Avoimen kuidun vaiheista tiedottaminen


Hei. Onko tosiaan niin, että Avoin kuitu -hankkeen etenemisestä ei tiedoteta missään vaiheessa käytännössä mitenkään? Asuinalueellamme oli aktiivinen Avoin kuitu -myyntikampanja ja sen päättymispäivä oli 5.5. Tämän jälkeen ei ole tullut edes yksinkertaista kyllä/ei ilmoitusta, eli onko piuhaa tulossa vai ei.

 

Olen ymmärtänyt, että kuituverkon rakentaa alueen sähkönsiirrosta vastaava yhtiö, jonka olisi tarkoitus tämän kesän aikana saada kaapelit maan alle. Tästä yhtiöstä, tai sen alihankkijoista, ei ole kuulunut pihaustakaan muuten, kuin että muutama merkkikeppi on tökitty sinne tänne maastoon ja linjojen lähelle. Valokuidun runkoverkko varmaan kaivetaan joka tapauksessa, mutta taloihin asti vedettävistä kaapeleista ei ole mitään tietoa tullut.

 

Kuka ylipäätään olisi vastuussa, jos jotain olisi tapana hankkeesta tiedottaa?


3 kommenttia

Jos alueellasi on myyntikampanja pidetty, niin kuidun valmistelu on todennäköisesti siinä vaiheessa että odotellaan viimeisiä mukaan tulijoita tai valokuitua suunnitellaan jo. Ilman asuinalueen nimeä en pysty sen tarkempaa tietoa antamaan. Uuden valokuituverkon rakentaminen alkaa perusteellisella suunnittelulla, ja tuo vaihe kestää yleensä noin 1-2 kuukautta. Suunnittelija on sinuun yhteydessä, kun on aika suunnitella valokuituliittymä verkon sijainti sinun tontillasi. Avoimen Kuidun rakennusvaiheita on avattu tarkemmin täällä.


 


Sinua tiedotetaan kyllä Avoin Kuitu -hankkeen etenemisestä. Avoimen Kuidun asiakaspalvelusta voi tarvittaessa tiedustella tarkempia tietoja alueesi tilanteesta.

Kiitos vastauksesta. Olen tutustunut Avoin kuitu -sivustoon ja siellä kyllä kerrotaan hienosti vaiheista. Muokkasin omaa tekstiäni niin moneen kertaan, että osa asiasta jäi mainitsematta ja lopputuloksesta tuli ehkä turhan töksähtävä.

 

Alue on Ruskon Vahto ja lähinnä kiinnostaa se, että onko päätetty jo rakennetaanko valokuitu taloihin asti ja suunnittelu on siltä osin käynnissä, vai johtuuko tiedottamattomuus siitä, että taloihin asti ei vedetäkään ja tieto tästä tulee tilaajille viimeistään syksyllä.

Selvitin hieman tuota Avoimen Kuidun tilannetta Ruskon Vahdossa. Ilmeisesti siellä odotellaan vielä viimeisiä mukaan tulijoita ja rakentamispäätöstä ei siten ole vielä tehty. Sinua ja muita asukkaita tiedotetaan heti kun päätös on tehty :)

Vastaa