peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
59285 Jäsentä
164285 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

Hybridi boxiHighlighted
Moderaattori
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎15-08-2018
Kirjoituksia: 150
21/27

Vs: Hybridi boxi

@Vagasus, kieltämättä kuulostaa sekavalta, sillä ADSL-yhteyden toki tulisi olla toiminnassa, jos hybridiä on ottamassa käyttöön. Ikävää sekin, että yhteydenpito asiakaspalvelun kanssa on ollut haastavaa. Yritän kuitenkin vieläHymiö Onnellinen Eli tässä on linkki, jota kautta pääset jättämään yhteydenottopyynnön. Valitse alasvetovalikosta häiriöilmoitus, niin viesti välittyy suoraan tekniikan puolelle häiriöilmoitusten käsittelijöille. He soittavat sinulle, kun viestisi tulee käsittelyvuoroon. 

Telia Yhteisö on nyt myös Laiteyhteisö.jpg
Uusi keskustelija
Rekisteröitynyt: ‎06-07-2015
Kirjoituksia: 15
22/27

Vs: Hybridi boxi

 

 

Tänään tuli kiinteän verkon signaali vihdoin perille, ja Hybridi-boxi vaikuttaisi antavan rittävän signaalin myös TV:n katkottomaan katseluun.

Speedtest antaa tuloksen 7-8 Mbps, joka on meillä Telian kupariyhteyden sallima maksiminopeus. 4G down pyörii yli 30 paikkeilla. Jos puhelimen VPN on päällä testitulos kiinteä/mobiilikombolla on 7-8 Mbps, mutta VPN poistettuna Speedtest näyttää koko nopeuden eli latausnopeus on tänään ollut n. 40.

 

Onko muuten kiinteällä ja mobiililla yhteydellä Hybridissä additiivinen vaikutus eli erillisten nopeuksien summa? Lääkeyhdistelmillähän esim. verenpainetaudin hoidossa pyritään additiiviseen vaikutukseen ja parhaassa tapauksessa yhteisvaikutus on synerginen eli enemmän kuin osiensa summa.

 

Katsoin vanhoja muistiinpanoja, joissa lukee: "Sovittiin ADSL-liittymän loppuvan samalla kun Mobiili- laajakaista avataan. Kevään - syksyn 2018 välisestä usean kuukauden turhasta ADSL-laskutuksesta 29.90 e/kk teen - without any hard feelings - kuitenkin operaattorille reklamaation ja kyselen tarvittaessa myös kuluttajasuojan perään. Potilastyössä on tottunut kurjiin ja aikaavieviin tietoteknisiin ratkaisuihin lääkärin ja potilaan harmiksi. Tämä Hybridi-episodi menee ihan siinä sivussa. 

NMT-ajoista alkaen Sonera/telian asiakkaana on muutoin yleensä saanut ihan o.k. tai joskus erinomaista palvelua vuosien mittaan. Kiitän Telian ja yhteisön muuta väkeä avusta näillä sivuilla. On aina hieno hetki kun jokin laitteisto alkaa yht'äkkiä "kuin junan vessa".

 

 

 

 

 

 

0 tykkäystä
Velho
Velho
Rekisteröitynyt: ‎15-08-2015
Kirjoituksia: 2 173
23/27

Vs: Hybridi boxi

Hienoa, että alkoi toimimaan! Mielestäni liikennetyypistä riippuen data kulkee joko mobiilin ja kiinteän kautta tai pelkästään kiinteän yhteyden yli. En nyt muista, että kummin se oli, että oliko kuinka päin TCP:n ja UDP:n välillä...

0 tykkäystä
Moderaattori
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎26-09-2018
Kirjoituksia: 228
24/27

Vs: Hybridi boxi

Yhteyden nopeus muodostuu kiinteän liittymän valitusta nopeusluokasta tai hybridin kiinteän- ja mobiiliyhteyden nopeusluokan yhdistelmästä. Suosittelen muuten lataamaan puhelimen appstoresta tai Windows Storesta Speedtest-sovellus, ladattu sovellus osaa laskea nopeuden oikein kun selaimen kautta tehty nopeustesti laskee vain kiinteän tai mobiilin nopeuden.

 

 

Telia Yhteisö on nyt myös Laiteyhteisö.jpg
0 tykkäystä
Uusi keskustelija
Rekisteröitynyt: ‎06-07-2015
Kirjoituksia: 15
25/27

Vs: Hybridi boxi

😒

Mutta on hyvä kokeilla sekä VPN päälle kytkettynä että ilman sitä.

Ainakin, jos mittaa Applen laitteilla.

VPN päällä Speedtestiin näyttäisi tulevan vain kiinteän yhteyden liikenne.

Ehkä pitää muillakin Hybridin nopeuden mittaajilla paikkansa 

 

 

 

0 tykkäystä
Asiantuntija
Asiantuntija
Rekisteröitynyt: ‎29-06-2017
Kirjoituksia: 286
26/27

Vs: Hybridi boxi

Hybridissä adsl+4G yhdistetään TCP liikenteen osalta, tekniikka on multipath TCP ja tällöin saa käyttöön yhdistetyn nopeudet molemmista. Yleensä VPN:ät eivät käytä TCP:tä, niin tästä syystä niillä on käytössä vain kiinteän osuus nopeudesta, lisäksi itse vpn voi myös kuristaa nopeutta kun liikenne menee sen palveluntarjoajan palvelimen kautta. Eli kiinteä on se "pääyhteys" minkä kautta ei-TCP liikenne menee. Jos kiinteä linja menee poikki niin silloin reititin menee fail-over tilaan ja pelkälle 4G:lle jolloin ip osoite vaihtuu myös 4G:n ip:ksi, normaalisti mennään kiinteän ip:llä. 

0 tykkäystä
Uusi keskustelija
Rekisteröitynyt: ‎06-07-2015
Kirjoituksia: 15
27/27

Vs: Hybridi boxi

Hyvä selvitys tästä asiasta, kiitokset