Mobiililaitteiden tietoturva

  • 26 October 2019
  • 1 kommentti
  • 63 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Kuinka hyvin olet suojannut mobiililaitteesi suojakuoren ja panssarilasin lisäksi?


Onko tietoturva kunnossa? Vai voiko kuka tahansa milloin tahansa tunkeutua esim. puhelimeesi eikä siinä ole edes näppäinlukkoa hidasteena?



 


Puhelimeen ja tablettiin kannattaa laittaa mm. pin-koodi-, kuvio- tai sormenjälki-/kasvotunnistus. Myös kaksiosainen todennus kannattaa ottaa käyttöön.


 


Täältä löytyy vinkkejä suojaukseen Android laitteisiin : https://support.google.com/android/answer/6215472?hl=fi


 


Täältä löytyy vinkkejä Apple laitteiden suojaukseen : https://support.apple.com/fi-fi/HT204915


 


Myös erillinen tietoturva olisi hyvä olla, eikä maksa paljon. Esim. Telia turvapaketti : 


https://www.telia.fi/kauppa/palvelut/turvapaketti



 



 


Toki kannattaa käyttää ns. maalaisjärkeä eikä vaarantaa laitteitansa esim. lataamalla epäilyttäviltä sivuilta tuntemattomia ohjelmia taikka sovelluksia. Jos laitteeltasi löytyy epäilyttäviä sovelluksia niin ne kannattaa poistaa mahdollisimman pian ja tarvittaessa tehdä tehdasasetusten palautus, jolloin kaikki tiedostot häviää.


 


Minkälaisia vinkkejä sinulla on?



 


1 kommentti

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +13

Tämä onkin tosi tärkeä aihe! 


Nykyisin puhelimessa on käytännössä kaikki ja koko elämä. Itselläni on lukituksen poistokuvio käytössä, ja toki myös pin-koodi. Näyttökuviota turvallisemmaksi kokisin kyllä sormenjälkilukijan tai iiris-skannauksen, mutta jostain syystä nämä jääneet itselläni määrittelemättä :smileyembarrassed: Ehkä olisi nyt hyvä aika ennen kuin on liian myöhäistä ja puhelin vaikka varastettaisiin :smileyvery-happy:


 


Toki Turvapakettikin sitten käytössä, lähinnä verkkopankin ja verkkomaksujen vuoksi. Olen itse sen verran kova nettishoppailija että olen katsonut tämän tarpeelliseksi. :smileyhappy:

Vastaa