Cisco 3825 ja erillinen wlan lähetin

  • 11 December 2014
  • 8 kommenttia
  • 2 katselukertaa

  • Anonymous
  • 0 kommenttia
Minulle on tulossa Cisco 3825 kaapelimodeemi ja haluan käyttää erillistä wlan lähetintä (en siis käytä kaapelimodeemin omaa wlan lähetintä). Mitä tarvitsee ottaa huomioon laitteiden asetuksissa? Minulla on nykyisessä langattomassa verkossa tulostin, puhelin, tabletti, TV jne.

sepe

8 kommenttia

Hei Jor1963ma007,

Cisco 3825 modeemin voisi laittaa siltaavaan tilaan, jos käytät sen perässä erillistä reititintä. Jos modeemin hallinnassa ei siltausasetusta ole näkyvissä niin laita meille viestiä niin laitetaan modeemiin ohjelmistopäivitystä tulemaan tarvittaessa.
Modeemin hallinnassa ei siltausasetusta ole valittavissa, joten laita päivitystä tulemaan.
Moi Jor1963ma007,

Laitoin modeemin päivityksestä työpyynnön eteenpäin. Pidä modeemissa virrat päällä ja saat tekstiviestin, kun siltauksen pitäisi taas onnistua.
Päivityksestä tuli tekstiviesti eli se on suoritettu. Jos modeemi laitetaan sillattuksi niin onko Sonera rajoittanut ip osoitteiden määrää. Eli onko käytettävien laitteiden määrä rajoitettu (Wlan yhteydellä)?
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
Sonera jakaa kuluttajaliittymille enintään 5 kappaletta IPv4 osoitteita, IPv6 osoitteita sitten on mahdollista saada ehkä reilusti enemmän...
OK. Mikä on sitten se toinen vaihtoehto asetuksissa, jossa voi käyttää enemmän kuin 5 kpl IP osoitetta?Kokeilin eilen saada erillistä Wlan lähetintä yhdistymään nettiin, mutta ei onnistunut (modeemissa DHCP
vaihtoehto valittuna).
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
Vaihtoehtona reititin joka reitittää erilliseen sisäverkkoon.
Laitoin modeemin sillatuksi ja nyt erillinen wlan toimii!!!

Vastaa