screenshot_2015-11-21-11-53-01.jpg

 

Tosin huomasin ensimmäisenä iltana, kun latasin puhelimeen kymmenisen appsia että siinä ehkä viiden minuutin aikana akku tyhjeni 20% tasosta muistaakseni 8% tasoon. Ihan yht äkkiä siis, outoa. Johtuneeko sitten siitä että en ollut tehnyt vielä siinä vaiheessa pitkää ensi latausta. Puhelin muuten kuumeni tosi paljon, vaikka en tehnyt muutamkuin vain latasin ja asensin nuo appsit.

 

Itselle tärkeää kameraa en hirmuisesti ole vielä testannut mutta tänä aamuna otin pari kuvaa kun nyt viimeinkin on satanut lunta 🙂 ja huomasin että tarkkuutta riittää todella hyvin mutta ainakin näissä olosuhteissa kontrastia on liikaa. Jostain syystä en saanut aamulla kameraa päälle, herjasi vain jotain, luuri piti bootata että sain kameran päälle.

 

Kun selaan ottamiani kuvia, niin vaikuttaa siltä että näyttöön ladataan jollain tavalla vain "esikatselukuva", kuva joka ei ole täydellä tarkkuudella. Sitten jos zoomaat kuvaa niin näkee selvästi että pienellä viiveellä kuvassa näkyy lisää yksityiskohtia.

 

Alussa pidin näyttöä hyvän kokoisena ja useille tämä 5" onkin varmasti hyvä kompromissi mutta omaan makuun tämä on aavistuksen liian pieni. Olen tottunut iPhone 6 Plussan isoon näyttöön. Mutta nämä on näitä makukysymyksiä.

 

Yleinen käyttö on sujuvaa, näyttö reagoi hyvin painalluksiin ja näyttö on terävä. Kamera aukeaa hitaasti, muiden sovelluksien kohdalla en ole huomannut vastaavaa. Puhelin kuumenee aika paljon joissain tilanteissa, mutta jäähtyy myös nopeasti.

 

Äänenlaadusta en osaa sanoa, tuo 1,5h on mennyt puhelinpalavereissa ja ne soitan aina kuulokkeilla. Pitää testata jossain vaiheessa, tosin itselle älypuhelin on melkein kaikkea muuta kuin puhumista varten 🙂

 

Tässä muutamia nopeita huomioita ja ajatuksia, myöhemmin lisää. Lyhyesti sanottuna hyvältä vaikuttaa!

 

Vastaa
299 vastausta

Niki2014
Kommentaattori
Viestejä 50 kpl

2/300
Hyvältä vaikuttaa, mutta äkkiseltään kuulostaa vaikka Sonyn z5compactilta joka oli itselläni testissä.
Kamera takkuaa, puhelin lämpiää. Mutta akku kestää ja puhelimella pärjää.
Pakko oli käydä paikallisessa kivijalassa katsomassa puhelinta livenä, samalla tarkistettua Black friday -tarjoukset. Kultainen näytti upealta, mutta itse käytössä oli ilmeisesti joku demomoodi päällä kun ei se oikealta tuntunut.
Vastaa
0 tykkäystä

TeroRe
Yhteisömanageri
Viestejä 4 098 kpl

3/300

Kultainen voisi olla komia juu 🙂

 

Tämä on omalla tavallaan pieni taideteos, mukava hypistellä käsissä kun varsinkin nuo lasipinnat tuntuvat mukavan sileiltä käsissä 🙂

Vastaa
0 tykkäystä

Ainijariku
Uusi keskustelija
Viestejä 7 kpl

4/300
Mulla ollut nyt 9päivää tämä M5. Todella hyvä puhelin, mutta sammuu koko ajan itsekseen ja ainoa millä saa käyntiin on laittamalla laituriin kiinni siksi aikaa että käynnistyy.
Vastaa
0 tykkäystä

Niki2014
Kommentaattori
Viestejä 50 kpl

5/300
Sileä lasipinta ja viileät, kuivat kädet. Kuulostaa juuri sopivalta yhdistelmältä. Mutta niinhän nämä kaiki ovat tuollaisia "saippuanpalasia" jotka lentelevät miten sattuu.
Tuosta itsestäänsammumisesta on kirjoitettu muuallakin, mutta jonkun päivityksen luulisi siihen auttavan (tai sitten ei)
Jostain olin lukevinani tuosta kamerasta, että kaikki ei olisikaan ihan kohdillaan. Mutta voi olla huhukirjoittelua sekin, joten enempi käyttökokemuksia tulee siitäkin luettua.
Vastaa
0 tykkäystä

TeroRe
Yhteisömanageri
Viestejä 4 098 kpl

6/300

Mulla on ollu tämä oma jo muutaman päivän eikä tämä yksilö ainakaan sammuile tai tilttaile.

 

Joo siis tottakai sileä pinta ja kuivat kädet ovat huono yhdistelmä, mutta omaan makuun tällainen viimeistely on just hyvä. Ja tällainen "hyvä sormituntuma" tuo aavistuksen luksuksen tuntua vs. siihen että pinta olisi matta tai karhea.

 

Kuvailin taas muutaman otoksen ulkona, harmi kun niitä ei saa upattua tänne Klaanin koska kokoraja tulee vastaan.

 

(tähän meillä on ratkaisu haussa, ylläpidon osalta siis)

Vastaa

Ainijariku
Uusi keskustelija
Viestejä 7 kpl

7/300
No huomenna vien Porvoon liikkeeseen ja saavat toimittaa huoltoon katsotaan mitä on syönyt.. Toivottavasti on vain joku maanantai kappale koska muuten täyden kympin luuri!
Vastaa

Ainijariku
Uusi keskustelija
Viestejä 7 kpl

8/300
Itse tykkään tästä enemmän ku Z3:sesta
Vastaa
0 tykkäystä

Ainijariku
Uusi keskustelija
Viestejä 7 kpl

9/300
Ei siis toimi vaikka sain vaihtolaitteen sama show jatkuu
Vastaa

KepaT
Kommentaattori
Viestejä 57 kpl

10/300
Itellä tokaa päivää käytössä ja muuten todella tyytyväinen mutta kuumenee välillä aika paljon ilman suurempaa rasitusta. Jäähtyy tosin myös nopeasti. Oisko jotain tän uuden Mediatekin prossun juttuja. Edellinen puhelin z3 compact (nyt pikkusiskolla iphone 5c:n tappajana) 🙂 Itellä akku m5:ssä kestäny just päivän. Varmaa sais kestämää pitempääki sovelluksia estämällä. On just sopiva toi 5" näyttö ja vielä full hd:nä. Näytön lasin tyyppi kiinnostais tietää, ei oo mainittu muuta kun että turvalasi. Z3 compactissa oli kai gorilla glass 3 että tuskin tämä huonompi on. Alkuvaikutelmana oon kyllä erittäin tyytyväinen, ehkä pikku miinus toi snapdragonin vaihto Mediatekin prossuun. Plussaa toi 3g keskusmuistia. Milloonkohan tulee androidin uusi päivitys, oli vanhassa 5.1.1 lollipop ja tässä 5.0.
Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.