Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 64839
Kirjoituksia 176350

LG G4 käyttökokemuksetHighlighted

LG G4 käyttökokemukset

Yhteisömanageri
Viestejä 4 049 kpl

LG G4 käyttökokemukset

1/40

LG:n lippulaivapuhelin on pian täällä! Tähän ketjuun keskustelut miltä G4 -puhelinta tuntuu käyttää ja millainen laite on kyseessä 🙂

 

LGG4_H815_leather_brown_black_red.jpg

Vastaa
0 tykkäystä
39 vastausta
Highlighted

Kunniajäsen
Viestejä 1 279 kpl

2/40

No niin, eilen se sitten viimeinkin saapui.

Kauan odotettu LG G4 testilaite saapui Posti-Kustin mukana kotiin, ja pakettihan repäistiin auki välittömästi, olihan uutta laitetta tullut odotettua jo kuin kuuta nousevaa.

 

Postipussista paljastui nykysuuntauksen mukaisesti erittäin simppeli paketti, valkoinen kansi ja punainen pohja. Vain LG G4 painatus paketissa paljasti mitä sisällä oli odotettavissa.

box.jpg

 

Kun sain paketin auki, huomasin testilaitteen olevan tumma väriversio.

Itse olin kuvien perusteella tykästynyt erityisesti ruskeaan nahkakuoriseen versioon, mutta mustakin versio näyttää nahkakuorisena erittäin tyylikkäältä. Paketissa oli mukana sekä musta nahkakuori, että Metallic Gray muovikuori. Muovikuoressa on siisti "timanttikuviointi" (joka ei tässä kuvassa oikein näy huonon valaistuksen takia), ja nahkakuoren tekstuuri on erittäin selkeä ja sormin tuntuva

 

covers.jpg

 

Kun nappasin luurin käteeni, kiinnitin huomiota muutamaan seikkaan verrattuna edelliseen G3 malliin. G4 on hieman enemmän käyristetty ja pyöristetty joka puolelta, ja se on pikkuisen isompi kuin G3. Kuitenkin muotonsa vuoksi kokoeroa ei juurikaan huomaa, vaan luuri kulkee taskussa aivan yhtä näppärästi ja sitä on jopa helpompi käyttää yhdellä kädellä kuin G3:sta, kiitos kaarevamman muodon ja nahkakuoren.

 

side-by-side.jpg

 

Luurin hienoisen kaarevuuden huomaa hyvin, kun sen laittaa näyttö alaspäin pöydälle ja napsauttaa näytön päälle. Näyttö ei ota kiinni pöydän pintaan ja valo näkyy pöydän ja luurin välistä selkeästi paljaalla silmällä.

 

curve.jpg

 

Näytöstä puheenolle, se on todellakin huikea!

Tarkkuus ja koko ovat samat kuin G3 mallissa, mutta LG:n lupausten mukaisesti siitä on saatu vielä tehtyä hitusen verran parempi niin kirkkauden, selkeyden kuin värienkin puolesta. Tätä näyttöä on todellakin ilo katsella!

 

Yksi eniten odottamiani parannuksia G4:ssä edelliseen malliin nähden, on sen kamera. Sen tarkkuus on nostettu 16 Megapikseliin (G3: 13 Mpix), kuvanvakaaja on saanut parannuksia ja mikä tärkeintä, objektiivin valovoima on kasvanut huikeaan f1.8 arvoon (G3 f2.4). Tämä tarkoittaa sitä, että kameralla saa kuvia huonommassa valossa, syväterävyyden hallinta on parempaa ja sillä saa muotokuvissa tehtyä kauniimpia pehmennyksiä kuin lähes millä tahansa muulla kännykällä. Nämä ovat paljon kuvaaville käyttäjille erittäin huomionarvoisia asioita. Myös G3:sta tutut kaksisävyinen salama ja lasertarkennussensori löytyvät edelleen kameran takaosasta. Korjaus: G4:ssä ei ole dual-led salamaa, vaan normaali yksiledinen salama ja sen alapuolella on toisen ledin paikalla Color Spectrum Sensor, joka auttaa värien osumista kohdilleen myös huonossa valaistuksessa.

 

camera.jpg

 

Paljoa en ole vielä kerennyt luurilla kuvaamaan, mutta muutaman pikaisen näpsyn perusteella tykkään kamerasta todella paljon. Myös luurin kamerasoftaa on parannettu, ja siitä löytyy kolme eritasoista käyttöliittymää, Simple, Auto sekä Manual.

 

Hyvän kuvan kameran mahdollistamasta syväterävyyden hallinnasta voi katsoa alta. Kuvassa ainoastaan keskellä punaisella merkattu alue on fokuksessa, ja kaikki sen etu- ja takapuolella on tarkennusalueen ulkopuolella. En ole koskaan nähnyt aiemmin kännykässä näin kapeaa syväterävyysaluetta. Negatiivisena puolena mainittakoon se, että G4 tuntuu pakkaavan kuvia aika raskaalla kädellä, ja katsoessa kuvia täydessä koossa on pakkauksen jäljet nähtävissä helposti.

 

flower.jpg

 

Yhteenvetona voisin sanoa, että ensifiilikseni luurista ovat erittäin positiiviset. Laite tuntuu laadukkaalta, se on vielä näppärän kokoinen ja se tarjoaa jouhevaa käyttökokemusta erinomaiselta näytöltä. Nahkaiset vaihtokuoret ovat luurin oma erikoisuus, ja ainakin itse pidän nahkaisen kuoren tuntumasta todella paljon.

 

Päivittelen ketjuun uusia juttuja sitä mukaa kun kirjoittamisen arvoisia asioita kertyy sopivasti kasaan. Jos jotakuta kiinnostaa jokin erityinen aihealue, tai teillä on muuten kysyttävää luurista niin heitelkää ehdotuksia ja kysymyksiä tänne ketjuun. Otan ehdotukset mahdollisuuksien mukaan huomioon luuria testaillessani ja pyrin vastaamaan esitettyihin kysymyksiin kohtuullisen ripeästi.

Vastaa
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 7 kpl

3/40

Myöhemmin tänään myös omia ensifiiliksiäni uudesta LG:stä 🙂

Vastaa
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 7 kpl

4/40

 

20150621_214338.jpg

 

Hei vain! Nyt olisi sitten luvassa minultakin ensifiiliksiä tulossa uudesta LG G4 -luurista. Sain puhelimen käsiini torstaina juuri ennen juhannusta ja postin sulkeutumista. Valitettavasti nykyisessä Xperiassani on pienempi SIM-kortti kuin LG:ssä, joten pääsen testailemaan puhelinta toden teolla vasta tällä viikolla, kun käyn vaihtamassa vielä SIM-kortin itselleni (toisaalta voi olla onnikin, etten juhannukseksi kerinnyt saada uutta puhelintani menoihin mukaan..). Mutta pääsin kuitenkin hypistelemään puhelinta jo viikonlopun aikana; testailemaan käyttöjärjestelmää, kameraa ja niin edelleen. 

 

Itsestäni voisin kertoa sen verran, että olen pian 24-vuotias nuori nainen, jolla on aiemmin ollut käytössään iPhone (3G ja 4) ja nyt muutaman kuukauden Sony Xperia Z3 Compact. Puhelimeltani toivon vähintään hyvää akun kestävyyttä ja käyttöjärjestelmän sujuvuutta ja helppoutta. Kaikkein suurimpana kriteerinä nykyisen puhelimeni valinnassa oli kuitenkin hyvä kamera, sillä bloggaan, ja puhelimen kamera on kuitenkin se, joka on aina mukana. 

 

20150621_214707.jpg

 

 Ensivaikutelmalta G4 vaikuttaa todella hyvältä. Puhelin on yksinkertainen ja tyylikäs. Olen karsastanut suuria näyttöjä ja puhelimia, sillä koen että haluaisin pystyä käyttämään puhelinta myös yhdellä kädellä. LG kuitenkin onnisuu kaarevalla muotoilullaan saavuttamaan hyvän tuntuman myös yhden käden käytössä. Paketin mukana saapui niin ”tavallinen” takakuori kuin myös nahkainen takakansi, jonka vaihdoinkin omaani saman tien. 

 

 20150621_214755.jpg

 

Nahkainen takakuori on mielestäni hyvä juuri tuntuman kannalta - puhelin istuu paremmin käteen, eikä lipsu niin herkästi kuin liukkaat kollegansa. Itse tykkään käyttää kunnon puhelinkoteloita, jolloin puhelin on paremmin suojassa, ja sellainen lähti myös tätäkin puhelinta varten tilaukseen viikonloppuna. Siihen asti täytynee yrittää varjella puhelinta ja erityisesti näyttöä muilla keinoin. Näyttö tässä puhelimessa on suuri 5.5” näyttö, joka lupaa olla ja onkin hyvin tarkka. Kameran ominaisuuksista kerron enemmän seuraavassa osassa, mutta mitä kerkesin viikonlopun aikana kameraa kokeilla, on se kyllä puhelinkameraksi huikea! Pidin jo Xperiani kameraa erinoimaisena, mutta ainakin nopealla kokeilulla se kalpenee G4:n rinnalla. Itselleni uutena juttuna oli se, että LG:ssä ei ole puhelimen sivuilla ollenkaan nappeja, vaan virtanäppäin ja äänenvoimakkuussäätimet olivatkin puhelimen takana suoraan kameran alapuolella. Tämä on mielestäni hyvä ominaisuus, sillä näppäimet ovat suuremmat, kun ne ovat takakuoressa. Ne on helpompi löytää ”näppituntumalla” myös esimerkiksi sellaisissa tapauksissa, kun pyöräilee ja haluaa säätää äänenvoimakkuutta musiikkia kuunnellessa. 

 

Ensituntumalta G4 onnistuu mielestäni lunastamaan lupauksensa LG:n uutena lippulaivapuhelimena ja odotankin mielenkiinnolla kuukauden testijaksoa. Palaan parin viikon päästä kertomaan kokemuksiani, kun käyttökokemusta on kertynyt hieman pidemmältä ajalta. So far so good! 

 

Täällä vielä tarkemmat tekniset tiedot LG:n sivuilta. 

 

Ihanaa kesää! 

 

-Kaisa (http://www.lily.fi/blogit/ambitions)

 

 

 

Vastaa
Highlighted

Kunniajäsen
Viestejä 1 279 kpl

5/40

Sen verran paljon tullut tuon uuden luurin kameralla jo leikittyä, että voisin siitäkin vähän jo kirjoitella ja laittaa tänne muutaman testikuvan joita olen ottanut. Nämä ovat todellakin testikuvia, eivät kauniita, mutta niillä on tarkoitus 😉 Laitan sitten myöhemmin niitä kauniimpia kuvia tänne, mutta tämä postaus on vähän teknisempää sisällöltään.

 

Miten sen nyt lyhyesti sanoisi. Kamera on sanalla sanoen loistava. Tai erinomainen. Mahtava. Ainakin paras mitä ikinä olen itse nähnyt. Myös muut joille olen kuvia näyttänyt, ovat olleet vaikuttuneita kuvien laadusta.

 

Laitetaan tähän vähän speksejä niille, jotka spekseistä pitävät

 

Takakamera (pääkamera)

- Tarkkuus 16 Megapikseliä (kuvien koko 5312 x 2988)

- Kennon koko 1/2,6"

- Valovoima f1.8

- Led-salama

- Lasertarkennus

- Infrapunaa käyttävä väritunnistin

- Optinen kuvanvakaaja

- Automaatti- ja manuaalikuvaustilat

- Voit tallentaa pelkästään JPG-kuvan, tai RAW (.dng) ja JPG-kuvan

- Videokuvaa voi tallentaa HD, Full HD sekä UHD tarkkuuksilla, tai "slow motion" videota

 

Etukamera ("selfie-kamera")

- Tarkkuus 8 Megapikseliä (kuvan koko 3264 x 1836)

- Valovoima f2.0

- "Selfie-salama" joka näyttää näytöllä valkoista valoa kuvattavalle kohteelle

 

Takakamera

 

Kuten sanottu, G4:n takakamera on ehdottomasti paras mitä olen ikinä nähnyt kännykässä. Erittäin valovoimainen f1.8 optiikka yhdistettynä 16 Megapikselin suurehkoon 1/2,6" kennoon ja loistavaan kameraohjelmistoon antavat hyvän lähtökohdan luurin käyttämiselle kamerana.

 

Kuva-ala ja syväterävyys

Testieni perusteella kameran lähin tarkennusetäisyys on n. 6 cm, joten kameralla pääsee aika lähelle kohdetta. Jokainen järjestelmäkameralla kuvaava myös tietää mitä f1.8 valovoima tarkoittaa syväterävyyden osalta. Sen hallinta on kännykkäkameraksi todella hyvällä tolalla, ja kameralla saakin tehtyä kauniita sumennuksia ja tuotua kohteen esiin taustasta.

 

Laitan alle yhden testikuvan, jossa on kuvattu normaalia viivotinta (tylsää, tiedän, mutta se kun on hyvä mitta-asteikko 😉 ). Alemmassa kuvassa on kameran vaakasuuntainen kuva-ala (n. 8 cm) ja ylemmässä viistosta kuvattuna syväterävyysalue (menee noin 6-9 välillä)

 

mittoja.jpg

 

Kuvanlaatu ja tarkkuus

Testailuni myös osoittivat, että kamera tekee suhteellisen siistä jälkeä, ja kuvanlaatu on hyvää myös täydellä tarkkuudella katsottaessa.

 

Alla kuva pöydällä nököttävästä Raspberry Pi minitietokoneesta, ja pikkukuvassa on 100% tarkennus punaisella merkatusta alueesta, jossa piirilevyn painatukset ja yksityiskohdat ovat siististi näkyvissä. Ei huono suoritus normaalissa toimistovalaistuksessa ilman salamaa!

 

RasPi.jpg

 

Kamera-ohjelmisto

G4:n oma kameraohjelmisto saanut vähän lisäpuhtia G3:een verrattuna. Mukaan on tuotu täysi manuaalitila sitä kaipaaville, sekä siellä mahdollisuus kuvata myös RAW-kuvia .dng-muodossa. JPG-kuvat ovat näyttäneet olevan kooltaan 4,5 - 5,5 Megatavun kokoisia, ja RAW-kuvien koko on 19 Mt. Eli jos kuvaat JPG+RAW -tilassa, voi jokainen räpsy viedä luurista jopa 25 Mt tilaa.

 

Automaattitila on nopea ja helppokäyttöinen. Siellä voi valita käytetäänkö salamaa vai ei, sekä valita rattaan takaa apuristikon päälle/pois, ajastetun laukaisun, äänilaukaisun, kuvamuodon sekä HDR-kuvan päälle/pois. Mode-napin takaa voi valita Dual-moden (sekä taka- että etukameran näkymä samaan kuvaan) tai panoraamakuvauksen. normaalin Auto-moden sijasta.

 

Videokuvaus käynnistyy suoraan videokamera-painikkeesta.

 

automode.jpg

 

Yläkulman kolmen pisteen takaa pääsee valitsemaan myös Simple-tilan, jossa kamera tarkentaa ja ottaa kuvan kohdasta johon kuvaaja sormella koskee. Samaa reittiä pääsee myös monipuolisen Manual-tilaan, joka tarjoaa täydet käsisäädöt kuvan asetuksille.

 

manualmode.jpg

 

Manuaalitilasta löytyy säädöt seuraaville asioille

WB= Valkotasapaino

MF = Manuaaliinen tarkennus

+/- = Valotuksen korjaus

ISO = herkkyyden säätö

S = Suljinnopeus

AE-L = Exposure Lock lukitsee säädöt

 

Esimerkiksi valkotasapainon säätö on hyödyllinen monesti jos kameran automatiikka ei saa valkoisen tasoja kohdilleen erilaisissa valaistuksissa. Alla kolme eri säädön arvoilla otettua kuvaa, joista saa käsityksen siitä miten valkotasapaino vaikuttaa kuvan väreihin. Pöytätaso on valkoinen ja näppäimistö harmaata alumiinia valkoisilla napeilla.

 

WB.jpg

 

RAW-kuvat

Monet manuaalisäätöjä kaipaavat ihmiset kaipaavat myös mahdollisuutta saada kuvansa käsittelemättöminä RAW-kuvina kännykästä ulos. G4:n kanssa tämä on mahdollista, ja kuvat saa ulos .dng formaatissa. RAW-kuvan tarkoitus on siis tallentaa pelkkä sensorin tuottama kuvadata ilman JPG-pakkausta sekä muuta kameran tekemää terävöittämistä, värisäätöjä ja muita käsittelyjä.

 

G4 tekee kohtuullisen mukavaa jälkeä suoraan JPG-asetuksellakin, joten itse tuskin tulen paljoa RAW-kuvia käyttämään. Mutta joskus tällekin voi olla tarvetta, jos esim. valotuksia ja valkotasapainoa ei saa hankalassa paikassa kohdilleen. Niitä voi RAW-kuvista sitten muutella jälkikäteen.

 

Alla olevassa kuvassa näkee vähän osviittaa siitä, miten kamera kuvia käsittelee ennen kuin lopullinen JPG-kuva on valmis. Kuvan vasen puoli on RAW-kuvasta käsittelemättömänä tallennettu ja oikea puoli on kameran tallentama JPG. Havaittavissa on melko paljonkin terävöittämistä ja sävyjen sekä kontrastin säätöä.

 

rawjpgComparison.jpg

 

 

Etukamera

 

G4:n etukamera taitaa pyyhkiä pöytää oikeastaan kaikkien muiden puhelimien etukameroilla. Se painii monessa mielessä jopa samassa sarjassa kuin useiden hyvienkin puhelimien pääkamerat. Esimerkiksi Androidcentral tetasi G4:n etukameraa OnePlus Onen, Nexus 5:n, Moto X:n ja One M8:n takakameroita vastaan, todeten sen olevan laadultaan hyvin lähellä niitä.

 

Itse en mikään kova selfieiden räpsijä ole, joten laadukas etukamera on itselleni extra ominaisuus. Muutamien testien perusteella kuvanlaatu kuitenkin vakuuttaa, ja verrattuna vaikkapa G3:n etukameraan on se parantunut aivan huikeasti. Huomionarvoista on myös, että G4:n etukameran optiikka on valovoimaisempi kuin viime vuoden lippulaivamallin G3:n pääkameran (G4 etukamera f2.0 vs G3 takakamera f2.4).

 

etukamera.jpg

Vastaa
Highlighted

Kunniajäsen
Viestejä 1 279 kpl

6/40

Ajattelin tässä pikaisesti vielä pureutua luurin eri värivaihtoehtoihin.

Nahkakuorista malliahan on saatavissa mustana (kuten testilaitteet), ruskeana ja punaisena. Itse tykästyin heti lanseerauksen yhteydessä ruskeaan väriversioon, koska siinä oli mielestäni vähän enemmän sitä "wow-faktoria" kuin muissa värivaihtoehdoissa. Tietysti joku voi digata sitä punaistakin, mutta ei se ehkä ihan mun juttu ole kuitenkaan 😄

 

Joten, tuumasta toimeen ja etsimään vaihtokuorta mustaan testilaitteeseen. Pienen etsiskelyn ja muutaman päivän odottelun jälkeen saapui ruskea nahkakuori postiin. Vaihdoin tietysti uuden kuoren välittömästi paikalleen, ja luulen tuon mustan kuoren jäävän varaosaksi, on tuo ruskea niin paljon enemmän oman maun mukainen! Itselleni eivät enää kokomustat puhelimet oikein uppoa, niitä sai käyttää riittävästi jo mobiiliaikakauden alkupuolella kun muita vaihtoehtoja ei ollut olemassakaan. (ja jos joku meinaa kuitata tuosta yhden kuvan musta/harmaasta iphonesta, niin se on työnantajan puhelin, ei oma 😉 )

 

Alla kuva ruskeasta takakuoresta, sävyä voi verrata meikäläisen vielä kevätkalpeaan käteen.

 

handus.jpg

 

Kuten kuvista aiemmin päättelinkin, on ruskean kuoren tuntuma aika erilainen kuin mustan. Mustassa teksturointi on paljon tuntuvampaa, ja se on pinnaltaan kovempi. Musta kuori tuntuu mielestäni jopa vähän muoviselta kovuutensa takia. Ruskea kuori taas on pehmeämpi ja sileäpintainen, erittäin miellyttävän tuntuinen kädessä. Tosin tässä on huonona puolena se, että ruskea kuori luultavasti ottaa naarmuja helpommin kuin musta. Aika näyttää miten kuori kestää. Onhan minulla sitten musta vielä varalla jos ruskea ei kestä käytössä. Alla lähempää kuvaa kuorten pinnoista.

 

vertailu.jpg

 

Ruskean kuoren kanssa luuri saa myös sivuprofiiliinsa uutta näköä, koska kaarevan muotoilunsa ansiosta kuori näkyy ihan kivasti luurin ollessa pöydällä.

 

profiili.jpg

 

Pistetään tuohon vielä lopuksi tuollainen side-by-side kuva näistä kahdesta nahkakuoresta. Itse pidän ruskaa kuorta kyllä selkeästi tyylikkäämmän ja arvokkaamman näköisenä. Se myös näyttää omaan silmääni viimeistelyn kannalta siistimmältä kuin musta kuori.

 

vierek.jpg

Vastaa
Highlighted

Vakiokalustoa ☆☆
Viestejä 474 kpl

7/40

punainen nahkakuori on ihan mukava näin   pirteistä väreistä  tykkävänä  jotenkin    ruskee ja musta on   niin tavallisia värejä

Vastaa
0 tykkäystä
Highlighted

Konkari ☆
Viestejä 1 234 kpl

8/40

Ruskean rinnalla tuo musta näyttää ihan keinonahalta.

Vastaa
0 tykkäystä
Highlighted

Yhteisömanageri
Viestejä 4 049 kpl

9/40

Nämä on makuasioita mutta tuo ruskea takakuori osuu kyllä omaan silmään ihan kympillä! Vitsi tuo on hieno!

 

Sain omani testilaitteeni myöskin mustana, vähän harmitti kun ei tullu ruskea mutta näillä mennään 🙂

Kamerasta tässä ketjussa on jo kjns ja noorkaisa kertoneet ja sitä ei voi kyllä olla liikaa hehkuttamatta! Ajattelin kuvata pienen videon aiheesta G4:n kamera, esittelen siinä muutamia juttuja ja tuon esille sitä mikä siinä on niin hyvää. Ja siinähän on paljonkin hyvää 🙂

 

Vastaa
0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 7 kpl

10/40

Ois aika kirjoitella kokemuksia LG:stä näin parin viikon käytön jälkeen. Nimimerkki Kjns tuossa aiemmin käsitteli luurin kameraa niin tyhjentävästi, että mulla ei oikeestaan oo siihen ihan valtavasti mitään uutta annettavaa, paitsi pakko myös pureutua vähän tuon kameran etukameran eli niin kutsutun ”selfie”-kameran ominaisuuksiin, joka ehkä ainakin nuorempia käyttäjiä kuitenkin kiinnostaa. Myös etukamera on tässä luurissa ihan älyttömän hyvä, ja siinä on pari ominaisuutta hyvän kuvanlaadun lisäksi, jotka haluaisin tässä vaiheessa nostaa esiin.

 

  1. Kameran voi laukaista saman tien paitsi sanomalla ”cheese”, ”whiskey” ja muutamat muut ennaltamäärätyt sanat (tämän toiminnon saa myös pois päältä), myös kolmen sekunnin laukaisuajalla nostamalla käden kuvaruutuun ja käyttämällä kättä nyrkissä. Neljän kuvan putken voit ottaa käyttämällä kätta kahdesti nyrkissä, jonka jälkeen kamera laskee kolme sekuntia ja ottaa neljä kuvaa. Ei siis välttämättä tarvitse painaa kameran nappia. Kätevää!
  2. Etukameran saa näyttämään valoa kasvoillesi, joka mahdollistaa etukameran käytön myös hämärämmässä tilassa. Olihan tätä pakko kokeilla! Allaoleva kuva on otettu pilkkopimeässä huoneessa (kuva rajattu). Ei paha ollenkaan!

20150708_215534.jpg

 

Okei, siinä siis pari syytä miksi tämän luurin etukamera on myös parempi kuin aiemmat testaamani. Lisäksi takakamera on tosiaan puhelimen kameraksi huikea, kuten on tässä jo puhuttukin. Olen kuvaillut kaikki kuvat nyt parin viikon ajan blogiin tällä, ja hyvää jälkeä on tullut (tekstin lopusta löytyy linkkiä blogiin, josta löytyy enemmän kuvia). Tykkään myös siitä, että tarkennus on todella hyvä ja ”luonnollinen”, kuten kjns tuossa jo aiemmin esittelikin. Luonnollisuudella tarkoitan sitä, että esimerkiksi Xperiassa on ominaisuus, jolla taustan voi sumentaa, mutta se sumentaa sen sitten ihan täysin. Tässä tarkennus ja taustan sumennus oikeasti toimii näpäyttämällä haluttua tarkennuskohdetta, ja se voi olla joko kuvan etu- tai taka-alalla. Alla havainnollistava esimerkki (kuvat tässä arvostelussa ovat muuten käsittelemättömiä, paitsi tuo ekan kuvan rajaus.) 

 

combined.jpg

 

Ostin myös puhelimeeni suojaksi saman tien puhelinlompakon, koska olen toisinaan melkoinen rähmäkäpälä. Kiitos noiden puhelinkoteloiden oon omistanut älypuhelimen 7 vuotta, eikä mulla kertaakaan ole tullut näyttöön särön säröä. Ton sivulle aukeavan puhelinlompakon kanssa ne takana olevat napit kuitenkin aiheuttaa välillä pientä hankaluutta, sillä ne jäävät läpän taakse piiloon ja niitä on sieltä hiukan hankalampaa painella kuin sivulla olevia nappeja. Puhelimen suuruus myös konkretisoituu heti enemmän kun siihen laittaa vielä kotelon päälle. Mutta itsellä puhelin on yleensä laukussa tai takin taskussa, johon se kuitenkin mahtuu paremmin kuin hyvin. 

 

Akun kestävyys puhelimessa on ainakin itselle ihan riittävä, parhaimmillaan yön jälkeen ladattuna (vähäisellä käytöllä) akkua on illalla ollut jäljellä vielä noin 80% ja aktiivisellakin käytöllä (4G koko ajan päällä, automaattiset päivitykset, somettaminen, kuvaaminen ym) akku kestää hyvin päivän ja yleensä akkua on ilalllakin vielä yli 20% jäljellä. Säästäväisellä käytöllä sain akun kestämään 3 vuorokauden reissun lataamatta puhelinta.

 

Harmaita hiuksia aiheutti itselleni herätyskellon äänen ja voimakkuuden vaihtaminen. Yritin googletella ensin suomeksi sitä, miten herätyskellon ääntä voisi muuttaa, sillä oletusääni oli varsin raivostuttava (herätti kyllä saman tien joten siinä mielessä hoiti hommansa). Yritin etsiä kaikki valikot läpi, mutten löytänyt sitä, mistä herätysäänen saisi vaihdettua. Lopulta vaihdoin googletteluni kieleksi englannin ja vastaus löytyikin joltakin keskustelupalstalta jossa joku ihmetteli samaa juttua! 

 

Screenshot_2015-07-10-16-37-05.png

 

Herätyskellon valikko näyttää siis tältä, ja en tiedä olenko ainut, mutta täytyy myöntää, ettei tullut mieleenkään että tuosta voisi vielä scrollata alaspäin ?! Sieltä kuitenkin löytyi lisää valikkoja, mistä löytyi myös hälytysäänen vaihtaminen, jes!

 

Vaikka aiemmin en ole näin suurta puhelinta halunnut, on suuressa näytössä kyllä ehdottomasti puolensa! En ole esimerkiksi ikinä tykännyt käyttää puhelimen kalenteria, mutta nyt on oikeestaan aika kiva kun kuukauden menot mahtuu näkymään kaikki kätevästi näytöllä, lisäksi kotinäyttöön saa ”viikko”-widgetin, joka näyttää sen viikon merkinnät. Pieniä, mutta hyödyllisiä juttuja. Ja vielä kun se google-tilin kautta päivittyi joka paikkaan ja merkitsi myös ostamani lennot Gmaiista suoraan kalenteriin (älkää kysykö miten, koska en edes halua tietää..)

 

Screenshot_2015-07-10-16-58-13.png

 

Muutenkin kaikin puolin puhelin ja käyttis toimii hyvin ja sujuvasti, ainoastaan ruudun lukituksen avaaminen, joka on mulla 4-numeroinen koodi, tuntuu välillä vähän hitaasti reagoivan kosketukseen. Koodi siis tulee pienellä viiveellä siitä kun oon painanut näppäimiä. Täytyy ehkä kokeilla onko sama myös kuvio- tai sanalukituksessa. 

 

Kaikin puolin oon kyllä edelleen tyytyväinen tähän LG:hen, ja aika vahvasti alkais näyttää siltä että Xperia on se, joka lähtee tämän kokeilujakson jälkeen myyntiin. Pitänee kuitenkin vielä katella seuraavat pari viikkoa, kuinka käy! 🙂

 

  • Kaisa 

http://www.lily.fi/blogit/ambitions

 

Vastaa
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.