Cisco EPC3825 modeemi siltaavaksi?


  • Anonymous
  • 0 kommenttia
Saatuani päivityksen kaapeli-modeemiini huomasin etta valittavana oli siltaava tila, yritin aktivoida mutta en tiennyt että siihen pääsee käsiksi osoitteesta 192.168.100.1, oli myöhä ja en ehtinyt kokeilla sen enempää, joten palautin tehdasasetukset ja nyt sitä valintaa ei enää ole olemassa.

Olisko mahdollista saada takaisin, tai että te aktivoisitte siltaavan tilan?

226 kommenttia

Hei Aasiakas,

Kokeile hetkisen kuluttua onko siltausvaihtoehto tullut modeemin hallintaan näkyville.
Marko- kirjoitti:
Hei Aasiakas,

Kokeile hetkisen kuluttua onko siltausvaihtoehto tullut modeemin hallintaan näkyville.



Noniin, nyt pelaa. Kiitos. Ei tämän kyllä ihan näin monimutkaista pitäsi olla.
Tänään vihdoin Soneralta soitettiin, ja asian korjaava päivitys oli asennuttu modeemiini. Kiitos siitä.

Siltauksen jälkeen homma toimii hienosti - kunhan en yritä jakaa yhteyttäni omalla reitittimelläni. Jos yhdistän pöytäkoneeni suoraan Ciscoon niin kaikki toimii.

Yritin saada kahta eri langatonta reititintä toimimaan Ciscon kanssa, eikä kumpikaan saa yhteyttä internettiin. Vaikuttaisi siltä, että kumpikaan reititin ei saa DHCP-kyselyihinsä vastauksia. Voisiko tuo Cisco blokata niitä - siltaavassakin moodissa?

Onko muilla vastaavia kokemuksia?

Edit. tarkennetaan vielä sen verran, että sisäverkossa siis kaikki toimii hyvin, reitittimien oma DHCP-palvelu antaa sisäverkon osoitteita kuten pitääkin.
Hei E_R,

Minkä merkkisiä ja mallisia reitittimiä olit kokeillut? Siltaavassa tilassa modeemi ei blokkaa DHCP kyselyitä.

Olihan sinulla kytketty ethernet kaapeli modeemin LAN portista, reitittimen WAN porttiin.

Lisäksi kannattaa tarkistaa reitittimen asetuksista, että laitteelle ei ole määritetty esim. kiinteää IP-osoitetta.
Moi,

näin oletinkin - ettei Cisco siltaavana blokkaa mitään, mutta silti jossain on ongelma.

Reitittimet oli oikein kytketty, sen tarkastin useasti. Modemin päässä koitin jokaista porttia. Suora yhteys pöytäkoneeltani toimi jokaisen portin kautta. Reitittimet ei yhdestäkään.

Kokeilemani reitittimet olivat Telewellin TW EV-904 (jonka vaihdoin VDSL tilasta EWAN tilaan) ja vanhempi D-Linkin DIR-605L.

Tottakai katsoin ettei laitteille ollut määritelty julkista kiinteää IP:tä, sillä yhteyden muodostaminen molemmilla tuntuu katkeavan juurikin siihen, etteivät ne saa modeemin läpi Soneran verkosta koskaan vastausta DHCP-kyselyilleen.
Hei E_R,

Pääseekö laitteiden lokeista tarkistamaan miten nuo IP-kyselyt reitittimeltä lähtevät ja minkälaisia vastauksia sinne tulee?

Jos koneelle IP-osoite kuitenkin tulee, niin pitäisi sen toki reitittimellekkin samaan tapaan tulla.

Saisitko kokeiltua vielä niin, että jos laitat jomman kumman reitittimen vielä siltaavaksi ja koneen sen perään kiinni, niin tuleeko koneelle julkinen IP-osoite?
En löytänyt kummastakaan laitteesta tarkempaa logia tuon ulkoverkon ip:n kyselyille, sisäverkolle kyllä. Molemmat vain epäonnistuvat ip:n hakemisessa.

Jos koneelle IP-osoite kuitenkin tulee, niin pitäisi sen toki reitittimellekkin samaan tapaan tulla.
Näin oman järkenikin mukaan sen pitäisi toimia.

Oman reitittimen siltaamista en vielä kokeillut. Pitääkin kokeilla pian.

Kiitos vastauksista!
Molemmilla reitittimillä testattu nyt siten, että reitittimet siltaavat.

Sama ongelma toistuu. Kun laitan jommankumman reitittimen pöytäkoneeni ja modeemin väliin, niin dhcpdiscovereihin ei vaan kuulu vastauksia.
Edelleen E_R -nimimerkille eli saatko reitittimien asetuksia talteen? Jos onnistuu, niin tämän jälkeen resettiä tehdasasetuksiin saakka ja kiinni siltaavassa tilassa olevaan kaapelimodeeemin. Onko vaikutusta?

Itse kaapelimodeemisi on nyt siis siltaavassa (Bridged) tilassa. Oletko testannut kaapelimodeemin palautusta takaisin reitittävään tilaan, joka oli vallitsevana ennen Sonera-tietäjän toimia? Modeemihan toimii nyt valinnaisesti kahden tilan välillä.
Moi E_R!

Kuten pelikaa10 ehdotti, kannattaa kokeilla vielä niin, että Cisco on siltaavassa tilassa ja reitittimet tehdasasetuksille, toimiiko. Sekä vielä ristiin, Cisco Reitittäväksi ja Reitittimet siltaavaan tilaan, toimiiko kumminkaan päin.
Olen resetoinut reitittimet jo tuossa aikaisemmin kun niitä koitin, ei vaikutusta.

Olen käyttänyt Ciscoa välillillä reitittävässä tilassa, ja sillon se toimii (yhtä huonosti) kuin ennen siltausta.

Reitittävään Ciscoon en ole vielä kokeillut laittaa siltaavaa reititintä perään. Pitääkin kokeilla. Tosin, jos tämä toimii, niin mikä hyöty siitä on? Silloinhan on vain tullut näytettyä, että Cisco osaa antaa reitittimelle sisäverkon osoitteen, eikös?

Edit1. Laitoin Telewellin siltaamaan ja kytkin sen reitittävän Ciscon perään. Cisco antaa pyötäkoneelle ip:n, ja kaikki toimii muutenkin kuten pitää.

Edit2. Laitoin tämän jälkeen Telewellin reitittäväksi reitittävän Ciscon perään. Tällöin sama ongelma ilmeni. Telewell ei saa Ciscolta ip:tä.
Noniin. Nyt Telewell sai kuitenkin Ciscolta ip:n.

Eli tällä hetkellä kombo reitittävä Telewell + reitittävä Cisco toimii. Vielä kun saisi tämän toimimaan Ciscon sillatessa, niin olisi vihdoin toimiva kokonaisuus.

Edit1. Tuon toimivan kombon jälkeen laitoin Ciscon siltaamaan, enkä muuttanut mitään muuta. Tulos on taas se, että tämän jälkeen Telewell ei enää saa ip:tä.
Moi E_R!

Pystyskö ilmoittamaan meille Ciscon, sekä käyttämäsi reitittimen MAC numeron. Laita modeemi sen jälkeen siltaavaksi ja reititin Reitittävään tilaan. Vaikuttaa hieman siltä, että reititin ei hae oikeaa ip-osoitetta verkosta.
Miten halutat noi MAC-osoitteet? Tällä foorumilla ei ilmeisesti saa läheteyttyä minkäälaisia yksityisviestejä?
MAC-osoitteiden ilmoittamisen ongelman varmaan selvität itsekin.

Cisco EPC3825:een liittyvä kysymys eli laitatko tai laitoitko Enable vai Disable vaihtaessasi bridged only -tilaan? Ainakin itsellä kaikki ovat Disable. Soneralta voitte vapaasti kommentoida ts. pitäisikö näiden olla muuta...
Itselleni vastaten eli Remote Management, UPnp ja IMGP Proxy -valintoja tarkoitin.
Pelikaa10:lle, mainitsemasi on kaikki disabloitu.

Soneran varsin pätevän kaverin kanssa tänään puhelimessa saatiin eristettyä ongelma, todennäköisesti, tuohon Telewellin reitittimeeni.

Dlinkin reititin lähti toimimaan siltaavan Cisconkin takana - ja toimii myös tälläkin hetkellä. Jostain syystä, siltä vaikuttaisi, Telewellin reititin ei ota vastaan DHCP-vastauksia kun Cisco on siltaavassa tilassa. Pyynnöt kyllä menevät läpi Soneralle asti.

Kiitos kaikille jotka tässä ovat auttaneet. Jos joku keksii, mistä tuo Telewellin outo toiminta voi johtua, niin ole kyllä kovasti kiitollinen vastauksista.
Jouduin vaihtamaan modeemia koska edellinen alkoi tekemään packet lossia, nyt pitäisi sitten saada tämä toinen siltaavaksi kun on reititin perässä. Tämä on myös Soneralta jo aikaisemmin tullut Cisco EPC3825. Kävin omille sivuille päivittämässä mac osoitteen joka päättyy 8E.
Siltausvaihtoehtoa ei näy olisko mahdollista saada se näkyviin,uusin firmis on purkissa.
Moi!

rossari
Siltauspyyntö laitettu eteenpäin, pidä modeemi päällä ja kytkettynä. Saat viestin kun toimenpide tehty.

ParaDoX94
Näyttäisi uusi laite olevan toiminnassa tällä hetkellä.
Niin tosiaan kyselin itsekin tuota siltausta tähän toiseen modeemiin kun tosiaan tämä on nyt reitittävässä ja nyt on ikään kuin tupla-nat.
Moi ParaDoX94!

Välitin pyynnön eteenpäin.
Saisinko siltausvalinnan myös meidän modeemiin?
Hei petrira19,

Hetkisen kuluttua siltausvaihtoehto pitäisi olla näkyvissä.
Marko- kirjoitti:
Hei petrira19,

Hetkisen kuluttua siltausvaihtoehto pitäisi olla näkyvissä.


Kiitos, nyt modeemi on siltaavana ja oma reititin käytössä!

Vastaa