peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
58120 Jäsentä
161852 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

Hybridi boxiModeraattori
Moderaattori
Rekister√∂itynyt: ‎15-08-2018
Kirjoituksia: 134
21/27

Vs: Hybridi boxi

@Vagasus, kielt√§m√§tt√§ kuulostaa sekavalta, sill√§ ADSL-yhteyden toki tulisi olla toiminnassa, jos hybridi√§ on ottamassa k√§ytt√∂√∂n. Ik√§v√§√§ sekin, ett√§ yhteydenpito asiakaspalvelun kanssa on ollut haastavaa. Yrit√§n kuitenkin viel√§Hymi√∂ Onnellinen Eli t√§ss√§ on linkki, jota kautta p√§√§set j√§tt√§m√§√§n yhteydenottopyynn√∂n. Valitse alasvetovalikosta h√§iri√∂ilmoitus, niin viesti v√§littyy suoraan tekniikan puolelle h√§iri√∂ilmoitusten k√§sittelij√∂ille. He soittavat sinulle, kun viestisi tulee k√§sittelyvuoroon. 

Telia Yhteisö on nyt myös Laiteyhteisö.jpg
Uusi keskustelija
Rekister√∂itynyt: ‎06-07-2015
Kirjoituksia: 15
22/27

Vs: Hybridi boxi

 

 

Tänään tuli kiinteän verkon signaali vihdoin perille, ja Hybridi-boxi vaikuttaisi antavan rittävän signaalin myös TV:n katkottomaan katseluun.

Speedtest antaa tuloksen 7-8 Mbps, joka on meillä Telian kupariyhteyden sallima maksiminopeus. 4G down pyörii yli 30 paikkeilla. Jos puhelimen VPN on päällä testitulos kiinteä/mobiilikombolla on 7-8 Mbps, mutta VPN poistettuna Speedtest näyttää koko nopeuden eli latausnopeus on tänään ollut n. 40.

 

Onko muuten kiinteällä ja mobiililla yhteydellä Hybridissä additiivinen vaikutus eli erillisten nopeuksien summa? Lääkeyhdistelmillähän esim. verenpainetaudin hoidossa pyritään additiiviseen vaikutukseen ja parhaassa tapauksessa yhteisvaikutus on synerginen eli enemmän kuin osiensa summa.

 

Katsoin vanhoja muistiinpanoja, joissa lukee: "Sovittiin ADSL-liittym√§n loppuvan samalla kun Mobiili- laajakaista avataan. Kev√§√§n - syksyn 2018 v√§lisest√§ usean kuukauden turhasta ADSL-laskutuksesta 29.90 e/kk teen - without any hard feelings - kuitenkin operaattorille reklamaation ja kyselen tarvittaessa my√∂s kuluttajasuojan per√§√§n. Potilasty√∂ss√§ on tottunut kurjiin ja aikaavieviin tietoteknisiin ratkaisuihin l√§√§k√§rin ja potilaan harmiksi. T√§m√§ Hybridi-episodi menee ihan siin√§ sivussa. 

NMT-ajoista alkaen Sonera/telian asiakkaana on muutoin yleens√§ saanut ihan o.k. tai joskus erinomaista palvelua vuosien mittaan. Kiit√§n Telian ja yhteis√∂n muuta v√§ke√§ avusta n√§ill√§ sivuilla. On aina hieno hetki kun jokin laitteisto alkaa yht'√§kki√§ "kuin junan vessa".

 

 

 

 

 

 

0 tykkäystä
Velho
Velho
Rekister√∂itynyt: ‎15-08-2015
Kirjoituksia: 2 112
23/27

Vs: Hybridi boxi

Hienoa, että alkoi toimimaan! Mielestäni liikennetyypistä riippuen data kulkee joko mobiilin ja kiinteän kautta tai pelkästään kiinteän yhteyden yli. En nyt muista, että kummin se oli, että oliko kuinka päin TCP:n ja UDP:n välillä...

0 tykkäystä
Moderaattori
Moderaattori
Rekister√∂itynyt: ‎26-09-2018
Kirjoituksia: 207
24/27

Vs: Hybridi boxi

Yhteyden nopeus muodostuu kiinteän liittymän valitusta nopeusluokasta tai hybridin kiinteän- ja mobiiliyhteyden nopeusluokan yhdistelmästä. Suosittelen muuten lataamaan puhelimen appstoresta tai Windows Storesta Speedtest-sovellus, ladattu sovellus osaa laskea nopeuden oikein kun selaimen kautta tehty nopeustesti laskee vain kiinteän tai mobiilin nopeuden.

 

 

Telia Yhteisö on nyt myös Laiteyhteisö.jpg
0 tykkäystä
Highlighted
Uusi keskustelija
Rekister√∂itynyt: ‎06-07-2015
Kirjoituksia: 15
25/27

Vs: Hybridi boxi

ūüėí

Mutta on hyvä kokeilla sekä VPN päälle kytkettynä että ilman sitä.

Ainakin, jos mittaa Applen laitteilla.

VPN päällä Speedtestiin näyttäisi tulevan vain kiinteän yhteyden liikenne.

Ehk√§ pit√§√§ muillakin Hybridin nopeuden mittaajilla paikkansa 

 

 

 

0 tykkäystä
Asiantuntija
Asiantuntija
Rekister√∂itynyt: ‎29-06-2017
Kirjoituksia: 250
26/27

Vs: Hybridi boxi

Hybridiss√§ adsl+4G yhdistet√§√§n TCP liikenteen osalta, tekniikka on multipath TCP ja t√§ll√∂in saa k√§ytt√∂√∂n yhdistetyn nopeudet molemmista. Yleens√§ VPN:√§t eiv√§t k√§yt√§ TCP:t√§, niin t√§st√§ syyst√§ niill√§ on k√§yt√∂ss√§ vain kiinte√§n osuus nopeudesta, lis√§ksi itse vpn voi my√∂s kuristaa nopeutta kun liikenne menee sen palveluntarjoajan palvelimen kautta. Eli kiinte√§ on se "p√§√§yhteys" mink√§ kautta ei-TCP liikenne menee. Jos kiinte√§ linja menee poikki niin silloin reititin menee fail-over tilaan ja pelk√§lle 4G:lle jolloin ip osoite vaihtuu my√∂s 4G:n ip:ksi, normaalisti menn√§√§n kiinte√§n ip:ll√§. 

0 tykkäystä
Uusi keskustelija
Rekister√∂itynyt: ‎06-07-2015
Kirjoituksia: 15
27/27

Vs: Hybridi boxi

Hyvä selvitys tästä asiasta, kiitokset