Asus DSL-N66U osa porttiohjauksista ei toimi

  • 19 January 2016
  • 9 kommenttia
  • 25 katselukertaa

Elikkä hankin juuri VDSL2 50/10 liittymään Asus DSL-N66U modeemin ja sain toimimaan kun päivitin firmiksen, nopeudet ovat kohillaan mutta joissain nettipeleissä ei toimi serverit porttiohjauksista huolimatta. Tiedän että vika on asuksessa, koska sain samat serveritiedostot toimimaan erillisellä 4G yhteydellä/modeemilla. Esim. minecraftissa virheilmoitukseksi tulee "internal exception: java.io.ioexception: an existing connection was forcibly closed by remote host" googlailin about tunnin eikä kellään ollut oikein hajua mistä oli kyse. Asus ei siis ole soneralta vaan itse ostin, säätelin parhaani mukaan asetukset enkä ymmärtänyt kuin puolet. Tarvitsen siis apua.

 

Tässä kuvia eri asetus sivuilta: kuva1 kuva2 kuva3 kuva4


9 kommenttia

Moikka  ja tervetuloa Klaaniin.


 


Ootko saanut tämän ratkaistuksi jo? Jos oot niin miten? :)


 


Itsellä ei tähän ole antaa oikein juuta tai jaata, mut oisko jollain muulla?

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Jos vika Asuksessa niin kannattaa kysyä Asukselta tai sitten Minecraftiltä. Itsekkään en osaa sanoa mitään paitsi että yleinen ongelma. Ei muuta kuin sinne jatkoksi valittamaan. 


 


Ainut mikä asia tuli mieleen on tuo palomuuri joka onkin pois käytöstä. Miksi samalla et siltaisi suoraan yhteyttä koneellesi. Pääset helpommalla.

Kaikki muut pelit tähän asti on toiminut paitsi tuo minecraft, joten on kyllä vähän omituista. Siltaaminen on minulle tuntematon termi tällä hetkellä, mitä hyödyn siitä?

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

@makijo kirjoitti:

Kaikki muut pelit tähän asti on toiminut paitsi tuo minecraft, joten on kyllä vähän omituista. Siltaaminen on minulle tuntematon termi tällä hetkellä, mitä hyödyn siitä?




Eipä ihmeellistä ole. Porttiohjaukset toimii oikein mutta Minecraft ei. Toi vaikuttaisi olevan pelin joku ongelma. Siltaaminen tekee sen että ei ole enään tätä osoitemuutosta välissä eli NAT. Tällöin siis suora yhteys internettiin eikä tarvitse porttiohjauksia tehdä. Yleensä siltaavassa tilassa ei ole reitittimen palomuuria käytettävissä joten tämä tulee olla täysin kunnossa työasemassasi. Operaattorit jakaavat enintään 5kpl IPv4 osoitteita kuluttajalaajakaistoihin joten tämä rajoittaa laitteita 4 eri eri laitteeseen reitittimen lisäksi. Ottamalla reitittimeltä julkinen IPv4 pois niin saat 5 osoitetta käytettäväksi. Voithan toki reitittää osa osoitemuunnoksen taakse ja osa suoraan julkiseen internettiin. Tämän voi toteuttaa laitteilla jotka vain osaavat. Asus ei taida kyetä tälläiseen joten tarvitset sitten toisen laitteen.

Ongelma johtuu asuksesta, siitä olen varma koska kokeilin täysin samoja serveritiedostoja, täysin samalla tietokoneella, eri internet yhteydellä (4G jonka aion irtisanoa lähiaikoina) ja asuksen 4G-N12 modeemilla eikä yhteys katkea. Lisäisin tähän uuden sivu5 ja sivu1 päivitetyn version jossa on listavaihtoehdot auki. Alunperin siirtotila oli ADSL WAN (ATM) mutta vaihdoin sen VDSL koska tein liittymämuutoksen ADSL+2>VDSL2. Jos valitsee Service Unitiksi Bridge #1, vain WAN-Siirtotila, Perusmääritys ja 802.1Q -osiot jäävät. Jos taas vaihtaa WAN-yhteystyypin Static IP:ksi, IPv4-asetus -osioon pitää laittaa staattisen ip:n asetukset.

 

Mainitsemisen arvoista voi ehkä olla tämä lause 'WAN - Porttien salliminen' -osiosta: "Toisin kuin portinsiirto, portin käynnistys ei vaadi LAN-laitteilta staattista IP-osoitetta." Eli portinsiirto tässä modeemissa vaatii staattisen ip-osoitteen? Pitää testailla vielä eri nappuloita ja erityisesti asetella staattiseksi noita onko se nyt lanin dhcp osiosta tai windowsin verkkosovittimista.

 

Arvostan vastauksia ja toivottavasti löytyy lopulta ratkaisu tähän pulmaan. Jostain jo näyttämistäni kuvista voi myös löytyä vaikuttavia tekijöitä esim. sivu4 on aika paljon koskemattomia asetuksia.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Portin siirto (nimeä jota Asus käyttää) eli porttiohjaus vaatii staattisen IP-osoitteen työasemalta, esimerkiksi 192.168.1.10 on työasemalla IP-osoite. 


 


Tällöin ohjataan kaikki pyynnöt ulkoverkosta (WAN / DSL) vaikka portista TCP80 suoraan 192.168.1.10 osoitteeseen. Jos tätä osoitetta ei ole niin eipä tietenkään ohjaudu. Tulee muistaa että pitää olla tämän työaseman oletusyhdyskäytävänä reititin joka ohjaa koska internetissä pitää paketti palautua myös lähettäjälle. Eli kaksisuuntaisuus pitää toimia.


 


 

Tarkoittanet tällä työaseman staattisella ip-osoitteella sitä joku löytyy cmd > ipconfig /all ja verkkosovittimen IPv4 address (preferred). Kiinnostaisi tietää onko tämä itsessään jo staattinen ip-osoite vai pitääkö siitä tehdä sellainen, ja jos pitää niin manuaalisestiko windowsin verkkosovittimen asetuksista vai modeemin Internet sivun WAN-yhteystyyppi asetuksista jossa on tällä hetkellä 'Automatic IP' valittuna. Myös modeemin LAN sivun DHCP asetuksien alla voi tehdä Manuaalisesti määritetyn IP:n DHCP-luettelon ulkopuolelle jolloin asiakaslistassa tietokoneeni ip:n vieressä oleva [dhcp] muuttuu [Static]. Tällöinkään ei ole kyllä serveri toiminut. Kun puhut pyyntöjen ohjaamista DSL esim. TCP80 portista IPv4(?) osoitteeseen tarkoitat varmaan sitä jonka olenkin jo tehnyt pelien kohdalle. Modeemin yhdyskäytävä jne. on kyllä eri kuin tietokoneen? En ymmärrä näistä paljoa, mutta laitoin tuohon kuvan cmd:stä, liekkö normaalia että 192.168.1.1 esiintyy noin useasti...?

 

Olen luonut aiheen asuksen viptuki foorumille mutta vastaukset vie aikaa. Firmwaren uusia betaversioita ja UPnP:tä ja NAT-kiihdytyksen OFF tilaan asettamista on ehdotettu.

 

Edit, Ratkaisu:

Otin NAT-kiihdytyksen pois päältä niin kuin täällä UK Sentinel niminen käyttäjä ehdotti ja nyt toimii! En ole varma käynnistinkö modeemin uudelleen NAT-kiihdytyksen pois päältä ottamisen jälkeen, mutta nyt pelaa! En ole myöskään varma, oliko 1.1.0.9 beta firmiksellä vaikutusta onnistumiseen. Tässä vielä kuva mistä piti vääntää vipua.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Elikkäs staattinen osoite saa olla DHCP:ltä jaettuna tai esimerkiksi työaseman verkkoasetuksiin määritettynä. Työaseman verkkoasetuksiin kun määritetään niin pitää olla DHCP:n jakoalueen ulkopuolella. Muutenhan voi käydä niin että laitteillasi samat IP:t ja silloin ei toimi vain.


 


Beta versiot voi olla aina rikki 🙂 niin kuin Stabletkin.


 


Hyvä että löysit ongelmaasi ratkaisun, tollaiset assetukset yleensä saattavart aiheuttaakkin ongelmia.

Voisin tähän vielä lisätä että 1.1.0.9 beta firmwarella ei ollut vaikutusta onnistumiseen, enkä suosittele epävirallisten firmisten lataamista. Jouduin aika hankalasti palauttamaan firmiksen modeemin mukana tulleen CD:n 'Firmware Restoration' aputyökalulla, ja pelit toimii yhä NAT-kiihdytyksen ollessa pois käytöstä. (virallinen 1.1.0.4)

Vastaa