ADSL2+ -> VDSL2 huoli

  • 26 February 2016
  • 29 kommenttia
  • 13 katselukertaa

Olen nyt käyttänyt tätä nykyistä 24/1M ADSL2+ laajakaistaa ongelmitta yli vuoden ja nyt olisi tarjolla 10/10 tai 50/10 VDSL2 yhteyksiä. Tekisi mieli jompi kumpi tilata mutta toimiikohan nuo kun nytkin tämän linjan snr arvot ovat down 7.4db ja upload 9.6db. Vai ovatko adsl2+ ja vdsl2 linjat missään tekemisissä toistensa kanssa edes? Vaikkakin yhteyteni on toiminut mainiosti, kertaakaan en ole linjalta tippunut koko sopimuskauteni aikana tai muitakaan ongelmia ilmennyt. Ei vaan viitsisi tehdä pitkää sopimusta jos joutuu päivittäistä pätkimistä kestämään sitten. 


29 kommenttia

Mites nuo linjan arvot? SNR arvo ainakin parani edelliseen adsl2+ verrattuna joka on minusta outoa kun nopeus nousi kuitenkin paljon. Kysyin twitterin kautta että onko linjassani virheenkorjaus päällä kun pingit nousivat muutaman millisekuntin adsl2+ verrattuna. Ei kuulemma ole päällä.

Niin, sinulla on vaihdettu tekniikka ADSL2+:sta VDSL2:n. VDSL2:sta käyttämällä kyseinen linja kykenee suurempaan nopeuteen kuin ADSL2+:sta käyttämällä, ja tuo SNR-arvosi on SNR-margin eli kertoo paljonko linjalla toteutuvan SNR:n ja kyseiselle nopeudelle tarvittavan SNR:n välillä on "marginaalia".

 

Eli kertoo vain sen, että linjasi ei ole ihan maksiminopeudella mitä se pystyisi VDSL2:lla käyttämään. Samasta syystä esimerkiksi 8 megan ADSL:llä jos muutetaan toimintatila G.DMT:stä ADSL2+:n niin SNR margin paranee koska ADSL2+:lla linjalla voitaisiin käyttää suurempaa nopeutta kuin G.DMT:llä.

 

Jos nopeus olisi edelleen sama kuin ennen muutosta, niin SNR margin olisi vieläkin suurempi.

Poistettu käyttäjä,


 


Mikä on tuo operaattori, jolta oma 100/10 kaistasi 9,90€!?


 


Soneran kiinteän laajakaistan kaksivuotinen sopimus on muutaman päivän päästä katkolla


ja olisi tarve löytää uusi linja!


 


Kiitos!

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

@mitenmodeemiauki kirjoitti:

Poistettu käyttäjä,


 


Mikä on tuo operaattori, jolta oma 100/10 kaistasi 9,90€!?


 


Soneran kiinteän laajakaistan kaksivuotinen sopimus on muutaman päivän päästä katkolla


ja olisi tarve löytää uusi linja!


 


Kiitos!




Kyseessä varmasti on taloyhtiösopimus eli taloyhtiösopimuskohteissa tämä on vain saatavissa.

Vastaa