ADSL-yhteysnopeus romahtaa pitkiksi ajoiksi


Hei!

 

Vanhoja viestiketjuja on tässä parin viikon ajan luettu, vikailmoitus tehty, piuhat vaihdettu, modeemi vaihdettu, kodin puhelinpistokkeet käyty läpi, useita päätelaitteita kokeiltu jne. Eli nyt en enää keksi mistä voi olla kysymys.

 

Käsittääkseni ADSL-modeemille (Technicolor 799) tulee aivan pätkimättä data max. 18 mbs, mutta sen jälkeen tapahtuu jotain, koska sekä wlan- että kaapelilla yhdistettynä erilaiset nopeustestit antaa down tyypillisesti 1-2,5 mbs ja up alle 1 mbs. Ajoittain dataliikenne halvaantuu kokonaan. Tämä on se pysyvämpi olotila, välillä down-nopeus saattaa muutamaksi hetkeksi nousta tasolle +10 mbs romahtaakseen takaisin käyttökelvottomalle tasolle.

 

Ja huomattava on, että IPTV toimii täysin moitteetta koko ajan. Se, että digiboksille menevän verkkopiuhan ottaa modeemista irti, ei millään tavalla vaikuta nettinopeuksiin.

 

Oletan, että kyse voisi olla jostain asetuksesta, mutta mistä? Ei vaikuta olevan kuitenkaan esim. Win10 -ongelma, koskapa wlan on testattu myös puhelimella, hidas on silläkin.

 

Jollain oli aiempina vuosina ollut samaa pulmaa, mutta ongelman ratkaisuun asti niissä viestittelyissä ei päästy.

 

Olisin todella kiitollinen vinkeistä.

 

Aki V.


8 kommenttia

No ompa vain. Ei kyllä äkkiseltään tule mieleen mikä tuossa voisi olla. Jos se jossakin asetuksissa olisi niin kyllähän se modeemin vaihdolla tulisi kuntoon. Tai jos koneen asetuksissa niin puhelimella pitäisi toimia kuiten normaalisti. Oiskohan kellään yhteisön porukalla tuohon vinkkiä antaa?

Juu, chatissa tänään aloiteltiin taas selvittelyä ja teknisen puolen yhteydenottoa odottelen. Tällä hetkellä kun just testasin, niin wlan-nopeus sentään 8 mbs, aamulla taas huvittava 0,38 - 0,70 useamman mittauskerran aikana. Voi olla, että tämä tilanne onkin ollut jo viikkoja tällainen. Nimittäin luulin eniten käyttämäni läppärin tulleen vain täyteen saastaa ja asensin win10 puhtaalle pöydälle. Kun edelleen tahmoi, ryhdyin selvittelemään tarkemmin. Tosin samaan aikaan poika alkoi valittamaan että tulee verkkopeleissä pelikavereilta kuraa kun herran kontrollit olivat lagisuuden takia mitä olivat :-)

 

En tiedä onko mitään merkitystä, mutta Telian nopeustestissä ping on 50 - 10000 välillä. Aikalailla peilaten sitä nopeuden tasoa, eli huitelee jopa tuhansissa kun nopeus alimmillaan. Niin, saakos tästä oireesta kukaan kiinni?


@avvain kirjoitti:

En tiedä onko mitään merkitystä, mutta Telian nopeustestissä ping on 50 - 10000 välillä. Aikalailla peilaten sitä nopeuden tasoa, eli huitelee jopa tuhansissa kun nopeus alimmillaan. Niin, saakos tästä oireesta kukaan kiinni?


Kyllä tuossa täytyy nyt joku ongelma linjan puolella melkein olla, jos modeemikin kerta on vaihdettu. Onko asia jo edennyt teknisen puolen kanssa?

No eipä tuolta kukaan soitellut. Viimeisen vuorokauden aikana down-nopeudet olleet sentään 3-8 mbs, yksittäisessä mittauksessa jäi dl 0,5 mbs. Pitää kyllä harkita tarkkaan kun sopimus loppuu 7/17, että kokeilenko muuta toimittajaa ja tekniikkaa. Asumme ilmeisesti mobiililaajakaistan kannalta todella edullisessa paikassa kun vertailin kilpailijalta otetun mobiiliyritysliittymän nopeuksia tähän Telian ADSL:ään. ADSL siis maksimissaan näinä päivinä 3/1 - 8/1, mobiililla ruuhka-aikaan 20/3 - 28/5, juuri nyt 46/28!!!!!

Ainiin, tämänhetkistä mobiilinopeutta selittää kyllä se, että olen Kuopiossa - nuo hieman pienemmät mutta kuitenkin hyvät nopeudet Leppävirran keskustassa.

Hei nyt alkaa selviämään! Ongelma näyttää liittyvän Windows kymppiin! Eli kaikki toimii normaalinopeudella kun ei yhtään win10-konetta ole päällä. Yksikin riittää ja sitten on nopeus lähes nollilla. Löysin vuodelta 2015 yhden ketjun, jossa kuvattu sama ongelma ja siinä ongelma olisi liittynyt OneDriven autosyncroon. Olen nyt tiputtelemassa niitä pois ja ensimerkit lupaa hyvää. Nyt vaan pitäis saada asentajakäynti peruttua....

 

Ota Windows 10 automaattiset päivitykset pois päältä. Se haistelee kokoajan päivityksiä ja hidastaa yhteyttä.

Jees. Kannattaa ilmoittaa häiriöilmoituksiin niin peruvat ilmoiutksen pois ettei asentaja turhanpäiten lähde liikenteeseen jos et jo ole ilmoittanut.

Vastaa