Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Delenn70
Uusi keskustelija
 • 1 custom-general.kudos
 • 5 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Adsl on hidas

Adsl-yhteyteni on varmaan hitaampi kuin kehitysmaissa. Tabletti ja känny on normaaleja. Voisin heivata  läppärini *******iin mutta kun Telia tv:ni on tuon yhteyden kanssa kimpassa en voi. Läppärillä ei kannata mitään tehdä kun tablettini ja kännyni ovat sata kertaa nopeimpia. Olen *******uuntunut, jos maksan adsl yhteydestä läppärin pitää toimia siinä myös, youtube on hitaampi kuin etana, voisin juosta pari kertaa rivitaloni ympäri ennenkö mitään tapahtuu hiiren klikkauksen jälkeen. Ei huvita tälläisestä maksaa, varsinkin kun kesällä sain soitella jatkuvasti teille kun Telia tv:kään ei toiminut. Sitten se alkoi toimia mutta ei teiltä tullut mitään miksei toiminut, olitte huuli pyöreänä, nyt pari päivää sitten oli että oli todella hidasta ennenkö mikään tallennusvalikossa tolmii, ei mua huvita maksaa toimimattomista jutuista. Vaihtaisin lennossa elisaan jos sähköpostini eli inet -loppuinen ei olisi sidottuna teihin. Siksihän te noita kauppasittekin jotta vois sitoa asiakkaan teihin. Kohta olen niin *******uuntunut jotta vaihdan silti vaikka uusi sähköpostiosoite pitäisi ilmoittaa sataan paikkaan, jos ihminen maksaa teille yhteyksien pitää toimia. Läppäri adsl on täällä vitsi lähinnä, mua ei huvita maksaa kehitysmaanopeuksilla toimivasta nettiyhteydestä.

3 vastausta
lasselusse
Vakiokalustoa
 • 48 custom-general.kudos
 • 120 custom-general.replies
 • 3 custom-general.solutions


@Delenn70  kirjoitti:

Adsl-yhteyteni on varmaan hitaampi kuin kehitysmaissa. blah blah


voisit kertoa kuinka hitaaksi mennyt jollakin testi-ohjelmalla tai sivulla, kuitenkin siten että sammutat muut laitteet esim sen tv-palvelun.

https://www.speedtest.net/

https://fast.com/

 

kuulostaisi siltä että linjassa olisi vikaa ja jos näin on niin vikatikettiä tuosta tarvitsisi tehdä mutta ensiksi nuo perustestit.

 

vaikka adsl toimisikin, niin sen download nopeus on jotain 15Mbit/s ja upload jotain 1 Mbit/s. upload menee tukkoon helposti. ja tukos tapahtuu helposti telia-tv ja ym. palveluilla. käytäntö on että adsl:ssa katsoo vain yhtä streamiä ja se on sitten siinä.

 

adsl kuitenkin tarjoaa vielä hyvän latenssin jos upload ja download ei mene tukkoon. en ole törmännyt mitään tilannetta että mobiili olisi tarjonnut paremman latenssin. latenssi kuitenkin huononee kuormittaessa.

 

pikaratkaisu: katso teliatv:tä mobiilin kautta.

 

sähköpostista:

operaattori pohjaisia kylkiäis sähköpostipalveluita ei enää konkarit suosittele. monelle on käynyt niin että operaattori on vaihtunut ja sitten joutunut vaihtaa sähköpostit joka paikkaan.

Purnipsi
Telia 5G lähettiläs 2021
 • 1733 custom-general.kudos
 • 2686 custom-general.replies
 • 125 custom-general.solutions

Kyllä adsl yleensä ihan ripeästi toimii siinä puitteissa kuin voi, eli 24/1Mbps.

 

Onko sinulla jotain, joka lähettäisi koko ajan dataa vaikkapa pilvipalveluun? ADSL uppikaista on vain 1Mbps, joten jos se menee tukkoon, niin koko homma tuntuu äärettömän hitaalta. Toinen tarkistettava asia on, lataako jokin päivityksiä, vaikka Windows Update tai Steam, Origin, jos sulla semmoisia palveluita on käytössä.

 

Hidastelu voi myös johtua linjan lahoamisesta, eli että on jossain kohdassa adsl-keskittimen  ja modeemin välissä heikkolaatuinen liitos, kaapeli, you name it. Oletko tehnyt häiriöilmoitusta tai testannut nopeutta kuten @lasselusse tuossa kirjoittikin?

 

Itselläni laadukas LTE on siinä 12-15ms välissä viive, aika sama kuin mitä ADSL on. Telialla lyhyt viive kun Helsingin lähellä asun, kaikki liikenne yhä terminoidaan sinne. 

jessenic
Kunniajäsen
 • 171 custom-general.kudos
 • 277 custom-general.replies
 • 3 custom-general.solutions

Onko sulla hybridilaajakaista? Jos puhelimessa toimii netti hyvin, niin voisi kuvitella, että hybridilaajakaista toisi mukavan nopeuslisän ADSL:n kylkeen.