DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET -virheilmoitus

  • 1 November 2015
  • 1 kommentti
  • 10 katselukertaa

Pari viikkoa avaamisen jälkeen netti toimi mainiosti. Käytän valokuitua 10/10 ilmeisesti ja Helsingissä näin. Kolmas viikko alkoi ja saan jatkuvasti DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET -tiedotetta surffaillessani. Nyt kuukausi täynnä, josta kaksi viikkoa tökkimistä ja hirveitä latausaikoja. Wi-fi ei toimi kännykässäkään, vaan herjaa palvelinongelmaa, kaveri kävi oman läppärinsä kanssa toteamassa, ettei netti toimi.

Mitä tässä voi tehdä? Käytän Maccia ja netin ohjeet ovat kaikki windowsille. Meinaa tulla tuska, kun mikään ei onnistu.
Onko vika Sonerassa, eli voinko purkaa sopimuksen ja vaihtaa toimivaan? 


1 kommentti

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Kiitos hyvästä selityksestä ja hieman on ehditty perustutkimista tehdä. 


 


"DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET" virhe ilmoittaa ettei DNS palvelimeen saatu yhteyttä. DNS hoitaa nimien muutoksen IP-osoitteisiin ja takaisin. Jostain syystä ilmeisesti yhteys katkeaa nimipalvelussa tai koko verkkoliikenteessä. 


 


Voit kokeilla käsin vaihtaa nimipalvelimeksi 8.8.8.8 ja 8.8.4.4 (Googlen DNS palvelimet) verkkoasetuksista. Täältä saat ohjeen Macille: https://www.opennicproject.org/configure-your-dns/how-to-change-dns-servers-on-a-mac/


 


Windowsin ohjeita voi soveltaa Macille. Googlestaa löytyy vastaavia ohjeita varmasti myös Macille. 


 


---


 


Jos tämä ohje ei auta, ole hyvä ja tee vikailmoitus Soneran sivuilta. Soneran velvollisuus on korjata yhteys. Voit irtisanoa toki sopimuksen jos ei ole määräaikainen ihan vapaasti. Määräaikainen sopimuksen purkaimiminen ei onnistu ihan niin helposti, tästä kannattaa kysellä tarkemmin Soneran asiakaspalvelusta.


 

Vastaa