100Mbit hidastui

  • 3 January 2015
  • 2 kommenttia
  • 1 katselukerta

Eli, entuudestaa meillä on sopimus 100Mbit/s netti + viihde paketista, jonka nopeus oli päälle 80Mbit/s mutta kun taloyhtiö teki sopimuksen Soneran kanssa, nopeus putosi maksimissaan noin 50Mbit/s.

 

Onko näin, että kaikki jo entuudestaan Soneran laajakaistan omaavat on siirretty suoraan taloyhtiönsopimuksen alle ja nopeus jaetaan nyt kaikkien asuntojen kesken?


2 kommenttia

Kunniamerkki +5

Ainakin minulla ei mieletäni juurikaan muuttunut nopeus, kun taloyhtiösopimus tehtiin. On kuitenkin mahdollista että taloyhtiösopimuksen vuoksi nopeus laskee. Käsittääkseni oletuksetna taloyhtiöön toimitetaan 1 Gbps linkki. Suurissa taloyhtiöissä on mahdollista että 2 Mbps tai 10 Mbps syövät linkkiä liikaa. Kuitenkin viasta kannattaa ilmoitella tuonne vikapalveluun. Tarvittaessa Sonera ryhtyy toimenpiteisiin ja rakentaa nopeampia linkkejä talon yhteyspisteeseen.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Kannattaa lukea sopimista ensin... Eli sielä kerrotaan maksiminopeuksista. 

 

1Gbps kaista olisi hienoa jos sellainen tulisi jokaiseen taloyhtiöön mutta ei välttämättä tule... 100 Mbps kaista voidaan jakaa myös taloyhtiön asukkaiden kesken... Ei missään sopimuksessa lue että taattua 100 Mbps laajakaistaa vaan se on jaettua... 

 

Samaa meiltä... toki kannattaa sitten kysellä Soneran vikapalvelusta heti maanantaina...

Vastaa