Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 64421
Kirjoituksia 175216

Hybridi boxiHighlighted

Hybridi boxi

Uusi jäsen
Viestejä 4 kpl

Hybridi boxi

1/27

Eikö tuon virta värin pitäisi olla vihreän värisenä kun on virta päällä. Jo toista viikkoa ilman nettiä ja telia teeveetäEikö tuon virta värin pitäisi olla vihreän värisenä kun on virta päällä. Jo toista viikkoa ilman nettiä ja telia teeveetä

 

 

0 tykkäystä
26 vastausta
Highlighted

Moderaattori
Viestejä 280 kpl

21/27

@Vagasus, kieltämättä kuulostaa sekavalta, sillä ADSL-yhteyden toki tulisi olla toiminnassa, jos hybridiä on ottamassa käyttöön. Ikävää sekin, että yhteydenpito asiakaspalvelun kanssa on ollut haastavaa. Yritän kuitenkin vieläHymiö Onnellinen Eli tässä on linkki, jota kautta pääset jättämään yhteydenottopyynnön. Valitse alasvetovalikosta häiriöilmoitus, niin viesti välittyy suoraan tekniikan puolelle häiriöilmoitusten käsittelijöille. He soittavat sinulle, kun viestisi tulee käsittelyvuoroon. 

Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 15 kpl

22/27

 

 

Tänään tuli kiinteän verkon signaali vihdoin perille, ja Hybridi-boxi vaikuttaisi antavan rittävän signaalin myös TV:n katkottomaan katseluun.

Speedtest antaa tuloksen 7-8 Mbps, joka on meillä Telian kupariyhteyden sallima maksiminopeus. 4G down pyörii yli 30 paikkeilla. Jos puhelimen VPN on päällä testitulos kiinteä/mobiilikombolla on 7-8 Mbps, mutta VPN poistettuna Speedtest näyttää koko nopeuden eli latausnopeus on tänään ollut n. 40.

 

Onko muuten kiinteällä ja mobiililla yhteydellä Hybridissä additiivinen vaikutus eli erillisten nopeuksien summa? Lääkeyhdistelmillähän esim. verenpainetaudin hoidossa pyritään additiiviseen vaikutukseen ja parhaassa tapauksessa yhteisvaikutus on synerginen eli enemmän kuin osiensa summa.

 

Katsoin vanhoja muistiinpanoja, joissa lukee: "Sovittiin ADSL-liittymän loppuvan samalla kun Mobiili- laajakaista avataan. Kevään - syksyn 2018 välisestä usean kuukauden turhasta ADSL-laskutuksesta 29.90 e/kk teen - without any hard feelings - kuitenkin operaattorille reklamaation ja kyselen tarvittaessa myös kuluttajasuojan perään. Potilastyössä on tottunut kurjiin ja aikaavieviin tietoteknisiin ratkaisuihin lääkärin ja potilaan harmiksi. Tämä Hybridi-episodi menee ihan siinä sivussa. 

NMT-ajoista alkaen Sonera/telian asiakkaana on muutoin yleensä saanut ihan o.k. tai joskus erinomaista palvelua vuosien mittaan. Kiitän Telian ja yhteisön muuta väkeä avusta näillä sivuilla. On aina hieno hetki kun jokin laitteisto alkaa yht'äkkiä "kuin junan vessa".

 

 

 

 

 

 

0 tykkäystä
Highlighted

Velho
Velho
Viestejä 2 395 kpl

23/27

Hienoa, että alkoi toimimaan! Mielestäni liikennetyypistä riippuen data kulkee joko mobiilin ja kiinteän kautta tai pelkästään kiinteän yhteyden yli. En nyt muista, että kummin se oli, että oliko kuinka päin TCP:n ja UDP:n välillä...

0 tykkäystä
Highlighted

Yhteisömanageri
Viestejä 415 kpl

24/27

Yhteyden nopeus muodostuu kiinteän liittymän valitusta nopeusluokasta tai hybridin kiinteän- ja mobiiliyhteyden nopeusluokan yhdistelmästä. Suosittelen muuten lataamaan puhelimen appstoresta tai Windows Storesta Speedtest-sovellus, ladattu sovellus osaa laskea nopeuden oikein kun selaimen kautta tehty nopeustesti laskee vain kiinteän tai mobiilin nopeuden.

 

 

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 15 kpl

25/27

😒

Mutta on hyvä kokeilla sekä VPN päälle kytkettynä että ilman sitä.

Ainakin, jos mittaa Applen laitteilla.

VPN päällä Speedtestiin näyttäisi tulevan vain kiinteän yhteyden liikenne.

Ehkä pitää muillakin Hybridin nopeuden mittaajilla paikkansa 

 

 

 

0 tykkäystä
Highlighted

Telialainen
Viestejä 426 kpl

26/27

Hybridissä adsl+4G yhdistetään TCP liikenteen osalta, tekniikka on multipath TCP ja tällöin saa käyttöön yhdistetyn nopeudet molemmista. Yleensä VPN:ät eivät käytä TCP:tä, niin tästä syystä niillä on käytössä vain kiinteän osuus nopeudesta, lisäksi itse vpn voi myös kuristaa nopeutta kun liikenne menee sen palveluntarjoajan palvelimen kautta. Eli kiinteä on se "pääyhteys" minkä kautta ei-TCP liikenne menee. Jos kiinteä linja menee poikki niin silloin reititin menee fail-over tilaan ja pelkälle 4G:lle jolloin ip osoite vaihtuu myös 4G:n ip:ksi, normaalisti mennään kiinteän ip:llä. 

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 15 kpl

27/27

Hyvä selvitys tästä asiasta, kiitokset

Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.