Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 64908
Kirjoituksia 176515

LG G4 käyttökokemuksetHighlighted

LG G4 käyttökokemukset

Yhteisömanageri
Viestejä 4 049 kpl

LG G4 käyttökokemukset

1/40

LG:n lippulaivapuhelin on pian täällä! Tähän ketjuun keskustelut miltä G4 -puhelinta tuntuu käyttää ja millainen laite on kyseessä 🙂

 

LGG4_H815_leather_brown_black_red.jpg

Vastaa
0 tykkäystä
39 vastausta
Highlighted

Kunniajäsen
Viestejä 1 279 kpl

11/40

Noniin, vajaa kolmisen viikkoa GeeNelosen kanssa takana.

Täytyy kyllä sanoa, että olen erittäin tykästynyt tähän puhelimeen. Etenkin tuon miellyttävämmän ruskean kuoren kanssa tätä on kyllä ilo katsoa ja käyttää. Pikkuisen aikaa kun tuota ruskeaa kuorta on käyttänyt, niin siihen on tullut sellainen oikein mukava nahan fiilis. Tykkään!

 

lockscreen.jpg

Kuten jo aikaisemminkin sanoin, on puhelimen näyttö suorastaan huikea. Sitä ei aina aktiivisesti ajattelekaan kuinka hyvä tuo näyttö on, kunnes ottaa jonkun vähän heikomman puhelimen käteen. Tai vaikka katsoo kannettava näyttöä niin hetkeksi tulee aina sellainen "mikä tätä näyttöä vaivaa" fiilis 😄

 

Mitä näytön toimivuuteen tulee, niin ongelmia kosketuksien perillemenon kanssa ei kyllä käytössä yleensä tule. Ne ongelmat mitä itse olen kohdannut, johtuvat lähinnä puhelimen kaarevasta takakuoresta.

 

Itse kun olen tottunut napauttamaan knock-onilla näytön päälle luurin ollessa pöydällä, ja tämä tuppaa heilumaan kovin pahasti ellet napauta näyttöä aivan keskelle. Näytön kosketussensori tuntuu myös olevan hyvin tarkka, ja kosketus osuu hyvin oikeaan paikkaa.

 

Puhelimen avaamisesta puheenollen, G4:ssä kuten monessa muussakin Android-luurissa, on näppärät oikopolut lukitusnäytön alalaidassa, joista saa usein käytetyt softat avattua pyyhkäsisemällä. Itse olen lukinnut näytön pin-koodilla, ja ottanut Smart Lock ominaisuuden käyttöön, joka avaa lukituksen automaattisesti jos Pebbleni tai auton handsfree ovat yhdistettynä puhelimeen.

 

 

Tuosta puhelimen kamerasta jaksan edelleenkin olla todella vaikuttunut, eikä sitä oikein voi liikaa kehua. Kamera myös käynnistyy nopeasti, ja sen saa taskusta ottaessa nopeasti käynnistettyä joko lukitusruudun oikopolusta, tai napauttamalla alempaa äänenvoimakkuusnappia kaksi kertaa. Myös tarkennus on nopea, ja osuu hyvin kohdalleen, hyvä valovoima taas tarkoittaa hyvässä valossa nopeaa suljinaikaa. Näiden ominaisuuksien ansiosta esimerkiksi kukassa pörräävästä mehiläisestä tai lehdellä istuvasta vikkelästi karkaavasta kukkakärpäsestä saa otettua kuvan kesämuistoihin.

 

Mainittakoon vielä, että värikkäimmät ja monipuolisimmat ottamani kuvat ovat tähän mennessä olleen yli 7 megatavun kokoisia, eli kuvat voivat viedä yllättävän paljon tilaa vaikkapa sähköpostilla lähetettynä.

 

ampsu.jpg

 

karpanen.jpg

 

Syy, miksi itse pidän suuresti Android-puhelimista, on niiden kustomoitavuus. Voit muokata hyvin helposti puhelimen toiminnallisuutta ja ulkonäköä sopimaan omiin tarpeisiisi. Itse vaihdoin hyvin nopeasti LG:n vakio kotinäkymän Nova Launcheriin, joka tarjoaa laajempia ominaisuuksia, kuten vaikkapa ikonien muuttamisen erilaisiin. Samalla vaihtui myös LG:n oma kello-widget Chronus Flexiin, joka mielestäni on ehkä se paras kello-widget mitä puhelimeen voi saada.

 

Androidissa myös sisällön jakaminen - esimerkiksi kuvien jako galleriasta - on huomattavasti monipuolisempaa kuin vaikkapa iPhoneissa. Jako-painikkeesta saa heti pitkän listän ohjelmia, joiden kuvan voi jakaa/lähettää. Jos puhelimissa on nfc-tuki, voit myös jakaa kuvan suoraa puhelimesta puhelimeen Android Beamilla tuomalla lähettävän ja vastaanottavan puhelimen selät vastakkain. Helppoa ja nopeaa!

 

main.jpg  share.jpg

 

Yleensäkin G4:n käyttö on miellyttävää ja sujuvaa. Pätkimisiä tai nykimisiä ei oikeastaan esiinny ollenkaan, vaan puhelin toimii koko ajan vikkelän pehmeästi. Edellisen G3 mallin kanssa satunnaista nykimistä vielä esiintyi, mutta mikään sovellus tai nettisivu ei tähän mennessä ole saanut tätä luuria tukkoon. Tästä on kiittäminen ripeää kuusiytimistä suoritinta ja 3 Gt RAM-muistia

 

Koska tallennustilaa on jo vakiona 32 Gt, ei se aivan heti käy ainakaan itselläni pieneksi. LG on kuitenkin mukavasti varustanut puhelimen vielä microSD-korttipaikalla, joten isommankin musiikki- tai videokokoelman voi ottaa mukaan kun laittaa tavaran erilliselle kortille.

 

Akkukesto G4:ssä on kohtuullinen. Yleensä päivän jälkeen itselläni on akkua jäljellä 30-50%. Aktiivisempina päivinä akku voi mennä sinne 15% tienoillekin, ja taas hiljaisempina päivinä sitä on jäljellä jopa 60% päivän päätteeksi. Puhelimessa on jatkuva sähköpostien synkkaus päällä, sekä muutama pikaviestisovellus jotka ovat koko ajan verkkoyhteydessä, joten akkua kuluu vaikkei varsinaisesti mitään tekisikään.

 

Jos G4 olisi varustettu Full HD näytössä tämän Quad HD:n sijaan, akunkesto olisi luultavasti paljon parempi, mutta asiallista tasoa se on nytkin. Onneksi LG on varustanut akun  kohtuullisen suurella 3000 mAh akulla, pienempi ei tähän olisikaan riittänyt!

 

Päivittäisen käytön kannalta positiivisina asioina olen huomannut myös sen, että luurin äänenlaatu on erittäin hyvä, ja se tuntuu löytävän hyvin verkkoa haastavammissakin paikoissa. G4:ssä tuntuu olevan heikoilla alueilla aina palkki enemmän kuuluvuutta kuin G3:ssa.

 

Vastaa
Highlighted

Yhteisömanageri
Viestejä 4 049 kpl

12/40
Muistanko väärin, mutta etukameraa käytettäessä kuva on kokoruudun kokoinen? Olen vissiin jotain ruuvaillut koska kun nappaan etukameran käyttöon niin ruudussa näkyvä kuva on ehkä vain 1/4-osa koko ruudusta? Toki kuva jonka otan se on "normaalin" kokoinen mutta esikatselukuva on tosi pieni. Ja mielestäni alussa ei ollut näin, mitä asetusta olen siis ruuvannut vai muistanko väärin?

Eri asetuksia olen kyllä kahlannut moneenkin kertaan 🙂
Vastaa
0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 7 kpl

13/40

Sulla on Tero salama päällä! Etukamerassa kun salaman laittaa päälle, se näyttää valoa siitä ruudulta kasvoille, jolloin se itse kuvan koko pienenee. Ja kun ottaa salaman pois, niin oma pärstä näkyy taas koko ruudun kokoisena! 🙂

Vastaa
Highlighted

Yhteisömanageri
Viestejä 4 049 kpl

14/40
Noni, kiitos tiedosta @noorkaisa 🙂
Vastaa
0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 7 kpl

15/40

Nyt ois kuukausi yhteistä taivalta tämän LG:n kanssa takana ja niinhän siinä sitten kävi että alle puolen vuoden vanha Sony lähti vaihtoon ja tämä LG jäi pysyvästi käyttöön. Ylivoimaisesti suurin syy siihen oli tässäkin keskustelussa ylistetty kamera ! Ainut asia mitä oikeasti tähän LG:hen vielä kaipaisin olisi vesi- ja pölytiiviys. Muuten tää puhelin on kyllä aika lailla ylittänyt mun odotukset. 

 

Näytön kirkkauden automaattinen säätö toimii oikeasti hyvin. Myös parina aurinkoisena päivänä näytöstä on nähny oikein hyvin myös pihalla, eli näytön saa todella kirkkaaksi! Ja näyttö on tosiaan todella tarkka, kuten aiemmatkin käyttäjät ovat huomanneet. Tykkään myös siitä, että näytön saa käynnistettyä kaksoisnäpäyttämällä!

 

Näytön ”Smart Lock”-asetus on ihan älyttömän kätevä lisä. Käytännössä se siis toimii juurikin niin, että voit asettaa tiettyjä laitteita / paikkoja, joihin yhdistettynä puhelin ei kysy näytön lukitussalasanaa ollenkaan. Mulla on siihen liitettynä esimerkiksi kuulokkeet ja oma kotiosoite, jolloin kotona ollessani näytön avaaminen ei vaadi salasanaa. Ja on ainakin toistaiseksi toiminut erinomaisesti!

 

Pakko oikeasti vieläkin vaan hehkuttaa tuota kameraa. Oon testaillut sitä eri olosuhteissa ja yllättynyt aina positiivisesti. Myös hämärässä kuvaaminen onnistuu todella hyvin sekä salamalla että ilman salamaa. Olin tässä hiljattain melko kauniissa maisemissa auringonlaskun aikaan ja hyvin kyllä onnistui LG:lläkin tuon näkymän ikuistaminen. Kuvat muokkaamattomia  - ainoastaan oma nimi lisätty. Myös etukamera tässä on tosiaan ihan älyttömän tarkka. Lisäksi kuvia mahtuu puhelimeen kiitettävästi kun tallennustilaa on tosiaan se 32Gt. Ja myös muistikorttipaikka löytyy, joten tilaa riittää!

 

20150710_181059.jpg

20150713_154203.jpg

20150721_223621.jpg

 

Jos kuitenkin puhutaan vielä siitä, mihin puhelin on tarkoitettu, eli siitä soittamisesta, niin myös puhelinominaisuudet toimivat hyvin. Mua on monessakin älyluurissä ärsyttänyt se että näyttö ei sammukaan kun laitat luurin korvalle ja kohta painat korvallas kaverin puhelun pitoon tai jotakin muuta vastaavaa. Tässä tuota ei oo tapahtunut kertaakaan, vaan näyttö sammuu kiltisti korvalle siirrettäessä. Puhelin ei myöskään kuumu pitkienkään puheluiden aikana. Ainoastaan lompakkokoteloa käyttävänä on välillä hankalaa kun voimakkuudensäätönäppäimet ovat puhelimen takaosassa. Jos on ainoastaan yksi käsi käytössä, on voimakkuuden säätö hankalaa.

 

Puheluiden äänenlaatu on kuitenkin hyvä ja G4 löytää myös älyttömän hyvin verkkoa. Netti on toiminut myös sellaisissa paikoissa, joissa kavereilla ei pelannut netti ollenkaan. 

 

Yllättävän kätevä on ollut myös ”Smart Notice” -asetus, joka antaa vihjeitä ja neuvoja puhelimen käytöstä. Se vihjaa muun muassa jos on appseja, joita ei oo käytetty pitkään aikaan, jos joku sovellus syö paljon akkua tai kun on aika poistaa puhelimen välihistoria. Tykkään!

 20150721_224044_Pano.jpg

LG:ltä itseltään toivoisin vielä tietokoneelle sovellusta, jonka avulla puhelimen saisi yhdistettyä vaivattomasti Macbookkiin ja sitä kautta siirrettyä esimerkiksi kuvat ym koneelle ja koneelta puhelimelle. Kuvat onneksi varmuuskopioituvat suoraan Googlen pilveen, joten sen takia tämä ei ole itselleni ollut kynnyskysymys. Olen myös jotenkin onnistunut laittamaan LG Smartworldin (josta pääsee lataamaan teemoja ja muuta sälää) maa-/kieliasetukseksi espanjan (en ymmärrä miten oon sen tehnyt), ja nyt en enää voi muuttaa sitä ollenkaan. Se vähän nyppii! 

 

Kaiken kaikkiaan oon ollut todella tyytyväinen tähän puhelimeen. Toimii jouhevasti, ohjelmat ei pysähtele, kamera on huippuluokkaa puhelinkameraksi, akunkestävyys on erittäin siedettävällä tasolla, ja näyttö on iso sekä kirkas! Tykkään! 🙂

 

-Kaisa ( http://www.lily.fi/blogit/ambitions )

Vastaa
Highlighted

Kunniajäsen
Viestejä 1 279 kpl

16/40

Noniin, aika laittaa ilmoille loppusanat ajasta G4:n kanssa nyt kun lomakiireiltään ehtii hetkeksi koneen äärelle.

 

Aikaahan tässä on vierähtänyt jo yli kuukausi luurin kanssa, ja kokemus on ollut kaiken kaikkiaan positiivinen. En ole löytänyt puhelimesta oikeastaan mitään moitittavaa omassa käytössäni, ja ainakin omalla ranking-listallani G4 vei nyt Nexus 5:n paikan parhaana Android-puhelimena jota olen käyttänyt.

 

Olin jo testin alkuvaiheessa niin innoissani puhelimesta, että siitä tuli kirjoitettua paljon kokemuksia tänne jo aikaisemmassakin vaiheessa. Mielipiteeni ovat oikeastaan vain vahvistuneet testijakson loppuvaiheessa, eikä minulla mitään suurta lisättävää aikaisempiin juttuihin oikeastaan ole.

 

Sellaisen havainnon olen tehnyt, että nykyään tulee lähdettyä pelkkä kännykkä matkassa moneen paikkaan mihin ennen otti kameran mukaan 🙂 Esimerkiksi kesän (tänä vuonna vähäiset) lomareissut tuli kuvattua kännykällä minijärkkärin sijasta.

 

 

hel2.jpg

 

Jos tiivistäisin LG G4:n lyhyesti, sanoisin sen olevan erinomainen ja nykyaikainen lippulaivapuhelin. Siinä on riittävästi tehoa kaikkiin tehtäviin joita puhelimella yleensä tehdään. Tehokas suoritin ison muistin kanssa takaavat sujuvan toiminnan niin sovelluksissa kuin raskaita nettisivuja selatessa. Puhelimen erityisvahvuudet ovat erittäin hyviä kuvia tuottava kamera, sekä suuri ja tarkka näyttö.

Vastaa
Highlighted

Yhteisömanageri
Viestejä 4 049 kpl

17/40

Kiitos todella paljon @noorkaisa ja @kjns kattavista laite-esittelyistänne 🙂 Tämä oli Klaanin ensimmäinen testiskaba ja millaista jälkeä siitä syntyikään, JES!

 

Lisää käyttökokemuksia saatte toki kirjoittaa myöhemminkin, aina jos ja kun jotain ilmene ja tulee mieleen, ja muutkin G4:n käyttäjät tottakai yhtä lailla käyttökokemuksia kehiin 🙂

Vastaa
Highlighted

Vakiokalustoa ☆☆
Viestejä 474 kpl

18/40

 tietääkö  joku  miksi    tän puhelimen sähköpostiohjelma   muuttaa   osan nimestäni linkiksi

 ja tänään tuli alle vielä tämmönen

< p dir="ltr" style="margin-top:0;margin-bottom:0;">

alkuperäinen viesti näky oikein   lähetetyissä  viesteissä  

vastaaoottaja   näkee myös viestin  oudot merkit  ja nimen osittain linkkinä

Vastaa
0 tykkäystä
Highlighted

Kunniajäsen
Viestejä 1 279 kpl

19/40

Vaikuttaisi siltä, että jostain syystä osasta viestejä hajoaa html-muotoilu ja koodin tagit tulevat näkyviin. Mutta jos viesti näkyy sinulla lähetetyissä oikein, mutta väärin vastaanottajalla ja sitten hänen sinulle lähettämässään vastauksessa, voi ongelma olla myös toisen puolen puhelimessa/sähköpostiohjelmassa.

 

Tuota vikaa syntyy esimerkiksi silloin, jos käytettävä sähköpostiohjelma tekee vastauksessa alkuperäisen viestin lainaukselle jotain muutoksia. Sieltä saattaa silloin tippua vaikka rivin päätösmerkki pois jolloin osa koodista tulee näkyviin.

Vastaa
0 tykkäystä
Highlighted

Moderaattori
Viestejä 1 481 kpl

20/40

Ihan mahtavia arvosteluita olette kirjoitelleet. Näitä on kiva lukea. Nämä teidän laittamat kuvanäytteet osoittaa hyvin, kuinka loistava kamera tässä uudessa LG:n puhelimessa on 🙂

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.