Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
crackk
Uusi jäsen
  • 1 custom-general.kudos
  • 1 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

100 megan netti (Telia L-paketti hybridilaajakaista) toimii keskimäärin 10-18 megalla

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Vaihdoin vihdoin netin ”nopeampaan” pakettiin, koska se olisi tullut tarpeeseen etenkin latausnopeuden osalta. Esimerkki: Ennen tätä minulla oli 10 megan netti ja kaverillani 100 megan netti, ja ladattaessa peliä tai asentaessa isoa päivitystä Pleikkarille (modeemi ja Playstation ovat toisiinsa yhteydessä johdolla) minä jouduin odottamaan jopa 8 tuntia tämän valmistumista, kun kaverille latausaika näytti 50 minuuttia.

 

Nyt olen testannut yhteyttä rehellisesti ainakin 50 kertaa Speedtestillä eri päivinä ja eri kellonaikoina, mutta Download Mbps on keskimäärin 10-18 välillä ja Upload keskimäärin 1-2 Mbps. Pari kertaa yö aikaan ollaan menty yli 20 Mbps, mutta kävipä tuo myös vastaavasti jopa näinkin alhaalla kuin 8.97, kuten kuvasta näkyy. Myös Upload on käynyt useaan otteeseen 0.8 lukemissa. Hieman ärsyttävää, kun edellinen, 10 megan netti, oli samaa tasoa ja vihdoin toivoi saavansa latausnopeuksiin potkua 100 megan netillä. Ja tiedän ettei se ikinä sitä sataa ole, mutta olisi edes 30-50 välillä niin sekin olisi jo parannus.

 

Telian nettisivujen mukaan tuo kyseinen L-paketti sopii omaan kotiosoitteeseeni (kerrostalo) ja modeemin malli on valkoinen ”Telia Hybrid router Fast 5370 Air”. Kaikki kytkennät on laitettu modeemiin TÄYSIN samalla tavalla mitä mukana tulleen ohjeen kuvat sanovat. Esim. kytkentä puhelinpistokkeeseen, tietokone ja Pleikkari ovat nettiyhteydessä Ethernet kaapelilla ja modeemin takana kaikki johdot ovat oikeilla paikoilla. Vihreät valot palavat kaikissa paitsi WPS:n kohdalla ja Mobilen kohdalla palaa sininen valo.

telia.pngOlisi kiva myös tietää millä nopeudella tuon yhteyden pitäisi keskimäärin toimia (Telia L-paketti 100 Mbit/s Hybrid). Pitääkö tässä palauttaa laite ja vaihtaa liittymää vai mikä mättää?

1 vastaus
Purnipsi
Kunniajäsen
  • 2117 custom-general.kudos
  • 3482 custom-general.replies
  • 136 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Hei! 

 

Tiedätkö, minkä tasoinen kiinteä nettiyhteys osoitteeseesi toimitetaan? Ilmeisesti kyseessä on ADSL. Käytännössähän tuo on sitten ADSL+mobiili, mutta tietyissä palveluissa käytetään vain ADSL:aa. Jos mobiiliverkon kuuluvuus on heikko tai tukiasemat ovat ruuhkaisia, niin mobiilissa nopeus jää heikoksi. L-paketin vaihteluväliksi Telia kauppasivullaan ilmoittaa 20-100 Mbit/s. Jos kokeilet esim. Windows 10 sovelluskaupasta saatavaa speedtest-sovellusta, niin mihin nopeudet asettuvat? Kuitenkin kun tuo jää huomattavasti vaihteluvälistä, niin harkitsisin häiriöilmoituksen tekoa.