peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
53004 Jäsentä
152300 Kirjoitusta
Katso mitä kaikkea voit tehdä Yhteisössä
^

Hienoa, kun tulit Yhteisöön. Täältä löydät valtavasti keskusteluita, blogeja ja ratkaisuja. Voit keskustella yhdessä muiden samanhenkisten jäsenten sekä ajoittain myös työntekijöidemme kanssa. Kokosimme sinulle kolme vinkkiä jotta pääset nopeasti kartalle siitä, mistä Yhteisössä on kyse.

ETSI JA LUE

Etsi tietoa, selaa keskusteluita ja lue blogeja. Joku toinen on saattanut jo painia saman ongelman kanssa ja saada siihen ratkaisun. Jos et löydä etsimääsi, aloita uusi keskustelu ja kysy neuvoa osaavilta jäseniltämme.

HAKUUN

JÄSENET AUTTAVAT TOISIAAN

Yhteisössämme jäsenet neuvovat toisiaan ja keskustelevat keskenään. Törmäät nopeasti myös VIP-jäseniimme. He kaikki ovat tavallisia asiakkaita kuten sinäkin.

TUTUSTU

OSALLISTU JA KEHU

Osallistu keskusteluihin, skaboihin ja pilotteihin. Kerro kokemuksistasi, ratko muiden ongelmia. Samalla keräät arvomerkkejä ja etenet Yhteisössä pidemmälle. Sinulla on mahdollisuus päästä jopa VIP-jäseneksi.

LUE LISÄÄ

100 megan netti (Telia L-paketti hybridilaajakaista) toimii keskimäärin 10-18 megallaUusi jäsen
Rekisteröitynyt: ‎15-01-2019
Kirjoituksia: 1
1/2

100 megan netti (Telia L-paketti hybridilaajakaista) toimii keskimäärin 10-18 megalla

Vaihdoin vihdoin netin ”nopeampaan” pakettiin, koska se olisi tullut tarpeeseen etenkin latausnopeuden osalta. Esimerkki: Ennen tätä minulla oli 10 megan netti ja kaverillani 100 megan netti, ja ladattaessa peliä tai asentaessa isoa päivitystä Pleikkarille (modeemi ja Playstation ovat toisiinsa yhteydessä johdolla) minä jouduin odottamaan jopa 8 tuntia tämän valmistumista, kun kaverille latausaika näytti 50 minuuttia.

 

Nyt olen testannut yhteyttä rehellisesti ainakin 50 kertaa Speedtestillä eri päivinä ja eri kellonaikoina, mutta Download Mbps on keskimäärin 10-18 välillä ja Upload keskimäärin 1-2 Mbps. Pari kertaa yö aikaan ollaan menty yli 20 Mbps, mutta kävipä tuo myös vastaavasti jopa näinkin alhaalla kuin 8.97, kuten kuvasta näkyy. Myös Upload on käynyt useaan otteeseen 0.8 lukemissa. Hieman ärsyttävää, kun edellinen, 10 megan netti, oli samaa tasoa ja vihdoin toivoi saavansa latausnopeuksiin potkua 100 megan netillä. Ja tiedän ettei se ikinä sitä sataa ole, mutta olisi edes 30-50 välillä niin sekin olisi jo parannus.

 

Telian nettisivujen mukaan tuo kyseinen L-paketti sopii omaan kotiosoitteeseeni (kerrostalo) ja modeemin malli on valkoinen ”Telia Hybrid router Fast 5370 Air”. Kaikki kytkennät on laitettu modeemiin TÄYSIN samalla tavalla mitä mukana tulleen ohjeen kuvat sanovat. Esim. kytkentä puhelinpistokkeeseen, tietokone ja Pleikkari ovat nettiyhteydessä Ethernet kaapelilla ja modeemin takana kaikki johdot ovat oikeilla paikoilla. Vihreät valot palavat kaikissa paitsi WPS:n kohdalla ja Mobilen kohdalla palaa sininen valo.

telia.pngOlisi kiva myös tietää millä nopeudella tuon yhteyden pitäisi keskimäärin toimia (Telia L-paketti 100 Mbit/s Hybrid). Pitääkö tässä palauttaa laite ja vaihtaa liittymää vai mikä mättää?

1 vastaus
Konkari ☆
Konkari ☆
Rekisteröitynyt: ‎15-08-2015
Kirjoituksia: 1 803
2/2

Vs: 100 megan netti (Telia L-paketti hybridilaajakaista) toimii keskimäärin 10-18 megalla

Hei! 

 

Tiedätkö, minkä tasoinen kiinteä nettiyhteys osoitteeseesi toimitetaan? Ilmeisesti kyseessä on ADSL. Käytännössähän tuo on sitten ADSL+mobiili, mutta tietyissä palveluissa käytetään vain ADSL:aa. Jos mobiiliverkon kuuluvuus on heikko tai tukiasemat ovat ruuhkaisia, niin mobiilissa nopeus jää heikoksi. L-paketin vaihteluväliksi Telia kauppasivullaan ilmoittaa 20-100 Mbit/s. Jos kokeilet esim. Windows 10 sovelluskaupasta saatavaa speedtest-sovellusta, niin mihin nopeudet asettuvat? Kuitenkin kun tuo jää huomattavasti vaihteluvälistä, niin harkitsisin häiriöilmoituksen tekoa.