Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66751
Kirjoituksia 180162

100mbs liittymä, johdon kautta 35-40mbs, wifi alle 1mbs100mbs liittymä, johdon kautta 35-40mbs, wifi alle 1mbs

ByPerttunen
Uusi keskustelija
Viestejä 10 kpl

100mbs liittymä, johdon kautta 35-40mbs, wifi alle 1mbs

1/20

On tehty Telialle vikailmoitus ja täällä on käynyt 5 eri sähkömiestä/asentajaa/asiantuntijaa. Taloyhtiön kuparia pitkin tulee ja kaikki pitäisi olla kunnossa. Läppäri on uusi ja modeemi/reititin Asus DSL-AC68U ja päivitetty. Kolmas modeemi ja kolmella eri läppärillä testattu ja ongelma on että langattoman verkon nopeus on alle 1mbs. Etäisyyttä testattu pienimmillään 4m näköyhteydellä. Asetuksista valittu 5ghz. Ping-testi osoittaa että yhteys katkeilee. Selvästi kaikki osapuolet yrittävät pestä kätensä ongelmasta, taloyhtiö lupasi pitkin hampain tarkistaa nousujohtoja mutta pieni epäilys jäi itselleni asiasta. Tarvitsen yhteyttä joten en viitsisi antaa periksi. Onkohan kukaan törmännyt vastaaviin ongelmiin, tietäisin kenen happea säätelisin?

Vastaa
0 tykkäystä
19 vastausta

Kimppikoo
Vakiokalustoa ☆
Viestejä 235 kpl

2/20

Onko tarkistettu, että wifin taajuusalueet eivät mene päällekkäin naapureiden kanssa? Ainakin android puhelimiin löyty monta sovellusta, jolla voi skannata myös tuon 5 Ghz alueen jos puhelin vain sitä tukee. Toki siellä on kanavia paljon enemmän kuin 2,4 Ghz alueella, mutta jostakin se vianhaku on aloitettava.

Vastaa

tilasto
Kunniajäsen
Viestejä 1 363 kpl

3/20

Onko kaikki laitteet olleet siis Asus ac68u vai eri merkkisiäkin laitteita? Tuossa routerissa nimenomaan ollut tuota wifi nopeusongelmaa ainakin aiemmin. 

 

Jos erimerkkisiä, niin sitten kannattaa aloittaa kuten @Kimppikoo ohjeisti.

Vastaa

Merja_J
Moderaattori
Viestejä 1 022 kpl

4/20

Hei @ByPerttunen ja tervetuloa Yhteisöön! Tuossa @Kimppikoo ja @tilasto antoivatkin jo hyviä ohjeita ensiavuksi. Etenikö asia joulun aikaan millään tavalla, saitko testattua wifin taajuuksia ja oliko niistä apua?

Vastaa
0 tykkäystä

ByPerttunen
Uusi keskustelija
Viestejä 10 kpl

5/20

Testattu on ja varmuudeksi siirrettiin 5Ghz. Taloyhtiö on pieni joten verkkoja ei ole paljon. Muilla hidastelee ja pätkii 10Mbs...olen vissiin ainut 100Mbs tilannut. 

Vastaa
0 tykkäystä

ByPerttunen
Uusi keskustelija
Viestejä 10 kpl

6/20

Ongelman havaittuani modernina oli TeleWell jonka vaihdoin uuteen kun luulin ongelman olevan siinä. Nykyinen yhteys pätkii useita kertoja päivän aikana, läppärin wifi-kaarien päälle tulee keltainen muuvaara-merkki.

Vastaa
0 tykkäystä

ByPerttunen
Uusi keskustelija
Viestejä 10 kpl

7/20

Ei ole edennyt. Odottelen että taloyhtiö tarkistaa nousujohdot asunnon pistorasiaan asti. Olen aiemmin asunut vastaavan tekniikan alueella eikä silloin ollut ongelmia.

Vastaa
0 tykkäystä

ByPerttunen
Uusi keskustelija
Viestejä 10 kpl

8/20

Kuudes asiantuntija kävi paikalla, yrittäjä joka siis työkseen kulkee ratkaisemassa asiakkaiden tietokone-ongelmia. Kehui ettei ole ikinä törmännyt vastaavaan eikä osannut vikaa korjata mutta löysi sentään keinon kuinka ongelma kierretään. Asensi F-Securen Freedomin koneelleni ja nyt tulee 40-50Mb, hänellä sattui olemaan sellainen omalla koneellaan ja testatessa havahtui että sillä toimii.

Vastaa

ByPerttunen
Uusi keskustelija
Viestejä 10 kpl

9/20

Jatkoa seuraa. Nyt kun on tuo Freedome kytkettynä niin havaitsin että aikas usein nettiyhteys on poikki 2-3min kun tuo kyseinen Freedome hakee katkon jälkeen uudelleen yhteyttä. Mikä on normaalia pätkimistä yhteydessä?

Vastaa
0 tykkäystä

JuhoOlliLo
Telialainen
Viestejä 477 kpl

10/20

Moro ByPerttunen!

 

Ikävän kuuloinen ongelma kyllä. 

Oletko testannut sitä yhteyttä ihan verkkokaapelilla että katkooko sen kautta ja minkälaisia nopeuksia antaa?

Jos se toimii johdolla normaalisti niin silloin kuparilinjan tutkimisesta ei ole hyötyä kun liittymä modeemille asti toimii. 

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.