Samsung Galaxy S6 ja S6 Edge käyttökokemukset


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10329 kommenttia

Avataanpa ketju näille uutuusmalleille, näitä alkaa kohta tipahdella postista ennakkotilanneille sekä myymälöistä näitä alkaa kohta saamaan myös.


 


Kirjoitin joku aika sitten lyhyen blogikirjoituksen joka keskittyi lähinnä ominaisuuksiin ja yleiseen infoon, mutta nyt kun sain tämän kätösiini alkuviikosta niin pääsen kirjoittamaan ihan omakohtaisia käyttökokemuksia.


 


Ensi alkuun pakko todettava että tämä on niin muotoiluiltaan kuin materiaaleiltaan aivan täysi kymppi! Istuu tosi hyvin käteen, ja laatuvaikutelma mikä tulee sileistä kiiltävistä pinnoista on vaikuttava. Vaikka tässä on pyöristetyt reunat niin tämä pysyy hyvin kädessä ja se johtuu siitä että näytön ja rungon välissä on pieni pokkaus josta saa hyvän otteen. Lisäksi tämän koko puoltaa sitä että tätä on hyvä ja helppo käsitellä.


 


Joko mainitsin laatuvaikutelman? 🙂 Se on tässä aivan huippua, tämä tuntuu käsissä aivan kuin korulta ja johtunee siitä että myös takana on Gorilla-lasi. Eikä tämä myöskään nitise eikä natise.


 


Uusin Android on mukava ja helppo käyttää, en osaa erotella mitä eroa tässä on aikaisempiin verrattuna mutta tähän on päässyt helposti sisään pitkään iPhonea käyttäneenä. Puhelin ja näyttö reagoi painalluksiin välittömästi ja tarkasti, virhepainalluksia ei juuri tule ja jos tulee niin se johtuu tahmasormista 🙂 Ohjelmat aukeavat oikeastaan välittömästi, tehoa tuntuu olevan tässä laitteessa riittämiin.


 


Se mistä pidän tässä erityisesti on tämän kamera, aivan maagisen hyvä! Valottaa vakuuttavasti sellaisiakin kuvia joissa on samassa tummia sekä vaaleita kohteita, vaikka HDR ei ole päällä niin tummat kohteet eivät ole mustaa mössöä mutta toisaalta vaaleat kohteet eivät pala puhki. Ja kun kamerassa on paljon pikseleitä niin kuva on terävä ja sitä voi myös suurentaa/cropata paljonkin ilman, että tarkkuus siitä kärsii. Optinen kuvanvakain tuntuu toimivan myös hyvin.


 


Akunkestosta ei vielä hirmu paljon kokemuksia mutta tässä vaiheessa vaikuttaa olevan suht samaa tasoa iPhone 6 Plussan kanssa. Lataan tätäkin joka päivä, tosin käytänkin laitetta aika paljon mm. Spotifyn ja puheluiden kanssa sekä perus surffailuun.


 


Tässä pieni alustus aiheeseen, kerron sitä mukaa lisää kun kokemuksia kertyy itselle lisää. Te jotka saatte laitteen juuri hyppysiinne niin kertokaahan omia kokemuksianne, sana on vapaa :)


 


 


 


 


44 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Niin ja sormenjälkitunnistin toimii myös hyvin ja tosi kätevä tapa avata laite lukituksesta ilman että syöttää mitään koodeja.

Siis tämä on kaikilta osin ihan mieletön puhelin, sopiva käteen, hyvä näyttö, nopea, sormenjälki tunnistin toimii hyvin, kivasti muunneltavissa, kamera loistava, noin ensi kokeilulla, vielä kun perehtyy kaikkiin ominaisuuksiin, niin osaa kuvata 🙂.

 

No niin, vaikkakin laite nyt sitten lopulta onkin haettu kätöseen kilpailijan liikkeestä, niin vuorokauden jälkeen voisi ensikokemuksia hieman kirjoitella. Käytössä on nyt siis 64GB muistilla varustettu musta S6 Edge.

 

Ulkonäkö:

 

Jo laitteen pakkaus antoi laadukkaan pelkistetyn vaikutelman ja kun itse laitteen sitten sai paketista esille, niin kävi selväksi että tässä on nyt ensimmäistä kertaa älypuhelinten aikakaudella itselle sellaista WOU factoria ja reilusti. Musta, häivähdyksellä sinistä värinä korostaa tuota tyylikkyyttä jota laite henkii. Ei tosiaan nitise eikä natise mistään, todella jämäkästi rakennettu laite. Tuo laitteen keveyden tuntu Note 4:n jälkeen on huima, samoin tuo kaarevan näytön tuoma ohuuden vaikutelma. Lasipinnat saattavat tuntua hieman haasteellisilta ajatuksen tasolla, koska ovat siis lasia ja lasi vaikuttaa helposti särkyvältä ja liukkaalta. Uskallan sanoa muutaman Youtube videon nähneenä, että tuo GorillaGlass 4 on todella kestävä materiaali ja ennemmin nuo metallireunukset ottavat ne iskut vastaan, eikä tuo mielestäni ole mitenkään erityisen liukas pidellä, verrattuna esim. Sony Xperia Z3:n. Ja laite noiden videoiden perusteella vaikutti myös olevan tasapainotettu niin, että pudotessaan pyrkii kääntymään siten, että maahan osuessaan tulisi nuo reunat edellä Nuo metallireunukset ovat etupuoleltaan jokaisesta kulmasta aivan aavistuksen koholla, lieko sitten juuri tuon mahdollisen iskunkestävyyden turvaamiseksi. Lisäksi tuo alaosaan siirretty kaiutin on laadultaan yllättävän hyvä ja sijainniltaan huomattavasti parempi kuin se aiempi pohjassa ollut.

 

Näyttö ja kaarevat reunat:

 

Laitteen näyttöhän nyt ei laadullisesti tuohon Note 4 näyttöön ole kovinkaan erilainen, mutta sitten kuviin astuukin tuo kaarevuus joka itselleni luo joka kerta "hitto tää on hieno" ajatuksen mieleen. Värit ovat hyvät, enkä noita reunojen heijastuksiakaan mitä joillain foorumeilla ennen julkaisua tuli esiin ole nähnyt ainakaan häiritsevissä määrin omassa laitteessani.

Mitä sitten tulee noihin "edge" reunoihin ja niiden ominaisuuksiin, tässä käynyt selväksi, että tuo "people edge" on hyvä ominaisuus kun siitä nopeasti pääsee noihin suosikkiyhteystietoihin käsiksi, eikä tarvitse käyttää näyttötilaa lisäämällä yhteystietojen pikavalintoja sinne. Reunavalaistusta tuskin itse tulen käyttämään, hieno idea, mutta en vain näe itseäni laskemassa puhelintani aina näyttö alaspäin jonnekin. Informaatiosyöte on toinen, mikä nyt ei kovin käytännölliseltä vaikuta, ainakaan omaan käyttööni, nuo samat löytää nopeasti avaamalla laitteen ja käyttämällä sitä. Joten oikeastaan nykyisillä ominaisuuksillaan nuo reunat ovat käyttöä ajatellen aika turhat, ainoastaan people edge ja yökello jäävät omaan käyttööni. Mutta en tätä laitetta hankkinutkaan noiden reunaominaisuuksien takia, vaan siitä syystä että tämä näyttää ja tuntuu vain niin hemmetin paljon paremmalta verrattuna normaaliin S6 malliin.

 

Touchwiz, sormenjälkilukija ja teemat:

 

Tämän kommentoinnin voikin aloittaa yhdellä sanalla, Vihdoin! Nyt tämä TouchWiz toimii niin, ettei sen kanssa tarvitse aika ajoin menettää hermojaan, käyttöliittymä on sulava ja aivan pirun nopea. Ohjelmia on tosiaan karsittu pois paljon, ei tosin ihan niin rankalla kädellä kuin markkinointiin, mutta selkeästi kuitenkin. Kaikki asetusvalikot ovat nyt mielestäni todella selkeitä ja raikkaita. Tykkään tästä nyt todella. Ainoa mikä hieman harmittaa, että tästä versiosta on nyt poistettu mahdollisuus rullata aloitusnäyttöjä "ympäri", eli nyt joutuu sitten aina palaamaan selaamalla tai kotinäppäintä käyttäen sivujen alkuun.

Teemakauppa on luonnollisesti aika rajoitettu vielä näin heti myynninaloituksen jälkeen, mutta olettaisin että nyt kun tällainen ominaisuus on lisätty, näitä teemavaihtoehtoja alkaa myös tulla nopeaan tahtiin. Löysin itselleni sopivan teeman Brasilian rannoilta, vaihtamalla tosin sopivammat taustakuvat yms. siihen. Hyvä lisätty ominaisuus tämäkin joka tullee ottamaan paikkansa, kunhan kehittäjät pääsevät teemojen kanssa vauhtiin.

Erityinen hatunnosto ja erikoismaininta uudistetulle sormenjälkilukijalle, joka tuon aiemman täyden sheissen, eli S5:n ja Note 4:n pyyhkäisyversion jälkeen toimii tässä laitteessa nyt kuin ajatus, vailla virheitä, nopeasti ja joka kerta. Bravo!

 

Akku:

 

Tästä nyt on paha näin lyhyellä käyttökokemuksella mitään sanoa, kun tätä kokoajan näin alkuun räpeltää ja säätää mieleisekseen, mutta ei tämä juuri omasta mielestäni häviä tuon omalle kohdalle osuneen akkusyöppö Note 4:n akunkestolle, yön aikana ei akkua juurikaan kulunut, siinä missä notella saattoi mennä +-20% ja tuo pikalataus todella ON pikalataus, n.10min ja 40% lataantuu, joten ei tarvitse sen suhteen huolehtia, jos on pakko saada äkkiä laitteeseen virtaa. Itse kuitenkin luultavasti tulen käyttämään enemmän joko ihan normaalia laturia tai tuota langatonta latauskiekkoa. Tähän akkukestoonkin pitänee palata, kunhan tätä nyt on hetken aikaa käytellyt, mutta vaikuttaa ihan lupaavalta, mikä on helpotus ennakko odotuksiin nähden.

 

Lisävarusteet:

 

Ostin laitteen kanssa tuon Samsungin virallisen Clear Coverin, joka siis on läpinäkyvä muovinen kuori värjätyillä kulmilla, joka suojaa siis laitteen takaosan, kulmat ja piilottaa myös aikalailla tuon ulostyöntyvän kameraosan. Täytyy sanoa, että myös tämä on yksi harvoista kuorista, joka ei rumenna puhelinta vaan on myös aika jämäkkä ja hyvälaatuinen suoja. Osalle tämän Edge laitteen terävät reunat hieman häiritsivät ja käänsivät vaakakuppia tavallisen S6:n suuntaan, mutta tällä kuorella nuo terävät reunat saa pois ja laite tuntuu todella hyvältä kädessä. Tulee ehdottomasti käyttöön aina kun lähden liikkeelle, kotosalla ollessa luultavasti käytän ilman tuota kuorta.

Hankin mukaan myös tuon uuden langattoman lataus"kiekon" joka on myös todella tyylikäs ja laite toimii sen kanssa myös saumattomasti, hyvä lisä tuokin varsinkin nyt, kun ei tarvitse ostella erikseen mitään kuoria tuota mahdollisuutta varten.

 

Kameraa en ole tässä nyt vielä ennättänyt kokeilla, joten siihen palaan hieman myöhemmin. Ainoastaan sen verran sitä katsoin, että käyttöliittymä näytti varsin tyylikkään pelkistetyltä ja helppokäyttöiseltä sekin ja tuo kamera todella käynnistyy kotinäppäintä tuplaklikkaamalla "salamannopeasti", mikä sekin on hyvä juttu ajatellen ulkona liikkumista ja yllättäviä kuvauksenarvoisia tilanteita.

 

 

 

Kaikenkaikkiaan siis oikeasti ja rehellisesti ilman markkinointipuheita ja tietyn merkin fanittamista (on käyty läpi kaikki laitteet iPhonesta, HTC:n ja Sonyn kautta Samsungiin) sanoa, että tämä Project Zero oli todellinen Jackpot, sillä laite on timanttinen, niin laadultaan, ominaisuuksiltaan kuin käytettävyydeltäänkin ja se on todella upea myös katsella.

 

 

 

Oletteko saaneet ennakkotilaajina puhelimet Soneralta ja jos olette niin milloin olette varanneet puhelimet ja kumpi malli teillä siinä tapauksessa on.

Moi, itsellä on s6 32gb ja mielestäni akku menee melko nopeasti ihan perus käytössä. Onko yleistä vai jokin vika? Puhelin myös kuumenee hyvin herkästi joten tuntuu että jokin ei ole kunnossa. Muut toiminnot toimii kyllä hyvin ja moitteettomasti.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Kuinka nopeasti se kuluu, alle vuorokaudessa täydestä tyhjäksi vai? Kuulostaa äkkiseltään että puhelimessasi on jotain vikaa - toki tuo peruskäyttö on suhteellinen käsite mutta kyllä tässä ihan kohtuu hyvä akku on. Esim. nyt latasin akun täyteen ja olen kuunnellut musiikkia Spotifyn kautta noin 1,5h ja puhelin kertoo että vielä 24h pöhisisi akku tällä käytöllä.


 



 


Ja minulla tämä oma ei varsinaisesti kuumene, lämpenee toki tiukemmissa sessioissa mutta en sanoisi että tämä kuumenee :)

Huomioithan että akunkesto paranee alun myötä, se vaatii muutaman lataussyklin että akku alkaa pitämään kunnolla virtaa. Eli useampi lataus/tyhjennys -sykli ja tarkkaile sen jälkeen kauanko akku kestää.

Sain juuri kätösiini S6 Edgen.


 


En siis ole vielä ehtinyt käyttämään sen kummemmin, mutta näin heti alkuun voisin sanoa sen verran, että laite tuntuu ihan mahtavalta käsissä.


 


Pakkaus oli pelkistetyn siisti, mutta ehkäpä se toimii tässä kokonaisuudessa. Pakkauksen sisältä paljastui kivannäköinen ja -kokoinen laite.


Näytön pyöristetty reuna, sekä metallisen reunan kulma tuovat hyvän tuntuman. Laite pysyy kädessä, siitä saa hyvän otteen, eikä se luista.


 


 


Puhelin reagoi käskyihin varsin nopeasti, ihan niinkuin uuden laitteen odottaakin käyttäytyvän.


Sovellukset latautuvat, asentuvat ja päivittyvät 4G-verkossa erittäin nopeasti.


 


Kunhan pääsen laitteen kanssa parempaan vauhtiin, tulen jakamaan enemmän kokemuksia! :)

Itse olen käyttänyt tuota normiversiota S6:sta ja puhelin on muuten pelannut vallan mainiosti, mutta nyt kun kokeilin ajankuluksi paria peliä, niin huomasin, että puhelimen kiihtyvyysanturissa on jotain häikkää, sillä se näyttää puhelimen olevan lievästi vasemmalle kallistettu, vaikka puhelin olisi silmämääräisesti luotisuorassa. Onko kellään muulla ilmennyt samaa ongelmaa? Luultavasti tästä johtuen myös näytön automaattisessa kääntymisessä on ilmennyt aika ajoin ongelmia ja ilmeisesti aika monella muullakin, mitä olen netistä lukenut. #rotategate:stakin on jo puhuttu.

Noniin, näin viikon Edgeä käyttäneenä palaan jakamaan mietteitäni.


 


Ensimmäisenä ajatuksia akun kestosta.


Puhelin joutaa laturiin 1-2 kertaa päivässä, riippuen vähän millasta käyttöä on tullut. Luonnollisestihan uutta puhelinta tulee räpellettyä huomattavasti enemmän, kuin tovin jo käytössä ollutta, joten virtaakin kuluu sitten enemmän.


Omaan puhelimen peruskäyttöön kuuluu uutisten lisäksi Facebook, Twitter sekä enemmän tai vähemmän salainen paheeni Kissavideot (<3) sekä runsas (päivittäinen) E-kirjojen kulutus. Näillä eväin tuo kerran päivässä laturiin riittää.


 


Reunanäytölle en itse vielä oikein ole löytänyt käyttökohteita. People Edge on käytössä, siinä muutama yhteystieto lisättynä.


Näin alkuun tuohon reunanäyttöön ei hirveästi ole saatavilla noita syötteitä, uskon että niitä tulee kyllä jossain vaiheessa enemmän. :)


 


Kamera on runsaalla käytöllä ollut, ihan kuvien että videoiden osalta.


Kuvanlaatu on oikein mainio, myös vähän hämärämmässäkin tilassa. Kameraan sai mukavasti lisäominaisuuksia kun näitä latasi käyttöön(Kamera päälle> tila > lataa).

Hmmm.. Oivaltava tää luuri tuntuu, mutta kysymys. Onko muilla ongelmia näytön kanssa? Kun yrittää klikata kohtaa kello alareunassa näyttöä niin valitsee viestit yläreunasta ja ei anna välttämättä palata viesteistä pois. Kun viimein saat itte valikkoon se tekee uudestaan. Oon huomannut netissä ja valikossa nyt samaa ongelmaa. En tiedä johtuuko ilmaeleistä sitten? Jumiin on menny jo kahdesti.

En ole itse vielä ostanut kyseistä laitetta, mutta haluaisin kysyä muutaman kysymyksen laitetta käyttäneiltä ennen ostoa...

Ilmeisesti puhelinta valmistetaan kahdella eri kamerasensorilla. Onko täällä ihmisten puhelimessa ollut Sonyn vai ISOCELL:n kamerasensori? Jotkut väittävät sonyn sensoria paremmaksi varsinki pimeässä otetuissa kuvissa, tiedä sitten. (näppäilemällä *#34971539# pitäis nähä)

Lisäksi olen kuullut että joillain on ollut joitain seuraavista ongelmista puhelimensa kanssa, kenelläkään ollut vastaavia?

-Puhelimen autorotate ei toimi (näyttö ei käänny ollenkaan)

-Kamerassa palaa jatkuvasti himmeä valo jonka huomaa esim pimeässä huoneessa

-Näyttö on huomattavan punertava

-kotinäppäin tuntuu olevan huonosti kiinni 

-simkorttitelakka ei mene tarpeeksi syvään (ei ole linjassa reunan kanssa)

 

Ei ilmeisesti kauhean yleisiä ole olleet mutta kuitenkin...

 

Lisäksi haluaisin tietää onko soneran myymät puhelimet tulleet kiinan/vietnamin tehtailta vai onko molempia?

Itsellä on tässä Sonyn sensori. Värit ovat kuvissa hyvin liki oikeaa, ehkä jotkin räikeät värit ovat aavistuksen räikeämpiä kuvissa kuin livenä. Ei kuitenkaan merkittävää eroa, eli ei siis mitään sellaista, mikä jollain tapaa haittaisi.


Hämärässä kuvat ovat myös hyviä.


Toki ois hienoa jos pystyis itse vertaamaan tuohon ISOCELL:in sensoriin, mutta en hirveästi ainakaan googlen syövereistä löytänyt pahaa sanottavaa siitäkään.


 


Omia kokemuksia muihin pohdistoihisi:


-Autorotate toimii erinomaisesti. Reagoi nopeasti laitetta käännettäessä, ei mitään moitittavaa.


-En ole huomannut että kamerassa palaisi valoa. Uskoisin että olisin tuon huomannut kun pilkkopimeässä huoneessa nukun. Eli, ei pala. :)


-Näyttö ei ole punertava


-Kotinäppäin on jämäkästi ja hyvin kiinni ja toimii kuten pitääkin.


-SIM-korttitelakka on linjassa muun reunan kanssa.


 


Eli kaikinpuolin vaikuttaa tämä kyseinen laite olevan kyllä äärettömän hieno sekä toimiva.


Pistin kyssäriä eteenpäin että saatasko selville mistä tehtailta nämä laitteet tulevat. :)


 


@Ona86 kirjoitti:
Hmmm.. Oivaltava tää luuri tuntuu, mutta kysymys. Onko muilla ongelmia näytön kanssa? Kun yrittää klikata kohtaa kello alareunassa näyttöä niin valitsee viestit yläreunasta ja ei anna välttämättä palata viesteistä pois. Kun viimein saat itte valikkoon se tekee uudestaan. Oon huomannut netissä ja valikossa nyt samaa ongelmaa. En tiedä johtuuko ilmaeleistä sitten? Jumiin on menny jo kahdesti

Vieläkö puhelin temppuilee? Onko muuten toiminut?

Tarkalleen en kyllä ymmärtänyt mitä tarkotat, itse en oo omassa käytössä huomannut mitään omituisuuksia, kaikki toimii kuten pitääkin.
Noh.. Toimii ja toimii.

Eilen ei suostunut soittamaan ollenkaan eikä yhdistämään nettiin ei lähettänyt viestejäkään. Sammuttamisen jlk toimi kyllä. Nyt ei aukea kamera.. "Varoitus, kamera ei aukea" tms..
Akku kuluu järjettömän nopeasti. En kummemmin sitä räpläile mutta kerran päivässä täytyy ladata. Mitähän muuta mä keksisin..
Ulkomuodoltaan on vieläkin erikoinen mutta hyväntuntuinen kädessä. Tyytyväinen olen päällisin puolin mutta pieniä vikoja löytyy.
Lisään vielä, että samoja ongelmia ei ole kuin yllä . Näppäin on kiinni kuten pitää ja sim kortin paikka on linjassa jne. Nyt ei ole tehnyt tuota häiriötä näytössä enää. Mutta siis ihan kuin ei olisi tunnistanut mistä kohtaa puhelinta painoin. Valitsi siis väärän kohdan valikosta ja avasi sen vaikka tosiasiassa yritin avata täysin jotain muuta täysin toiselta puolelta näyttöä.
Ei muuten aukea kamera nyt uudelleenkäynnistyksen jälkeenkään.... Seuraillaan...

Kannattaa varmaan kokeilla factory resettiä jos et oo vielä tehny :)

Pitänee tässä lähiaikoina, kuhan ehtii ja jaksaa, käydä itekkin hakemassa oma. Alkaa tämä s2, vaikka hyvä luuri tämäkin oli, vedellä viimesiään :D

Se lähti nyt toimimaan itekseen ettei tarvinnu tehdä. En jaksais yhtään vetää resettiä 😃

Kiva kuulla @Ona86 että lähti pelittämään.



Mut jos vastaavia ongelmia ilmenee uudelleen niin kannattaa tosiaan tuo resetti vetää. Se saattaa ratkaista monta ongelmaa.:) Jos siitä ei apua, niin sitten voisi harkita puhelimen toimittamista huoltoon.


Meidän kautta ostettujen laitteiden huolto hoituu Sonera kaupan kautta.


 


Ja @Nicodeemus voin kyllä suositella tätä S6 Edgeä, miksei normaaliakin. :)


Pirun hyvä laite on. :)

Tällähetkellä normiversioo ajattelin. Jotenkin vaan pelottaa tuo jos etulasin onnistuu rikkomaan, taitaa lähemmäs 300e olla sen korjaus kaarevan näytön takia 😞 Ja muutoinki onhan tuo yli satasen kalliimpi. Loistava puhelin kyllä varmasti, mutta omaa kukkaroo ajatellen taitaa mennä normiversion puolelle :)

Sattuipa hassu juttu tänään.


Puhelimen lukitus ei suostunut avautumaan sormenjälkieni avulla. Kuin olisi sormenjälkeni hukkaantuneet muistista.


Onneksi kuitenkin lukituskoodilla pääsi yhtälailla laitteeseen sisälle. Tallensin sormenjälkeni uudelleen ja jälleen pelittää mainiosti.


 


Olisikohan kyse ollut tilapäisestä häiriöstä. En tosin sulje pois sitäkään, josko sormeni olisi jotenkin ollut rasvainen tai muuta, ja siitä syystä ei suostunut lukemaan. Toki paidanreunukseen sormeni putsasin ennenkuin uutta tallensin. Nyt tosiaan taas pelittää hienosti. :)


 


Tossa googlailin että muutamilla vastaavaa on ollut, mutta on lähtenyt kuitenkin kotvan kuluttua itsestään pelittämään. Tai sitten ovat tehneet kuten itse tein. :)

S6 Edge on nyt ollut mulla käytössä vähän päälle kuukauden verran.


Edelleenkin olen erittäin tyytyväinen kokonaisuuteen!


 


Muotoilu on mulle ihan ykkösjuttu, vaikka toki tämä Edge on siinä suhteessa jakanut paljon mielipiteitä. Toiset tykkää äidistä ja toiset... Vai miten se meni? ;)


 


Kamera


Laadullisesti ajatellen matkapuhelinpuolella omaan silmääni yksi mukavimmista.  Itse olen laitteeseen ladannut lisäominaisuuksia, joilla saa kuitenkin kameroista irti aika paljonkin. 🙂 Näihin lukeutuu mm. Nopean liikkeen kuvaaminen ja kaksoiskamera (Ottaa samanaikaisesti kuvan sekä etu-, että takakameralla), lisäksi Animoitu GIF, jota tässä työmaalla testailin Monkey Manin kanssa:


 


 


Kameran Pro -ominaisuus on itselläni eniten käytössä.


Laajan säätövaran ansiosta kuvat onnistuvat


mitä erilaisemmissa ympäristöissä. :)



Etukameralla ei ihan niin paljon ole noita ladattavia lisäominaisuuksia, mutta löytyy sieltäkin esimerkiksi GIF, jos haluaa vaikkapa omaa pärstää giffata. ;)


 


Reunanäyttö


Reunanäyttö ei itsellä niin aktiivisesti ole käytössä, mutta lisättynä on esimerkiksi Iltalehden sekä oman Facebook -profiilin RRS-syöte. Eli siis, reunanäytöstä voi seurata uusimpia julkaisuja.


 


RRS -syötteitä saa lisättyä Asetukset > Reunanäyttö > Tietovirta > Syötteiden hallinta > Lisää > RRS Feeds for edge


 


Kaikenkaikkiaan edelleen itseäni erityisen paljon kiehtova laite. :)

Kunniamerkki +1
Itse vastaanotin normaalin S6:n mustana ja heti ensimmäisenä laatuvaikutelmaan tuli pieni kolhu.. Keskinappi on halvan tuntuinen ja se pitää ääntä kun sitä napsuttaa kevyesti vasemmalta puolelta, oikea puoli on jykevä. Tämä ongelma on kuulemma varsin yleinen mustassa mallissa 😞

Moi @Modulator ja tervetuloa mukaan Klaaniin!


 


Millasta ääntä toi sun nappi sitten pitää?


 


Otin esille tuon luurin (Edge) ja testailin, niin joistain kohdista kuuluu kovempi "napsuminen", mutta näköjään ei ainakaan mua ollut haitannut, kun en sitä aikaisemmin ollut huomannut edes. :)


 


 

Kunniamerkki +1
Moi @RaMaria!

Kun nappia kepeästi napsuttaa (painamatta pohjaan siis, hyvin kevyesti vain) vasemmalta puolelta (vaihtelee kuulemma yksilöittäin), kuuluu sellainen kimakka muovi vasten muovia ääni.. tässä esimerkkinä video joltain toiselta käyttäjältä: https://youtu.be/Y5FoWeDGQZ4

Pohjaan painaessa kuuluu normaali klikin lisäksi tuo sama ääni..

Vastaa