Hoasnet, kohteella ei kelvollista IP-määritystä

  • 9 January 2016
  • 1 kommentti
  • 40 katselukertaa

Hei! Minulla on Helsingin opiskelija säätiön kautta Soneran nettiyhteys, eli internet tulee seinässä olevasta rasiasta kaapelilla. Nyt monen kuukauden ajan netti on kuitenkin ollut rajoitettu (eli ei ole toiminut), aina kun koneen avaan tai laitan kaapelin uudestaan kiinni. Netti alkaa toimimaan yleensä, kun teen verkkosovittimen vianmäärityksen, jolloin ongelmaksi todettaan "kohteella Ethernet ei ole kelvollista IP-määritystä". Netti ei myöskään toimi kämppikseni jakamalla WiFillä, joka taas tulee hänen huoneensa seinästä modeemin kautta, tähän ei ole yleensä auttanut edes vianmääritys. Olen kuullut, että kannattaisi laittaa kiinteät IP-asetukset (tällä hetkellä sekä IP, että DNS haetaan automaattisesti), mutta Soneran sivuilla sanotaan, ettei Soneralla ole tällä hetkellä kiinteää IP-osoitetta. Vähän aikaa sekä Ethernet, että WiFi toimi moitteettomasti, kun laitoin soneran sivuilta kiinteät DNS-numerot, mutta sitten lakkasi niilläkin toimimasta ja vaihdoin takaisin automaattiselle. Kaapelikin on vaihdettu. Kännykästä jaetulla WiFillä toimii (se on Elisan). Ja siis muilla kämppiksillä internet toimii sekä seinästä, että kämppiksen modeemin kautta. Käyttöjärjestelmä on Windows 8.1. 


1 kommentti

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Nämä ovat aika hankalia ongelmia asiakkaalle kun tutkimiseen menisi aikaa mutta yleensä tälläisiltä ongelmilta välttyy kunhan kämppiksesi reititin esimerkiksi olisi reitittävässä tilassa (NAT - Osoitemuutos). Näin reititin käyttää vain julkisesta IP-verkosta vain yhtä IP-osoitetta ja reititin jakaa sisäverkon omia osoitteita joten työasemalle ei käy niin että ei saisi IP-osoitetta.


 


Luin Hoasin ohjetta ja sen mukaan laajakaistaliittymä tarkoitettu vain yhdelle päätelaitteelle, eli voidaan jakaa vain yksi IP-osoite per liittymä. Tällöin kannattaa käyttää tätä IP-osoitetta reitittimessä joka reitittää (NAT) sisäverkon ulkoverkkoon. Näin voit käyttää useita laitteita yhdellä julkisella IP-osoitteella. Kytke reititin seinään ja odota että DHCP:n Lease time on täyttynyt ja sen jälkeen reititin pitäisi saada IP-osoitteen normaalisti. 


 


Et tosiaan  voi käyttää kiinteitä IP-osoitteita sillä operaattorin verkossa tälläisen käyttö on estetty. 


 


---


 


Jos näillä neuvoilla ei toimi niin tutustuppa Hoasin ohjeeseen: http://www.hoas.fi/www/hoaswww.nsf/sp?open&cid=hoasnet

Vastaa