Cisco 3825 jakaa ip-osoitteet uudelleen

  • 3 January 2015
  • 5 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Cisco 3825 jakaa kaikille siihen yhdistetyille laitteille kaikki ip-osoitteet aina uudelleen, kun laite ottaa siihen uudelleen yhteyden oltuaan poissa verkosta. Tästä seuraa, että verkkoon jo yhdistetyille laitteille tulee hetkeksi katko kunnes ne ovat löytäneet verkon ip-osoitteen uudelleen.

 

Miksi cisco toimii näin? Miten ip-osoitteiden uudelleen jaon voi estää?


5 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
En ihan ymmärtänyt mitä tarkoitat...

Eli Cisco 3825 on päällä ja esimerkiksi on kytketty pöytätietokone kaapelilla kiinni. Sitten haluat yhdistää kannettavasi kiinni ja yhteys katkeaa pöytäkoneellasi?

Voit estää IP-osoitteiden muutokset määrittämällä staattisen IP-osoitteen laitteelleai.

En ole moista ongelmaa huomannut. Mutta omassani ei toimi staattiset IPt. Laite unohtaa viimeistään päivän parin päästä staattiseksi merkityn laitteen ja jakaa osoitteen jollekkin muulle. Kiinteällä osoittella onneksi mahdollista.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
Hyvä että toimii...

PS. Staattinen IP on sama kuin kiinteä IP. Ja nämä voi määrittää manuaalisesti päätelaitteen tai reitittimen DHCP Pool asetuksista.

Mikä mahtaa olla alkuperäisen kysyjän IP:n pitoaika - Client Lese Time? Ciscon oletus taisi olla 60 min, joten sitä voi yrittää kasvattaa roimasti (löytyy Lan setup-välilehdeltä).

 

PS. myös oman kokemuksen mukaan staattisten IP:den syöttö ("Pre-assigned DHCP IP Addresses") ei tunnu pelaaava Ciscossa toivotulla tavalla, vaan hukkaa taulukon viimeistään moodemin uudelleen käynnistyksessä.

Jäi mainitsematta, että omassa modeemissa toimi staattiset IPt reilu puoli vuotta tai ehkä vuoden, mutta viimeistään viime kesänä alkoi hukata ne. Kenties ohjelmistopäivityksen ominaisuus, kun muistaakseni joskus 2014 puolella modeemiiin alkoi tulla pyytämättä päivitykset?

Vastaa