Sony Xperia Z5 Compact käyttökokemukset


Tähän ketjuun voitte jakaa kokemuksianne puhelimesta. :)


29 kommenttia

Sony Xperia Z5 Compactin kamera.


 


Spekseistä tykkääville vähän infoa:


1/2,3 tuuman 23 megapikselin Exmor RS


G Lens -objektiivi, 24mm laajakulmalinssi


Clear Image viisinkertainen zoomaus


Hybrid AF 0.03sec automaattitarkennus


ISO 12800 valokuville / 3200 videolle


SteadyShot digitaalinen kuvanvakautus


4K-video


 


Kamerasta löytyy valmiiksi runsaasti erilaisia tehosteita, joita on myös ladattavissa lisää maksuttomasti, tai pientä maksua vastaan. Nämä ominaisuudet ovatkin tuttuja myös muistakin Sonyn malleista. Moni haluaakin noilla tehosteilla nykyään "leikitellä".


 


Testasin vähän näitä tehosteita kuvien muodossa. :)


 


Luova tehoste, lyijykynäluonnos:



Luova tehoste, kirkkaus-kontrasti:



Luova tehoste -ominaisuus sisältää lukuisia erilaisia kuvaustiloja, joilla saa tilanteeseen kuin tilanteeseen sopivat tehosteet jo valmiiksi käyttöön kuvaushetkellä. Fiilistä voi luoda esimerkiksi kontrasteilla, rakeilla, osavärillä, tai vaikkapa kaleidoskoopilla.


 


AR effect:



AR effect tuottaa kuvia tai videoita, jossa virtuaalimeinigillä saa kuvaan hahmoja. Löytyy niin satumaailmaa, dinosauruksia kuin vaikkapa safaria. Ladattavissa vaikka ja mitä. 🙂 Meillä vajaa 3 vuotias poika tykkäs näistä, olivat hauskoja hänen mielestään. ;)


 


AR-peite:



AR-peitteellä saa omien kasvojen tilalle esimerkiksi leijonan, gorillan tai kaverin kasvot. Ihan hauska tapa tehdä hassuja kuvia.


 


Muotokuvan tyyli, mysteeri:



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Erilaisia muotokuvan tyylejä löytyy myös runsaasti.


Tyyleillä voi lisätä vaikkapa rusketusta, punata huulia tai lisätä esimerkiksi auringonpaistetta.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Nämä sovellukset ja tehosteet jakavat myös mielipiteitä. Toiset pitävät näitä turhina ja keskittyvät kuvaamaan vain asetuksia säädellen. Toiset turvautuvat tehosteisiin helpottamaan arkeaan ja hassuttelemaan. Kukin valitsee mistä tykkää, kaikki on mahdollista. :)


 


 


 

Ei nyt varsinaisesti ole käyttökokemus, mutta en jaksa uutta puuta avata.

Onkohan Sonera alkanut jo postittamaan ennakkoon tilatut z5c:t? Tilausseuranta kun ei kerro mitään

 tervetuloa Klaaniin!


 


Lähetin kysymystä näiden ennakkotilausten osalta laiteasioista vastaavalle. Palaan kun saan lisätietoa. :)

Jes, elikkä sain tiedon, että tänään lähtee toimitukseen kaikki ennakkotilatut laitteet kuulokkeineen. :)

Kiitokset nopeasta vastauksesta.

Tänään tuli testikäyttöön tuollainen Sonyn Xperia Z5 Compact. Kyseessä on siis Z5:n pikkuveli eli ip-luokitettu 4,6":n näytöllä ja sormenjälkitunnistemella ja 23 MP:n kameralla !!! varustettu puhelin. Hinta on 599 €.


 


Jos Samsungien muotoillussa ja materiaaleissa on jotain bling blingiä, niin Sonyssa ei ole. Kulmikas vain hieman näyttöään suurempi loota, joka on kokonaan samanpaksuinen eli 8,9 mm. Ennakkotilaajille tarjottiin kaupanpäällisenä n. 100 €:n kuulokkeita, eikä pakkauksen sisällä ollut niitä 2 €:n nappikuulokkeita ollenkaan. Puhelimen lisäksi vain laturi, liian lyhyt usb-johto ja pikaoppaat usealla kielellä. Myöskään pakkauksen ei ole kauheasti panostettu vaan kyseessä on ohuesta pahvista väännelty pieni laatikko, johon puhelin tarvikkeineen juuri mahtuu.


Puhelin lämpenee latauksessa melkoisesti, ei kuumaksi, mutta lämpimäksi. Microsoftin office-pakettia ja Onedrivea ei ole, kuten ainakin S6 Samsungeissa. Ensitunnelma puhelimesta on, että jos ihmisellä pitää välttämättä olla kaksi puhelinta, niin se jonka ottaa ulos mukaan voisi olla tälläinen. Tosin melko hintava ulkoilupuhelimeksihan se on.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Juu tässä myös avattu testikäyttöön tarkoitettu Sony Xperia Z5 Compact. Tottunut Samsungin käyttäjänä ei ihan osanut käyttää noita näytössä olevia näppäimiä, noh kyllä siihen tottuu...


 


Puhelimen lämpeneminen pienessäkin käytössä tuli huomattua kun asensin sovelluksia, tätä ongelmaa esimerkiksi ei Samsung Galaxy S6 ole. Sonyssä mukava melkein puhdas Android, kun Samsungissa se Touchwiz on muokannut ulkoasua kovasti. 


 


Sormenjälkilukija on tässä Sony erikoisessa paikassa: Virtapainikkeella, mutta erityisen nopea. Ei ainakaan vielä toimimattomuutta ole löytynyt. 


 


 

Ai niin, olihan paketissa myös postimerkin kokoinen mikrokuituliina ilmeisesti microusb-portin kuivaamiseen ennen käyttöä.

Näppärää :smileyvery-happy: Nyt kun vielä pysyis tallessa, tuommoiset härpäkkeet onnistuu yleensä hukkumaan sujuvasti.

Kunniamerkki +14

Jos sitä meikäläinenkin aukaisisi sanaisen arkkunsa tästä laitteesta.


 


Itse sain myös puhelimen eilen testattavakseni, ja ensifiilikset näin yhden päivän kokemuksella ovat positiiviset, lukuunottamatta puhelimen näyttöä. Näytössäkään ei siis ole  muuta vikaa kuin onneton tarkkuus, joka onkin tämän puhelimen heikoin lenkki.


 


Sony on jostain käsittämättömästä syystä päättänyt laittaa puhelimeen 1280x720 resoluution näytön, vaikka näytöllä on kokoa 4,6". Kuitenkin tänä päivänä tämän hintaluokan puhelimessa odottaisi olevan jo Full HD näyttö. Laadullisesti näyttö on mielestäni hyvä ja värit luonnolliset ja tasapainoiset. Näyttö on varustettu Sonyn Triluminos-teknologialla, jonka luvataan tuovan väreihin luonnollisemmat ja rikkaammat värit, ja näyttö on kyllä värintoistossa omasta mielestäni sieltä miellyttävämmästä ja paremmasta päästä. Kun vain resoluutio olisi riittävän korkea niin näyttö olisi erinomainen! Nyt ainakin itseäni vaivaa kuvan hienoinen sumeus, mutta niitä jotka eivät ole "pikselirasteriherkkiä" tarkkuus ei luultavasti haitanne, koska pikselitiheys on kuitenkin siedettävällä tasolla. Nippelitietona mainittakoot, että pakkauksen mukana tulee näytönsuojakalvo sellaista kaipaaville, sekä aiemminkin mainittu minikokoinen mikrokuituliina.


 


Puhelin itsessään jatkaa pakkauksen siistiä ja minimalistista muotoilulinjaa. Puhelin on etupuolta lukuunottamatta muovia, ja tuntuu muovilta. Muoto on tasainen nelikulmio ilman suurempia himmeleitä. Puhelimen näytön reunat ovat mustat ja sivut ja takakansi tumman harmaat. Muovisen rakenteen vastapainoksi saa kohtuullisesti kestävyyttä ja IP65 ja IP68 sertifioinnit vesi- ja pölytiiveydelle, eli puhelin sopii hyvin vaikkapa treeni- ja seikkailulaitteeksi. Samsung XCover-mallien kestävyyteen tämä ei pääse, mutta muovikuoret eivät yleensä ota hallaa pienistä kolhuista.


 



 


Kaikki puhelimen painikkeet on keskitetty oikealle sivulle, josta löytyvät sormenjälkilukijan sisältävä virtanappi, jotenkin väärässä paikassa virtanapin alapuolella olevat äänensäätönapit, sekä paljon kuvaavien arvostama erillinen kameranappi. Koska Sony osaa panostaa kännyköiden kamerapuoleen, toimiin kameranappi kuin oikean digikameran laukaisupainike, eli se tarkentaa keskivälissä ja ottaa kuvan kun napin painaa pohjaan.


 


Virtanappiin integroitu sormenjälkilukija on erittäin nopea ja luotettava, eikä sen paikkakaan ole hassumpi. Itse asiassa se on oikein hyvässä kohtaa kun nappaat puhelimen taskusta käteen, peukalo menee ihan luonnostaan tuohon kyljen painikkeelle. Se toimii myös hyvin etusormilla puhelimen ollessa pöydällä, vaikka sormi tulisikin vinosti tai kulmassa lukijalle. Omien kokemusten perusteella nopeus ja luotettavuus ovat paremmalla tolalla kuin Galaxy S6 edge+ luurissani.


 


Jos olisin itse ollut suunnittelemassa puhelinta, olisin siirtänyt volume-napit yläreunaan ja tehnyt kameranapista isomman ja helpommin painettavan, nyt se on melkoisen pieni ja alareunassa, joten sen käyttö vaatii ainakin itselläni puhelimen pitämistä sormenpäiden varassa tukevamman kuvausotteen sijasta.


 


Kamera itsessään ottaa aika mukavanlaatuisia kuvia, onhan siinä kuitenkin 1/2,3" Sony Exmor -kenno, josta löytyy tarkkuutta huikeat 23 MP. Tosin, itse olisin tässä kohtaa mennyt pienemmälle resoluutiolle ja saanut pikselikokoa suuremmaksi, jolloin kenno kykenee kaapaamaan enemmän valoa ja etenkin hämäräkuvaus paranisi. Sony on myöskin näköjään asettanut kameran oletukseksi ottamaan 8 MP kuvia 16:9 kuvasuhteella ja 3840x2160 resoluutiolla, kun kennon maksimi on 23 MP kuvasuhteella 4:3 ja resoluutiolla 5520x4140. En tiedä onko syynä tilansäästö puhelimessa, koska 8 MP kuva on noin 2,5 Mt kokoinen ja täyden resoluution kuva lähes 6,5 Mt, mutta tuntuu hassulta laittaa kameraan 23 MP kenno ja asettaa oletusasetukseksi 8 MP...


 


Alla vielä näyte kameran kuvanlaadusta lähikuvauksessa. Jälki on mielestäni kohtuullisen hyvää.


 



 


 


Käyttöjärjestelmäpuolella Sony luottaa taas siistiin ja simppeliin linjaan. Heidän omat säätönsä ja lisukkeensa Androidin päällä ovat aika pieniä, ja käyttökokemus onkin mukavan lähellä "vanilla Androidia". Esiasennettuja ohjelmia tulee mukana jonkin verran, ja osan niistä pystyy poistamaan, osaa taas ei. Sonyn oma launcher Xperia Home on miellyttävä ja nopea käyttää, enkä siksi edes viitsinyt vaihtaa Novaa käyttöön puhelimessa. Sonyn oma launcher sallii esimerkiksi ikonien koon muuttamisen, ja itse pienensinkin ikoneita jotta käyttöliittymä on vähän ilmavamman näköinen. Ikonit ovat 4x5 rasterilla, eli neljä rinnakkain ja viisi allekkain, mikä on tämän kokoiselle näytölle mielestäni sopiva määrä.


 


Puhelimessa on todella tehokas 8-ytiminen Snapdragon 810 suoritin, joten käyttöjärjestelmä ja ohjelmat toimivat vikkelästi ja ilman viiveitä. Puhelimessa on kuitenkin vain 2 gigatavua käyttömuistia, joten runsaasti käyttömuistia käyttävät ohjelmat ja pelit voivat saada laitteen hidastumaan. Tallennustilaa on asialliset 32 Gt, ja puhelimessa on myös MicroSD-korttipaikka laajennusta varten.


 


Kaiken kaikkiaan ensifiilikset Sonyn uutuudestä jäi positiivisiksi, mutta ihmetys jäi siitä miksi näin hyvään puhelimeen on laitettu alimitoitettu näyttö. Älkää nyt ymmärtäkö mua väärin, näyttö ei ole huono, mutta veitsenterävää kuvaa tältä puhelimelta ei voi odottaa.

No niin.. Tämmöinen Z5 compact tuli tännekin testaukseen. Xperia Z2 toimii vertailuna tähän, koska sellainen on "siviilipuhelin" Työpuhelin on Samsung S4, Black Edition. Entisenä Nokian käyttäjänä siirryin Lumien kautta Samsungiin ja siitä Sonymaailmaan.

Ensi tuntuma oli että mitenhän tämä häviää, kun on pieni. Nanosim kortin hankkimisen jälkeen sain puhelimen oikeasti käyttöön ja alkoi armoton päivittäminen. Langattomaan verkkoon meni ihan ongelmitta, mutta dataa ilmeisesti liikkui melkoisesti sillä puhelin lämpeni huomattavasti. Tietojen siirto Z2:sta ei sitten käynytkään kuin elokuvissa, sillä yhteys katkeili monesti. No, ehkä NFC ei se järkevin tapa ole muutenkaan.. Ei voi kehua.

Näyttö on, no pieni ja paikoitellen sumea. Eniten ottaa silmään kellon tarkkuus, sillä se on häiritsevän epätarkka.

Sormenjälkitunnistin on virtanäppylässä. Tai ei tuota voi oikein tunnistimeksi sanoa, sillä ehkä yksi kymmenestä kerrasta tunnistaa sormeni. No, numerosarjalla sisälle..

Akun lataus; missä on "langaton" lataus, eli voisi puhelimen heittää vain telineeseen? Z2:ssa se on ehdoton, sillä sitä käytettäessä ei tarvitse aukaista mitään tai törkkiä mitään mihinkään.

4G rokkaa, toimii missä toimii. Mutta ei siellä missä Z2, eli eron huomaa ainakin työmatkan aikana, sillä 4 kertaa häviää kaikki kentät vaikka toisessa ei ollenkaan. Tämä alue ei ole kuuluvuuden kannalta helpoin muutenkaan.

Tämäkin puhelin kaipaa jotain tartuntapintaa, sillä on liukas kuin saippua. Kuivista ja viileistä käsistä saattaa tippua melko helposti, mutta silti kuori on pitävänsä kuin Z2:ssa. Muovinen tuntuma ei pahemmin vakuuta, mutta on kevyemmän tuntuinen.

Otetaan päivittäiseen käyttöön akun latauksen jälkeen ja päästään kokeilemaan kameraa. Kokemuksia tulee lisää.
Pikayhteenvetona ensi tuntuman perusteella: toimiva, halpa, pieni yleispuhelin. Ei isompaa "vau" ilmiötä, mutta varmaan toimii siinä missä tarvitseeko.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Kiva että sinäkin pääsit testaamaan tätä Sonyn kamerapuhelinta.


 


Sormenjälkilukija kannattaa määrittää uudelleen, sillä ainakin minulla toimii todella hyvin. Nopeasti ja tarkasti ottaa.


 


Mobiiliverkkoihin kannattaa vaikka mittailla sitä Cellmapper sovelluksella niin näkisi tukiasemien sijainnit matkalla ja niiden solujen kuuluvuusalueet.


 


---


 


Oikeastaan kamerasta puhen olleen olin kuvaamassa maanantaina Turun Ruissalossa Sonyllä:


 


Kuvat näkee tästä


 


https://i.imgur.com/K1LZgYY.jpg


https://i.imgur.com/DKJDOL4.jpg


@Niki2014 kirjoitti:

Pikayhteenvetona ensi tuntuman perusteella: toimiva, halpa, pieni yleispuhelin. Ei isompaa "vau" ilmiötä, mutta varmaan toimii siinä missä tarvitseeko.

Mitä tarkoitat tässä halvalla, halvan oloinen vai edullinen ostaa ?

PasiS: Puhelin on halvan tuntuinen. Muovisen, lelun tuntuinen. Ensimmäisenä ei tule tunne, että tässä on jotain koko hintansa edestä.
Ja jotta ei olisi pelkkää negatiivista kokemusta tai kerrontaa, niin korjaataan tilanne.
Puhelin toimii puhelimena ja herätyskellona, tällä voi lähettää viestejä ja pitää yhteyttä muihin. Pystyy selaamaan nettiä, facea yms somekanavia. Puhelimella saa kuvia ja lisäksi on kosteudenkestävä. Puhelin menee mukavasti taskuun, vaikka muotoilu onkin tuttua Sonymaista terävine nurkkineen..
Vastahan meillä oli kilpailu siitä kellä oli pienin puhelin, itsekin osallistuin kilpaan Nokian 8210:llä.. Tämän näyttö on isompi kuin se koko puhelin, joten kyllä tällä pärjää.

@Niki2014 kirjoitti:
PasiS: Puhelin on halvan tuntuinen. Muovisen, lelun tuntuinen. Ensimmäisenä ei tule tunne, että tässä on jotain koko hintansa edestä.
Ja jotta ei olisi pelkkää negatiivista kokemusta tai kerrontaa, niin korjaataan tilanne.
Puhelin toimii puhelimena ja herätyskellona, tällä voi lähettää viestejä ja pitää yhteyttä muihin. Pystyy selaamaan nettiä, facea yms somekanavia. Puhelimella saa kuvia ja lisäksi on kosteudenkestävä. Puhelin menee mukavasti taskuun, vaikka muotoilu onkin tuttua Sonymaista terävine nurkkineen..
Vastahan meillä oli kilpailu siitä kellä oli pienin puhelin, itsekin osallistuin kilpaan Nokian 8210:llä.. Tämän näyttö on isompi kuin se koko puhelin, joten kyllä tällä pärjää.

No sitten ollaan samaa mieltä, ajattelin että pidit 599 €:n puhelinta halpana ostaa. Omasta mielestä siinä on kyllä hintaa vähintäinkin riittävästi. Itsellä toisena verrokkina 299 € maksanut Lumia, enkä oikein tiedä, onko Sonyn tuplahinnalle ihan katetta. Uudesta mallista joutuu tietenkin maksamaan vähän extraa, kun taas vanha malli irtoaa jo edullisemmin.

Aamun auringon noususta muutama kuva. Kuvien järjestys seuraava: Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z2 ja Sony Xperia Z5Compact. Kuvat otettu suoraan automaattiasetuksilla, joten puhelin sai ottaa sellaisen kuvan kuin halusi. Tämä lienee se yleisin tapa, jos meinaa ottaa "pikaräpsyn"

 

Mikään ei ole toistaan huonompi tai parempi, vaan näyttää juuri siltä miltä näyttää. Kaikista saa selvää, että aurinko on nousemassa pilvien lomassa teollisuushallin takaa, etualalla iso vanha mänty ja kuvan oikeassa laidassa on vanha tehtaan piippu. Hankala valaistus ja värimaailma muutenkin ihan oikeallakin kameralla kuvata.

Jos Z5Compactilla haluaa parantaa kuvien laatua, niin kannattaa kyllä käyttää kuvaukseen annettuja vinkkejä. Eli tue puhelin kunnolla, säädä asetuksia jne.

 

Puhelimen akkua jäljellä 40%, eli vetää tiukille tuo kaksi päivää käyttöä. Huono ei ole missään tapauksessa. Käytössä on wi-fiä, gps:sää, mobiilidataa, puheluja, meseviestejä yms yhteydenpitoja.

Itse soittaminen ja vastapään kuuluminen on hyvä, kaiutinvolume voisi mielestäni mennä hiljaisemmallekin. Riittävä se on ainakin, mutta hiukan tarkka korvalle asettelusta. Vastapuolelle puhe kuuluu hyvin, mutta on tarkka siitä miten puhelinta pitää suun edessä. Välillä puhe häviää eikä vastapuoli tahdo kuulla mitään.

 

Aikansa kun eilen taas räpläsi, niin löysin ominaisuuden jota jo kaipailin. Eli "älä häiritse" ominaisuuden. Etsin sitä suoraan sivunäppäimen (siitä mistää saa hälytysännet säädettyä) kautta, mutta vasta valikon uumenista löytyi. Tästä sai ajastettua erinäiset häiriöt pois yöajalta.

 

Sormijälkitunniste vaatii kyllä reilusti opettelua, varsinkin näille sormille. Toimii jo ehkä puolessa yrityksistä, eli opetetaan vielä lisää.

 

Tätä puhelinta mainostaessa kiinnittää ennemmin huomionsa tuohon kameran kehumiseen, kun ihan muut asiat pitäisi nostaa vielä paremmin esille. Kamera ei ole tässä puhelimessa "se juttu" Tärkeimpänä ominaisuutena itse pitäisin tuota vesi- ja pölynsuojausta ja hyvää akunkestoa. Puhelimen nopeutta ja näytön toimivuutta yhtään väheksymättä. Puhelin on nopea, eikä ylimääräisiä odotteluja ole. Välillä taustalla on useampiakin ohjelmia taustalla pyörimässä. Näyttö reagoi tarkasti. Vain yhden jäätymisen olen saanut päivityksien jälkeen aikaiseksi, tämäkin tuli kuvaamisen yhteydessä. Taustakuvan kello jämähti, mutta oikeassa ylänurkassa oleva kello toimi. Ihmettelinkin kun kello oli aina saman verran.

Yhtään peliä en ole pelannut enkä ladannut, joten pelikokemuksesta en osaa sanoa ollenkaan. En ole peli-ihmisä muutenkaan, mutta Sonyllä on toimiva ominaisuus Pleikkarin kanssa. Eli esim. Youtube-haut onnistuu puhelimella ja videon voit "heittää" telkkariin. Tämä on oikeasti toimiva juttu, eipä ole tarvetta sille erilliselle Pleikkarin näppäimistölle.

 

Hintaan en ota mitään kantaa, mutta vertailuna esim. Samsung Galaxy S5 Neo on 399€, Samsung S6 599€ ja Sony Z3 498€ kun Sony Xperia Z5compact 599€. Saati joku Lumia..

 

Tämäkin puhelin kaipaa kyllä jotain lisää tartuntapintaa sivuille ja takaosalle, sillä liukkaan tuntuinen on. Varsinkin viileillä käsillä saattaa melko helposti luiskahtaa. Ylimääräisiä säikähdyksiä jo hankittu eilisen salireissun jälkeen..

 

Viikonloppuna saakin kommenttia puhelimen herättämästä vau-ilmiöstä, sillä 13vee 12 vee ipanat hipistelevät aparaattia. Poika saa vertailla Sonyn E4:seen ja tyttö iPhoneen.

Kunniamerkki +14

Löysit muuten erinomaisen testikuvatilanteen, tuo auringonnousu on valaistuksen ja värien kannalta todella haasteellinen paikka mille tahansa kameralle!


 


Miten muuten noiden värien kanssa, omaan silmään tuo ensimmäinen kuva näyttäisi luonnollisimman väriseltä sen perusteella millaisia auringonnousuja olen nähnyt, onko oikeasti näin? Keskimmäisen värimaailma vaikuttaa epärealistisen violetilta ja viimeisessä oranssi / keltainen taipuu aika pahasti punaisen suuntaan.


 


Olen kyllä siitä samaa mieltä, että Z5 compact tuntuu aika kalliilta luurilta. Jos näyttö olisi parempi niin voisi harkitakin tuon hinnan maksamista, mutta tällä 720p näytöllä 600 euron myyntihinta vaikuttaa aika kovalta vaikka puhelin muuten sisältääkin hyvää rautaa ja on veden/pölynkestävä.

Testikuvavertailu: jos yhdistäisi ensimmäisen ja toisen, niin voisi olla lähinnä totuutta. Tuo auringonnousu (ja lasku) on paha rasti mille laitteelle vain. Minulla on "etuoikeus" seurata nousua ja laskua koko työpäivän ajan, työhuoneeni on niin.
Akku kesti lähes kaksi työpäivää.Viimeinen prosentti kesti yllättävän kauan, Stamina tilassa olisi saanut kestämään helposti. Samoiten jos temppuilisi wifin, datan, verkon yms kanssa niin helposti menisi.
Tuo Staminatila on loistava jos tietää että virran pitää riittää. Yli 4 päivää kestää Z2 sen avulla. Tämä riittää normi telttaretkelle.

Pojan mielestä puhelin on pieni, mutta tyttö piti sopivana. Hintaa eivät kumpikaan arvanneet. Mutta arvio oli 200-300 euron laitteeksi. Ei kuulemma ompun veroinen, eikä S6:sen verran. Koulussa voisi mennä muiden puhelinten joukossa, mutta ei olisi mikään "hittipuhelin".
Kamera sai nopeudestaan kiitosta. Minä sain puhelimen jumiin kun otin vajaa 20 sekuntia kestävää "timeshift" videota, mutta uudelleen käynnistämisen jälkeen toimi.
Joku driftailupeli näytti latautuvan puhelimelle, mutta pelisessio jäi lyhyeksi. Tabletilla on NIIN paljon parempi pelata kun ei tarvitse tihrustaa pieneltä näytöltä. Puhelin lämpeni tuntuvasti pelin aikana. Mutta grafiikka ja käskyt toimivat täysin, eikä mitään ongelmia sen suhteen ollut. Tehoja siis riittää.

Puhelin tuntuu joka kerta toimivan vain paremmin, eikä huonosti toimivaan sormenjälkijuttuunkaan kiinnitä huomiota. Nopeammin näpäyttää pin-koodin kun yrittää asetella sormensa oikein.
Puheääni on selkeä ja ääni riittävä. Ei tarvitse olla volume täysillä kuullakseen vastapuolen.
Puhelimen ääni on selkeä myös vastapuolelle, ei pahemmin ota tuultakaan häiriöksi. Asettelu on vain tarkkaa, ettei ääni mene mikrofonin ohi.

Näytön suhteen kaipaa isompaa, muu toimivuus on hyvää. Hankala on hyppäys alaspäin näytöstä, mutta
Mites Sonera toimii näiden viallisten valkoisten compactien kanssa, joissa on näyttö vikaa. Joidenkin tietojen mukaan Sony olisi piakkoin tarjoamassa softapäivistystä. Mutta jos laitteen palauttaa saako uuden tilalle vi meneekö huollon kautta?
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

@LordKickapoo kirjoitti:
Mites Sonera toimii näiden viallisten valkoisten compactien kanssa, joissa on näyttö vikaa. Joidenkin tietojen mukaan Sony olisi piakkoin tarjoamassa softapäivistystä. Mutta jos laitteen palauttaa saako uuden tilalle vi meneekö huollon kautta?

Totta kai se menee huoltoon...

Saunalahden Palstalle on juttua noista valkoisista näyttövikaisista ja ainakin siellä väitetään, että Sonyn ohje tosiaan on, että laite lähetetään huoltoon vaikka vika todettaisiin heti ostopäivänä.

Pc companion tarjoaa uutta softapäivistystä. Eilen laitoin puhelimeen ja ainakaan vielä ei ol kosketusvikaa ilmennyt
Sinänsä outoa, koska sony on kertonut korjaavansa vian päivityksellä viikolla 44

Sony myöntää kosketusnäyttövian Z5 Compactissa - päivitys ensi viikolla

 

Eiköhän tämä puhelin ole jo melko tutuksi tullut, joten pientä käyttöpäivitystä kehiin.

Aina pitää löyttää kehuttavaa, sillä aihetta kyllä löytyy:

Akku, melko kovallakin käytöllä saa kestämään kaksi päivää, enkä ole turvautunut Staminaan enkä karsimaan lisäominaisuuksista.

Käyttöjärjestelmä, ei ihmeellisiä tökkimisiä. Mikään ei kiinnitä huomiota eikä negatiivisia tuntemuksia, joten täytyy toimia.

Näyttö, mikään ei pahasti ahdista eikä tarvitse mitään ihmeellisempiä paineluita.

Navigointi, toimii nopeasti ja opastaa perille. Sijaintipalvelu onkin aina päällä..

Plussana edelleen kosteudenkesto vaikka ei olekaan umpinaiset liittimet. Tai ainakin sadetihkuisella kelillä on mukana kulkenut.

 

Annetaan nyt pari moitettakin, sillä ne voivat olla parannuksen aiheita:

Sormijälkitunnistin ei toiminut opetuksista huolimatta, vaan pin:illä pääsi nopeammin. Useimmiten oli tunnistin suoraan lukittu kun siihen koski. Ei ole minua varten kyseinen toiminto. Tosin näyttölukkoja muutenkaan en päälle kaipaa..

Puhelin jumittuu ja sekoaa kun yrittää ottaa hidastuskuvaa, eli kameraohjelma tökkii.

4G/3G vaihto tahtoo olla hiukan ongelma, mutta tuo työ-kotiväliverkkokenttä on hiukan haastava muutenkin. Kai se 4G:kin paranee, tosin ensin voisi tulla edes koko matkapuhelinverkko kattavaksi tuolle alueelle..

3,5mm:n äänilähtö saisi olla parempi. Vaikka käytössä pitäisi olla ihan kelvolliset kuulokkeet, niin tässä ääni jää vaimeammaksi kuin muutamassa muussa puhelimessa. Ero korostuu kun laitteen kytkee oikeaan vahvistimeen.

Pystyasennon qwerty-näppäimistö ei todistettavasti sovellu "nakkisormille". Mikään tekstin korjaus ei pysy mukana noissa näppihäiriöissä joita vanhempi herrasmies sai aikaiseksi testatessaan.. Eikä se soittaminenkaan ihan kerralla luonnistanut, kun numeroita meni miten sattuu..

Vastaa