Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66751
Kirjoituksia 180163

Testissä Polar Ignite fitnesskelloTestissä Polar Ignite fitnesskello

IbizaMan
Uusi jäsen
Viestejä 4 kpl

Testissä Polar Ignite fitnesskello

1/4

Ensikokemuksia kellosta.

Ensimmäisenä huomio kiinnittyi kellon keveyteen ja siistin pelkistettyyn ulkoasuun. Paketissa tuli mukana itse kello sekä usb-latausjohto, muttei virta-adapteria. Latausjohto kiinnittyy magneetilla kellon pohjaan ja latauksessa käytin kännykän usb-adapteria.

 

Akun latauduttua täyteen reilussa tunnissa, alkoi kellon asennus. Asennus tuntui sujuvan todella helposti kellon kosketusnäytöltä ja suomen kielellä. Puhelimeen piti ladata Polar Flow -ohjelmisto jonka kautta kello ja puhelin alkoivat kommunikoimaan.

 

Kellon käyttö tuntui heti alusta lähtien todella helpolta, eikä ohjekirjaa tarvinnut selailla lainkaan. Tästä alkaa nyt kellon todellinen testaus ja parin viikon päästä lisää kuulumisia kokemuksista.

Vastaa
3 vastausta

Merja_J
Moderaattori
Viestejä 1 022 kpl

2/4

Mahtavaa! Kuulostaa hyvältä. Onko sinulla kuvia tuosta saamastasi kellosta, unboxauksesta tai asennuksesta? Mielellään haluaisimme nähdä miltä se näyttää Hymiö Onnellinen

Vastaa
0 tykkäystä

IbizaMan
Uusi jäsen
Viestejä 4 kpl

3/4

Tuossa siis kuva kellosta ja mukana tulleesta latausjohdosta.Tuossa siis kuva kellosta ja mukana tulleesta latausjohdosta.

Vastaa

IbizaMan
Uusi jäsen
Viestejä 4 kpl

4/4

Hei taas! Nyt kello on ollut pari viikkoa käytössä.

 

Kellon käyttöönotto oli tosiaan helppoa ja vaivatonta. Nyt kun kelloa on käyttänyt pidemmän aikaa, alkaa kellon käyttö hankaloituakin hieman. Kellon asetukset muutetaan pääosin Polar Flow sovelluksen tai nettisivuston kautta. Jostain syystä muuten suomenkielinen käyttöliittymä tarjoaa laitekohtaisia harjoitusnäkymiä muuttaessa vain englannin kielen?

 

Kelloon voi laittaa maksimissaan 20 erilaista lajiprofiiilia, mutta niiden asetukset ovat jostain syystä englannin kielisiä.Kelloon voi laittaa maksimissaan 20 erilaista lajiprofiiilia, mutta niiden asetukset ovat jostain syystä englannin kielisiä.

Kello ei automaattisesti tunnista harjoituksia, vaan ne pitää MUISTAA itse laittaa aloittaessa päälle. Tämän muistaminen on tuntunut hankalalta kun kello muuten niin mukavan huomaamattomasti ranteessa kulkee mukana. Mielestäni olisi erinomainen lisä jos esim. kalenteriin voisi laittaa säännölliset harrastukset, jolloin kello voisi automaattisesti niiden alkaessa aloittaa harjoituksen tallentamisen. Kävelylenkki tuntuu jotenkin vajaalta kun on vasta puolivälissä muistanut laittaa harjoituksen seurannan päälle.

Mutta kun seurannan on muistanut käynnistää, niin tuloksia pääsee katsomaan Polarin omien sivujen kautta. Kello tallentaa lenkin aikana Gps-signaalia 1 sekunnin välein jolloin kartalta näet tarkkaan millainen syke on missäkin kohtaa ollut. Lisäksi näkyy korkeus, aika ja nopeus. Sykkeen seuranta tuntuu toimivan todella hyvin ranteesta mitattaessa.

 

Kuvassa näkymää Tampereen Pyynikin alueelta sekä portaista. Harjoitusseuranta tässäkin alkanut vasta kun puolivälissä muistin laittaa seurannan päälle.Kuvassa näkymää Tampereen Pyynikin alueelta sekä portaista. Harjoitusseuranta tässäkin alkanut vasta kun puolivälissä muistin laittaa seurannan päälle.

 

Kelloon saa näkymään puhelimesta ilmoitukset viesteistä ym.. Kellossa ei itsessään ole mitään äänilähdettä, vaan ilmoitukset tuntuvat värinänä ranteessa. Myös saapuvat puhelut näkyvät kellossa soittajan tietojen kera. Puheluun voi vastata tai hylätä kellon kautta, mutta puheluun vastatessa puhelu aukeaa puhelimeen. Eli kellolla ei itsessään voi puheluita puhua. Ehkä tässä tapauksessa olisi paras jos kello näyttäisi vain soittajan tiedot, mutta ei puuttuisi puhelun vastaamiseen. Eipä tulisi ainakaan vahingossa avattua linjaa...

 

Akun kesto on ollut ihan maksimissaa 4 päivää, mutta 2-3 päivän välein joutuu yleensä latailemaan. Mitään toimintoja en ole ruvennut pois ottamaan ja kokeilemaan millä saisi akun kestoa pidemmäksi. Kellon latautuu täyteen kuitenkin noin tunnissa, joten joku väli lataukselle on toistaiseksi löytynyt.

 

Kello tutkailee unta ja yleistä aktiivisuutta automaattisesti, sekä harjoituksia kun vain muistaa ne manuaalisesti aloittaa. Kellolla kestää noin 2-4 viikkoa tutkia keräämäänsä dataa, jonka jälkeen alkaa tulemaan ehdotuksia treeneihin ja nukkumiseen.

 

Pieniä puutteita kellosta tosiaan on löytynyt, mutta myös itse pitäisi alkaa muistamaan miten kelloa kuuluu käyttää. Kello on mukavan kevyt ranteessa ja näytön kirkkauskin riittää jopa Suomen kesän harvinaiseen auringon paisteeseen. Kaiken kaikkiaan kello tuntuu laadukkaalta omassa hintaluokassaan ja sitä voi suositella vasta-alkajista jo pidemmällekin liikunnassa edenneille.

Vastaa
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.